ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

1-d0db2f58eb.jpg

Οι εικόνες αυτές ήταν πολύ-πολύ δυνατές για το παρόν και το μέλλον της ομάδας... Και ας αναλογιστούν όλοι όσοι δεν ξέρουν, ποιο είναι τελικά το κλίμα εντός ομάδας για τον προπονητή και την δουλειά του...



Το σχόλιο της ημέρας

ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ!

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΖΗΤΩ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»! ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΕΔΩ ΠΗΡΕΣ ΤΟ 62% «ΟΧΙ» ΤΟΥ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ 5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ; ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ;
Τον περασμένο Ιούλιο ζήτησε και πήρε ……..
το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και μετά από 2 μέρες έσκυψε στα τέσσερα και έγλειψε τις…

μπότες του Σόιμπλε και όλων των δανειστών! Το ΟΧΙ του λαού, οι εγκληματίες τοκογλύφοι το έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια. Έγραψαν στα αποτέτοια τους έναν ολόκληρο λαό κι ενώ ο Τσίπρας το είδε και το βίωσε, σήμερα πιπιλάει την ίδια καραμέλα. Θέλει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να υπογράψουν κοινό ανακοινωθέν για να μην μειωθούν οι συντάξεις του κόσμου, ώστε να έχει, λέει, ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στους δανειστές! 
Μακακίες! Ο Τσίπρας ζητά συνενόχους. Ξέρει ότι οι δανειστές θα συντρίψουν τις συντάξεις του λαού σε επίπεδα εξαθλίωσης (200-300 ευρώ μηνιαίως), αλλά θέλει τις υπογραφές όλων των κομμάτων για να έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης.«Πασχίσαμε όλοι μαζί να μην μειωθούν οι συντάξεις, αλλά οι δανειστές μας εκβίασαν», έτσι θέλει να πει ο Τσίπρας σε 10 μέρες, όταν θα πέσει η ταφόπλακα σε βάρος των συνταξιούχων. Θέλει συνυπεύθυνους στο έγκλημα ο Τσίπρας. Ο μεγαλύτερος απατεώνας όλων!

Οι ισπανοί είναι ειρηνιστές, εσύ έλληνα γιατί είσαι ηλίθιος;

Ήλπιζα, αν και δεν το πίστευα, να δω μεγάλες διαδηλώσεις ειρηνιστών στην Ελλάδα κατά της τρομοκρατίας και κατά του εξολοθρευτικού πολέμου Δυτικών και Ρώσων στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας! Ωστόσο, μάλλον δεν περίμενα τα περισσότερα παλαιά και νέα ΜΜΕ στην Ελλάδα να «θάψουν» την είδηση των μεγάλων διαδηλώσεων στην Ισπανία υπέρ της ειρήνης, εναντίον των πολεμικών κραυγών και επεμβάσεων στο όνομα της τρομοκρατίας και ασφαλώς εναντίον των ………
τζιχαντιστών.
Όχι στην εμπλοκή της χώρας τους στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, βροντοφώναξαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, με αποτέλεσμα ο δεξιός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι να αναδιπλωθεί και να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πως θα είναι πολύ προσεκτικός και μετριοπαθείς στις αποφάσεις του για το ζήτημα!
Εσύ συμπατριώτη τι κάνεις, που ζεις μάλιστα σε μια χώρα πολύ πιο ευαίσθητη γεωπολιτικώς στο ζήτημα, ενώ έχεις το θεωρητικό πλεονέκτημα να κυβερνάσαι από μη-φιλοπόλεμους αριστερούς; Καλλιεργείς το αφήγημα του πολέμου στην γειτονιά σου, σαν να προσβλέπεις στον πόλεμο για να σωθείς από την μιζέρια και το οικονομικό αδιέξοδο που προκαλεί η ανορθόδοξη και άκρως υποκριτική συντεταγμένη πτώχευση κράτους και τραπεζών;
Είσαι ηλίθιο και άθλιο μισανθρωπάκι, στο βαθμό που ως απάντηση στην τρομοκρατία και την δολοφονική μανία κάποιον απολύτως διαταραγμένων ψυχικά ισλαμιστών, προβάλεις υπερηφάνως τον μαζικό θάνατο που προκαλούν οι θερμοβαρικές και άλλες, ιδιαίτερα εξοντωτικές βόμβες των ομόθρησκων ρώσων! Τηρούμενων των αναλογιών, είναι σαν κάποιος που τοποθετούσε τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να θριαμβολογούσε ικανοποιημένος για την ρήψη δύο ατομικών βομβών  στην Ιαπωνία! Διψάς για αίμα απίστων και υπέρτερη καταστροφική ισχύ, άνθρωπε του Θεού! Σιχαμένο, άνανδρο ανθρωπάκι, που αν υπήρχε Θεός, πρώτα εσένα θα καταριόταν μια και προσβάλεις την δική του οντότητα.
Μα, ο Πούτιν φέρεται να είπε πως «η συγχώρεση των τρομοκρατών είναι στο χέρι του Θεού, δική μου δουλειά είναι να τους στείλω σ’ αυτόν»! Ούτε ο αυτοκρατορίσκος, αρχιλαϊκιστής Πούτιν δεν θα μπορούσε να εκστομίσει τέτοια ύβρι προς τον Θεό και τέτοια βρωμερή χυδαιότητα που εκφράζει με σαφήνεια τον ψυχισμό παρανοϊκών φασιστών, οι οποίοι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον πολιτισμό που οι ίδιοι υπερηφάνως συνδέουν με την πολιτική και εθνική τους ταυτότητα! Ένα μηδενικό με την ιδιότητα της δημοσιογράφου του «Russia Today», κυκλοφόρησε αυτή την αφηγηματική αθλιότητα για προφανείς λόγους, οι οποίοι, ωστόσο, έγιναν τα λόγια της ψυχής μιας σημαντικής μερίδας των ελλήνων, τουλάχιστον στο πλαίσιο του διαδικτύου. Πολύ άρεσε στους συμπολίτες μας αυτή η αποστροφή. Και πολύ αρέσει η φαντασίωση ενός γεροδεμένου Πούτιν, ο οποίος ως τιμωρός εκ μέρους του Ορθόδοξου Θεού, αντιμετωπίζει με δολοφονική μανία και ασύμμετρη εξόντωση τις ασύμμετρες απειλές και ενέργειες των τρομοκρατών ισλαμιστών!
Την ώρα που οι ισπανοί διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης, εσύ συμπατριώτη ανθρωπάκο, διαδηλώνεις δια μέσου του διαδικτύου υπέρ του πολέμου! Εδώ η φαντασίωση οργιάζει, συναντώντας τα πλέον ταπεινά ένστικτα του ανθρώπινου είδους για να τα διεγείρει και να επενδύσει σε αυτά. Ονειροφαντάζεσαι σαν μανιακός να κάνουν οι ρώσοι αυτά που εσύ επιθυμείς, αλλά ποτέ δεν θα τολμούσες να κάνεις, εναντίον των τούρκων. Συμπεριφέρεσαι ως πολεμοχαρής, αφήνοντας ελεύθερο στο διαδίκτυο το αρρωστημένο σου σύμπλεγμα και αθεράπευτα απωθημένα, τα οποία συνδέονται ασφαλώς με μία τυφλή εθνικιστική κουλτούρα, η οποία αποτελεί μία απολύτως διαστροφική της πραγματικότητας και της ιστορίας κατασκευή. Και γι’ αυτό ακριβώς είσαι επικίνδυνος για την ελληνική κοινωνία.
Όχι, δεν θα συμβιβαστούμε με αυτό, δεν θα υποταχθώ προσωπικά σε αυτή την φασιστικού χαρακτήρα βαρβαρότητα, όπως δεν θα μπορέσω και να κάνω ότι την αγνοώ, όπως κάνουν άλλοι δημοκράτες και ειρηνιστές συμπολίτες μου, ακόμα και συνάδελφοί μου από τον χώρο των διεθνών σχέσεων και διεθνών πολιτικών.
Εμείς οι έλληνες θα έπρεπε αυτή την περίοδο για σπουδαίους θετικούς και αποθετικούς λόγους, να πρωτοστατούμε στον κόσμο υπέρ της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από την Ευρασία για να περάσει από την Εγγύς Ανατολή και να καταλήξει σε ολόκληρη την Βόρειο και Ανατολική Αφρική, αντί σαν θρασύδειλα, χαμηλής ηθικής υπόστασης ανθρωπάκια, να προσδοκούμε την έναρξη ενός ρωσοτουρκικού πολέμου, ή αντιστάθμισμα (compensation) του προσφυγικού με τα μέτρα λιτότητας που συνομολόγησε η πλειονότητα του πολιτικού συστήματος με τους επίσημους δανειστές του ελληνικού κράτους!
Είμαι βέβαιος πως αν συμβεί η πολεμική σύγκρουση που τόσο επιθυμείς, θα είσαι πρώτος εσύ που θα κρυφτείς και θα μοιρολογείς. Έτσι έκανες πάντα, είτε ως γερμανοτσολιάς στο πρόσφατο παρελθόν, είτε ως κομμουνιστής ηγέτης ή καθοδηγητής, για να πληρώσει στην συνέχεια η ελληνική κοινωνία τα σπασμένα και οι έλληνες έντιμοι πατριώτες είτε δεξιοί, είτε αριστεροί – κυρίως οι δεύτεροι στην περίπτωσή μας – μεγάλο τίμημα.
Δεν είναι το ζήτημα πως η Ελλάδα φαίνεται ήδη να έχει επιλέξει στρατόπεδο σε μια υποθετική ρωσοτουρκική σύγκρουση. Αυτό θα μπορούσε να ήταν απολύτως κατανοητό. Το παράλογο και όχι απλώς παράδοξο, είναι μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας να εμφανίζεται πολύ θερμό στην πιθανότητα θερμής ανάφλεξης στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, σαν να μην μπορεί κανείς να φανταστεί τις πραγματικές απειλές από μια τέτοια εξέλιξη για το ελληνικό εθνικό συμφέρον στην περιοχή. Ρίχνουμε ένα πυκνό πέπλο άγνοιας μπροστά στα μάτια μας για να κρύψουμε τις πραγματικότητες που αφορούν στην ένταξη της Ελλάδας στην Δυτική Συμμαχία, όπως και διεθνείς πραγματικότητες που αφορούν σε μία γεωπολιτική διάρθρωση όπου Ρωσία και Τουρκία αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους ασφαλείας του παγκόσμιου συστήματος.
Είναι προφανές ότι ούτε να φανταστείς δεν μπορείς – όπως δεν μπορώ κι εγώ που επί 33 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τις διεθνείς σχέσεις – το πού θα μπορούσε να οδηγήσει η κλιμάκωση της απολύτως ασαφούς σημερινής διένεξης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Φοβάμαι ότι τον αρρωστημένα συμπλεγματικό, σύγχρονο έλληνα μισάνθρωπο δεν τον απασχολεί καν αυτό το ζήτημα. Αυτός, νοιώθοντας να χάνει τις σταθερές που όριζαν την φούσκα της ευημερίας του, μοιάζει να πιστεύει πως η «αναρχοποίηση» των μεταβλητών που ορίζουν την σχετική σταθερότητα του παγκόσμιου συστήματος, όπως και εκείνη ιδιαιτέρως στην ευρύτερη περιοχή όπου εντάσσεται γεωπολιτικώς και γεωστρατηγικώς η χώρα μας και το εθνικό συμφέρον, θα λειτουργήσει υπέρ του.
Πρόκειται για την ψευδαίσθηση με την μορφή της ψύχωσης, που οδήγησε ευρωπαϊκές κοινωνίες στην αυγή του προηγούμενου αιώνα να διαγράψουν τον πολιτισμό που είχαν κατακτήσει και να προβούν σε ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης που καταβρόχθιζε εκατομμύρια ζωές, κυρίως νέων στην ηλικία ανθρώπων. Αργότερα, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ήταν τόσο οι στρατιώτες που έχαναν μαζικά την ζωή τους, εξευτελιζόμενοι στα πεδία των μαχών, αλλά πολίτες όλων των κατηγοριών και ιδιαίτερα φτωχοί και αποκλεισμένοι, καθώς και υπό εκκαθάριση μειονότητες.
Κι όμως, υπάρχει μεγάλη μερίδα σημερινών ελλήνων που τυφλωμένοι από το αθεράπευτο σύμπλεγμα και μια διάθεση εκδικητικότητας εναντίον αυτών που ο δεξιός ή αριστερός φασισμός ορίζει ως υπεύθυνους της φτωχοποίησής τους και της προσβολής τους, εμφανίζονται να επιδιώκουν πολεμικές καταστάσεις με το μιλιταριστικό αφήγημα και με τα σύμβολά του (τανκς, αεροπλάνα, πολεμικά πλοία κλπ) να είναι αυτό, αυτή την φορά που ποδοσφαιροποιεί την πολιτική!
Το χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι όλοι αυτοί πιστεύουν ότι είναι πατριώτες. Καμία σχέση! Μάλλον σοβαρά διαταραγμένες ψυχικώς και πνευματικώς υπάρξεις είναι, που διψούν για εικόνες αίματος και ένα σήριαλ πολεμικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας. Μεγάλη είναι η παρεξήγηση εδώ! Τα ανθρωπάκια αυτά πιστεύουν πως για άλλη μια φορά θα παρακολουθήσουν τον πόλεμο από τις οθόνες τους, ξαπλωμένοι μόνοι ή με φίλους στον καναπέ, ή καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή τους για να σχολιάζουν αναπαριστώντας με λέξεις τον διαταραγμένο ψυχισμό τους και την εκδικητικότητά τους – στην πραγματικότητα εναντίον του εαυτού τους που έχουν κάποιους λόγους να μισούν, καθώς δεν μοιάζει να ικανοποιεί τις προσδοκίες τους.
Πατριώτης είναι αυτός που δεν αφήνει αχαλίνωτο το σύμπλεγμά του, ούτε τον ρατσισμό του, ούτε την εκδικητική μανία του! Πατριώτης είναι αυτός που στοχάζεται και δρα με όπλο την ψύχραιμη ανθρωποκεντρική και ταυτόχρονα βιοοικονομική κρίση του. Που λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές σχέσεις στην κοινωνία του και στο παγκόσμιο σύστημα. Που δεν έχει ιστορικές προκαταλήψεις και δεν τον συνεπαίρνουν θρησκευτικές ή εθνικιστικές δοξασίες. Που δεν χαράσσει το μέλλον του στην βάση του συμπλέγματος που δημιουργεί το παρελθόν. Που νοιάζεται για την ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, μελετώντας απροκατάληπτα όλες τις πηγές που φέρνει στο φως η επιστημονική έρευνα και δεν εγκλωβίζεται σε πολιτικού χαρακτήρα μυθοπλασίες, συνδεδεμένες με την φασιστική έννοια της «συλλογικής μνήμης». Πατριώτης είναι αυτός που επιχειρεί να κάνει διαρκώς και περισσότερο αμερόληπτη κριτική ανάλυση στην κοινωνική καθημερινότητα και στην παγκόσμια συγκυρία, αλλά όταν υποστεί επίθεση η χώρα του από οποιονδήποτε δεν θα αναρωτηθεί πού είναι το δίκαιο και πού το άδικο, αλλά θα μεταβληθεί σε στρατιώτη, αγωνιστή υπέρ αυτής.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Κωνσταντοπούλου: Θα αποτινάξω τον μνημονιακό ζυγό

«Η χώρα έχει ξανά μια κυβέρνηση παραδομένη στα ίδια συμφέροντα» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας: «Δεν εγκαταλείπω σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αυτή την εγκαταλειμμένη κοινωνία. Έχω πάρει πρωτοβουλίες για νέες ευρωπαϊκές δυνάμεις και θα αναλάβω όλες τις πρωτοβουλίες για να αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό. Σκοπό έχω να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω αυτές που υπάρχουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να στηρίξουν και υπάρχουν πολλοί νέοι που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Το ‘παράθυρο’ είναι ορθάνοιχτο και πρέπει ακόμη να αναληφθούν πολλές πρωτοβουλίες για να μην παραδοθεί η κοινωνία στα αρπακτικά που την κατασπαράζουν».

Ο Τσίπρας κανακεύει τους βουλευτές του

Στο εσωτερικό power game επενδύει ο ΤσίπραςΜασάζ της Κ.Ο. για να μην υπάρξουν διαρροές. Ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού.
Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που κατέληξε σε φιάσκο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να γυρνούν την πλάτη στο Μαξίμου, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να ψηφιστεί το νέο πακέτο προαπαιτούμενων και το ασφαλιστικό χωρίς διαρροές και να εκκινήσει οι διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και παράλληλα να ανοίξει η συζήτηση ………….
για την ελάφρυνση του χρέους. Η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία, να μη βγει πληγωμένη από τη ψηφοφορία της δεύτερης λίστας των προαπαιτούμενων που θα πραγματοποιηθεί εντός Δεκεμβρίου και να διεκδικήσει με αξιώσεις την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Το Μαξίμου γνωρίζει πως η ψήφιση των μέτρων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και δεδομένης της άρνησης της αντιπολίτευσης να παρέχει συναίνεση, το βάρος πέφτει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν το γεγονός να εμφανιστούν κι άλλες περιπτώσεις βουλευτών που θα συμπεριφερθούν όπως ο Στάθης Παναγούλης, αρνούμενοι να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα, ενώ για την κυβέρνηση χαρακτηρίζεται μητέρα των μαχών η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, το οποίο περιλαμβάνει μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό και, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες διαρροές και το κυβερνητικό σχήμα να είναι συμπαγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα στους υποψήφιους αντάρτες και να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου επίσης εντός του Δεκεμβρίου, εκτός και αν ο κοινωνικός διάλογος προκαλέσει την μετάθεση του νομοσχεδίου για τις αρχές του 2016. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις έντονες πιέσεις των Ευρωπαίων να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα. Από την άλλη, δέχεται πιέσεις και από τους βουλευτές του για τα επώδυνα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν. Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.


Ο πρωθυπουργός θα αναλάβει προσωπικά το μασάζ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και οι βασικοί άξονες που αναμένεται να κινηθεί η επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου προς την ΚΟ θα αφορούν:
– Την μετωπική επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο για το ασφαλιστικό προκειμένου να ενισχύσουν την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κατηγορήσει την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι με την στάση του υπονομεύουν την κυβέρνηση. Παράλληλα θα υπονοήσει ότι κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν περικοπές 40% στις συντάξεις από το 2010 μέχρι και το 2015, με την στάση τους τάσσονται με το πλευρό των δανειστών. Εξάλλου κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ήταν αναμενόμενα και πως στόχος του Μαξίμου ήταν να θέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους στο λαό.
-Την υιοθέτηση μέτρων όπως την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να μην γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι εταίροι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα συγκεκριμένα μέτρα και επιμένουν στις περικοπές των συντάξεων έτσι όπως έχουν περιγραφεί στο Μνημόνιο. Παρ’όλα αυτά το Μαξίμου αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική που συνηθίζει στις διαπραγματεύσεις, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια των συζητήσεων σε βαθμό που μπορεί να μεταφερθεί η ψήφιση του ασφαλιστικού τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως προτίθεται να προκαλέσει συζήτηση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ασφαλιστικό στην Ελλάδα.
-Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει το βάρος της ευθύνης που καλούνται να σηκώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας τον στόχο της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και της έναρξης της συζήτησης για το χρέος. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την εντατικοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για το παράλληλο πρόγραμμα και να υπογραμμίσει ότι κανένας βουλευτής του κόμματος δεν θα προσπαθήσει με την στάση του να ανακόψει την «κυβέρνηση της αριστεράς» διαφοροποιούμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος.
Το Μαξίμου έχει εντοπίσει δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα όπως για παράδειγμα στο υπουργείο Εσωτερικών όπου οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μπαλάφας δεν συνεργάζονται με αρμονία. Επίσης, σε άλλα νευραλγικά υπουργεία έχουν παρατηρηθεί κόντρες μεταξύ υπουργών και αναπληρωτών υπουργών. ‘Ετσι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να ακολουθήσει την πεπατημένη και να υπονοήσει την πρόθεση να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δίνοντας υποσχετική για υπουργοποίηση σε βουλευτές που θα στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης.
Σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών τροφοδοτεί η Γεροβασίλη
Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη ρίχνει λάδι στη φωτιά της σεναριολογίας για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με συμμετοχή κι άλλων κομμάτων. Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολύ πιθανόν να ενισχυθεί στο μέλλον».  Με τη δήλωση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών σε κομματικό επίπεδο, ή προσεταιρισμού βουλευτών της αντιπολίτευση, οι οποίοι θα συμπλέουν με την κυβερνητική γραμμή, υπερψηφίζοντας κρίσιμα νομοσχέδια.
Πολιτικοί σχολιαστές προσπαθούν να ερμηνεύσουν την εκτίμηση της  κυβερνητικής εκπροσώπου σε συνάρτηση με την συμφωνηθείσα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.
Ο κ Λεβέντης έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.  Δεν έχει αποκλείσει όμως το ενδεχόμενο να παράσχει υποστήριξη στην κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές είχε διατυπώσει πρόταση εννέα σημείων, επί των οποίων μπορεί  τώρα να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων, ώστε η Ενωση Κεντρώων να συνταχθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.
Μιλώντας στο Real.gr η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε  «φαντασιώσεις» τα περί αριστερής παρένθεσης, στα  οποία «επιμένουν ορισμένοι, παρ’ότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν».
Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν να ενισχυθεί στο μέλλον».
Επισημαίνεται ότι και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Realnews είχε πει ότι  βουλευτές της αντιπολίτευσης ενδέχεται να στηρίξουν την κυβερνητική πλειοψηφία.
sofokleousin

Τελικά η καταστροφή ίσως να είναι η καλύτερη λύση

Τους βλέπετε. Αυτοί είναι.
Στο βάθος το «Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνυ» με τη μορφή λευκανθούς φίκου.
Δίπλα του…
Ένας παπατζής που στο Λας Βέγκας θα του είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε όλα τα καζίνο.
Μία κόρη του μπαμπά της.
Ένας ……….
ακροδεξιός γκαφατζής σε μπρελόκ.
Απέναντί τους…
Ένας γραφικός που βρισκόταν σε εφεδρεία για την αναπλήρωση κενών εδράνων στη βουλή.
Ένας υπάλληλος του νοσηρότερου κρατικοδίαιτου και λαμογίστικου εργολαβικού λόμπυ.
Ένα προσωρινό συγκυριακό τίποτα σε αναμονή ενός μονιμότερου συγκυριακού τίποτα.
Και απουσιάζουν δύο.
Ένας νοσταλγός του Χίτλερ και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.
Ένας που κρατάει τα γκέμια μην τυχόν αφηνιάσει το άλογο και βγει στους δρόμους.
Τους βλέπετε. Αυτοί είναι. Μας αξίζουν; Ρητορικό το ερώτημα.
Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να ορίζουν την τύχη του αυτοί.
Όμως είναι επιλογές μας ή αποτέλεσμα προηγούμενων επιλογών μας.
Ειλικρινά:
Σε ποιον απ’ όλους θα εμπιστευόσασταν το παιδί σας;
Σε ποιον απ’ όλους θα εμπιστευόσασταν τα χρήματα που βγάλατε δουλεύοντας 40 χρόνια;
Σε ποιον απ όλους θα εμπιστευόσασταν τη ζωή σας;
Σε ποιον απ’ όλους θα εμπιστευόσασταν ακόμη και την πιο μικρή ελπίδα σας;
Κι όμως σε αυτούς τα εμπιστευτήκατε όλα.
Τους βλέπετε. Αυτοί είναι.
Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι ακόμη τους βλέπουμε. Ατάραχοι.
Μαστουρωμένοι από ενοχές που μας φύτεψαν.
Ακίνητοι επειδή μας έπεισαν ότι δε μπορούμε να κινηθούμε.
Άνεργοι, φτωχοί, φοβισμένοι, θύματα καθημερινής λεηλασίας, ψυχολογικής βίας μέσω εκβιασμών και συχνά σωματικής.
Μας βλέπουμε. Αυτοί είμαστε.
Τελικά η καταστροφή ίσως να είναι η καλύτερη λύση.
Για εμάς.
Η δική τους καταστροφή, το δικό μας ξεκίνημα.
Δίχως αυτούς.
Ξεκινώντας από το μηδέν, τίποτε δε μπορεί να πάει χειρότερα.
Διαφορετικά, το ερώτημα δεν είναι καθόλου ρητορικό. Ναι, αυτοί μας αξίζουν.
Καλό σκουληκοφάγωμα να έχουμε.

Πόσο περισσότερο μπορεί να εξευτελιστεί αυτό το τσίρκο???

Υπάρχει σουρεαλιστική διάσταση στην εξαιρετικά επικίνδυνη ρωσοτουρκική κρίση, που προκλήθηκε με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού ΣΟΥΧΟΙ – 24 από τουρκικά μαχητικά F-16; Νομίζω ΝΑΙ …
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιρκο συριζα
Η Ελλάδα, επισήμως, ως μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει την Τουρκία και την τουρκική εκδοχή για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.Δηλαδή η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η Τουρκία «έπραξε καλώς» που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, διότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα, ανέχεται, η Τουρκία να προβαίνει σε δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά, του ελληνικού εναερίου χώρου της από ………
τουρκικά μαχητικά!
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τηλεφώνησε στον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον οποίο μεταβίβασε τη διπλωματική στήριξη της Ελλάδας, στην ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αμέσως μετά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε για τις τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο. «Περισσότερες από 1500 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρουστο Αιγαίο πραγματοποιούν το χρόνο τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς να έχουν υποστεί συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Ο Σ. Λαβρώφ κατονόμασε τον Ν. Κοτζιά, ότι αυτός του έδωσε τα στοιχεία για την δραστηριότητα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Δηλαδή, παρότι διπλωμάτης ο ρώσος, τον «έδωσε κανονικά» στους Τούρκους τον Ν. Κοτζιά ….
Και πάνω στη σύγχυση βγαίνει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και στηρίζει τη θέση της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι το ρωσικό μαχητικό δεν παραβίασε το εναέριο χώρο της Τουρκίας, άρα κακώς το κατέρριψαν οι Τούρκοι, παρότι την προηγουμένη μέρα, η Ελλάδα στην έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, συμφώνησε με την τουρκική εκδοχή την οποία υιοθέτησε ομόφωνα το ΝΑΤΟ, ότι δηλαδή, το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και επομένως, καλώς κατατρίφθηκε από τα τουρκικά μαχητικά!