ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Γιατί ξαφνικά οι εργοδότες ψάχνουν 55αρηδες και απορρίπτουν τους νέους; -Η έρευνα που δείχνει μια νέα τάση

 Ο Kιπ Κονφόρτι διευθύνει μία εταιρεία αποστολής δεμάτων στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, συνηθίζοντας να προσλαμβάνει υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης νεαρούς υπαλλήλους, ακόμη και μαθητές λυκείου.

Τους τελευταίους μήνες όμως, προσλαμβάνει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμη και 70χρονους.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει κουραστεί από τους νεότερους γιατί, όπως λέει, βρίσκουν κάθε είδους δικαιολογία για να χάνουν εργατοώρες.

Συνήθως φθάνουν στην δουλειά τους αργοπορημένοι, κάνουν από το γραφείο συχνά τηλεφωνήματα για προσωπικές τους υποθέσεις και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα social media αντί να συνομιλούν με πελάτες.

Για τον επιχειρηματία Κιπ Κονφόρτι, η πρόσληψη μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μανία και στην Ελλάδα - To Ozempic αδυνατίζει, αλλά για όσο το παίρνεις

 Αναπτύχθηκε ως ένα πρωτοποριακό ενέσιμο σκεύασμα για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, αλλά απέκτησε γρήγορα φήμη ως το φάρμακο που παίρνουν οι σελέμπριτις για να αδυνατίσουν. Στην Ελλάδα γιατροί και φαρμακοποιοί παραδέχονται, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», πως δέχονται συνεχώς αιτήματα για τη χορήγηση του Ozempic. Οχι όμως από τους ασθενείς για τους οποίους προορίζεται, αλλά από άτομα που απλώς θέλουν να χάσουν βάρος, έστω και μερικά κιλά, εύκολα και σχετικά γρήγορα, με τα αιτήματα μάλιστα να πληθαίνουν τους εαρινούς και θερινούς μήνες.


Το σκεύασμα που περιέχει τη σεμαγλουτίδη και κυκλοφορεί στη χώρα μας (εμπορική ονομασία Ozempic) είναι ένα από τα νεότερα ενέσιμα και αποκλειστικά συνταγογραφούμενα φάρμακα που έχουν στη φαρέτρα τους οι επιστήμονες για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Δεν πρόκειται δηλαδή για φάρμακο που έχει εγκεκριμένη ένδειξη για την παχυσαρκία και συνεπώς για την απώλεια βάρους, όπως επισημαίνει και η εταιρεία Novo Nordisc Ελλάς η οποία το ανέπτυξε και το διαθέτει.

Ωστόσο, αυτό κυκλοφορεί ευρέως, από στόμα σε στόμα, τους τελευταίους μήνες, έχοντας εκτινάξει τη ζήτησή του. Σημειωτέον ότι από την ίδια εταιρεία κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενέσιμο φάρμακο με την ίδια δραστική ουσία (σεμαγλουτίδη) με άλλη περιεκτικότητα, 2,4mg, στοχευμένα για την παχυσαρκία (εμπορική ονομασία Wegovy).
ozempic_in
Τα στοιχεία που αφορούν τις εγχώριες πωλήσεις του Ozempic είναι αποκαλυπτικά: το 2021 διατέθηκαν περίπου 49.000 σκευάσματα, ενώ το 2022 ο αριθμός επταπλασιάστηκε φτάνοντας στις 362.000. Tα δε έσοδα της εταιρείας από 4,9 εκατ.ευρώ το 2021 εκτινάχθηκαν σε 34,1 εκατ. ευρώ πέρυσι

Τα στοιχεία, πάντως, που αφορούν τις εγχώριες πωλήσεις του Ozempic είναι

Εκλογές 2023: Χαμός από τους απόδημους για να ψηφίσουν στις εκλογές - Το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης λήγει η προθεσμία

 Τη δυνατότητα των Ελλήνων της Διασποράς να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό, υπενθυμίζει σε σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία. 


Ήδη, αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έχουν ξεπεράσει τις 26.000 και τις τελευταίες ώρες γίνεται... χαμός.

Λόγω αυτού του γεγονότος, δίνεται άτυπη παράταση από το υπουργείο Εσωτερικών έως τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.

Σε αυτήν, επισημαίνεται πως για να μπορέσουν οι απόδημοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα,  είναι απαραίτητο να έχουν εγγραφεί στην πλατφόρµα apodimoi.gov.gr. Η προθεσµία υποβολής αιτήσεων κλείνει 12 ηµέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών. Εάν για παράδειγµα το Προεδρικό Διάταγµα εκδοθεί 22 Απριλίου η καταληκτική ηµεροµηνία θα είναι η Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 23.59 ώρα Ελλάδος.

Αλλάζει η επικοινωνία στην πολιτική - Ποια TV, τώρα σαρώνει το TikTok

 Η τελευταία διετία στην εγχώρια πολιτική ζωή, από την άποψη των μέσων επικοινωνίας, θα μπορούσε να φέρει τον εναλλακτικό τίτλο «Οταν οι Ελληνες πολιτικοί ανακάλυψαν το TikTok». Και αφού το ανακάλυψαν, άρχισαν να επενδύουν ακάθεκτοι στη δύναμη της κινούμενης εικόνας και του σύντομου βιντεοσκοπημένου μηνύματος, υιοθετώντας με σπουδή και προθυμία το στυλ και τη «διάλεκτο» του TikTok: βίντεο μερικών δευτερολέπτων, αυθόρμητα και ερασιτεχνικά -ή σκηνοθετημένα ώστε να φαίνονται ως τέτοια, με ευκρινείς και ευθύβολες πληροφορίες, «συσκευασμένες» έτσι ώστε να προσληφθούν απευθείας και άνευ δυσπεψίας από το κοινό.


Ιδανικά, ανάμεσα σε οτιδήποτε «τρεντάρει» στην πλατφόρμα (από αθώα εφηβικά αστεία με αδέξιες στιγμές έως προωθήσεις προϊόντων και ψήγματα σοφίας από ειδικούς κ.λπ.), ο Ελληνας χρήστης του TikTok θα συναντήσει υλικό από τον πρωθυπουργό της χώρας, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.ο.κ. Εξάλλου, τα πάντα στο TikTok βρίσκονται στο χέρι του χρήστη - και δη στον αντίχειρά του με τον οποίο ωθεί την ατέρμονη εναλλαγή των βίντεο.

Εν όψει εκλογών, η κινεζική πλατφόρμα λειτουργεί όλο και περισσότερο σαν μία ακόμη αρένα ανταγωνισμού, όπου παρατάξεις και προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής προωθούν τις θέσεις τους με τον ημι-ανεπίσημο τρόπο που κατεξοχήν χαρακτηρίζει το TikTok.

Το παράδοξο ή η ιδιοτυπία του όψιμου έρωτα της ελληνικής πολιτικής με το TikTok είναι ότι η διεθνής τάση είναι εντελώς αντίρροπη: σε πολλές χώρες, με τις ΗΠΑ να προπορεύονται, το TikTok τελεί υπό διωγμόν ή, στην ελαφρύτερη των περιπτώσεων, αντιμετωπίζεται με καχυποψία, στηλιτεύεται σαν δούρειος ίππος για λογαριασμό της κινεζικής κρατικής κατασκοπείας, εργαλείο προπαγάνδας και διείσδυσης των Κινέζων στη Δύση, απειλή για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του και ιδιαιτέρως των ανηλίκων κ.λπ.

nd-tiktok-5
neolaia-syriza-tiktok-45
Οι λογαριασμοί της Νέας Δημοκρατίας και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο TikTok


Μέσο επιρροής

Έλληνα ξύπνα.. αυτός και οι όμοιοι του σε ενημερώνουν

 

Σήμερα Μ. Τρίτη το τελευταίο «αντίο» στον 22χρονο Νίκο Καζαντζίδη που σκοτώθηκε σε τροχαίο...

 Η οικογένεια θρηνεί τον 22χρονο Νίκο Καζαντζίδη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, επί της οδού Λ. Ιασωνίδου.


Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Η σορός θα βρίσκεται στον  Ναό  από τις 12 το μεσημέρι.

Εχθροί στο Τραπέζι Σας: τα πιο Θανατηφόρα Φαγητά

 Φαγητό: έξι γράμματα και ένας ολόκληρος κόσμος από πίσω του. Οι ζωές μας περιστρέφονται γύρω από το τι τρώμε, τι θα θέλαμε να δοκιμάσουμε και τι θα προτιμούσαμε να αφαιρέσουμε από τη διατροφή μας. Το φαγητό λειτουργεί σαν πολιτισμική κόλλα, ενώνοντας οικογένειες, φίλους ή δημιουργώντας στιγμές μοιράσματος. Ταυτόχρονα, το φαγητό μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός μας: δε μιλάμε απλά για τους περιορισμούς και τις ακραίες συνέπειες των διατροφικών διαταραχών, αλλά πιο πολύ για την αίσθηση της επίγνωσης όταν πλησιάζουμε μια πιατέλα αλλαντικών.

Κάποια από τα “καθημερινά φαγητά” που τρώμε κρύβουν κάποια θανατηφόρα χαρακτηριστικά, που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους από τους αργούς θανάτους που σας σερβίρουν!

1/15 – ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ


Η μαργαρίνη έχει μπει σε αυτή τη λίστα εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού της σε τρανς λιπαρά, τα οποία συνδέονται συχνά με καρδιακές παθήσεις. Εκτός από τα καρδιακά επεισόδια, άλλες βλαβερές συνέπειες μπορεί να συνδέονται με τον θηλασμό: στην πραγματικότητα, τα τρανς λιπαρά της μαργαρίνης μειώνουν την ποιότητα του γάλακτος που δίνετε στο νεογέννητό σας, ενώ ανεβάζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης σας, τα οποία αυξάνονται ακόμα και με μικρή ποσότητα αυτού του προϊόντος. Ξέρουμε ότι η μαργαρίνη είναι νοστιμότατη στο μαγείρεμα, απλά σκεφτείτε και τη γεύση και τους κινδύνους πριν τη χρησιμοποιήσετε υπερβολικά.

2/15 – ΣΟΔΑ

Το ανθρακούχο νερό, οι αρωματικές ουσίες και τα γλυκαντικά είναι τα 3 πιο βασικά στοιχεία αυτού του παγκόσμια δημοφιλούς ποτού. Επίσης, υπάρχουν πολλά άλλα πρόσθετα που μετατρέπουν τη σόδα από μια αθώα εναλλακτική του νερού σε ένα από τα πιο θανατηφόρα “τρόφιμα”. Γιατί; Είναι απλό. Ο εγκέφαλος σας δε μπορεί να ικανοποιηθεί από τις ζαχαρούχες σόδες, οπότε προσθέτετε άδειες θερμίδες στο ημερήσιο σύνολό σας, χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για την υγεία σας. Η μεγάλη ποσότητα αχρείαστων σακχάρων όπως η φρουκτόζη μετατρέπονται από το συκώτι σας σε γλυκόζη, και μετά το σώμα σας το αποθηκεύει ως λίπος. Ναι, ξέρουμε ότι σας αρέσει η σόδα, χάρη στη ντοπαμίνη η οποία είναι σίγουρα η αιτία που την αγαπάτε!

3/15 – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ

Είστε κουρασμένος και πρέπει να αντιμετωπίσετε ακόμη ένα σωματικό ή ψυχικό άγχος, οπότε τι καλύτερο από ένα ενεργειακό ποτό για να τα καταφέρετε στην προσπάθειά σας; Τα ενεργειακά ποτά είναι χρήσιμα αν τα χρησιμοποιείτε με επίγνωση των κινδύνων της κατανάλωσής τους. Τα περισσότερα περιέχουν “μίγματα ενέργειας” ‘όπως καφεΐνη, ταυρίνη, γκουαρανά, βιταμίνες Β και γλυκουρονολακτόνη σε ποσότητες που μπορεί να μην είναι ασφαλείς αν πίνετε πολλά.  Ο συνδυασμός αυτών των πρόσθετων είναι επιβλαβής για λήψη μεγάλων δόσεων, με συνέπειες που θυμίζουν αυτές που προκαλούν κάποιες άλλες παράνομες ουσίες, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.

4/15 – ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ


Ακόμα κι όταν η ετικέτα γράφει ότι προέρχονται 100% από φρούτα, οι χυμοί φρούτων δεν είναι τόσο υγιεινοί όσο οι διαφημίσεις σας κάνουν να πιστεύετε. Αφού στύψουν τα φρούτα, οι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών συνήθως αποθηκεύουν το χυμό σε τεράστιες δεξαμενές

Φωτιά η τιμή της βενζίνης

 Σε ανοδική πορεία βρίσκεται για μία ακόμα φορά η τιμή στα καύσιμα καθώς τα τελευταία 24ωρα «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ το λίτρο στην Αττική κατί το οποίο ήδη σημειώνεται στα νησιά.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επηρεάζει άμεσα τις τιμές στις αντλίες καυσίμων στα βενζινάδικα.

Οι καταναλωτές μιλώντας στην κάμερα της «Ζούγκλας» εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς εκεί που παρατηρούνταν αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης, εκείνη αποκτά εκ νέου ανοδική τροχία και δεν «βλέπουν» να ξαναπέφτει κάτι το οποίο επηρεάζει τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

Σημειώνεται ότι η αγορά των υγρών καυσίμων είναι άνω – κάτω με τους πολίτες να μην μπορούν να υπολογίσουν το ύψος της τιμής της βενζίνης. Οι τιμές της βενζίνης παίρνουν φωτιά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα καθιστώντας την έξοδο των εκδρομέων πιο δαπανηρή.

Οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι η τιμή δεν θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, τουλάχιστον μέχρι και την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, μίλησε στην κάμερα της «Ζούγκλας» και υποστήριξε πως μετά την δήλωση του ΟΠΕΚ την προηγούμενη βδομάδα, έγινε ένας πανικός την πρώτη μέρα στα μαγαζιά καθώς ο κόσμος φοβήθηκε, άκουσε τα 2 ευρώ και νόμιζε ότι θα φτάσει από τη μία μέρα στην άλλη στα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα νέα Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής η Κατερίνα Ζωγράφου

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, νέα Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ορίζεται η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργου.



«Μικροί κηπουροί» φύτευσαν λουλούδια στο Δημοτικό πάρκο - Η δράση υλοποιήθηκε από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου σε συνεργασία με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Με κέφι και ενθουσιασμό, με την συνδρομή και καθοδήγηση εργαζομένων της αντιδημαρχίας

περιβάλλοντος & πρασίνου, οι μαθητές - μαθήτριες του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης,

συμμετείχαν - το μεσημέρι της Παρασκευής 07/04 - στη φύτευση εποχικών λουλουδιών, στο

δημοτικό πάρκο.

Οι μικροί δημότες δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη δράση τους κοντά στη φύση, μεταφέροντας

τις γνώσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έστειλαν το μήνυμα της σημασίας

του πρασίνου στη ζωή μας.

Ο δήμος που δίνει γενναίο επίδομα σε δημότες για τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους

 Πέντε νέα επιδόματα των 1.000 ευρώ για αντίστοιχες γεννήσεις πρώτου παιδιού από κατοίκους της πόλης δίνει στους αιτούντες δικαιούχους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Αυτά είναι και τα πρώτα επιδόματα που χορηγεί ο Δήμος για το 2023, συνεχίζοντας για μια ακόμα χρονιά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου από το 2020 ως ένα βοήθημα αλλά και κίνητρο για τις οικογένειες του Ηρακλείου που θέλουν να φέρουν στον κόσμο το πρώτου τους παιδί.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος χορηγεί εφάπαξ επίδομα 1000 ευρώ σε όσους γονείς – κατοίκους της πόλης γεννούν το πρώτο τους παιδί και πληρούν τα θεσπισμένα εισοδηματικά κριτήρια. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες έχουν λάβει αυτό το βοήθημα με στόχο να τους ενισχύσει στα πρώτα βήματα της οικογένειάς τους.
Το πρόγραμμα είναι διαρκές. Οι αιτήσεις κατατίθενται σε εύλογο χρόνο μετά τη γέννηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παπαϊωάννου 15-17. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948

Αρνήθηκε η Τουρκία από συγκεκριμένο ελληνικό δήμο βοήθεια αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους

 Μετά τις επίσημες καταγγελίες της Τουρκίας( πριν από το φονικό σεισμό) για το Λαύριο και την στόχευση του ότι τάχα εκεί ” εκπαιδεύονται” κούρδοι ” τρομοκράτες” που στη συνέχεια δρουν στο έδαφος της , η Άκυρα παρά τη ” βελτίωση” του κλίματος , στις σχέσεις των δυο χωρών φαίνεται ότι δεν έχει αποστεί καθόλου από όσα ψευδή υποστήριζε σε βάρος της χώρας μας .

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Λαυρεωτικής και ο Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών Λαύριο – Αλέξινατς, η Άγκυρα αρνήθηκε και δεν δέχθηκε την ανθρωπιστική βοήθεια που είχαν συγκεντρώσει και επιχείρησαν να αποστείλουν στους σεισμόπληκτους της γειτονικής χώρας.

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης η πασχαλινή εκδήλωση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου “Παθών Ψαλμοί” στην Καρίτσα

 Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρίτσας "Ο Όλυμπος" για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα! Καλή δύναμη στο έργο σας.

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης η πασχαλινή εκδήλωση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου “Παθών Ψαλμοί” στην Καρίτσα

Ψαλμοί των Αγίων Παθών παρουσιάστηκαν σε ατμόσφαιρα απόλυτης θρησκευτικής κατάνυξης, υπό το φως των κεριών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρίτσας, στο πλαίσιο της πασχαλινής εκδήλωσης “Παθών Ψαλμοί” του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου Γεώργιος Χ. Χανδόλιας επιμελήθηκε την εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν ψαλμοί της Μεγάλης Εβδομάδας και αποσπάσματα από έργα σπουδαίων ποιητών, υπό τη μουσική διεύθυνση του μουσικού διευθυντή της Ορχήστρας Νέων Δίου Νίκου Πατρή και επιμέλεια ψαλμών του Κομνηνού Δελβερούδη.

Πασχαλινές Ευχές από την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Κουλουράς

Ε. Σ. Ε. Τ. - Έτος Ίδρυσης: 1963

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 13 Ταχ. Κωδ.: 106 79 Α Θ Η Ν Α

Τηλ. Προέδρου 6976943770

Εmail: enosisintakton@yahoo.gr



Να συζητήσουμε οπωσδήπτε για το ΝΕΡΟ! Εκκληση προς όλους τους πολίτες για συμμετοχή!


Πασχαλινές ευχές από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

 

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ετοιμότητα & Πρόληψη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

 Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και ο συντονισμός των δράσεων τους

αναδείχθηκαν ως τα απαιτούμενα στοιχεία για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις

δασικές πυρκαγιές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

(Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας, που ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου,

πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, την οποία συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος

Κυριακίδης παρέστησαν ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας,

Παναγιώτης Πατσιαλής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Δημήτριος

Κραγιόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, τονίστηκε ότι οι ενέργειες του

Δήμος Κατερίνης: «Θωράκιση» κατά της διάβρωσης των ακτών - Ξεκίνησαν οι εργασίες προσάμμωσης για την προστασία των κτισμάτων στην Παραλία

 

Η προσάμμωση που είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία των κτισμάτων από τη

διάβρωση των κτισμάτων στην Τ.Κ. Παραλίας ξεκίνησε σήμερα στο ύψος της προβλήτας.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που θα διαρκέσουν έως το τέλος Μαΐου είναι ενταγμένες στις

επείγουσες εργασίες προστασίας κτισμάτων από τη διάβρωση των ακτών για την αντιπλημμυρική

προστασία, ανάπλαση και ανάδειξη Κοινότητας Παραλίας. Όπως σημειώνουν υπηρεσιακοί

παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, οι εργασίες για να έχουν όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα

υλοποιούνται σε μία φάση και όχι τμηματικά.

Παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας η Μελέτη (Master Plan)

 Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Μοναδικός μας σκοπός η ανάδειξη του τόπου μας με την συνεργασία όλων»

Το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Παρουσίαση της Μελέτης Διερεύνησης

της Προοπτικής, των Δυνατοτήτων & των Τρόπων Αξιοποίησης του Ολύμπου σε Αναπτυξιακή

Κατεύθυνση, παρουσία αρχών, πολιτών και επιχειρηματιών στη συνεδριακή αίθουσα του

Επιμελητηρίου Πιερίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

 



ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

 

Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας ...ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

 


Συναυλία τάξης Πιάνου & Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

 
H συναυλία των σπουδαστών της τάξης Πιάνου της καθηγήτριας Μπέττυς Τσομίδου και της Παιδικής-

Νεανικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/04, στο Πνευματικό

Κέντρο Δήμου Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα: οι σπουδαστές της τάξης Πιάνου, Αριάδνη Κουπουρτίδου, Μενέλαος Σιμόπουλος, Σοφία

Αντωνιάδου, Εύα Ταρενίδη, Ελπίδα Κατσίμπουρα, Μυρτώ Καρόζα, Ελένη Κουπουρτίδου, Ξένια

Τερζοπούλου, Ελένη Καλιακούδα, Σίμος Σιμόπουλος, Ελένη Χαραλαμπίδου, ερμήνευσαν έργα του κλασικού

και μοντέρνου πιανιστικού ρεπερτορίου.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ. παρουσίασε πρόγραμμα με χορωδιακά