ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Υφυπουργός εργασίας Κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Όχι για να μην ξεχνάτε τώρα που έρχονται εκλογές

 

Αφιερωμενο σε σενα που ζεις στη Μακεδονία και τη Θράκη, αυτό το βίντεο. Εσένα που ο Μητσοτακης χυδαία σου πούλησε Ελλαδα για να αρπάξει την ψήφο σου.

 


Η Ράνια Τζίμα αποκάλυψε το παρασκήνιο, σχολιάζοντας το debate στο στούντιο του Mega:

 


Απλήρωτες έχει αφήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις κηδείες των θυμάτων στα Τέμπη!

Απλήρωτα έχει αφήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα γραφεία τελετών που ανέλαβαν τις κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε να καλύψει το κόστος των κηδειών των θυμάτων, τα γραφεία τελετών δεν έχουν πληρωθεί.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, η απόφαση έγκρισης δαπάνης έγινε 22/3/2023 και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδεσμευτεί τα κονδύλια. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών, όταν παρέλαβαν τις σορούς διευκρίνισαν στις οικογένειες ότι θα λάβουν χρήματα, αφού το κράτος θα αναλάμβανε να καλύψει το κόστος.

Παρά τις οχλήσεις τους στο αρμόδιο υπουργείο, οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών δεν έχουν ενημερωθεί για τον λόγο που δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα, ενώ υπάλληλοι του υπουργείου κατηγορούν εσωτερικά το οικονομικό τους τμήμα, λέγοντας πως δε γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχη περίπτωση κρατικής δαπάνης για κηδείες, οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί εντός 7-10 ημερών.

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) έχει την ευθύνη

καταπολεμήσεως των κουνουπιών στον περιαστικό ιστό, ενώ για τον αστικό ιστό (εντός των

οικισμών) η ευθύνη ανήκει στους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού για

τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, μέσω εξειδικευμένης

Η καρδιά του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης «χτυπά» στην αποθήκη 8 στο Λιμάνι

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας j24





Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα ιστιοπλοΐας της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κατηγορίας J24 με τον Ιστιοπλόο αθλητή του Ν.Ο.Κατερινης Γιάννη Φάκα. Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο του Πειραιά, σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις των τελευταίων ετών με τη συμμετοχή δεκατριών σκαφών και εξήντα πέντε αθλητών.

Έναρξη Εγγραφών στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, για την περίοδο Σεπτέμβριος 2023 - Ιούλιος 2024



Τα Μύδια Πιερίας συμμετείχαν στην έκθεση «TUTTOFOOD 2023» στο Μιλάνο με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας



Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας: «Συνεχίζουμε δυναμικά την

προώθηση και προβολή του φρέσκου Μυδιού Πιερίας»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «TUTTOFOOD 2023» στο Μιλάνο, στην

οποία συμμετείχαν οι μυδοπαραγωγοί της Πιερίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις

«Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή» - Το πιο συναρπαστικό πάρκο για την Ελληνική Μυθολογία είναι στην Κατερίνη!





- Εντυπωσιάζουν οι πρώτες εικόνες!

- Ήδη 4.000 μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει την

επίσκεψή τους

- Από τις 12 έως τις 31 Μαΐου στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης

Επίσκεψη μαθητών στο Επιμελητήριο Πιερίας από 4 χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος Ithics Erasmus+

 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Ithics Erasmus+ μαθητές με τους συνοδούς

καθηγητές τους επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου, το Επιμελητήριο Πιερίας.

Η αποστολή αποτελούνταν από 38 μαθητές και καθηγητές από τη Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και

Πολωνία τους οποίους συνόδευαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ.

Γεώργιος Μακρής καθώς και καθηγητές και μαθητές του 4 ου Γ.Ε.Λ.

Η αποστολή ενημερώθηκε από στελέχη του Επιμελητηρίου σχετικά με το ρόλο, τη λειτουργία και

τις υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Ακολούθησε επίσκεψη στην υπό διαμόρφωση Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

 

Αθήνα, 11.05.2023.  Ο Πρόεδρος του CompeteGR Σίμος Αναστασόπουλος και o Πρόεδρος του ΚΕΠΕ Παναγιώτης Λιαργκόβας σηματοδότησαν με την υπογραφή τους μια νέα εποχή στη συνεργασία ερευνητικών ιδρυμάτων και ιδιωτικών οργανισμών.
 
Το αντικείμενο συνεργασίας αφορά κυρίως στη κοινή διενέργεια ερευνών και μελετών κοινού ενδιαφέροντος που θα υλοποιούνται με κοινή επιστημονική ευθύνη, δεδομένου ότι η επιστημονική ομάδα θα είναι κοινή.  
Επίσης,  από κοινού θα συμμετέχουν στο σχεδιασμό προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού με υλοποιήσιμες και καινοτόμες λύσεις.

 

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


Αναδρομικά μισθών - συντάξεων: Πώς θα τα δηλώσετε, τι να προσέξετε - Οδηγός για τα ποσά από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ άνοιξε την πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών και οι υπόχρεοι έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα αναδρομικά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα
Τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά από μισθούς και συντάξεις που εισπράχθηκαν το 2022 αλλά και για αγροτικές ενισχύσεις ή για εισοδήματα από δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την περίοδο 2015 - 2020 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε την πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών και οι υπόχρεοι έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα αναδρομικά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα, ενώ ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2024.

Εάν μετά από 50 δισ παροχολογία και τακτικές συμμορίας με συνεργούς δικαστές, ο Μητσοτάκης δεν πάρει αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου θα είναι αποτυχία

 Ο Μητσοτάκης και ο προκάτοχος του Τσίπρας αποτελούν μετριότητες… αυτά τα μέτρια πολιτικά assets διαθέτει η Ελλάδα και μετά οι πολίτες μην διαμαρτύρονται γιατί η Ελλάδα… δεν βρίσκεται πουθενά στον χάρτη των ξεχωριστών χωρών

Στις 21 Μαίου 2023 διεξάγονται οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.
Από ότι φαίνεται η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα λάβει 33% ή 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29% ή 30%, το ΠΑΣΟΚ 10% με 10,5%, η βουλή θα είναι 6κομματική.
Με βάση την αριθμητική των εδρών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να συγκυβερνήσουν αφού αθροίζουν 154 με 155 βουλευτές, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα 3 ή 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαφωνήσουν σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ και να αμφισβητηθεί η ελάχιστη πλειοψηφία των 151 εδρών…

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ τροφοδοτεί την προεκλογική του εκστρατεία με χρήματα των ανέργων, σύμφωνα με καταγγελία!

 Μία απίστευτη καταγγελία που αποκαλύπτει πως η διασπάθιση δημόσιου χρήματος είναι αγαπημένη τακτική της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) και αφορά τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο οποίος φέρεται να χρηματοδοτεί την γαλάζια προεκλογική καμπάνια με πόρους του Οργανισμού, δηλαδή με χρήματα που προορίζονται για τους άνεργους πολίτες!

Τα ντοκουμέντα της ντροπής για τον παράνομο αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

Τα ντοκουμέντα της ντροπής για τον παράνομο αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η απόφαση είχε γραφτεί πολύ πριν την συνεδρίαση του Α1 του Αρείου Πάγου και την ξέχασαν μέσα στον φάκελο της δικογραφίας! Η συνέχεια στο Α.Ε.Δ. και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η πιο συγκλονιστική στιγμή του χθεσινού debate

 


Να είσαι ο Ανδρουλάκης θύμα των υποκλοπών, να έχεις δίπλα σου τον Μητσοτάκη, να λες για το πόσο κακός είναι ο Σύριζα αλλά να μην θέτεις το ερώτημα την ώρα που βλέπει όλη η Ελλάδα, "πείτε κύριε Μητσοτάκη γιατί με παρακολουθούσατε; Δώστε εξηγήσεις τώρα". Κάποιο λάκο έχει ο...Νίκος

 


Η Τζιμα διέσωσε την τιμη της ελληνικής δημοσιογραφίας. Κόλλησε τον Κουλη στον τοίχο για τις υποκλοπες και τα Τεμπη

 



Tον γνώρισε μέσω Instagram και τη βίασε

 Σε εφιάλτη για μία 17χρονη κοπέλα εξελίχθηκε η γνωριμία της με έναν 18χρονο μέσω Instragram τον περασμένο Ιανουάριο. Η κοπέλα το βράδυ της 4ης Μαΐου κατήγγειλε ότι ο νεαρός τη βίασε, περιγράφοντας καρέ καρέ τα όσα έγιναν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους.

Στην καταγγελία ανέφερε ότι με τον 18χρονο συνομιλούσαν μέσω της εφαρμογής και συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά στο Μοναστηράκι, την περασμένη Πέμπτη. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος της πρότεινε να πάνε στο σπίτι ενός φίλου του για να φάνε και η κοπέλα, ανυποψίαστη, δέχθηκε.

Παρέμβαση Schiff: Πολύ χειρότερη από του 2008 η κρίση που έρχεται – Οι τράπεζες θα είναι τα πρώτα… θύματα

 Ο γνωστός οικονομολόγος Peter Schiff εμφανίστηκε στο Claman Countdown στο Fox News και υποστήριξε ότι τόσο ο Powell όσο και υπόλοιποί κάνουν λάθος

Σχετικά Άρθρα
Μετά τη συνάντηση των Αμερικανών υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Jerome Powell επέμεινε κατά την καθιερωμένη εισήγησή του πως ο χρηματοπιστωτικός τομέας των ΗΠΑ είναι ανθεκτικός και υγιής…
Μάλιστα, αυτό το ανέφερε, παρά την παροιμιώδη –άλλη μία– πτώχευση της First Republic μέρες μόλις πριν από τη συνάντηση της Fed.
Ο γνωστός οικονομολόγος Peter Schiff εμφανίστηκε στο Claman Countdown στο Fox News και υποστήριξε ότι τόσο ο Powell όσο και υπόλοιποί κάνουν λάθος, ενώ είπε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να βιώσει μια οικονομική κρίση χειρότερη από ό,τι το 2008.
Κατόπιν, ο Andy Brenner, επικεφαλής διεθνούς σταθερού εισοδήματος στη National Alliance Securities, εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα «δεν έχουν τελειώσει πολύ».
Τότε ο Peter Schiff ρωτήθηκε γιατί η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια άλλες 25 μονάδες βάσης παρά την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στον τραπεζικό τομέα, με τον οικονομολόγο να απαντά πως οι αξιωματούχοι το έπραξαν διότι αυτό ακριβώς ανέμενε η αγορά από αυτούς.
«Αυτό κάνει η Fed – αυτό που περιμένουν οι αγορές» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Η κίνηση της Fed δεν καταφέρει τίποτα για να μειώσει τον πληθωρισμό».

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Schiff, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος…
Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» δεν είναι ο πληθωρισμός αλλά η δημοσιονομική πολιτική.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι το χρέος, και όχι βέβαια το όριο ανάληψης χρέους.
Το μείζον είναι οι ΗΠΑ να σταματήσουν να παράγουν τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα, ανέφερε ο Schiff.
Συνεπώς, «έως ότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μειώσει τις δαπάνες, αυτές οι αυξήσεις κατά 0,25% θα είναι εντελώς αναποτελεσματικές».
Ο Peter Schiff είπε ότι το πρόβλημα είναι πως ο Powell αρνείται να καλέσει το Κογκρέσο και να αναφέρει ότι η κινητήρια δύναμη πίσω από τον πληθωρισμό είναι οι αλόγιστες κρατικές δαπάνες.
Και όσο η κυβέρνηση των ΗΠΑσυνεχίζει να ξοδεύει, ο πληθωρισμός θα χειροτερεύει, όπως και η τρέχουσα οικονομική κρίση.
«Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση.
Είναι χειρότερο από αυτό που είχαμε το 2008.
Μόλις ξεκινάμε.
Τελικά, η Fed θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια.
Αλλά θα μειωθούν καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται».

Πιστωτική συρρίκνωση