ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


 Εργασίες συντήρησης
 στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου
από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
 
Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.
          Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανύψωσης των φρεατίων του δικτύου αποχέτευσης της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. που βρίσκονται επί της δεξιάς λωρίδας της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, από τη διασταύρωση του ισόπεδου κόμβου της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (κόμβος Κ13) έως τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό Μ. Αντύπα στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 με ώρα έναρξης στις 07.30 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

 

-

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Βασ. Όλγας 198
546 55 Θεσσαλονίκη
 
τηλ. 2313 319776, 2313 319817
fax. 2313 319891
E-mail: press@pkm.gov.gr
        presspkm@gmail.com

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ... Το STOP στον Ηλία Κασιδιάρη. Ζητήματα συνταγματικότητας. Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ Δικηγόρος

 Είναι σαφές το νομοθετικό πλαίσιο για τα κωλύματα συμμετοχής πολιτικών κομμάτων εφόσον προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Για ποια αδικήματα κακουργήματα που στρέφονται κυρίως κατα της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος αν έχεις καταδικαστει αμετάκλητα δεν δύνασαι να κατέλθεις ως υποψήφιος.
Αποφαίνεται αρχικώς το Α τμήμα του Αρείου Πάγου και τελικώς η Ολομέλεια.
Η απελπισμένη Κυβέρνηση των υποκλοπών των ψεμμάτων και της διαφθοράς πανικοβλημένη αντιλαμβανόμενη την σημασία των δημοσκοπικών ευρημάτων, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξει στην εκλογική κάλπη την αποδοκιμασία και οργή της αγανακτισμένης κοινωνίας για την ακραία νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική βάρβαρη πολιτική της, επιχειρει με έκτακτη νομοθετική παρέμβαση να μπλοκάρει, να σταματήσει να εμποδίσει με κάθε μέσον την κάθοδο του πολιτικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ του οποίου ηγείται ο έγκλειστος καταδικασθείς εκτίων 13 έτη κάθειρξης Ηλ.Κασιδιάρης στις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές με νονοθέτημα αμφιβόλου συνταγματικότητας.

Ο χάρτης της αυτοκίνησης στην ΕΕ - Στην Ελλάδα τα παλαιότερα αυτοκίνητα

 Το 2021 κυκλοφορούσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 250 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με το στόλο των επιβατικών αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 1,2% σε σύγκριση με το 2020. Με εξαίρεση τη Σλοβενία (-4,1%), όλες οι χώρες της ΕΕ διεύρυναν τον στόλο αυτοκινήτων τους, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να σημειώνει η Σλοβακία (+8,2%). Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).Από την άλλη περίπου 29,5 εκατομμύρια φορτηγά κυκλοφορούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μισά από τα οποία βρίσκονται σε τρεις χώρες: Τη Γαλλία (6,3 εκατομμύρια), την Ιταλία (4,3 εκατομμύρια) και την Ισπανία (3,9 εκατομμύρια).

ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τις 173 μόνιμες θέσεις στον e-ΕΦΚΑ

 Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη 9Κ/2022 του ΑΣΕΠ για 173 μόνιμες θέσεις, με σειρά προτεραιότητας, προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Σύλληψη τριών ατόμων για την επίθεση κατά μαθητών σε Λύκειο

 Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στη σύλληψη ενός Έλληνα και δυο νεαρών αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο επίσης αλβανικής καταγωγής.Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr όλα εκτυλίχθηκαν για τα «μάτια» μιας κοπέλας, με την έναρξη του περιστατικού να τοποθετείται, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πότε και πώς τις βάζουμε – Πρέπει να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ έως τον Απρίλιο

 Στα πρόθυρα της πρώτης βαρυχειμωνιάς του 2023 και το αξεσουάρ που είναι απαραίτητο στις μετακινήσεις με οχήματα είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Υπενθυμίζεται πως πλέον είναι υποχρεωτική η αγορά τους.

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται η χρήση τους.Ως γνωστό, τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν σε ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς οι τροχοί γλιστρούν πάνω στη λεία επιφάνεια.

Μαλάουι: Σαρώνει η επιδημία χολέρας - Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί

 Η επιδημία χολέρας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μάρτιο του 2022 στο Μαλάουι έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας, στηλιτεύοντας πως πλέον αντιμετωπίζει έλλειψη εμβολίων.

Ο αριθμός των θανάτων έφθασε χθες τους 1.002, που

Viber: Μεγάλες αλλαγές στην εφαρμογή - Τι νέο φέρνει για τους χρήστες

 Δύο σημαντικές κυκλοφορίες παγκοσμίως ως ένα νέο στάδιο στην εξέλιξη της αλληλεπίδρασης επιχείρησης και χρήστη μέσα από την εφαρμογή ανακοίνωσε σήμερα η Viber (Rakuten Viber). Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν τα Εισερχόμενα Επιχειρήσεων και τον Εμπορικό Λογαριασμό με δυνατότητα αναζήτησης, που θα αποτελέσουν το επόμενο βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική του Viber να γίνει μία υπερ-εφαρμογή.

Σύμφωνα με έρευνες, στις οποίες αναφέρθηκε η Chief

To smoothie bowl που θα σας κρατήσει όλη μέρα!

 Το παρακάτω smoothie bowl αποτελεί μία καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και υδατανθράκων για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια ή να αναπληρώσεις την ενέργειά σου μετά από μία προπόνηση.

Υλικά:1 μεγάλη μπανάνα

1,5 φλ. βατόμουρα, σμέουρα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
1/2 φλ. γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή καρύδας
1 φλ. παγάκια
2 κ.σ. ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
1 κ.σ. μέλι
5 μεγάλες φράουλες
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!



Πώς να διαχειριστείτε την απώλεια του ζώου σας

 Το πένθος για ένα κατοικίδιο δεν διαφέρει στην ουσία του από το πένθος για έναν άνθρωπο.

Ο θάνατος ενός κατοικίδιου είναι επώδυνος και δεν πρέπει να συγκρίνεται με τα «παιδάκια που πεθαίνουν» ή οτιδήποτε άλλο αφού αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα το οποίο με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αναστέλλει τη διαδικασία του πένθους & να δημιουργεί ενοχές.

Μια πληθώρα συναισθημάτων διαπερνά σε ένταση τους ανθρώπους που πενθούν.

Υπάρχουν πέντε στάδια τα οποία είναι κοινά στην οποιαδήποτε απώλεια:

-Άρνηση – Όχι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Η συχνότητα των λοιμώξεων του αναπνευστικού από τον RSV στους ενήλικες

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Γιάννης Ντάνασης και Πάνος Μαλανδράκης συνοψίζουν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης της Young J. Juhn και συνεργατών στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Jama Network Open με θέμα την συχνότητα των λοιμώξεων αναπνευστικού από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας πριν και μετά την πανδημία COVID-19.

Πρόκειται για μελέτη κοορτής

Τριήμερη κακοκαιρία με βροχές και χιόνια

 Έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά τόπους επικίνδυνα, προβλέπονται από την σήμερα αργά το απόγευμα έως και την Παρασκευή (27/1), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο