ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Στο ιστορικό χαμηλό των 37 δολαρίων η τιμή του πετρελαίου – Πόσο κλέβουν τους Έλληνες πολίτες;

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/12/%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CC%81%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF.jpg 
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009 υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, δίνοντας συνέχεια στο πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραψαν πτώση κατά 1,1% στα 36,76 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Οι νέες πιέσεις στο αργό οφείλονται στα στοιχεία του ΟΠΕΚ σχετικά με την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, η οποία τον Νοέμβριο αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού εμφάνισαν απώλειες 0,4% στα 1.072 δολάρια ανά ουγγιά, δεχόμενα πιέσεις από την προσδοκία των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Και όμως εδώ εξακολουθούμε να το πληρώνουμε χρυσάφι!

Αντί να δώσουν πετρέλαιο θέρμανσης φέτος σε χαμηλή τιμή, η αριστερή κυβέρνηση προτίμησε διπλό «μαχαίρι» στο επίδομα θέρμανσης: Και λιγότεροι δικαιούχοι και λιγότερα λίτρα.

«Τσεκουρεμένο» έως 52,4% θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης σε σχέση με πέρσι -θεωρητικά, γιατί η περσινή επιστροφή δεν δόθηκε σε όλους τους δικαιούχους- σε 700.000 δικαιούχους από 1,1 εκατ. πέρυσι, λόγω των νέων αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων και των μειωμένων ποσοτήτων πετρελαίου.

Η κυβέρνηση μείωσε κατά 15%-20% περίπου το όριο της κατανάλωσης για κάθε νοικοκυριό το οποίο επιδοτείται. Έβαλε, δε, και δεύτερο «κόφτη» βάζοντας οικογενειακά κριτήρια και στο ύψος της συνολικής επιδοτούμενης κατανάλωσης με διαφορετικά όρια για τους άγαμους και τους έγγαμους.

Το τελικό κόστος για τους δικαιούχους θα είναι 60 λεπτά το λίτρο στην Αθήνα και για την περιφέρεια θα κυμαίνεται περί τα 63-65 λεπτά το λίτρο, με το ποσό του επιδόματος να ανέρχεται στα 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης του δικαιούμενου ορίου.
Πόσοι όμως είναι οι δικαιούχοι;

Πέρυσι είχαν δικαίωμα στο επίδομα 5.500.000 φορολογούμενοι, αλλά έκαναν αίτηση μόνο 1.100.000, ενώ φέτος το επίδομα δικαιούνται 2.300.000, αλλά εκτιμάται πως θα κάνουν αίτηση 700.000.

Και αυτό πολύ απλά γιατί οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές, τόσο για την τσέπη, όσο και σε σύγκριση με τις τιμές του εξωτερικού. Είναι μόνοι οι φόροι; Ή είναι και η αισχροκέρδεια των πετρελαιάδων που το κρατούν ψηλά, μαζί με την τιμή της βενζίνης; Και ποιο το εισπρακτικό όφελος μιας κυβέρνησης από τη στιγμή που θα καταναλωθεί λιγότερο; Κανένα. Άλλη σκοπιμότητα παίζει εδώ κι αυτή λέγεται αντιλαϊκή συμπεριφορά, να είναι ο κοσμάκης συνεχώς σε μιζέρια και καταστολή, αλλά και να περνάμε και τις “πράσινες” πολιτικές μας στα μουλωχτά!

Μετά θα τους φταίνε τα τζάκια γιατί ο κόσμος θα καίει πάλι ό,τι βρίσκει μπροστά του.

Να σημειωθεί, φυσικά, ότι φθηνότερο πετρέλαιο και καύσιμα θα σήμαινε και μικρότερο κόστος ζωής και δεν θα χρειαζόταν και αύξηση στα ΜΜΜ. Αλλά οι κυβερνήσεις έχουν αποδείξει ότι ΑΥΤΌ είναι το τελευταίο που θέλουν. Μισθού – συντάξεις πέφτουν, κόστος όμως ανεβαίνει, ανάπτυξη δεν υπάρχει, αλλά η ελίτ πλουτίζει.

Κάποιος να μου λύσει αυτή την εξίσωση, παρακαλώ, εξίσωση που έχει και ονοματεπώνυμο!
 



ΠΗΓΗ

Νέα βόμβα της Ζωής για Τρέμη,Ευαγγελάτο


Τρέμη κ Ευαγγελάτος από διαφορετικά κανάλια υπερασπίζονται τους αποκαθηλωτές που έγιναν κλειδαράδες. Φερέφωνα στην υπηρεσία νεομνημονιακών.
Βούτσης-Αθανασίου εξακολουθούν να κρύβονται.Και φιλοτεχνούν ψευδείς διαρροές. Θέλει πολλή θρασυδειλία και ποταπότητα για τέτοιο ξεπεσμό.
Τώρα κρύβεται και ο Φρούραρχος της Βουλής. Είναι, λέει, σε σύσκεψη στο Αρχηγείο κ δεν τον βρίσκει το γραφείο του.


Ο κ.Σπίρτζής διαφωνεί άλλα υπέγραψε με πολύ πόνο καί τίς αυξήσεις στα εισιτήρια


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΑ.ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΑΚΙ



- Η αυξημένη τιμή στα εισιτήρια θα είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016
- Ο υπουργός, κ. Σπίρτζης απέδωσε την αύξηση στα εισιτήρια στην αύξηση του ΦΠΑ
- Σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών – Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους
- Για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που δόθηκαν στους Γερμανούς δήλωσε πως υπέγραψε με πολύ πόνο

Αύξηση της διάρκειας των εισιτηρίων, από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε 90 λεπτά, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
O υπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, δήλωσε πως, παράλληλα, με την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από την 1η Ιανουαρίου στα 1,40 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα, θα αυξηθεί και η διάρκεια του εισιτηρίου στα 90 λεπτά της ώρας. Απέδωσε την αύξηση όχι στο κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, αλλά στην τιμή του ΦΠΑ και υπογράμμισε ότι θα μείνει σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, αλλά και η παροχή δωρεάν μετακίνησης στους ανέργους.

«Τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του. Μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό. Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι, ενώ ανεβαίνει, λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο, πριν μειωθεί, όταν μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
"Υπέγραψα με πολύ πόνο".

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, ο υπουργός εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία του για τον τροπο παραχώρησης των αεροδρομίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζω και διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι, όμως, μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα... Υπέγραψα όχι με βαριά καρδιά, αλλά με πολύ πόνο".
Μίλησε για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσον αφορά τους όρους του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι «κατορθώσαμε το τελευταίο διάστημα και διορθώσαμε πάρα πολλά από αυτά που υπήρχαν, στις έτοιμες συμβάσεις που βρήκαμε. Όχι όλα, αλλά κάποια πολύ σημαντικά. Κλείσαμε θέματα που είχαν να κάνουν με τους εργαζόμενους που εργάζονται στα αεροδρόμια και, επομένως, προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης".
Τέλος, πρόσθεσε ότι, αν παρέμεναν οι συμβάσεις, ως είχαν, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το τίμημα του 1 δισ. 250 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρει η χώρα θα ήταν πολύ μικρότερο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπράβο Τσιπρα:Πάνε και οι 100 δόσεις για χιλιάδες οφειλέτες



Κωστής Χ. Πλάντζος

Μπαίνει σε εφαρμογή η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που καθιστά πιο δύσκολη την παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων


​Την ομπρέλα προστασίας των 100 δόσεων που είχαν συμφωνήσει με την εφορία, θα χάσουν σε λίγες μέρες χιλιάδες οφειλέτες. Την ώρα που στη Βουλή η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση σήμερα την εκχώρηση των οφειλών των δανειοληπτών σε ξένα funds, μπαίνει σε εφαρμογή και η διάταξη του προηγούμενου πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πριν τρεις εβδομάδες και καθιστά πιο δύσκολη την παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
 
Στο εξής, όσοι δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίσουν τις νέες οφειλές προς τη Εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες τότε θα χάνουν τη ρύθμιση και, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αυτό συμβαίνει κατά κόρον πλέον, με τους οφειλέτες που παλεύουν να κρατηθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά αφήνουν απλήρωτους όλους τους άλλους τρέχοντες φόρους που προκύπτουν κάθε μήνα.
 
Με το νέο καθεστώς, όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει, προκειμένου να μην χάσουν τα ευεργετήματα της ρύθμισης, να εξοφλούν ή να ρυθμίσουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους π.χ. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναβιώνουν και όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν καθώς και τα πρόστιμα.
 
Με τα νέα δεδομένα, εάν κάποιος έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δεν πληρώσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 π.χ. την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τότε θα πρέπει είτε να την καταβάλει έως 30 Ιανουαρίου 2016 είτε μέχρι την ίδια ημερομηνία να έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για να υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων το ποσό του ΕΝΦΙΑ που οφείλει.

Μέχρι τώρα οι οφειλέτες έπρεπε να εξοφλούν τις νέες υποχρεώσεις εντός 30 ημερών από τη λήψη ειδοποιητηρίου, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εκδίδονταν άμεσα και καθυστερούσε 15 - 30 ημέρες, αλλά από σήμερα πλέον και μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει οι νέες οφειλές να εξοφλούνται εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες, χωρίς τη λήψη ειδοποιητηρίου. Συνεπώς, ο χρόνος που παρέχεται στον οφειλέτη για να εξοφλήσει το νέο χρέος του προς την εφορία για να μην βγει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων περιορίζεται δραστικά.
 
Από την 1η Ιουλίου 2016 τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για όσους φορολογούμενους είναι ενταγμένοι στην ρύθμιση των 100 δόσεων και θα δημιουργήσουν νέες οφειλές για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2017. Για αυτούς προβλέπεται μείωση της χρονικής προθεσμίας από 30 ημέρες σε 15 ημέρες.
 
Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η ρύθμιση χάνεται αν ο οφειλέτης καθυστερήσει την εξόφληση των νέων οφειλών και δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη καθυστερημένη εξόφληση. Δηλαδή εάν ένας οφειλέτης καθυστερήσει για 10 ημέρες την καταβολή του ΦΠΑ του Α’ τριμήνου του 2017 η οποία λήγει στις 30/4/2017, σε αυτή την περίπτωση δεν χάνει την ρύθμιση. Αν ο ίδιος φορολογούμενος καθυστερήσει να πληρώσει έστω και μια ημέρα το επόμενο τρίμηνο ΦΠΑ που λήγει 31/7/2017 - αντί 31/7/2017 το πληρώσει 01/08/2017- τότε αυτομάτως χάνει την ρύθμιση γιατί έχει υποπέσει μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο σε μια ακόμα καθυστέρηση. Σε αυτή την περίπτωση δεν του δίνεται το δικαίωμα να εξοφλήσει μέσα σε 15 ημέρες.
 
Από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους, δηλαδή άμεσα. Όσοι καθυστερήσουν την πληρωμή της νέας οφειλής έστω και μια μέρα τότε η ρύθμιση χάνεται Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση διατηρείται μόνο αν ο φορολογούμενος ρυθμίσει τις νέες οφειλές του σε 12 δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Εάν τώρα οι νέες οφειλές μαζί με τις ρυθμίσεις είναι πάνω από 50.000 ευρώ, τότε η ρύθμιση των νέων οφειλών γίνεται μόνον εφόσον ο οφειλέτης αποδεικνύει οικονομική αδυναμία για την καταβολή τους εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Βόμβα Καμμένου:Φεύγω από την κυβέρνηση.



Να… αποχωρήσει από την κυβέρνηση απείλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε μία έντονη συζήτηση με απόστρατο αξιωματικό της Αεροπορίας για το ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όταν ο αξιωματικός κάλεσε τον υπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές και ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Καμμένος επεσήμανε:
<<Η απόφαση του ΣτΕ έπρεπε από χτες να γίνει και να δεσμευτούν τα χρήματα. Εγώ δεν είμαι υπουργός Οικονομικών για να μπορώ να σας πω δεσμεύομαι. Και να σας πω και κάτι; Θέλετε να ρίξω την κυβέρνηση και να έρθει ο Φίλης υπουργός Άμυνας; Φεύγω από την κυβέρνηση. Θέλετε να φτάσει η δέσμευσή μου στο να ρίξω την κυβέρνηση; (…) Θα δώσω την ψυχή μου. Έδωσα μάχη και θα δώσω και μάχη. Εάν τα πράγματα φτάσουν στο αμήν: Επιλέξτε εάν θέλετε το Θεοδωράκη ή τον Φίλη υπουργό Άμυνας ή εμένα. Διαλέξτε. >>

Κάνουν λένε "Τηλεμαραθώνειο αγάπης" για τα προσφυγόπουλα, χωρίς να ντρέπονται! Ακόμη -από 2009- περιμένουν τα προσφυγόπουλα της Γάζας! Ούτε δεκάρα τσακιστή στη Unicef, τους απατεώνες επαγγελματίες "φιλανθρώπους", "αντιρατσιστές" και λαμόγια ΜΚΟ! Απατεώνες... από τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν για τα παιδιά της Γάζας το 2009, δεν έφθασε στη Γάζα ούτε 1 ευρώ! Δικαστές κι εισαγγελείς υπάρχουν;

Έπιασαν δουλειά οι γνωστοί επιτήδειοι, επαγγελματίες "αντιρατσιστές", "αριστεροί" και δεξιοί φιλάνθρωποι... με τους "Τηλεμαραθώνιους"; Αλληλεγγύη δεν είναι η μπίζνα της "φιλανθρωπίας": Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας  
Χωρίς καν να ντρέπονται, "μεγάλο τηλεμαραθώνιο αγάπης με θεματικό τίτλο «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα», διοργανώνει σήμερα η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef...
"θοῦΚύριεφυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου"!
Έπιασαν δουλειά οι γνωστοί επιτήδειοι,επαγγελματίες "αντιρατσιστές", "αριστεροί" και δεξιοί φιλάνθρωποι, εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ... με τα δικά μας χρήματα άνοιξαν τον χορό!
Όπως ακριβώς με τα παιδιά της Γάζας, μετά τη σφαγή του 2009 τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, που δεν έφθασε ΠΟΤΕ ούτε ένα σεντς στα παιδιά της Γάζας!
Τέλος με την απάτη των φιλάνθρωπων απατεώνων!
Που ήταν αυτοί οι επαγγελματίες πέντε (5) ολόκληρα χρόνια;
Πως κι η ευαισθησία τους ξεκίνησε σήμερα;
Ας μην ξεχνάμε πως εξαφάνισαν τα χρήματα για τα παιδιά της Γάζας:

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ενός αστέγου, κάπου στο Κέντρο των Αθηνών...

Σιγουρα αρκετοι απο εσας την εχετε δει αρκετες φορες αυτο που ισως δεν προσεξατε...
Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ενός αστέγου, κάπου στο Κέντρο των Αθηνών.
Παρατηρήστε τις εικόνες των Αγίων πίσω του και το χαλάκι για τα πόδια του δίπλα από το μπουκαλάκι νερού...
Και την Ελληνική Σημαία!!!
Συγκλονιστικός αυτός ο...
Συνάνθρωπος μας! Δεν νομίζετε;
Πού να «βόσκουν» οι παπάδες και οι πατριωταράδες άραγε;
Τι κάθομαι και ρωτάω τώρα θα μού πείτε.
Ego ta elega eseis den me akougate

ΟΧΙ στην εκποίηση του δημοσίου πλούτου και της χώρας

Εκτός από τον Τσίπρα, πριν πολλά χρόνια, το έκανε και ο Μεταξάς με το Ρούπελ..

.

Εκτός από τον Τσίπρα, πριν πολλά χρόνια, το έκανε και ο Μεταξάς με το Ρούπελ. Καταδικάστηκε για προδοσία και εξορίστηκε γι αυτό.

Εργο Σπίρτζη: 24 εθνικής σημασίας κερδοφόρα δημόσια αεροδρόμια πούλησε ο Τσίπρας...

Εργο Σπίρτζη:
24 εθνικής σημασίας κερδοφόρα δημόσια αεροδρόμια πούλησε ο Τσίπρας στο ιδιαίτερα επιθετικό εχθρικό προς...
εμάς Γερμανικό κράτος!
Privatization is actually where national leaders are offered 10% commissions to their secret Swiss bank accounts in exchange for them trimming a few billion dollars off the sale price of national assets. Bribery and corruption, pure and simple.
Professor Joseph Stiglitz,
former Chief Economist of the World Bank
former Chairman of President Clinton's Council of Economic Advisers

Γιατί κουράζετε η πίπα και το ρίχνει ενίοτε και έξω... ξεφτιλισμένα απομεινάρια του πάλαι ποτέ κραταιού πασοκ

Την ώρα που οι Ιθαγενείς του Τόπου ψάχνουν να βρουν διέξοδο στα χρέη τους, ψάχνουν να βρουν τρόπο να σώσουν την επιχείρησή τους, το χιλιοπληρωμένο σπιτάκι τους, το τρόπο να πληρώσουν ενφια, δεη, νερά, τηλέφωνα, τέλη κυκλοφορίας, φάρμακα, σχολικά έξοδα κι ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν, τα κυβερνητικά καριόλια τύπου όλγας γεροβασίλη ρίχνουν τις...

ζεϊμπεκιές τους (όλοι οι φασίστες έχουν προμοταριστεί κατά καιρούς με ένα ζεϊμπέκικο κάπου κάποτε...γιατί κουράζετε η πίπα και το ρίχνει ενίοτε και έξω), το ΤΑΙΠΕΔ, παραχωρεί Ελληνικό, Αστέρα ΔΕΣΦΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελευθέριος Βενιζέλος και κάτι "χωράφια" στη Ρόδο στη Lufthansa, στον Όμιλο κοπελούζου, και σε κάτι αυστραλιανά παλικάρια, ενώ ο βουλευτής της "ένωσης κεντρώων" (λεγε με και μαλάκα) τασούλης μεγαλομύστακας δάνεισε σε φίλο του το βουλευτικό αυτοκίνητο που το πληρώνεις ΕΣΥ μαλάκα ΕΛΛΗΝΑ και πήρε σβάρνα κάτι άλλα παλικάρια της ΔΙΑΣ γιατί ο "φίλος" είχε πιει κάτι ποτηράκια κόκα, με τη κυβέρνηση παράλληλα να νομοθετεί αβέρτα κουβέρτα κόβοντας συντάξεις, μισθούς και ότι άλλο μπορεί, επιβάλλοντας το "νόμο" σε παπούδια και γιαγιούλες που πουλάνε κάστανα και μαϊντανούς χρησιμοποιώντας τα τσιράκια τους μπατσάκια που αφήσανε την Αθήνα να γεμίζουν τα πεζοδρόμια οι μαύροι μικροπωλητές πουλώντας από cd μέχρι χασίσια, 
ενώ ταυτόχρονα μοιράζει σε νομούς μυστικά με την συναίνεση των δήμων μετανάστες στα ξενοδοχεία με φουλ διαμονή γιατί: "η άλωση ξεκινάει από μέσα"... λένε οι παλιοί στρατηγοί...
αλήθεια ρε Έλληνες... θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα;....
ακόμα και τα όπλα;...
ξεσηκωθείτε Έλληνες...
είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία τα φασιστάκια του συριζα...
είναι ξεφτιλισμένα απομεινάρια του πάλαι ποτέ κραταιού πασοκ...
μέχρι και η κουντουρά αγκαζέ με τη γυναίκα του χρυσοχοϊδη...
αυτού του αρχιπούστη που υπέγραφε μνημόνια χωρίς να τα διαβάζει και μας το έλεγε κιόλας...
ξεσηκωθείτε μωρέ...
κι όποιος από αυτούς με στολή η χωρίς στηρίζει αυτά τα μουνόπανα είναι εχθρός της Πατρίδας...
δεν μπορεί να είσαι Έλληνας και να συλλαμβάνεις, κακοποιείς, διασύρεις για ένα κομμάτι ψωμί γερόντια Ελλήνων, μόνο και μόνο για να διαφυλάξεις το ματωμένο μισοθουλάκο σου, να ξεφτιλίζεις αυτούς που μπορει να ήταν ο Πατέρας ή η Μάνα σου...
ξεσηκωθείτε!
δεν θα υπάρχει τίποτα να σώσετε αν σας κλέψουν τη Πατρίδα!
{Χάρης Καφετζόπουλος}

ε, είναι πολλά τα λεφτά Γρηγόρη...


4 Δεκεμβρίου 2011. Για να ξέρουμε τι υλοποιείται και πόσο δήθεν αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
ε, είναι πολλά τα λεφτά Γρηγόρη... Και τα δανεικά κι αγύριστα, κι αυτά πολλά εκατομμύρια είναι... Θα βρεις κάποιους μαλάκες να τα πληρώσουν.

Αυτά τα γερμανοτσογλάνια κυβερνούν μέσω Τσίπρα!

Αυτό είναι το αγόρι του Βενιζέλου, που τώρα πήρε μεταγραφή στην "αριστερά", μέσω Δραγασάκη...

Μίλα! Ελάφρυνε τη θέση σου!

Τα φυλακισμένα μνήματα...


Τα φυλακισμένα μνήματα...
Όσοι θέλουν να παίρνουν μαθήματα γνήσιου ηρωισμού, αληθινής αγάπης προς την Ελλάδα, ας στρέψουν τη ματιά πέρα-κει· στη νοτιοανατολική άκρη της Μεσογείου. Ας αγκαλιάσουν με το βλέμμα τους ένα μονάχα τόπο μικρό, ένα χώρο κλειστό, που βρίσκεται – να ‘ναι άραγε συμβολικό; – στη μέση σχεδόν του νησιού.
Ας σταθούν στα «Φυλακισμένα Μνήματα»· στο σιωπηλό στενό νεκροταφείο που ‘ναι στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας. Κι ας προσπαθήσουν να...
αφουγκρασθούν τη φωνή των 13 παλικαριών που είναι θαμμένα εκεί. 
Οι εννιά είναι νέοι που απαγχόνισαν οι «πολιτισμένοι» της Αγγλίας. Οι τέσσερις έπεσαν στην έπαλξη, κτυπώντας τον δυνάστη, ο οποίος δεν παρέδωσε τους νεκρούς στους συγγενείς τους, αλλά τους έθαψε στη… φυλακή!
Όταν η ξεφτισμένη σήμερα αυτοκρατορία ήταν ακόμη πανίσχυρη και πολεμούσε στην άοπλη σχεδόν Κύπρο, στηριζόταν στις χιλιάδες του άριστα εξοπλισμένου στρατού της· στην απερίγραπτη τρομοκρατία του στρατάρχου της· στα φοβερά, απάνθρωπα μεσαιωνικά βασανιστήρια των ανακριτών της. Αν είχαν λαλιά οι πέτρες κι οι τοίχοι των ανακριτηρίων, ώστε να περιγράψουν την έκταση των φρικιαστικών μαρτυρίων στα οποία οι φιλελεύθεροι Βρετανοί υπέβαλλαν τους αγωνιστές της Κύπρου, η Αγγλία δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά.
Αλλά δεν θα μιλήσω για το θάρρος με το οποίο αντιμετώπισαν όλα εκείνα τ’ απερίγραπτα δεινά τα γενναία παιδιά της Κύπρου. Σ’ εκείνους που ανέβηκαν στην αγχόνη θα σταθώ για λίγο.
Το θάρρος, το ήθος, η χριστιανική πίστη, ο ηρωισμός τους είχε κάτι το μεγαλειώδες.
Κάτι που ανεβάζει πολύ ψηλά εκείνους τους νέους – όλοι ήσαν από τα 18 έως τα 30 – και τους κάνει γίγαντες υπερανθρώπους. Προτού φθάσουν στην αγχόνη, οι ανακριτές τους υπέβαλλαν σε αφάνταστα ψυχικά και σωματικά μαρτύρια. Ύστερα από κάθε σειρά βασανιστηρίων οι τύραννοι τους έσερναν μ’ απίστευτο σαδισμό μπροστά στην κρεμάλα, υπενθυμίζοντάς τους τι τους περιμένει, για να τους τσακίσουν έτσι τα νεύρα.
Ανθρωπίνως έπρεπε να ‘χουν γίνει ράκη. Ωστόσο η ψυχή τους στάθηκε πιο ατσάλινη κι απ’ το ατσάλι. Και – ανεξήγητο για τους βασανιστές τους – κάθε μέρα οι μελλοθάνατοι γίνονταν γενναιότεροι κι η αρετή τους λαμπρότερη.
Έτσι αντιμετώπισαν τον θάνατο οι μεγάλοι εκείνοι νεκροί. Γαλήνιοι, θαρραλέοι, με θαυμαστή ηρεμία συνειδήσεως, με ζωντανή την πίστη στον Θεό και στην αιωνιότητα.
Πεσόντες...
Κι όταν ερχόταν η ώρα ν’ ανέβουν στο ικρίωμα – η ώρα ήταν πάντα μετά τα μεσάνυχτα, γιατί το φως του ήλιου κι ο παλμός της ζωής φόβιζαν τους κατακτητές· η μέρα κρατιόταν μυστική, αλλά οι δικοί μας είχαν τον τρόπο να την μαθαίνουν – οι φυλακές αντιλαλούσαν από ζητωκραυγές, ύμνους εκκλησιαστικούς και εθνικούς. Μόλις άναβε το θαμπό φως της αγχόνης, όσοι φυλακισμένοι συνορεύανε μ’ αυτήν, δίνανε το σύνθημα του συναγερμού στους άλλους που αγρυπνούσαν. Και τότε ξεσηκωνόταν θύελλα, εθνική καταιγίδα· στεντόρειες υψώνονταν οι φωνές:
— Θάρρος, αδέλφια… Ατρόμητοι. Ζήτω η Ελλάδα…
Ήρωες!!!
Πρώτες και καλύτερες στον ομαδικό εκείνο συναγερμό οι νεαρές Κυπρίες – μερικές απ’ αυτές παιδούλες. Αυτές νίκησαν τον φόβο του θανάτου όχι μονάχα έξω από την φυλακή, αλλά και μέσα στα σκοτεινά κελιά και μάλιστα σ’ εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές.
Η θύελλα σταματούσε όταν πια έσβηνε το φως της αγχόνης, δείγμα πως το σχοινί έκοψε το νήμα της ζωής του ήρωος κι η ψυχή του πέταξε στην αθανασία. Και τότε, στη σιγή και στην παγερότητα του περιβάλλοντος, αντηχούσε απ’ όλα τα κελιά ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος.
Ύστερα βαριά σιωπή σκέπαζε πάλι τον χώρο των φυλακών, που θύμιζε τους στίχους του εθνικού ποιητή της Κύπρου, του Βασ. Μιχαηλίδη:
«Σιανεμιά, (δ)εν άκουες δεντρούδιν να ταράξει
μήτε του σιύλλου λάξιμον με πετεινόν να κράξει.»
Γρηγόρης Αυξεντίου
Ήταν η ώρα που η Ελληνική Κυπριακή ψυχή αναδιπλωνόταν κι έστελνε μυστικά λόγια θερμής προσευχής προς τον Θεό της Δικαιοσύνης.
Αμάραντο στεφάνι απιθώστε στον τάφο τους, νέοι της Ελλάδος. Βαλθείτε να ενσαρκώσετε στους καιρούς μας το ηρωικό τους πνεύμα, το συνταιριασμένο μ’ ένα τραγικό μεγαλείο.
Όταν η Πατρίδα μας έχει τέτοιους γιους, θα στέκει πάντα ψηλά, όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι, που επιμένουν να παριστάνουν τους πολιτισμένους και τους μεγάλους, ενώ δεν είναι παρά βάρβαροι και νάνοι!
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Εθνομάρτυρες του Κυπριακού Έπους 1955-59», Νικολάου Π. Βασιλειάδη

ΕΠΕΙΓΟΝ!! Όλη η ποδοσφαιρική Πιερία στο πλευρό του Χρήστου!!



Καμιά φορά η μοίρα παίζει στον άνθρωπο περίεργα παιχνίδια. Παιχνίδια που απο τη μια στιγμή στην άλλη αλλάζουν τα πάντα και μπορούν να κάνουν τις μεγαλύτερες ανατροπές στην καθημερινότητα μας. Παιχνίδια, που καθορίζουν ολόκληρες ζωές.
Ένα τέτοιο παιχνίδι παίζει η μοίρα στον Χρήστο. Τον Χρήστο που θα μπορούσε να είμαι εγώ, εσύ, εσείς...
Ένα νέο παλικάρι που πήγε στο νοσοκομείο γιατί του ανέβηκε ο πυρετός και δεν έπεφτε και απο το πουθενά διαγνώσθηκε με "καλπάζουσα λευχαιμία".
Κάτι τέτοιες στιγμές ο χρόνος σταματά. Τα λόγια χάνουν το νόημα τους και το μόνο που μένει η κινητοποίηση όλων μας. Ένας δικός μας άνθρωπος έχει ανάγκη την στήριξη και τη βοήθεια μας. Ίσως οι δικές μας κινήσεις να κρίνουν το υπόλοιπο της δικής του ζωής.
Άς κάνουμε το σωστό. Ας κάνουμε το αυτονόητο. Αυτό που θα περιμέναμε ευλαβικά να κάνουν και οι άλλοι για εμάς. Ειδικά εμείς που είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού γενικότερα στην όμορφη περιοχή μας, που έχουμε δώσει εξετάσεις πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις και περάσαμε με άριστα σε όλες, ας δείξουμε ότι σε καμία περίπτωση ο Χρήστος, ο δικός μας Χρήστος δεν είναι μόνος. Είμαστε όλοι μαζί του και θα παραμείνουμε δίπλα του μέχρι να τον ξαναδούμε με τη φανέλα του Γ. Ολύμπιου στα γήπεδα και με τη μπάλα στα πόδια!!
Έκκληση για βοήθεια!!
Οι αιμοδότες θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-55 ετών και να αναφερθεί το όνομα Φιλοκώστας Χρήστος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, 27 χρόνων που πάσχει από οξεία λευχαιμία
και υποστηρίζεται μηχανικά.
Μπορείτε να απευθύνεστε σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας της Ελλάδας.
Παρακαλούμε να δράσετε άμεσα.
Του Μπάμπη Πεΐδη

Mistakidis Ioannis Μπάμπη μου επικοινώνησα με αιμοδοσία του νοσοκομείου μας και μου είπαν ότι χρειάζεται αιμοπετάλια. ..Οποίος θέλει στο νοσοκομείο μπορεί να κάνει μια γενική εξέταση και αν είναι συμβατός και μπορεί να δώσει το βλέπουν αυτοί. .Πρωί μετά της 9.00 
ώρα

Ο άγιος Ελευθέριος έζησε τον 2ο αιώνα. Η μητέρα του Ανθία, που πολύ νέα έμεινε χήρα, τον ανέθρεψε χριστιανικά και τη θεολογική του κατάρτιση την ανέθεσε στον επίσκοπο Ρώμης. Χειροτονήθηκε διάκονος και επίσκοπος Ιλλυρικού. Κατά το διωγμό του Σεπτίμου Σεβήρου αποκεφαλίστηκε μαζί με τη μητέρα του. .

Picture