ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξεχαστεί. Κρατήστε το καλά μέχρι την στιγμή της κάλπης

 


Ναι αυτός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν τον ξέρατε, η δεν το περιμένατε?

 Στο πρώτο κύμα πανδημίας πανηγύριζε με μια χιλιάδα λιγότερη νεκρών από τους νεκρούς του Βελγίου.

Τώρα πανηγυρίζει που εκτροχιάστηκε τρένο στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Ναι αυτός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν τον ξέρατε,ή δεν το περιμένατε? #τεμπη_εγκλημα #νδ_εγκληματιες

Το Blog Εδώ Πιερία σε ένδειξη διαμαρτυρίας και σεβασμού προς τους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη ...



Το Blog Εδώ Πιερία προς ένδειξη διαμαρτυρίας και σεβασμού προς τους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη  δεν αποδέχεται από κανέναν υποψήφιο Βουλευτή ενημερώσεις και προγράμματα εμφανίσεων προεκλογικής εκστρατείας  του ,  έως ότου αναλάβουν  ο καθένας τις  ευθύνες τους ξεχωριστά σε ότι αναλογεί τον καθένα  

Ο σεβασμός στους νεκρούς προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια.

Ευχαριστώ.

Τα λάθη δεν είναι ανθρώπινα



 Οταν κυβερνήσεις και εταιρείες αποδίδουν κάποιο ατύχημα σε «ανθρώπινο λάθος», υπονοούν ότι έχουν δημιουργήσει απόλυτα ασφαλή συστήματα τα οποία καταστρέφονται από την ηλιθιότητα των χειριστών τους. Νέες επιστημονικές προσεγγίσεις μάς καλούν να ξανασκεφτούμε τι είναι λάθος και πότε ένα σύστημα μπορεί να θεωρείται ασφαλές.

Νέα Υόρκη

Κάθε φορά που τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε τροχαία ατυχήματα υπάρχει μια μαγική φράση την οποία επαναλαμβάνουν ad nauseam: «Το 94% των περιστατικών οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος». Θα τη διαβάσεις στις αναλύσεις της Wall Street Journal και της Washington Post αλλά θα τη βρεις ακόμη και σε ανακοινώσεις υπουργών και

Δεν λέει να κοπάσει η οργή - Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των θυμάτων

 
Διαρκής κραυγή οργής και αγωνίας από τις οικογένειες των θυμάτων για τα αναπάντητα ερωτήματα και την «κοροϊδία». • Μεγάλα συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων των σιδηροδρόμων. • Σε θέσεις μάχης η αντιπολίτευση • Ιατροδικαστικές εκθέσεις και ταυτοποίηση σορών

Στο δρόμο θα βρεθούν ξανά την Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να ζητήσουν το αυτονόητο. Δικαιοσύνη για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη με την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς υπευθύνους του εγκλήματος και να μπει τέλος σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης με αφηγήματα περί «ανθρώπινου λάθους». 

Την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων και η ελληνική κοινωνία ζητούν σύσσωμοι να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό τα σωματεία των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της HellenicTrain και του Μετρό και του ΗΣΑΠ στην Αττική γίνονται οι οργανωμένοι εκφραστές της κοινωνικής οργής που ξεχειλίζει και πραγματοποιούν μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά την τραγωδία στα Τέμπη

 Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση φέρεται να είναι ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος είναι ένας από τα κεντρικά πρόσωπα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, όταν το επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με το εμπορικό το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο σταθμάρχης φέρεται να ψέλλισε μετά τη σύλληψή του: 
«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Ο 59χρονος δεν απολογήθηκε στον ανακριτή το Σάββατο, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για την Κυριακή, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη: «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Tiger 1200 GT Pro: στοχεύοντας την κορυφή

 
Εντελώς νέο είναι το Tiger 1200 που παρουσιάστηκε το 2022, με ανανεωμένη σχεδίαση, νέο πλαίσιο, νέο κινητήρα, άλλο ψαλίδι, είκοσι πέντε κιλά ελαφρύτερο απ’ το απερχόμενο μοντέλο. Μια πρόταση που στοχεύει την κορυφή της κατηγορίας και θα έλεγα ότι βρίσκεται στις πρώτες επιλογές για όσους επιθυμούν μια πολυχρηστική μοτοσυκλέτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλές αρετές. Η κατηγορία των adventure bikes ή των on-off όπως συνήθως τα αποκαλούμε εμείς στη χώρα μας είναι πλέον οι ναυαρχίδες των μεγάλων εταιριών, εξοπλισμένες με ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σας. Η συγκεκριμένη έκδοση του Tiger 1200 είναι η πιο «ασφάλτινη», με ζάντες 18 ιντσών πίσω και 19 εμπρός – ασυνήθιστος συνδυασμός για την κατηγορία που όμως λειτουργεί άψογα, γεμάτη με ηλεκτρονικά καλούδια όπως traction control που επεμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Ακόμα: ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ιδιαίτερα αποτελεσματικές αλλά και άνετες ακόμα και στη sport επιλογή, παραμετροποίηση της απόδοσης του κινητήρα, cruise control, cornering abs, εξαιρετικό shifter, όρεξη να χει κανείς να ασχολείται… Το δια ταύτα όμως, ποιο είναι; Τί αίσθηση αποκομίζει ο αναβάτης; Πώς συμπεριφέρεται η μηχανή στο ταξίδι, στη γρήγορη οδήγηση, όταν υπάρχει συνεπιβάτης; Aυτή η μηχανή έχει ως κύριο συστατικό τον τρικύλινδρο κινητήρα της που βρίσκεται μεταξύ του boxer της BMW και του V4 της Ducati.


Οδηγώντας την Tiger 1200 σκεφτόμουν πόσο σημαντικό είναι να

Σήμερα η απολογία του σταθμάρχη

 Στις 11 σήμερα το πρωί απολογείται ο σταθμάρχης της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς χθες, ο συνήγορός του πήρε προθεσμία αφού όπως υποστήριξε «υπήρξαν νέα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί του Σαββάτου ο δικηγόρος, Στέφανος Παντζαρτζίδης, είχε αποκαλύψει στη «Ζούγκλα» πως ήταν πολύ πιθανό να προχωρήσει σε αίτημα για νέα προθεσμία για απολογία λόγω νέων στοιχείων. Σύμφωνα με τον ίδιο τα νέα αυτά στοιχεία αφορούν στην συνυπευθυνότητα. Σε ερώτηση της «Ζούγκλας» σχετικά με το τι είναι αυτά τα νέα στοιχεία απάντησε πως αφορούν στην συνυπευθυνότητα χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το μακάβριο έργο της αναγνώρισης.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Τεντόγλου

 

Το Σημερα πρωί  ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί στον τελικό του μήκους ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενεί η Κωνσταντινούπολη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κληρώθηκε να πηδάει δεύτερος, μετά τον μοναδικό που μπορεί να τον κοντράρει, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να έχει πει πως οι πρωινοί αγώνες δεν του αρέσουν όμως αν κάτι τον ενοχλεί περισσότερο είναι το να χάνει.
Έτσι, φαίνεται δύσκολο να επιτρέψει σε κάποιον να τον κερδίσει όμως δεν πρέπει ποτέ να σβήνουμε τα περιθώρια εκπλήξεων στους μεγάλους αγώνες.

Τριτοκοσμικές εικόνες στην είσοδο του Β' Κοιμητηρίου