ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Football League - 2ος Όμιλος livescore

ΒαθμολογίαΕΛΛΑΔΑ: Football League - 2ος Όμιλος
15:0088 Αγροτικός Αστέρας2 - 3Πιερικός(1 - 1)
15:0084 ΑΕ Λάρισα 19640 - 0Λαμία(0 - 0)
15:0085 Αιγινιακός4 - 0Ζάκυνθος(1 - 0)
15:0082 Φωκικός0 - 0Σέρρες(0 - 0)

Δεν υπάρχει ο άνθρωπος! Ο Βαρουφάκης αποστομώνει χρήστη του Twitter

Δεν υπάρχει ο άνθρωπος! Ο Βαρουφάκης αποστομώνει χρήστη του Twitter (PHOTO)

Παρά τα συνεχή ταξίδια και τις απανωτές συναντήσεις με αξιωματούχους ανά την Ευρώπη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν παραλείπει να χρησιμοποιεί το Twitter για να εκφράζει θέσεις και απόψεις, αλλά και να απαντά σε ό,τι κρίνει πως χρήζει απάντησης.
Αυτή τη φορά αποστόμωσε έναν χρήστη που τον «κατηγόρησε» πως χρησιμοποιεί την «εβραϊκή εταιρία» Lazard ως σύμβουλο στο υπουργείο Οικονομικών.
«Δεν το ξέρατε; Είμαι Εβραίος. Είμαι και Παλαιστήνιος. Και Γερμανός. Και Ινδός. Και Ρωμά. Και Νιγηριανός. Για αυτό είμαι Έλληνας», ήταν η απάντηση του υπουργού.
Πηγή: Protothema.gr

Ποιους θα βάλει ΦΥΛΑΚΗ ο ΣΥΡΙΖΑ


Ποιους θα βάλει ΦΥΛΑΚΗ ο ΣΥΡΙΖΑ
Έρχονται οι πρώτες εξεταστικές για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο, το μαύρο στην ΕΡΤ, τη λίστα Λαγκάρντ και τα υποβρύχια.
Ειδικά δικαστήρια ετοιµάζει άµεσα το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, για πρωθυπουργούς και µια σειρά υπουργών, που αιχµαλώτισαν τη χώρα στα µνηµόνια, παρέδωσαν άνευ όρων την εθνική της κυριαρχία στα ξένα και ντόπια συµφέροντα, «τσάκισαν» τις ελληνικές οικογένειες και ξεπούλησαν την κρατική περιουσία σε φίλους και «κολλητούς».
Σύµφωνα µε πληροφορίες, τις επόµενες ηµέρες ετοιµάζονται να µεταφερθούν από την Κουµουνδούρου στη Βουλή όλοι οι «καυτοί» φάκελοι µε τους υπόγειους χειρισµούς των µνηµονιακών κυβερνήσεων.
Επιθυµία της νέας κυβέρνησης είναι να βάλει στο µικροσκόπιο όλες τις µείζονες υποθέσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, που χρήζουν περαιτέρω έρευνας και να ικανοποιήσει µε τον τρόπο αυτό το κοινό περί δικαίου αίσθηµα των πολιτών.
Θεωρεί πως µε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την άµεση λήψη µέτρων, που στοχεύουν στην ανακούφιση φτωχών και µεσαίων κοινωνικών στρωµάτων, θα καταφέρει να αποκαταστήσει την σχέση εµπιστοσύνης µεταξύ πολιτών και αιρετών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξαφνική ΕΝΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα που αναστάτωσε τους πάντες!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξαφνική ΕΝΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα που αναστάτωσε τους πάντες!

Αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως τη σιωπηρή υποστήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του, πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων, με κεντρικό σύνθημα να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα», σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Στο στόχαστρο του Μαξίμου έχουν τεθεί επιχειρηματίες με άμεση ή έμμεση πρόσβαση στον χώρο των ΜΜΕ, που ευνοήθηκαν από τις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά.
Ο Αλ. Τσίπρας έχει δώσει εντολή σε δύο υπουργούς να «τεκμηριώσουν» με στοιχεία την επιστροφή χρημάτων στα ταμεία του κράτους, ώστε να υπάρξει αξιοποίηση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.
Οι δύο υπουργοί που καλούνται να φέρουν σε πέρας αυτή τη δουλειά είναι ο Π. Νικολούδης και ο Δ. Μάρδας.

Κυκλοφορούν ελεύθεροι! Γιατί δεν έχουν προφυλακιστεί ακόμη;

Ή υποτάσσεστε, ή σας κλείνουμε τις τράπεζες!


Oεκβιασμός της ΕΚΤ προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση εντείνεται. Τα πράγματα είναι καθαρά. Αν μέχρι τις 11/2 η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των δανειστών, η ΕΚΤ θα δημιουργήσει πιστωτικό γεγονός με τις τράπεζες στην Ελλάδα.

Στον εκβιασμό αυτόν προστέθηκε και η σαφής προειδοποίηση εκ μέρους της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση...
να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ," τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ David Pearce την Παρασκευή, 6/2.

Περιθώρια ελιγμών για τη νέα κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Τα παραμύθια ότι οι τράπεζες και οι καταθέσεις είναι εξασφαλίσμενες δεν πείθουν ούτε τους αδαείς. Εν τω μεταξύ οι τράπεζες συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις υποτιμιτικής κερδοσκοπίας από το χρηματιστήριο επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη άθλια κατάστασή τους.

Το γεγονός ότι αυτό θα συνέβαινε το ήξερε το οικονομικό επιτελείο. Δεν ήταν δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Μιλώντας προεκλογικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (9/12/2014) ο νυν υπουργός οικονομικών είχε πει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα.

«Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο». Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις απειλές και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, είναι καλύτερα να μην εκλεγεί!

Βέβαια, αυτά περί κλεισίματος του τηλεφώνου είναι βαρουφάκιες ανοησίες. Καλές για τα πρωινάδικα της ελληνικής τηλεόρασης και το φιλοθεάμων κοινό, όπου έχει αποκλειστεί ο σοβαρός πολιτικός διάλογος. Η αλήθεια είναι πολύ πιο σκληρή. Η ΕΚΤ έχει κάθε δικαίωμα να περιορίσει ανά πάσα στιγμή, ή και να αρνηθεί να τροφοδοτήσει με έκτακτη χρηματοδότηση (ELA) τις τράπεζες. Δεν υπάρχει καμιά συνθήκη, ή κανονισμός που να επιβάλει στην ΕΚΤ να τροφοδοτεί με ELA τις τράπεζες, όποτε αυτές το ζητήσουν.

Πώς λοιπόν σκέφτεται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση τις απειλές Ντράγκι; Μήπως με κλείσιμο του τηλεφώνου; Ανοησίες. Η αλήθεια είναι απλή. Όσο το τραπεζικό σύστημα της χώρας εξαρτάται από την ΕΚΤ, τότε είμαστε όμηροι, αιχμάλωτοι των δανειστών. Καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει. Εκτός από εκείνη για το θεαθήναι.

Αν θέλει να διαπραγματευθεί η νέα κυβέρνηση τότε οφείλει να αντιμετωπίσει τις απειλές της ΕΚΤ με πολιτικές πράξεις κι όχι με χειρονομίες βαρουφάκιας έμπνευσης. Θα πρέπει άμεσα να προβεί:

1. Σε δημόσια εκκαθάριση υπό την εποπτεία της Βουλής και της ελληνικής δικαιοσύνης των ενεργητικών των συστημικών τραπεζών. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση των τραπεζών, να διαπιστωθεί ποιός λεηλάτησε καταθέσεις και τράπεζες, πόσα και ποιά είναι τα θαλασσοδάνεια, κοκ. Έτσι θα διωχθούν όσοι ενέχονται στη λεηλασία και θα δημευθούν οι περιουσίες τους. Ταυτόχρονα θα δωθεί η δυνατότητα να διαγραφούν όσα δάνεια προς νοικοκυριά, αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες και μικρομεσαίους είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν πλέον. Να διαγραφούν επίσης όσες οφειλές υπερβαίνουν το διπλάσιο του αρχικού δανειακού κεφαλαίου. Κι όσοι έχουν πληρώσει περισσότερα να επιστραφούν με τραπεζικές διευκολύνσεις. Τέλος να ρυθμιστούν τα υπόλοιπα των δανείων με νέους όρους με βάση την πραγματική εισοδηματική κατάσταση των οφειλετών.

2. Να ανακοινωθεί άμεσα η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, καταργώντας τους αποικιοκρατικούς ιδρυτικούς νόμους του 1927, που αποτελούν ντροπή και μόνο το γεγονός ότι εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Να προετοιμαστεί η οικονομία της χώρας για άμεση έξοδο από το ευρωσύστημα και μάλιστα με δημόσια ανακοίνωση ως απάντηση στους εκβιασμούς και τα προνόμια της ΕΚΤ. Μόνο έτσι απαντάς σε απειλές κι όχι με μούτρα από το τηλέφωνο στον Ντράγκι.

Είναι διατεθειμένη η νέα κυβέρνηση να απαντήσει αποφασιστικά στους εκβιασμούς και τις απειλές, ή θα δούμε το θέατρο που είδαμε να παίζεται στην Κύπρο με το ΟΧΙ που έγινε ένα ατιμωτικότατο ΝΑΙ μέσα σε δυο εβδομάδες; Κοντινή γιορτή αλληλούγια.

Τρόικα – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έφτασαν το χρέος στο 180%


Τρομακτική αύξηση και ως ποσοστό του ΑΕΠ και σε πραγματικούς αριθμούς σημείωσε το χρέος της Ελλάδας λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η Τρόικα σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη ΔΗ.ΜΑΡ.

Συγκεκριμένα από περίπου 298 δις ευρώ το 2009, που αντιστοιχούσε στο 126,8% του ΑΕΠ,εκτινάχθηκε στα 324 δις ευρώ ξεπερνώντας το 180% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα τελευταία...
στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Και όμως οι Έλληνες ιθύνοντες είναι ακόμη ελεύθεροι ενώ εμείς συζητάμε με τους ξένους ιθύνοντες χωρίς να θέτουμε καν θέμα διαγραφής του χρέους και μορατόριουμ αποπληρωμής – αποδεχόμενοι δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, τη βιωσιμότητά του.

Από info-war.gr

Συνωμοσία στο Eurogroup. Μυστική σύσκεψη ερήμην της Ελλάδας

Ηθελαν να μας φέρουν προ ειλημμένων αποφάσεων
     
Σε θεσμική εκτροπή έφτασαν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι κκ Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ επιχειρώντας να ποδηγετήσουν όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης.  Σύμφωνα με πληροφορίες τελευταία στιγμή απετράπη μεθόδευση για σύγκλιση έκτακτου-ανεπίσημου Eurogroup χωρίς την ελληνική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η κίνηση αυτή...
απετράπη λόγω «αστοχίας» στις διαρροές στους διαδρόμους της Κομισιόν, με αποτέλεσμα να φτάσει στα αυτιά Ελλήνων αξιωματούχων.

Τέτοιου είδους παρασκηνιακές κινήσεις  με χαρακτήρα "συνωμοσίας"  δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική στις Βρυξέλλες. Ομως  αυτή τη φορά  η σοβαρότητα του θέματος και η κρισιμότητα των στιγμών την καθιστούν εξαιρετικά "επιλήψιμη".

Αντίστοιχο σκηνικό είχε στηθεί –επιτυχημένα τότε- και επί υπουργίας του Γιάννη Στουρνάρα, όταν οι επικεφαλής της τρόικας συνεπικουρούμενοι από τον Τόμας Βίζερ του EuroWorking Group συμφώνησαν σε ενιαία γραμμή, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο ίδιο κτίριο.

Η κίνηση των Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ εκτιμάται ότι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από την ελληνική κυβέρνηση στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Όπως επισημαίνουν πηγές στην Κομισιόν στόχος της μυστικής συνάντησης ερήμην της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν να οικοδομηθεί ένα γερμανικό μπλοκ, το οποίο θα έβρισκε απέναντί του στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου ο Γιάννης Βαρουφάκης.


Του Χρήστου Φράγκου από sofokleousin

Βαρουφάκης: «Η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει χειρότερη από την πρώην Σοβιετική Ένωση»


«Η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει κάτι χειρότερο από την πρώην Σοβιετική Ένωση», δηλώνει σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς για την στάση της Γερμανίας, η οποία, όπως είπε, έχει φοβίσει άλλα κράτη της Ε.Ε. προκειμένου να επιβάλει τη δική της γραμμή.

«Ιθύνοντες ενός σημαντικού ιταλικού θεσμού με πλησίασαν και μου είπαν ότι είναι αλληλέγγυοι με τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, διότι και η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και φοβούνται τυχόν συνέπειες...
από τη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια, όλη η Ευρώπη καλύφθηκε από ένα σύννεφο φόβου. Κινδυνεύουμε να γίνουμε κάτι χειρότερο από την πρώην Σοβιετική Ένωση», δήλωσε, σε προδημοσιευμένο τμήμα της συνέντευξης, ο κ. Βαρουφάκης.

Άφησε να εννοηθεί πως η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη και άλλων ευρωπαϊκών κρατών προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη πολιτική.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, για την υπόλοιπη Ευρώπη, και ιδίως για την Ιταλία, είναι να ανοίξουμε μια μικρή πόρτα προς την αλήθεια. Δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας την αλήθεια, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε μια πόρτα και να κινηθούμε ώστε να μπορέσετε να μας πλαισιώσετε. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να περάσουμε όλοι από το σκοτάδι της σημερινής λιτότητας, στο φως μιας ευρωπαϊκής ορθολογικής, λογικής συζήτησης», είπε.

Τόνισε δε πως οι προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε.

«Πρόκειται για ιδέες και προτάσεις οι οποίες αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, διότι εμείς οι Έλληνες δεν πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε για τον εαυτό μας κάτι που δεν θα ισχύσει και για τους Ιταλούς, τους Πορτογάλους ή τους Ιρλανδούς. Αργά η γρήγορα, η καγκελάριος Μέρκελ θα πρέπει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εμάς, και να μας εξηγήσει για ποιον λόγο δεν εγκρίνει τις προτάσεις μας», δήλωσε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή Presa Diretta της Rai Tre.

Από kathimerini

Γούνα και κόκκινη φλοκάτη στο...πρωθυπουργικό αεροσκάφος


Άναυδοι έμειναν οι υπάλληλοι της πολεμικής αεροπορίας που επιθεώρησαν ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη εν όψει των ταξιδιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει ο "Βηματοδότης", βρέθηκε στο κάθισμα όπου συνήθως κάθεται ο εκάστοτε πρωθυπουργός... γούνινη επένδυση!

Ήταν ένα κάθισμα με γούνα στο...
πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να δίνει άμεσα στην εντολή να ξηλωθεί.

Το καλύτερο όλων; Αυτός που είχε τη φαεινή αυτή ιδέα, έστρωσε μια κόκκινη φλοκάτη στο πάτωμα για τα πρωθυπουργικά πόδια.

Από koutipandoras

Έφεραν τη δυστυχία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου οι νεοναζί που ελέγχουν την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, στους φτωχούς ανθρώπους του Ντονμπάς, στους Αντιφασίστες της Ουκρανία. Αυτή είναι η δημοκρατική ΕΕ, η "ολοκλήρωση"... ή έχει και συνέχεια;



Κι ο δωσίλογος τραπεζοϋπάλληλος... χαριεντίζονταν με τους νεοναζί της Ουκρανίας, ξεχνώντα τους 150.000 Έλληνες που ζουν εκεί!
Και θα μα πει πολιτικό λάθος ή θα δικαστεί;

Ρήξη ή μνημόνιο! Άμεση εγγραφή 311 δις στον προϋπολογισμό!

Γερμανοτσόγλανος!

TΟ 60% ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ...


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ IN.GR 
 
ΠΑ.ΜΑΚ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
 
Ενδεικτικό των διαθέσεων του λαού είναι και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που διενεργεί ο ιστότοπος in.gr, όπου τίθεται το ερώτημα «Αν οι δανειστές κρατήσουν αδιάλλακτη στάση τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;».
 
Από ένα...
σύνολο 857 ατόμων που έλαβαν μέχρι στιγμής μέρος προκύπτει:
 
  • Το 60,4% (517 άτομα) «να συγκρουστεί, έστω και με κίνδυνο χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ».
 
  • Το 35,28% (302 άτομα) «να υποχωρήσει και να ολοκληρώσει τη συμφωνία με συνέχιση της λιτότητας».
 
  • Το 4,32% (37 άτομα) «δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
 
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
 
 
Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων της πρώτης δημοσκόπησης για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
 
Μάλιστα το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
 
Η κυβέρνηση  είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων:
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί ανησυχία στο 35,5% των ερωτηθέντων, το9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 
Την χειρότερη εντύπωση έκανε η συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από τοΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά ακολουθεί η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αλλά και το ότι οι περισσότεροι υπουργού, αρνήθηκαν να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο.
 
Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2015
"iskra"

Αυτή η μαγική μέρα δεν θ' αργήσει πολύ;

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Ή με την πατρίδα, τη διαγραφή του χρέους, τις οφειλές της Γερμανίας στη χώρα μας, ή απέναντί μας, ταξικοί εχθροί!

Ο «θάνατος» του…..η…ζωή τους.




Εάν ο Τσιπρας επιτύχει να αλλάξει τους όρους δανεισμού, θα πρέπει οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, και να κρεμάσουν στο σύνταγμα τους υπαίτιους της προδοσίας ,των ταπεινώσεων, και των χιλιάδων αυτοκτονημένων λόγω εντεταλμένης κρίσης,  συμπολιτών τους.

Ως "βέβαιη" και "αναπόφευκτη" χαρακτηρίζει την "συμφωνία-γέφυρα" Ελλάδος και δανειστών έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS η οποία σπάνια πέφτει έξω στις αναλύσεις της.  Η έκθεση της UBS εμφανίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου, αλλά στην Ελλάδα σχεδόν ουδείς την δημοσίευσε, αφού τα συστημικά ΜΜΕ έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα να πείσουν τους αναγνώστες/επισκέπτες/τηλεθεατές/ακροατές ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής επειδή οι πολίτες δεν ψήφισαν  Σαμαρά και Βενιζέλο για να τους σώσουν"! 
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, Kiran Ganesh και Ricardo Garcia-Schildknecht, Ελλάδα και δανειστές, τελικά, θα καταλήξουν σε μια ισορροπημένη συμφωνία με το να επιτραπεί στην Ελλάδα να περιορίσει το πρωτογενές της πλεόνασμα στο 1-2% του ΑΕΠ και να προβεί σε ανταλλαγή χρέους έναντι ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς έχει περιγράψει την εξέλιξη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης..
Κατ'αυτό τον τρόπο θα μειωθούν οι άμεσες πιέσεις προς την Ελλάδα, για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών και την αποπληρωμή του χρέους, αλλά θα πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε και "πάγωμα" της αποπληρωμής του χρέους, όπως και μείωση του επιτοκίου προκειμένου .να αποφευχθεί επανεμφάνιση της κρίσης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Η έκθεση αναφέρεται στο ελληνικό χρέος που βρίσκεται στο 175%, καθώς και στην πρόβλεψη του ΔΝΤ για πτώση του στο 135% το 2019, υπό την αίρεση ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα έτρεχε με 5% και σημειώνει ότι το ΔΝΤ συνεχώς διαψεύδεται στις προβλέψεις του και τα πλάνα του και είναι βέβαιο ότι και αυτή την φορά θα διαψευσθεί αφού ο ρυθμός ανάπτυξης του 5% σε μία χώρα όπου η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι ανύπαρκτη, είναι πρακτικά αδύνατον να επιτευχθεί.
Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, ώστε να υπάρξει μεσοπρόθεσμα μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, η έκθεση αναφέρει ότι ελάχιστες χώρες έχουν κατορθώσει κάτι ανάλογο- οι οποίες ήταν ως επί των πλείστων πετρελαιοπαραγωγές χώρες ή φορολογικοί παράδεισοι και αυτό το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει τον επιπόλαιο σχεδιασμό των δανειστών.
Η διαγραφή χρέους-κατά τους συντάκτες της έκθεσης-αποκλείεται καθώς θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο στην ευρωζώνη, από το οποίο θα ήθελαν να ωφεληθούν και άλλες χώρες που τελούν υπό ασφυκτικό χρέος.
"Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε την χρεοκοπία, το πιθανότερο είναι μια κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος, η οποία θα συμπαρέσυρε και την Κύπρο και πιθανόν άλλες χώρες της περιοχής" αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Και η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "Μια έντιμη συμφωνία είναι πολύ πιθανότερη από μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις γιατί μια αποτυχία θα κόστιζε πολύ περισσότερο και στις δύο πλευρές από αυτά που έχουν να κερδίσουν με έναν συμβιβασμό. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της θα σηματοδοτήσουν μια μακρά περίοδο μεταβλητότητας για το ελληνικό χρηματιστήριο και τα κρατικά ομόλογα, αλλά είναι σφόδρα πιθανό ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία η οποία όμως θα πρέπει να ανατρέπει το υφιστάμενο status quo του χρέους γιατί διαφορετικά ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος".

Τι σημαίνουν τα παραπάνω:

-Η διαπραγμάτευση θα επιτύχει να αλλάξει τους υφιστάμενους όρους δανεισμού (με τους οποίους "έδεσαν" την Ελλάδα οι προδότες Σαμαράς και Βενιζέλος, αλλά και Γ.Παπανδρέου και Λ.Παπαδήμος), είτε εύκολα είτε δύσκολα.

-Θα τραβήξει σε μάκρος χρόνου η διαδικασία διαπραγμάτευσης.

-Πρέπει να έχει ουσιαστικότερα και βαθύτερα αποτελέσματα από αυτά που προδιαγράφονται, δηλαδή να υπάρξει "πάγωμα" χρέους, μετακύλιση των χρεών στο απώτερο μέλλον και αρνητικό επιτόκιο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κρίση μεσοπρόθεσμα θα επανέλθει.

-Αν δεν υπάρξει λύση, δεν χάνει μόνο η Ελλάδα, χάνουν όλοι...

Πείτε στην Ναζίστρια να πάει να γ@μηθεί….

 ….και σταματήστε να αγοράζετε Γερμανικά προϊόντα και από Γερμανικά μαγαζιά εάν αγαπάτε την χώρα σας. Ποια είναι η κολοΓερμανια που έχει επανειλημμένως γαμηθεί από την υγιή Ευρώπη που θα κάνει τωρα το… αφεντικό της;   

Τα καταχθόνια σχέδια της Ναζίστριας  Μέρκελ, δεν είναι άγνωστα στην ελληνική πλευρά, αφού ο κίνδυνος αυτός είχε επισημανθεί από την Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στον Αιμίλιο Λιάτσο, στο «KONTRA 24», πριν τις εκλογές, θεωρείται δε βέβαιο ότι θα ακυρωθεί, από τη δυναμική που αναπτύσσεται και οδηγεί στην απομόνωση του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του οικονομικού ειδησεογραφικού πρακτορείου η Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να κρατήσει τις διαπραγματεύσεις για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες έτσι ώστε να τελειώσουν τα χρήματα της Ελλάδας και έτσι με αυτό τον τρόπο να στριμώξει τη χώρα ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας παράλληλα και τη διαπραγματευτική της δύναμη.

Το Bloomberg αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ πιστεύει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς διαθέτει αποθέματα μέχρι τότε που μπορούν να την κρατήσουν για άλλους λίγους μήνες. Ωστόσο, το περιβάλλον της Μέρκελ θεωρεί πως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου αυτά τα αποθέματα θα έχουν εξανεμιστεί και μόνο τότε θα επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις, με την Ελλάδα στριμωγμένη στη γωνία.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης γιατί τα περιθώρια διπλωματικών ελιγμών είναι περιορισμένα για την Γερμανίδα καγκελάριο.Οσο βλέπει να αυξάνονται τα ποσοστά του αντιευρωπαϊκού κόμματος στην Γερμανία, τόσο θα σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Πάντως, η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλησε από το Βερολίνο να σχολιάσει όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν θα σχολιάσει μεμονωμένα όλες τις λεπτομέρειες που διαδίδονται.
Μάλιστα, η κ. Μέρκελ δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος στους Financial Times δήλωσε πως η Ελλάδα αποσύρεται από το αίτημα για διαγραφή του χρέους και θα ζητήσει ανταλλαγή χρέους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από κατανοητό η ελληνική κυβέρνηση να επεξεργάζεται ακόμα τις θέσεις της, σημειώνοντας πως «μόνο λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα».

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις


Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ της Κυριακής 8/2 και από τα βόρεια, ενώ τη Δευτέρα 9/2 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία. 

Αιτία για τη μεταβολή αυτή του καιρού είναι η γρήγορη κίνηση αρκτικών αερίων μαζών προς τη χώρας μας, οι οποίες εισερχόμενες στο Αιγαίο θα σχηματίσουν βαθύ βαρομετρικό χαμηλό (όπως φαίνεται και στη δορυφορική φωτογραφία από το sat24.com). 

Έτσι τη Δευτέρα και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:...

• Οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από την Πελοπόννησο και βορειότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, καθώς επίσης στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις νοτιότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες στην Κρήτη θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

• Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με εντάσεις που θα φτάσουν και κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 10 μποφόρ (ταχύτητες άνω των 100km/h).

• Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ο ισχυρός παγετός που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ολικός (θερμοκρασίες κάτω από το 0 όλο το εικοσιτετράωρο).

Σύμφωνα και με τα πλέον πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ της Δευτέρα στο μεγαλύτερo μέρος του νομού Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, με αυξημένες πιθανότητες χιονόστρωσης.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 10/2 και κυρίως την Τετάρτη 11/2 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Εύβοια και στο νότιο Αιγαίο, ωστόσο τοπικές χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα και σε άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Το ψυχρό μέτωπο που κινείται προς τη χώρα μας, διακρίνεται εντυπωσιακά στη δορυφορική εικόνα της sat24 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βόρεια Ευρώπη.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρού θα δοθούν με νεώτερες ανακοινώσεις, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Από meteo

Χιονιάς θα πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής. 
Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ξανά ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Κυριακή.

Αττική
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αναμένονται στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5-15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια το βράδυ στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία ενώ από το βράδυ αναμένεται σημαντική πτώση.

Μακεδονία, Θράκη

Τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από 2-10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ από το βράδυ αναμένεται σημαντική πτώση. Οι άνεμοι 3 με 4 και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια και στις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στερεάς. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Θεσσαλίας, από το βράδυ και στα ημιορεινά αλλά και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Κυκλάδες, Κρήτη
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στα νησιά των Κυκλάδων. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Βροχερός ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από 11-17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, ενώ στα βόρεια 2-3 βαθμοί χαμηλότερη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού...

Από  nonews-NEWS

Το Facebook έφερε και στην Πάτρα το swinging – Δεκάδες Πατρινά ζευγάρια ανταλλάσουν συντρόφους



Στο swinging, ή αλλιώς ελληνιστί στην ανταλλαγή συντρόφων επιδίδονται μέσω facebook Πατρινά ζευγάρια που βρήκαν στην «ανωνυμία» του διαδκτύου πρόσφορο έδαφος για την εκπλήρωση των ερωτικών τους φαντασιώσεων.
Το Facebook έχει πραγματικά κατακλυστεί από προσωπικές σελίδες ανδρόγυνων, παντρεμένων και μη, που αναζητούν άλλα ζευγάρια για ερωτικές συνευρέσεις.

Το thebest.gr σέρφαρε στο facebook και σε μια πρόχειρη αναζήτηση των λέξεων «Ζευγάρι – Πάτρα» σε όλες τις πιθανές εκδοχές τους, με λατινικούς χαρακτήρες, με σωστή ορθογραφία, λάθος ορθογραφία και δεκάδες παραλλαγές τους είναι ενδεικτική της πληθώρας προφίλ, άρα και του αντίστοιχου ενδιαφέροντος που υπάρχει. Υπάρχουν και άλλες λέξεις κλειδιά που οδηγούν σε αντίστοιχες σελίδες όπως εραστές, Πάτρα, ακόμη και μικρά ονόματα. Από Τούλα, Ελένη, μέχρι Αλέξης, Τάκης κ.α. 

Στα περισσότερα προφίλ επισημαίνεται το γεγονός ότι πρόκειται για ζευγάρι ενώ επίσης, συχνά πυκνά, τονίζεται και ο τόπος καταγωγής τους προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι που επίσης ψάχνουν κάτι αντίστοιχο να αντιλαμβάνονται αμέσως ότι το προφίλ ανήκει σε Πατρινούς.

Κάποια από τα ζευγάρια είναι εξαιρετικά τολμηρά αναρτώντας γυμνές τους φωτογραφίες στις οποίες καλύπτονται, με διάφορους τρόπους, τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Συνήθως το ρόλο αυτής της πρόκλησης αναλαμβάνουν οι γυναίκες.

Τα περισσότερα ζευγάρια δίνουν λίγα στοιχεία της προσωπικής του ζωής όμως δεν λείπουν κι εκείνα που δεν διστάζουν να γράψουν πού δουλεύουν ή και σε ποια περιοχή διαμένουν. Ωστόσο για περισσότερα παραπέμπουν συνήθως σε προσωπικά μηνύματα αφού πρώτα έχουν αποδεχθεί το αίτημα φιλίας.

Το ενδιαφέρον που υπάρχει για τέτοιου είδους γνωριμίες, από ολόκληρη την Ελλάδα, φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλο αφού τα Πατρινά ζευγάρια αριθμούν εκατοντάδες φίλους, 800 και πλέον.

Μάλιστα ορισμένοι από τους χειριστές αυτών των σελίδων, κατά διαστήματα καλούν τους στενούς τους φίλους σε διάφορες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εκδρομές εκτός Πατρών, ραντεβού για μπάνιο-γυμνισμό στην Καλόγρια, μέχρι και πάρτι prive με άλλα ζευγάρια σε αποκεντρωμένα πολυτελή εξοχικά σε παραθαλάσσιες και όχι μόνο περιοχές της πόλης.

Πηγή: http://www.kapa-news.gr/2015/02/facebook-swinging.html#ixzz3R8f0sfCs