ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Διαφορές συμπτωμάτων ανάμεσα στην κοινή γρίπη και τη γρίπη A (H1N1)

nea_gripi

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΙΠΗ A (H1N1)
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑΚΟΙΝΗ ΓΡΙΠΗΓΡΙΠΗ A (H1N1)
ΠυρετόςΚάτω από 39οΑιφνίδια αρχή από 39ο
ΠονοκέφαλοςΉπιοςΈντονος
ΚρυάδεςΜερικέςΣυχνές
ΚούρασηΉπιαΈντονη
ΠονόλαιμοςΈντονοςΉπιος
ΒήχαςΉπιοςΞερός και συνεχόμενος
ΚαταρροήΈντονηΉπια
Μυικοί πόνοιΉπιοιΈντονοι
Κάψιμο στα μάτιαΉπιοΈντονο

Η πρώτη ένοπλη επανάσταση των Ελλήνων είναι γεγονός! Τρέμουν το ντόμινο και το αποσιωπούν!!!


56b5a7cde453f_12647668_976307912458030_1221184831_n


Την 17η Οκτωβρίου 1949 όπως ίσως κάποιοι γνωρίζουν δόθηκε τέλος στον εμφύλιο σπαραγμό,που κράτησε 5 ολόκληρα έτη!
Από την ημέρα αυτή μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε οργανωμένη και ένοπλη αντίδραση  ενάντια σε κυβερνητικές θέσεις, ούτε καν απο μικρές ομάδες.
Στην ΚΩ όμως από το Σάββατο ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙδραση.
Στην ΚΩ, το Σάββατο ξεκίνησε η πρώτη ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ενάντια στην κυβέρνηση μετά από 67 χρόνια… 
Οι πληροφορίες που έχουμε δικαιολογούν 100% τα λεγόμενα μας.
Καταρχήν το Σάββατο οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά γύρω απο το στρατόπεδο που πρόκειται να κατασκευασθεί το hot spot.  Οι στρατιωτικοί ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ από την ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση) και οδηγίες, οι οποίες δεν ήρθαν ΠΟΤΕ. Η πυροσβεστική δεν ήξερε πως να αντιδράσει… Η αστυνομία κοιτούσε σα χαμένη…
Χθες Κυριακή ΕΙΧΑΜΕ τις πρώτες εμφανίσεις  κυνηγετικών όπλων και  ευθείες βολές με όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδας από τους κατοίκους προς τους Αστυνομικούς.
Επίσης έγινε επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα στο αστυνομικό τμήμα της Κω…
Από τις ανακοινώσεις των αστυνομικών οργανώσεων της περιοχή μπορεί κάποιος να εξακριβώσει αν έχουν ή δεν έχουν γίνει όσα περιγράφουμε. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ.
Επίσης χθες το απόγευμα διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε και πάλι ένοπλη επίθεση και υποχώρησε σε κτίριο του στρατού που έμεινε εκεί μέχρι το πρωί. Δεν μπορούσαν ΟΥΤΕ ΝΑ  αντιδράσουν.
Η διοίκηση της αστυνομίας ζήτησε επιπλέον ενισχύσεις (αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4 πλήρως εξοπλισμένες διμοιρίες) από τα κεντρικά της Αθήνας.
Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων της Κω και της κυβέρνησης για τη δημιουργία hot spot στο νησί, φάνηκε ότι τα πράγματα οδηγούνται σε μια νέα Κερατέα. 

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! Οι αγρότες θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα... κι όλα δείχνουν πως μαζί τους θα βρεθούν χιλιάδες λαού

Τον επ' αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των τελωνείων και των λιμανιών αλλά και κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες κατά τη συνέλευσή τους στη Νίκαια.
Επίσης, αποφάσισαν να πουν OXI στη διακομματική συζήτηση και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ δηλώνουν ότι από την... ερχόμενη Παρασκευή, θα κατασκηνώσουν για τρεις ημέρες στο Σύνταγμα.
Οι αγρότες ζητούν να παραμείνει αυτόνομος ο ΟΓΑ, αφορολόγητο για μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς και κατάργηση των τεκμηρίων.
Όσον αφορά στα μπλόκα, ανοιχτό είναι το τελωνείο του Προμαχώνα και τα Τέμπη, που θα κλείσουν εκ νέου στις 6 το απόγευμα.
Επ' αόριστον παραμένουν κλειστοί οι κόμβοι στη Νίκαια, τα Μάλγαρα, την Ανθήλη, τον Ισθμό Κορίνθου και τα διόδια Νεστάνης, και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.
Επίσης, κλειστό παραμένει το τελωνείο των Κήπων, ενώ και το τελωνείο της Εξοχής έκλεισε ξανά από τις 3 το μεσημέρι, ενώ της Δοϊράνης θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.
Διακεκομμένοι, αλλά πολύωροι, είναι οι αποκλεισμοί και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα.

Μια εικόνα... χιλιάδες λέξεις

Οι μνημονιακοί ξεσάλωσαν!

Τσίπρας: Ζητάμε Εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και κατάργηση των ΜΑΤ...


 

Τι σε ενοχλεί περισσότερο;


Το μέλλον μας δεν είναι ο σοσιαλισμός...

Μόνο μπροστά!

Αλέξη Τσίπρα, σου βρήκα τρόπο να δραπετεύσεις από την πρωθυπουργία


tsiprasΑγαπητέ Αλέξη, δεν μου είσαι καθόλου αγαπητός, αλλά σου γράφω γιατί αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκεσαι σε πολύ δύσκολη θέση, δεν ξέρεις τι σου γίνεται, τα έχεις χαμένα και δεν ξέρεις τι να κάνεις...
...η συνέχεια ΕΔΩ

Η βραβευμένη, αντικειμενική δημοσιοκάφρος... συνενταυξιάζεται με τον αδελφό της πεθεράς της! Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι!


Μπενίσης, Φλαμπουράρης, Σπίρτζης σε σατανικές συμπτώσεις... ο Μπενίσης (διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και σύντροφος της κυρίας Ρένας Δούρου) δεν προλαβαίνει να βάζει υπογραφές σε μεγάλες εργολαβίες...

Flambouraris-1


Spirtzis-1
Flambouraris-1Oι αφελείς θα έλεγαν ότι έχει «πέσει με τα μούτρα στη δουλειά». Οι… κακεντρεχείς αντίθετα είναι πιο συγκεκριμένοι. Και μας «σφύριξαν» ότι το τελευταίο διάστημα ο κ.Ιωάννης Μπενίσης (διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και σύντροφος της κυρίας Ρένας Δούρου) δεν προλαβαίνει να βάζει υπογραφές σε μεγάλες εργολαβίες, αλλά και να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις για την τοποθέτηση των κερδών της Δημόσιας Επιχείρησης. Εμείς δεν θα πούμε τίποτα, θα παραθέσουμε απλώς μια σειρά από στοιχεία και… συμπτώσεις!
Οι αποφάσεις και οι...
υπογραφές του κ. Μπενίση έχουν «οσμή» διευθετήσεων… Στις 30.12.2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, με την υπ’ αριθμόν απόφαση 18777, ενέκρινε ως ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου «Τοποθέτηση Νέων Παροχών και Εργασίες Δικτύου Ύδρευσης σε Περιοχές Αρμοδιότητας Τομέα Αθηνών», τη Διάτμηση ΑΤΕ. Πρόκειται για την εταιρεία που ίδρυσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αυτήν από την οποία αποχώρησε με τον γνωστό και περιπετειώδη τρόπο από τη μετοχική της σύνθεση, λίγο πριν (ή λίγο μετά;) την υπουργοποίησή του.
Benisis-1
Το έργο δόθηκε στην εταιρεία μετά από σχετική εισήγηση του κ. Μπενίση. Η αποχώρηση Φλαμπουράρη δεν φαίνεται να επηρέασε την επιτυχία της, η οποία κατάφερε να κερδίσει ένα διαγωνισμό και να αναλάβει την εργολαβία, που λέγεται ότι θα αγγίζει τα 4,9 εκατ. ευρώ. Επικράτησε μάλιστα έναντι έξι άλλων εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αφού η Διάτμηση μάντεψε σωστά και, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, πρόσφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση, ύψους 59,20%, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η πρώην εταιρεία ενός νυν υπουργού κερδίζει διαγωνισμό ύψους 4,9 εκατ. ευρώ – προφανώς νομότυπα και τηρώντας όλους τους κανόνες. Το γεγονός ότι ο πρώην ιδρυτής της Διάτμησης είναι πλέον υπουργός ασφαλώς και δεν αποτελεί έκνομη πράξη. Όμως, το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Καραγιάννης είχε στο παρελθόν συστήσει κοινοπραξία με τον κ. Φλαμπουράρη, ε, αν μη τι άλλο, προκαλεί ερωτήματα. Διότι το έργο που ανέλαβε η Διάτμηση αφορά στην τοποθέτηση νέων παροχών, μια αρμοδιότητα που είναι στην εποπτεία του κ. Καραγιάννη. Μιλάμε για φοβερές συμπτώσεις, δεν νομίζετε; Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι μηχανικοί και κατασκευαστές αναρωτιούνται και για το χρηματικό ύψος του έργου, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα έχουν κατασκευαστεί ελάχιστες οικοδομές, συνεπώς φαντάζει κομματάκι υπερβολικό να εκταμιεύονται 4,9 εκατ. για τοποθέτηση νέων παροχών…
Και ενώ η πρώην εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη κλείνει απτόητη μια μεγάλη «μπίζνα», άλλη μία πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ προκαλεί περίεργους συνειρμούς…
Με την απόφαση υπ’ αριθμόν 18770 του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, που λήφθηκε στις 18/12/2015, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Δημόσιας Εταιρείας Ύδρευσης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν όλα τα κέρδη της εταιρείας δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας! Η πρόταση πέρασε με οριακή πλειοψηφία από το Δ.Σ, μετά από εισήγηση του κ. Μπενίση, ο οποίος επέμεινε παρά πολύ στη θέση του. Η απόφαση επικυρώθηκε τον Ιανουάριο στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, η οποία έχει ως κύριο μέτοχο το Δημόσιο. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η εισήγηση Μπενίση έγινε έπειτα από υπόδειξη του πολιτικού προϊστάμενου της ΕΥΔΑΠ, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη…
Πέραν του ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με χρήματα μιας δημόσιας επιχείρησης –με ό,τι ρίσκο αυτό εμπεριέχει–, ο κ. Σπίρτζης διετέλεσε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Τι σχέση έχει αυτό; Tο ΤΣΜΕΔΕ, το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών, που σχετίζεται άμεσα με το ΤΕΕ, είναι βασικός μέτοχος της Attica Bank και ανέλαβε σημαντικό μέρος της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης. Για το ΤΕΕ η συμμετοχή και ενός δημόσιου «επενδυτή» ήταν αναγκαίος όρος για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και να παραμείνει αυτόνομη η Attica Bank, και επομένως να μην απαξιωθούν εντελώς τα χρήματα που έχει επενδύσει το ΤΣΜΕΔΕ, ενώ ο κ. Σπίρτζης θέλει να φέρεται ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος των μηχανικών στην κυβέρνηση.
Εντάξει, μιλάμε για σατανικές συμπτώσεις…

Κι όμως είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…και ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι αρχή μιας τραγικής κατάληξης του δυτικού πολιτισμού και όλων των ελευθεριών και των αξιών που έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες τα τελευταία 500 χρόνια.. Το τέλος του δυτικού πολιτισμού, είναι πια θέμα χρόνου…και το βίντεο που είδαν ως τώρα 6.500.000 χρήστες, το αποδεικνύει.. Δείτε το με ελληνικούς υπότιτλους & βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΑ ΟΡΙΑ.

Ευριπίδης Μπίλλης
Κύριοι,  όσοι Έλληνες ακόμα Βουλευτές,
Πρώτα ας δούμε τι είναι τα Χοτ Σποτς και τι αναμένεται με μαθηματική ακρίβεια, να συμβεί.
–     Σε ένα Χοτ Σποτ, ας πούμε σε αυτό της Κω, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, θα καταφθάσουν το καλοκαίρι, περισσότεροι από 200.000 Αφροασιάτες μετανάστες.
–     Πολέμου και οικονομικοί μετανάστες.
–     Αυτοί θα πρέπει να ελεγχθούν και να καταγραφούν εκεί
–     Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το 80% των ανωτέρω 300.000 , ήτοι 160.000 θα είναι………
οικονομικοί μετανάστες, που δεν έχουν δικαίωμα να κατευθυνθούν στην ΕΕ.
–     Έτσι θα πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία που μέχρι τώρα, παρά το ό,τι υπέγραψε συμφωνία με την ΕΕ από το 2013, δεν τους δέχεται.
–     Έστω όμως και αν η τουρκία δεχθεί την επιστροφή τους, αυτοί, οι 160.000 (ολόκληρος στρατός) που πλήρωσαν ο καθένας 5.000 ευρώ για να έρθουν στην Κω, προβλέπεται να αρνηθούν να επιστρέψουν
–     Και συνεπώς θα αντιδράσουν και μάλιστα μαχητικά, αρνούμενοι να επιστρέψουν.
–     Επιπλέον θα πρέπει οι 160.000 αυτοί οικονομικοί μετανάστες, να τραφούν κτλ., πράγμα αρκετά δύσκολο
–     Μόνον ένας τόσον έξυπνος ως ο κ. Τσίπρας, δεν πρόβλεψε ούτε τώρα προβλέπει τι πρόκειται να συμβεί στον Κω και στα άλλα μέρη των Χοτ Σποτς.
–     Ιδίως με τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, μετά και το κλείσιμο των συνόρων των Σκοπίων.
Και τι «έξυπνα» μας λέει σήμερα η κυβέρνηση, αλλά και ο ομοϊδεάτης Κυριάκος;;
Σήμερα,  και τι δεν είπε σε πρωινό ραδιόφωνο (στο Ρέαλ, στην εκπομπή του μνημονιακού κατά παλαιάν του δήλωση κ. Χαρδαβέλλα)  ο ανωτέρω κατοχικός υπουργός. Εκτός από το «έξυπνο» προηγούμενο του ερώτημα «να τους πνίξουμε» που επανέλαβε σήμερα «έξυπνα» πάλιν;;
–     Κατηγόρησε τους κατοίκους της Κω που αντιστέκονται στην καταστροφή τους από τα πειθήνια όργανα της παγκοσμιοποίησης, Τσίπρα και  Τασίες και Σίες και Κυριάκους.
–     Ενώ όλα τα τουριστικά γραφείο ματαιώνουν, λόγω του Χοτ Σποτ,  τις κρατήσεις στο νησί του Ιπποκράτη και διαλύεται η οικονομία του νησιού, ο εικονιζόμενος,  ως γκεμπελίσκος, κατηγόρησε πάλιν «έξυπνα» (ανωτέρω) τον δήμαρχο της Κω για την καταστροφή του  τουρισμού του νησιού μας (και όχι τους υπαίτιους  νεοταξικούς των Χοτ Σποτς, Τσίπρα και Κυριάκο ).
–     Κατηγόρησε όλα τα μικρού πληθυσμού 21 κράτη της ΕΕ (συνημμένο) γιατί δεν θα αφήνουν τα εκατομμύρια των  οικονομικών  λαθρομεταναστών να οδεύσουν μέσω Σκοπίων στις χώρες τους για να τις αλώσουν.
–     Μίλησε για δεσμεύσεις της χώρας που πρέπει είπε να τηρηθούν.
–     Δεσμεύσεις που ανέλαβε μόνος,  ως είχε αναλύει  τη δέσμευση του δολοφονικού του μνημονίου τον Ιούνιο, χωρίς να ερωτήσει κανένα και προπάντων τους κάτοικους των νησιών μας.
–     Ο νεαρός αυτός νεοταξικός που θεωρεί την Ελλάδα χωραφάκι του.
–     Και που τις δεσμεύσεις αυτές, σύμφωνα με σημερινά δημοσίευμα,  υποστηρίζει ως αναμενόταν,  και ο έτερος υπηρέτης των γερμανών και Της νέας τάξης, Κυριάκος.
–     Είπε ότι για όλα φταίει η ΕΕ και  όχι η  προδοτικά επιεικώς βλακώδης συμπεριφορά τους, που η ΕΕ είπε, δεν τους έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα, συσκευές κτλ.
Και πώς αντιδρά ο νεαρός νεοταξικός Τσίπρας που υφήρπασε  το περασμένο Φθινόπωρο την ψήφο των Ελλήνων που αγνοούσαν τις «πατριωτικές»  του δεσμεύσεις, του «αριστερού» του υπερμνημονίου που ήδη καταστρέφει όλους τους Έλληνες ;;
–     Πρώτα λέει θρασύτητα,  ότι οι ανενημέρωτοι για το έγκλημα του Έλληνες, τον ψήφισαν.
–     Δηλαδή ισχυρίζεται θρασύτατα ότι οι Έλληνες, εν πλήρη γνώσει ψήφισαν τα εγκληματικά του μέτρα, την καταστροφή τους  και το ξεπούλημα όλης της χώρας και συνεπώς λέει ο έξυπνος «πατριώτης», τώρα δεν δικαιούνται να αντιδρούν.
–     Αντιδρά όπως «καλή» ώρα, όταν μας έλεγαν το 2010, πόσο «αναξιοπρεπές» ήταν αν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους ή τι «καταστροφή» θα ερχόταν χωρίς ευρώ.
–     Τώρα λέει τα ίδια  για την (χρησιμότατη υπό τις παρούσες συνθήκες) έξοδο μας από την Σένγκεν και τρομάζοντας τον Ελληνισμό θέλει να τον κάνει να δεχθεί την καταστροφή του.
–     Κατηγορεί κάθε αντιδρώντα ως χουντικό.
–     Παρ’ όλον ότι, όπως πολλές φορές ανεφέρθη, η Χούντα ήταν παράδεισος μπροστά στο δικό τους κατοχικό τροϊκανό (συγγνώμη των «θεσμών») φασιστικό νεοταξικό κατοχικό καθεστώς.
–     Και ως δείχνει η κατωτέρω φωτογραφία, η χούντα  δεν είχε προκαλέσει την καταστροφή του κόσμου, ως ο κ. Τσίπρας και οι λοιποί, με τη  μοναδική στον κόσμο σημερινή ανεργία.
–     Και μάλιστα η χούντα είχε κάνει πολλά έργα με τον εικονιζόμενο κατωτέρω στη φωτογραφία, δεύτερο εξ αριστερών μετά τον Παττακό, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, τότε εργολάβο της.image003 (1).jpg
Άλλη ηλίθια αντίδραση του κατοχικού καθεστώτος που δείχνει τις βαθιές ρίζες του «πατριωτισμού» του, είναι η κινητοποίηση των «αντιρατσιστικών»  του οργανώσεων, εναντίον των αντιδρώντων στην καταστροφή του Ελληνισμού με τους λαθρομετανάστες.
Άλλοι λένε, δεν θέλω να το πιστεύω, ότι χρησιμοποιεί κατάλληλα και τους αναρχικούς, για να διαλύει τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του.

Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ «ΜΙΛΗΣΕ»: «ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΡΕΕΕ!!!»

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Να παύσει η Ελλάδα να αποτελεί οικονομικό πειραματόζωο»
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την άμεση απόσυρση διατάξεων που μειώνουν σε οποιονδήποτε βαθμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, επαυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές.
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ, τονίζει ότι «η Ελλάδα πρέπει να παύσει να αποτελεί το «οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης», όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν επισημάνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά τη συνεδρίασή του στην……….
πόλη της Θεσσαλονίκης, την 6-2-2016, μετά από ομόφωνη απόφαση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Το καθεστώς των μνημονίων, που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας οδηγεί, πλέον, σε αδιέξοδο. Μετά από έξι χρόνια παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, που ανέδειξε συγχρόνως θεσμική και αξιακή κρίση και διασάλευσης των αρχών του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας, από τις οποίες διαπνέεται η δημοκρατική έννομη τάξη μας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, ως θεσμικός φορέας, έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όχι μόνον επί ζητημάτων, που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και επί μείζονος και ευρύτερης δικαιοπολιτικής σημασίας θεμάτων, επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων (ασφαλιστικό – φορολογικό), που πλέον πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.
Η λογιστική αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων τομέων της χώρας και ο προσανατολισμός μόνο στην κάλυψη δημοσιονομικών στόχων δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης.
Η οικονομική διάσωση της χώρας δεν θα επέλθει με συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών (δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία κλπ.), δεν θα επέλθει με τη θέσπιση ενός ασφαλιστικού συστήματος εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα, όπως αυτό που προωθείται, ούτε με την υπερφορολόγηση των πολιτών, με τον εξαναγκασμό σε μετανάστευση των νέων επιστημόνων, με το μαρασμό της ελληνικής επαρχίας και του αγροτικού τομέα και την φτωχοποίηση των πόλεων αλλά με τη σύνταξη ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης της χώρας, με τη καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, που θα προσφέρει ασφάλεια σε πολίτες και επενδυτές, με τη σύνταξη ενός ανθρωποκεντρικού ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, που θα πληρεί τις βασικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας εισφορών-παροχών και της αλληλεγγύης των γενεών, που πρέπει να διέπουν κάθε ασφαλιστικό σύστημα.
Ειδικότερα ως προς το θεσμό της Δικαιοσύνης επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή έννομης προστασίας περιορίζεται συνεχώς, αφενός ως προς τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών με τη θέσπιση μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα (υψηλά παράβολα, ένσημα κλπ.), με συνέπεια να αμφισβητείται εάν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας υπηρετεί τις γενικές αρχές του Κράτους δικαίου διασφαλίζοντας όλα τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και αφετέρου με τη μη συμμόρφωση της Πολιτείας σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης.
Η συνεχιζόμενη άσκηση πολιτικής, κατά τρόπο που επιφέρει την υποβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος και έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση, οικονομική εξόντωση και εν τέλει την αναξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου των δικηγόρων πλήττει τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι οι δικηγόροι ως συλλειτουργοί στην απονομή αυτής συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Η Ελλάδα πρέπει να παύσει να αποτελεί το «οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης», όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν επισημάνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την άμεση απόσυρση διατάξεων που μειώνουν σε οποιονδήποτε βαθμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, επαυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και είναι αλληλέγγυα στους αγώνες των Δικηγορικών Συλλόγων και όλων των Κοινωνικών Ομάδων, που πλήττονται από το προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Δικαίου.


Αστυνομοκρατία εναντίον των Ελλήνων και υπέρ της Ε.Ε – Η ακροδεξιά και ο ναζισμός δίδυμα αδέλφια της ελληνικής κυβέρνησης.


Από τρία διαφορετικά μέτωπα αρχίζει το σφυροκόπημα των Ελλήνων μέχρις ότου να γίνει τελικά η ολοκληρωτική ισοπέδωση που απαιτεί η Ε.Ε τόσο στο ασφαλιστικό-φορολογικό, όσο και στο προσφυγικό. Το πρώτο μέτωπο είναι οι δανειστές εναντίον των Ελλήνων, το δεύτερο είναι η Ε.Ε εναντίον των Ελλήνων και το τρίτο είναιη ελληνική κυβέρνηση εναντίον των Ελλήνων.
Ασφαλιστικό-φορολογικό και ακροδεξιά
 
Η στάση που κρατάει το κοινό μέτωπο δανειστών-κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες για τα μνημονιακά μέτρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με υπουργούς να βρίζουν τους Έλληνες ως κλέφτες, φοροφυγάδες και τεμπέληδες των επιδοτήσεων, πράγμα που είχαμε να δούμε από το 2010 με την προπαγάνδα που έκαναν κυβερνήσεις της Ε.Ε μέσω πληρωμένων ΜΜΕ όπως το Spiegel, Focus, Die Welt, Financial Times κ.α.
Ο υπουργός Κατρούγκαλος άνοιξε μέτωπο εναντίον των ιδιωτών επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών που όχι μόνο τους αποκαλεί κλέφτες δεκαετιών αλλά τους ……..
προσβάλει λέγοντας ότι οι ιδιώτες επιστήμονες είναι η τάξη της «γραβάτας και του μαντηλιού» που πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν όσα τούς αναλογούν.
Σύσσωμη η κυβέρνηση με πρωτοστάτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ρίχνει συνεχώς λάδι στην φωτιά αποκαλώντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους ως την φατρία με χρόνιες φοροαπαλλαγές και όσους αγρότες κατάφεραν να ανέβουν από την τάξη του κολίγου των 3,500 ευρώ εισόδημα ετησίως ως φοροκλέφτες και επιδοτούμενους με κονδύλια για Πόρσε και μπουζουξίδικα.
Εκτός όμως από τον οικονομικό πόλεμο, η κυβέρνηση και ειδικά σύσσωμο το κόμμα του Σύριζα άνοιξε τον επικοινωνιακό πόλεμο  εναντίον των αγροτών χαρακτηρίζοντάς τους ως χρυσαυγίτες, παρακρατικούς και ακροδεξιούς .
Αυτό βολεύει τόσο την κυβέρνηση αλλά και την ακροδεξιά της Ελλάδας που έχει στήσει ένα πανηγύρι εντυπωσιασμού στον αγώνα των αγροτών πράγμα που συμφέρει πάνω απ’ όλα την Ε.Ε η οποία έχει χωρίσει την Ευρώπη μέσα σε έναν χρόνο σε φιλοευρωπαϊστες δημοκράτες και αντιευρωπαϊστές ακροδεξιούς. Ο πυρήνας και των δύο είναι οι Βρυξέλλες αφού δεν έχουν αφήσει ούτε χιλιοστό αέρα για αυτούς που είναι εναντίον της Ε.Ε, υπέρ της εθνικής και οικονομικής ανεξαρτησίας των κρατών και είναι πιο δημοκράτες απ’ ό,τι οι ψηφοφόροι των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
Προσφυγικό και ακροδεξιά
 
Την ώρα που οι αγρότες έγιναν το κύριο αντιμνημονιακό μέτωπο στην Ελλάδα η κυβέρνηση με την καθοδήγηση των Βρυξελλών μετέτρεψε το προσφυγικό σε εθνικό θέμα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό αποφάσισε να στρατικοποιήσει περιοχές στην Ελλάδα με την Χιμλερική τακτική των κέντρων ταυτοποίησης και κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε συγκεκριμένα σημεία της Ελλάδας.
Τα επεισόδια που έκανε η κυβέρνηση στην Κω μετατρέποντάς την σε μία νέα Κερατέα και νέες Σκουριές καλύφθηκαν από δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του υφυπουργού Βίτσα αλλά και σύσσωμου του Σύριζα που χαρακτηρίζουν όσους εναντιώνονται σε εγκαταστάσεις Νταχάου στον τόπο τους ως ακροδεξιά στοιχεία και ως μαυραγορίτες που θα χάσουν χρήμα αφού  πουλούσαν 2,5 ευρώ το μπουκάλι νερού, την φόρτιση μπαταρίας του κινητού αντί 5 ευρώ και νοίκιαζαν δωμάτια σε ξενοδοχεία σε πρόσφυγες με τιμές ανάλογες του Four Seasons του Παρισιού.
Αν οι αντιδράσεις στην Κερατέα, στις Σκουριές και στην Ιερισσό γινόταν επί αριστερής κυβέρνησης το σίγουρο είναι ότι θα χαρακτηρίζονταν ως υποκινούμενες ενέργειες από ακροδεξιά αντιδημοκρατικά στοιχεία για τα συμφέροντα λίγων κατοίκων.
Ο κ. Καμμένος εφόσον γνώριζε επί ένα χρόνο ότι τέτοιου είδους μαύρη αγορά γίνεται στην Κω και σε άλλα σημεία της Ελλάδας αντί να καλύψει τα σημεία με παροχές ρεύματος για τα κινητά, με νερό για τους πρόσφυγες  και διαμονή σε καταλύματα επιταγμένα από το το κράτος, άφηνε τους μαυραγορίτες να αλώνουν διότι τους χρειαζόταν για την συγκεκριμένη στιγμή που με την βία θέλει να φτιάξει τα στρατόπεδα κράτησης όπου βολεύει την Ε.Ε που δίνει διαταγές στο προτεκτοράτο της.
Παράλληλα η Ε.Ε άνοιξε πόλεμο εναντίον όλων των Ελλήνων που πλέον δεν τους αντιμετωπίζει ως Ευρωπαίους πολίτες αλλά ως τρίτη χώρα κατώτερη των Σκοπίων στέλνοντας στρατό από χώρες της Ε.Ε να απομονώσουν την Ελλάδα λόγω του προσφυγικού.
Το πεδίο που έφτιαξαν κυβέρνηση και Ε.Ε είναι το πιο πρόσφορο για τους ναζιστές που έχουν την κουκούλα της Χρυσής Αυγής και των εθνικοπατριωτών. Είναι το τέλειο έδαφος για την καλλιέργεια της ισλαμοφοβίας ενώ ακόμη και πολίτες που δεν έχουν σχέση με τον ναζισμό αρχίζουν να στρέφονται όχι εναντίον της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ για τους πολέμους που δημιούργησαν στη Μέση Ανατολή μέσω Αραβικής Άνοιξης, αλλά εναντίον των θυμάτων των πολέμων μιλώντας για αφελληνισμό και ισλαμοποίηση της Ελλάδας.
Ναζισμός και ευρωδουλεία τα όπλα της Ε.Ε 
 
Παράλληλα με όλα αυτά η Γερμανία εξάγει στην Ελλάδα τον ναζισμό χωρίς κανένα φερετζέ στέλνοντας στην Ελλάδα ως τουρίστες ναζιστές του κόμματος «Der Dritte Weg» (Ο Τρίτος Δρόμος) να τιμήσουν τους πεσόντες ναζιστές προγόνους τους που είναι θαμμένοι στο νεκροταφείο Διονύσου-Ραπεντόζης και μετά να σηκώσουν την σημαία του Γ΄Ράιχ στην Ακρόπολη για αναμνηστική φωτογραφία.  
Η διακίνηση ναζιστικών προτύπων και η νομιμοποίηση του ναζισμού στην Ελλάδα είναι δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης για την αριστεροπατριωτική κυβέρνηση,  την ώρα που όποιος αντιστέκεται ενάντια σε μνημονιακούς νόμους και ευρωπαϊκά ναζιστικά στρατόπεδα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τους δημοκράτες φιλοευρωπαϊστές ως ακροδεξιό φαινόμενο ή ως «φασίζουσα συμπεριφορά».
Τέλος, ο υπερπατριώτης υπουργός Άμυνας που σηκώνει ελικόπτερα κάνοντας σόου την ημέρα μνήμης των πεσόντων των Ιμίων, ο ίδιος που πριν την υπογραφή του Μνημονίου δεν σήκωνε ούτε κουβέντα για την μείωση στις στρατιωτικές δαπάνες,  στρώνει την απόφαση  για το κλείσιμο ελληνικών στρατοπέδων κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τον κ. Σόιμπλε για το όραμά του για έναν ευρωστρατό.
Ο «υπερπατριώτης» υπουργός την ώρα που σχολίαζε τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κω απαξίωσε και την εθνική ασφάλεια της χώρας λέγοντας το απίστευτο: «Δεν είναι δυνατόν να μην κλείσουν στρατόπεδα, τα οποία είχαν σκοπό να εξυπηρετήσουν μόνο ρουσφέτια, λες και φυλάσσουν την Ελλάδα από τον Ομέρ Βρυώνη«.
Ξαφνικά η Τουρκία δεν είναι ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας και πώς να είναι άλλωστε όταν η συμμαχία Τουρκίας-Ε.Ε για το προσφυγικό έκανε την Τουρκία τον μη επίσημο εταίρο της Ε.Ε και τον καλό γείτονα της Ελλάδας. 

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Θα καταβάλλουν 52%- 68% του εισοδήματός τους.

Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν στη γωνία από το 2016 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, εφόσον υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.
Ενας επαγγελματίας με φορολογητέο εισόδημα 50.000 ευρώ, σήμερα καταβάλλει το 35% του εισοδήματός του σε εφορία και ασφαλιστικό ταμείο. Από το 2016, ο συντελεστής των συνολικών κρατήσεων θα εκτοξευτεί στο 52%.
Οσο για τον αγρότη με εισόδημα 15.000 ευρώ θα βλέπει τις καθαρές του αποδοχές να μειώνονται σταδιακά μέχρι και το 2020. Υστερα από αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων και εισφορών, οι συνολικές……….
κρατήσεις θα εκτιναχτούν από το 19% που είναι σήμερα στο 45%, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.
Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν
Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους επαγγελματίες που ζημιώνονται και σε αυτούς που κερδίζουν χαράσσονται ως εξής:
1. Για τους σημερινούς ασφαλισμένους στην 1η κατηγορία του ΟΑΕΕ,κερδισμένοι είναι αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα έως 8.180 ευρώ.
2. Για τους ασφαλισμένους στη 2η κλάση, η διαχωριστική γραμμή τοποθετείται στα 9.990 ευρώ.
3. Στην 3η κλάση, κερδίζουν οι έχοντες εισόδημα έως 11.925 ευρώ και χάνουν όλοι οι υπόλοιποι.
4. Το όριο που διαχωρίζει κερδισμένους και χαμένους της 4ης κατηγορίας τοποθετείται στις 13.020 ευρώ.
5. Στην 5η κατηγορία, ωφελούνται οι έχοντες εισόδημα έως 15.020 ευρώκαι ζημιώνονται οι έχοντες εισοδήματα από αυτό το όριο και πάνω.
6. Στην 6η κατηγορία η «διαχωριστική γραμμή» μπαίνει στα 16.940 ευρώ και στην 7η κατηγορία στα 18.300 ευρώ.
Ολοι ανεξαιρέτως οι αυτοαπασχολούμενοι θα καταβάλλουν στην εφορία και στο ασφαλιστικό ταμείο από το 52% έως το 68% του φορολογητέου εισοδήματός τους.
Εστω ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα (μετά την αφαίρεση των επαγγελματικών δαπανών) ύψους 25.000 ευρώ. Αν σήμερα ασφαλίζεται στη 2η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ, πληρώνει 3.088 ευρώ.
Με το που θα συνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα, το ποσό θα εκτοξευτεί στα 8.613 ευρώ (σ.σ.: προστίθενται εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρική και υγεία). Λόγω του ότι αυξάνονται οι εισφορές και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει μειώσεις φόρων για τους επαγγελματίες με εισοδήματα κάτω των 25.000 ευρώ, ο φόρος για τον επαγγελματία του παραδείγματος θα μειωθεί από τα 6.654 ευρώ το 2015 στα 3.940 ευρώ το 2016. Και πάλι όμως, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας θα υποστεί μείωση του καθαρού του εισοδήματος κατά 3.241 ευρώ. Ενώ πλήρωνε το 39% του εισοδήματός του σε κρατήσεις, τώρα θα καταβάλλει το 52%.
Τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα στις τάξεις των αυτοαπασχολούμενων ευνοούνται. Ελεύθερος επαγγελματίας που σήμερα ασφαλίζεται στην 3η ασφαλιστική κλάση του ΟΑΕΕ, αποδίδει σε φόρους και εισφορές το 71% του εισοδήματός του, ύψους 7.500 ευρώ. Με το νέο σύστημα, ο συντελεστής θα περιοριστεί στο 58%. Αυτό θα συμβεί διότι οι ασφαλιστικές εισφορές, από τα 3.686 ευρώ που ήταν, τώρα (3η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ) θα μειωθούν στα 2.584 ευρώ. Ο φόρος θα αυξηθεί από τα 1.642 στα 1.997 ευρώ και τελικώς οι καθαρές αποδοχές θα αυξηθούν από τα 2.172 ευρώ στα 3.185 ευρώ.
Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των εισφορών το 2016, τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα το 2017, τη σταδιακή αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26%, αλλά και την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 27,5% που ήταν πέρυσι στο 100%. Ακόμη και για έναν αγρότη με εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα, της τάξεως των 2.500 ευρώ, προκύπτουν επιβαρύνσεις.
Αν σήμερα είναι ασφαλισμένος στην 3η κλάση του ΟΓΑ, ο αγρότης πληρώνει 954,2 ευρώ τον χρόνο. Το 2016, οι εισφορές θα ανέβουν στα 1.215,6 ευρώ. Ο φόρος σήμερα είναι 200,95 ευρώ, αλλά σταδιακά θα αυξηθεί στα 357 ευρώ. Αν ληφθεί υπ’ όψιν και η σταδιακή αύξηση της προκαταβολής, τότε οι κρατήσεις από τα 1.210,4 ευρώ που είναι σήμερα (ή το 48% του εισοδήματος) θα διαμορφωθούν το 2018 ή το 2019 στα 1.583,2 ευρώ ή στο 63% του εισοδήματος. Αντίστοιχα, ένας αγρότης των 10.000 ευρώ, που επιβαρύνεται σήμερα με το 20%-25% του εισοδήματός του για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα φτάσει να δίνει το 47% του εισοδήματός του.

Μετά του αγρότες και τους δικηγόρους αποσύρονται από το διάλογο με την κυβέρνηση οι μηχανικοί

mixanikoi2_mediumΣτην απόφαση να αποσυρθεί από το διάλογο με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό κατέληξε η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση, ζητώντας απόσυρση της πρότασης για το ασφαλιστικό.
Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της αποκαλούμενης και «Βουλής των μηχανικών», χαρακτηρίζεται «ιστορική» καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να λαμβάνεται ομόφωνη απόφαση για οποιοδήποτε θέμα.
Το ΤΕΕ υπογραμμίζει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι στην ομόφωνη απόφαση συμφώνησαν…………
εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις της αντιπροσωπείας, δηλαδή από συνδικαλιστικούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά.
Σύμφωνα με το ΤΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση για το περιεχόμενο και τις συνέπειες της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Μάλιστα, ο κατάλογος των ομιλητών ξεπέρασε τους 30 από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του Επιμελητηρίου και παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις επιμέρους θέσεις και απόψεις, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στην ιστορική ομόφωνη απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κατά της πρότασης της κυβέρνησης.
Τέλος, σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από 200 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα που αναδεικνύονται από τις κάλπες των 110.000 εγγεγραμμένων μηχανικών μελών του ΤΕΕ και η έκτακτη ειδική συνεδρίαση για το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου με αυξημένη απαρτία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωταθλητής στο ξεκλήρισμα!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωταθλητής στο ξεκλήρισμα!του Δημήτρη Δεσύλλα
Tην Παρασκευή 5 Φλεβάρη στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ για τους αγρότες, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση συζητάει με τους «θεσμούς» (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., E.S.M.) την τροποποίηση (χειροτέρευση) και άμεση εφαρμογή του «Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων».
Ο κ. Αποστόλου δήλωσε ωμά, ότι από τους 750.000 αγρότες που συνολικά κάθε χρόνο υποβάλλουν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης από την Ε.Ε., στόχος της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν στο ……….
«Μητρώο» μόνο 275.000 «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», δηλαδή οι μεγαλοαγρότες και μεσαίοι αγρότες. Οι υπόλοιποι 475.000 εργατοαγρότες, αγροτοεργάτες και μικροαγρότες θα αποκλειστούν από επιδοτήσεις και ενισχύσεις και θα ξεκληριστούν. Οι «θεσμοί», φυσικά, θα συμφωνήσουν.
Οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ «δεν παίζονται»! Φιλοδοξούν να πετύχουν εκεί που, λόγω των αγροτικών μπλόκων, απέτυχαν παταγωδώς, τόσο ο Α. Παπανδρέου το 1996, όσο και ο Γ. Παπανδρέου το 2010. Είναι τόσο μεγάλη η φόρα που έχουν πάρει για να εφαρμόσουν με ζήλο τις επιταγές της Ε.Ε. και του Σόϊμπλε, που σίγουρα θα πέσουν και θα γκρεμοτσακιστούν!

Πριν

ΡΙΞΤΕ την κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ! ΟΛΟΙ οι Έλληνες να γίνουμε ένα, για μια ελεύθερη πατρίδα, για εμάς και τα παιδιά μας, ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ !

wpid-wp-1454917463164.jpegΟι μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών μεταφέρονται από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης εκπροσώπων των παραγωγών στη Νίκαια. Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα επί τουλάχιστον ένα διήμερο,
ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα επί τουλάχιστον ένα διήμερο
Παράλληλα, από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συντονισμένη ………….
αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα. Επίσης, αποφάσισαν να μη μετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης στη Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν, ούτε και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση στη Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στη συνάντηση της Τρίτης.
Όσον αφορά το κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε, αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:
-Αφορολόγητο στις 12.000 κατ” άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα έκανε πίσω το μπλόκο Νίκαιας, το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά οικογενειακό, όχι ατομικό, προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στη διατύπωση των αιτημάτων.
-Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
-Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
-Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.
Οι αγρότες εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες έχουν στήσει μπλόκα κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και σήμερα αναμενόταν να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
image