ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Παραιτούνται οι καθηγητές στη Γεωπονική Άρτας – Αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 Οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες της  Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εδρεύει στην Άρτα, στέκονται στο πλευρό των αποφοίτων, δηλώνοντας την παραίτησή τους, αντιδρώντας στην άρνηση της κυβέρνησης να τους αποδώσει επαγγελματικά δικαιώματα.

Οι ομαδικές παραιτήσεις αποφασίστηκαν ομόφωνα από τη Συνέλευση της Σχολής Γεωπονίας.

Έχοντας πλήρη επίγνωση για τις πράξεις μας και με αίσθημα ευθύνης και αξιοπρέπειας, τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφασίζουμε να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας στην αξιότιμη κα. Πρύτανη και να απαλλάξουμε πλέον το Δημόσιο από το κόστος της μισθοδοσίας μας, αφού, όπως φαίνεται, δεν μας χρειάζεται», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τα μέλη της Συνέλευσης της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμαστε έντονα προς την Ελληνική Πολιτεία για τη συνέχιση της διατήρησης του καθεστώτος ομηρίας των αποφοίτων της Σχολής μας, μη έχοντας νομοθετήσει ακόμη την αυτοδίκαια απόδοση σε αυτούς επαγγελματικών δικαιωμάτων γεωπόνου.

Παρότι το αίτημά μας είναι απόλυτα δικαιολογημένο και αυτονόητο, καλό είναι να υπενθυμίσουμε στην ελληνική κοινωνία ότι:

Διαλύοντας έναν μύθο της συμπεριφοράς ερωτοτροπίας

 Οι γυναίκες, όχι οι άνδρες, ξεκινούν το τελετουργικό ερωτοτροπίας.

  • Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι γυναίκες ξεκινούν τελετουργικά ερωτοτροπίας.
  • Κάθε βήμα στον χορό ερωτοτροπίας ξεκινά ή ρυθμίζεται από γυναίκες.
  • Η γνώση της αλληλουχίας στο τελετουργικό ερωτοτροπίας επιτρέπει στους άνδρες να παρακολουθούν την εξέλιξη της σχέσης.
  • Οι συμπεριφορές ερωτοτροπίας είναι πολύ παρόμοιες σε όλους τους πολιτισμούς που επιτρέπουν στους ανθρώπους να επιλέγουν τους δικούς τους ερωτικούς συντρόφους. Δυστυχώς, οι μύθοι για τις συμπεριφορές ερωτοτροπίας έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των χιλιετιών και έχουν γίνει μόνιμο μέρος της ανθρώπινης ψυχής μας. Οι σύγχρονοι ερευνητές έχουν αποκαλύψει την πλάνη ορισμένων από αυτούς τους μύθους αγάπης. Ένας τέτοιος κακουργηματικός μύθος ερωτοτροπίας θα εξεταστεί.
  • Μύθος: Οι άντρες ξεκινούν συμπεριφορές ερωτοτροπίας.

Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Documento από τη Eurobank για την υπόθεση Παπαθανάση

 Ξημέρωσε η Δευτέρα και η βόμβα εξερράγη. Η Τράπεζα Eurobank με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει πλήρως το Documento. Φωτίζει τη σκοτεινή υπόθεση της δολιότητας Παπαθανάση αλλά και το κούρεμα κατά 97,5%, ενόσω αυτός ήταν εξωκοινοβουλευτικός αν. υπουργός Ανάπτυξης ως έμπιστος του Κ. Μητσοτάκη. Πλέον δεν υφίσταται αμφιβολία για την τύχη της εγγυοδοσίας Παπαθανάση… Το επιβεβαιώνει και η Eurobank.

Κούρεμα 97,5%

Η οφειλή Παπαθανάση που προέρχεται από εγγυοδοσία, το 2015, συνολικού ύψους, 1,45 εκ ευρώ (με τους τόκους ανήλθε το 2020 σε 2,065 εκ ευρώ) κουρεύτηκε σε ποσοστό 97,5%. Η Τράπεζα δεν αναγράφει στο Δελτίο Τύπου ακριβές ποσό αλλά στην ουσία επιβεβαιώνει ότι κινούνταν στη «ζώνη» των 50.000 ευρώ. «Το σχετικό ποσό υπερβαίνει αυτό που θα μπορούσε να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικής εκποίησης, λαμβανομένου υπόψη και της ύπαρξης προσημείωσης υπέρ άλλου πιστωτή που προηγείται στη σειρά κατάταξης» αναγράφει σχετικά.

Παπαθανάσης: Δηλώνει θύμα… κανιβαλισμού, αλλά κουβέντα για την ταμπακιέρα

Στη φυλακή όσοι οδηγούν επικίνδυνα ή είναι μεθυσμένοι

 Σημαντικές αλλαγές στον ΚΟΚ και ειδικότερα για την επικίνδυνη οδήγηση αλλά και για τις υπερβάσεις του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας προβλέπει άρθρο στο νομοσχέδιο…

… του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα το άρθρο 67 του νομοσχεδίου προβλέπονται πολύ αυστηρές ποινές για την επικίνδυνη οδήγηση αλλά και για την υπέρβαση επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας.

Μάλιστα αν από την επικίνδυνη οδήγηση προκύψει κίνδυνος τότε προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 10 έτη μέχρι και ισόβια!

Η τροποποίηση του άρθρου 290Α προβλέπει: «Επικίνδυνη οδήγηση

Ταξίδια ζωής: Το εθνικό πάρκο Κανάιμα στη Βενεζουέλα

 Η Βενεζουέλα διαθέτει μια συναρπαστική, άγρια και πλούσια φύση και οι περισσότεροι από όσους φτάνουν σε αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής, κατευθύνονται στο Εθνικό Πάρκο Κανάιμα για να δουν τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, με το όνομα Angel Falls.

Το Εθνικό Πάρκο Κανάιμα βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων της Βραζιλίας και της Γουιάνας στη νοτιοανατολική περιοχή της Βενεζουέλας. Τα όρια του εθνικού πάρκου καλύπτουν μια έκταση 12.000 τετραγωνικών μιλίων (30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων). Το Κανάιμα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας και το έκτο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στον κόσμο. Το Πάρκο συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1994 και ο κυριότερος λόγος είναι οι καταρράκτες και τα tepuis.

Τα tepuis είναι τα χαρακτηριστικά βουνά της περιοχής που έχουν επίπεδες κορυφές και καλύπτουν σχεδόν το 65% της έκτασης του Εθνικού Πάρκου Κανάιμα. Σε ένα από τα μεγαλύτερα βουνά του Πάρκου, το Auyantepui, βρίσκεται ο καταρράκτης Angel Falls.

Ο Angel Falls είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης του κόσμου με μήκος 979

Ενα κράτος ανύπαρκτο σε ολο το μεγαλείο του

 Ένα κράτος ανύπαρκτο γενικά σε όλους τους τομείς .

 Εάν αυτή η ομορφιά υπήρχε σε οπουδήποτε κράτος της Ευρώπης  θα βογκούσε ο τόπος από αξιοποίηση και επισκέπτες καθημερινά

Κατάντια , εγκατάλειψη , κρίμα 








Φτιάχνουμε σουβλάκια τυλιχτά με κρέας ή νηστίσιμα και vegan

 Μας αρέσει να κακομαθαίνουμε τον εαυτό μας και να απολαμβάνουμε εδέσματα που αγαπάμε πολύ, όπως το σουβλάκι. Γιατί να παραγγείλουμε όμως delivery, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε νοστιμότατα τυλιχτά και μόνοι μας; Εμείς σας έχουμε 11 διαφορετικές συνταγές για σουβλάκια με πίτα που καλύπτουν όλα τα γούστα: από τα κλασικά με κεμπάπ, με λουκάνικο, κοτόπουλο ή αρνίσια και γιαουρτλού κεφτέ μέχρι χορτοφαγικά με φακοκεφτέδες ή μανιτάρια ακόμα και με γύρο από κουνουπίδι ή φαλάφελ. Με αυτόν τον τρόπο δεν μένει κανείς παραπονεμένος, ακόμη κι όσοι νηστεύουν αυτή την περίοδο.


Σουβλάκι γιαουρτλού κεφτέ

Το σκίτσο της ημέρας

 


Γ εθνικη 2ος όμιλος

 Διπλό για τον ΓΑΣ με Χ ο Εθνικός και οδεύουν προς Σωτήρια. 


Κακοκαιρία από Σήμερα Δευτέρα...


Παρελθόν θα αποτελέσει από σήμερα Δευτέρα ο ανοιξάτικος καιρός, αφού μία κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και... χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, θα χτυπήσει τη χώρα.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος χαρακτήρισε την αλλαγή του καιρού την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου ως εντυπωσιακή, τονίζοντας πως θα είναι πρόσκαιρη.

 Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του, από το μεσημέρι της Δευτέρας και από τα δυτικά και βόρεια προβλέπονται βροχές. Η Τρίτη μάλιστα εκτός από τις βροχές, θα έχει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας , θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα ορεινά. Την Τετάρτη θα μείνουν οι θερμοκρασίες σχετικά σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Πέμπτη και Παρασκευή η Άνοιξη επιστρέφει με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και αίθριο καιρό.

 Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Όπως ανέφερε στην τελευταία του πρόγνωση ο Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει και θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Την Τρίτη, όμως θα έχουμε έντονες βροχές, αλλά και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ντακότα Τζόνσον: Τι αποκάλυψε η ηθοποιός για τις ερωτικές σκηνές στο «50 Shades of Grey»

 Η Ντακότα Τζόνσον μίλησε πρόσφατα για την έντονη ψυχολογική προετοιμασία που απαιτήθηκε για τον ρόλο της ως Αναστάζια Στιλ στην ταινία «50 Shades of Grey» (50 αποχρώσεις του γκρι). Η ηθοποιός, η οποία υποδύθηκε την αθώα φοιτήτρια που μετατράπηκε σε υποτακτική ερωμένη, αποκάλυψε ότι οι ερωτικές σκηνές απαιτούσαν μεγάλο σχεδιασμό και συγκέντρωση.

Το franchise, που βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα της E.L. James, περιλαμβάνει σκηνές BDSM και δεσμών που άφησαν ακόμα και τους πιο έμπειρους ηθοποιούς να αισθάνονται άβολα. Η Τζόνσον, η οποία είχε μία σωσία για τις περισσότερες σκηνές, έπρεπε να ακολουθήσει μία πολύ συγκεκριμένη προετοιμασία για τις υπόλοιπες.
kGukVn9tIKupqFN6GclSIpdwnns

Μιλώντας στο Entertainment Tonight για την εμπειρία της στις ταινίες, η Τζόνσον δήλωσε: «Στην πραγματικότητα φαίνεται πολύ περισσότερο το σώμα μου απ' ό,τι του Τζέιμι Ντόρναν. Έπρεπε πραγματικά να προετοιμάζομαι κάθε φορά και να ξέρω ακριβώς τι θα κάναμε και πώς θα καταφέρναμε να γυρίσουμε τις σκηνές, τις πιο προσωπικές».

Προκριματικά Euro 2024: Αγγλία, Πορτογαλία και Σλοβενία έκαναν το 2χ2, πρώτη νίκη για Ιταλία

 
Αγγλία και Σλοβενία έκαναν το 2Χ2 στο ξεκίνημα των προκριματικών στον 3ο και 8ο όμιλο (2-0 την Ουκρανία και 2-0 το Σαν Μαρίνο), ενώ ο μέσος της Ισλανδίας, Άρον Γκούναρσον, έγινε ο τέταρτος παίκτης και πρώτος της 2ης αγωνιστικής που πέτυχε χατ-τρικ, στο επιβλητικό 7-0 επί του Λιχτενστάιν, που αποτελεί και το μέχρι τώρα υψηλότερο σκορ της διοργάνωσης!


Ένα τετράλεπτο προς το φινάλε του πρώτου μέρους στο «Γουέμπλεϊ» ήταν αρκετό για την Αγγλία να «καθαρίσει» επί της ουσίας την αναμέτρηση με την Ουκρανία και με το τελικό 2-0 να κάνει το 2Χ2 στον 3ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024.

Ο Χάρι Κέιν στο 37΄ με το 55ο τέρμα του με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας (εδώ και μερικά 24ωρα με το γκολ που πέτυχε στο ματς με την Ιταλία έγινε ο αρχισκόρερ στην Ιστορία των «Τριών Λιονταριών») και ο πρωταγωνιστής του πρώτου μισού του αγώνα, Σάκα, στο 40΄ (από δική του ασίστ άνοιξε το σκορ ο άσος της Τότεναμ) έβαλαν σε «θέση οδηγού» το συγκρότημα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, που με σωστή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο πήρε αυτό που ήθελε και οδηγεί από νωρίς την κούρσα στο 3ο γκρουπ.

Η Ουκρανία μετά το ρεπό της πρεμιέρας δεν μπόρεσε ν΄ αντιδράσει απέναντι στους Άγγλους και μπήκε... με το αριστερό στη διοργάνωση.

Δεν εντυπωσίασε αλλά έκανε σεφτέ η Ιταλία

Έξαλλοι φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ για ένα... repost


 Με περικύκλωση του γραφείου της, φωνασκίες και φραστικές επιθέσεις, εισβολή στην αίθουσα διδασκαλίας και διακοπή μαθήματος, διάπυρες καταγγελτικές ανακοινώσεις -ακόμη και πανό με οργίλα, προσβλητικά συνθήματα εστιασμένα αποκλειστικά πάνω της- μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» καταφέρονται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες εναντίον της προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, καθηγήτριας Πολιτικής Φιλοσοφίας, Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου.


Με δια ζώσης παραστάσεις και μακροσκελείς παρεμβάσεις στα social media, οι εκπρόσωποι της ΣΑΦ-ΕΑΑΚ σύρουν τα εξ αμάξης στην κυρία Νικολαΐδου. Εν εξάλλω, της καταλογίζουν ότι χαρακτήρισε σαν «φασίστες» τους διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, ότι εξαιτίας της «στοχοποιούνται οι μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις», ότι εκείνη «παλεύει με νύχια και με δόντια να μην αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονία στα Τέμπη», ή ακόμη και ότι «ενδεχομένως η Βάνα να έγραψε την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις καταλήψεις».

Σεισμός 2,7 Ρίχτερ στην Αττική

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αττική.

Άγκαθα Κρίστι: Διορθώνουν τα βιβλία της για να μην έχουν «προσβλητικές λέξεις» όπως «νέγροι» και «ιθαγενείς»

 Χωρίς αναφορές που φαίνονται στους σημερινούς αναγνώστες προσβλητικές θα είναι στη νέα τους έκδοση τα πολυδιαβασμένα έργα της Άγκαθα Κρίστι.


Δεκάδες βιβλία με ήρωες την Μις Μαρπλ και τον Ηρακλή Πουαρό έγραψε η Κρίστι από το 1920 έως το 1976, στα οποία υπάρχουν περιγραφές για πρόσωπα που συναντούν οι ήρωες στο εξωτερικό.

Η Telegraph ανέφερε ότι ειδικοί «αναγνώστες ευαισθησίας» έκαναν αλλαγές στα έργα που κυκλοφόρησαν μετά το 2020 σε ψηφιακή έκδοση. Είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο στον εκδοτικό κόσμο και ελέγχουν νέα και παλαιότερα έργα για να αφαιρέσουν την προσβλητική γλώσσα.

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε ο όρος «Oriental» που αφορά τη Μέση Ανατολή και η λέξη «nigger» («νέγρος»), ενώ αντικαταστάθηκε η λέξη «natives» («ιθαγενείς») με τη λέξη «local» («ντόπιοι»).

Οι «Δέκα Μικροί Νέγροι» κυκλοφορούν με άλλο τίτλο («And Then There Were None», «Και μετά δεν έμεινε κανένας») ήδη από το 1977.

«Υπάρχουν καθηγηταί εις τας Αθήνας» - Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου για την πρόεδρο της Φιλοσοφικής Σχολής

 Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, λέει η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αποδίδοντας τα εύσημα στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, και τη στάση της απέναντι σε πανό που αναρτήθηκε μέσα στο μάθημά της.


Σε ανάρτησή της η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρεται στις δηλώσεις της καθηγήτριας που έγιναν στο «Πρώτο Θέμα», ενώ τονίζει ότι η πολιτική του του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης «αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες» που είναι «βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό».

Προσθέτει ότι «έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της υπουργίας μου, ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Η Βάσω Κιντή, η Μαρία Ευθυμίου, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυπριανίδου, τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και άλλοι και άλλες ... όχι αρκετοί».

Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου:

Βασίλης Καρράς: Η μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του και η επιστροφή στις πίστες

 Η διαδρομή του από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης σε μια καριέρα που κρατάει 50 χρόνια, ο γάμος στα 20 του,η πώληση του κτήματος της Καρδίας λόγω της κρίσης, η Karra’s Farm με τα βιολογικά προϊόντα και το πάθος με τον ΠΑΟΚ.

«Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω. Χτυπάει πισώπλατα ο χρόνος». Tέλη Ιανουαρίου του 2023, στην ψαροταβέρνα «Πρίγκιπας» της οικογένειας του Γιώργου Σαμλίδη στην Καλαμαριά. Στο στρωμένο τραπέζι είναι αραδιασμένα πλούσια πιάτα με φρέσκες γλώσσες από τη Μηχανιώνα, ζωντανές καραβίδες από τα Μουδανιά, μύδια του Θερμαϊκού κόλπου.

Στα ποτήρια καζανισμένο ούζο από τη Χρυσούπολη. Γκριζαρισμένος με μουστάκι και μουσάκι αλά Ντ' Αρτανιάν από τους «Τρεις Σωματοφύλακες», στριμώχνεται ευδιάθετος ανάμεσα στην εγκάρδια παρέα του. Σε άλλες εποχές το «στριμώχνομαι» θα αποτελούσε, σε σχέση με το πληθωρικό εκτόπισμά του, ευφημισμό. Τώρα, με 42 κιλά βάρους λιγότερα, η χρήση της λέξης αποδίδεται κυριολεκτικά. Φανερά αδυνατισμένο, οι θαμώνες του ουζερί σχεδόν δεν τον αναγνωρίζουν. Αλλά η φωνή δεν ζυγίζεται με το καντάρι.

«Θα την πάω νύφη στην εκκλησία» – Συγκλονίζει η μητέρα της 22χρονης .... Τροχαίο

 Στο πένθος βυθίστηκε η Κρήτη μετά τον θάνατο της 22χρονης πρωταθλήτριας της συγχρονισμένης κολύμβησης η οποία έχασε τη ζωή της το βράδυ του Σαββάτου, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.


Η 22χρονη, η οποία μένει στις Άνω Αρχάνες, επέστρεφε από τiς Κάτω Αρχάνες όπου είχε πάει για να επισκεφθεί τον πατέρα του συντρόφου της που έχασε πρόσφατα τη μητέρα του. Η άτυχη αθλήτρια συγκατοικούσε με το σύντροφό της και σε λίγες ημέρες θα αρραβωνιαζόταν. Η μοίρα, όμως, της επεφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι...

Μια φίλη της προσφέρθηκε να τη γυρίσει στο χωριό και ενώ τα δύο κορίτσια κινούνταν επί της επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Αρχανών, στο 13ο χιλιόμετρο το αμάξι προσέκρουσε πάνω στο κράσπεδο και αναποδογύρισε.

Η νεαρή μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Έληξε το θρίλερ με την 60χρονη που απειλούσε να αυτοκτονήσει

 Για περισσότερες από τέσσερις ώρες παρέμεινε στον 7ο όροφο της οικοδομής στη Θεσσαλονίκη η γυναίκα που απειλούσε πως θα δώσει τέλος στη ζωή της.

Επί τόπου στην περιοχή Ντεπώ και συγκεκριμένα στην οδό Γαβριηλίδη, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ άλλων, διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. και ψυχολόγος, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λίγο μετά τις 22.30, μετά από τις επίμονες προσπάθειες του ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας η γυναίκα πείστηκε να συνεργαστεί και οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα περίπου 60 ετών, ανέβηκε στην ταράτσα της 7όροφης οικοδομής επί της οδού Γαβριηλίδη στις 5 το απόγευμα, ενώ ο λόγος που απειλούσε ότι θα πέσει στο κενός παραμένει άγνωστος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι κάτοικος της περιοχής.
Ο διαπραγματευτής της αστυνομίας ακούστηκε να προτείνει στη γυναίκα «να έρθω να σε πιάσω από το χέρι για να κατέβουμε μαζί» και να της λέει «θέλω να σε βοηθήσω». Σε μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τη γυναίκα να μη κάνει βουτιά θανάτου και να απομακρυνθεί από την άκρη του μπαλονιού, ο διαπραγματευτής της είπε «όσο είσαι μαζί μου δεν θα σε πειράξει κανείς».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της Επετείου της Επανάστασης του 1821





Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στις δώδεκα κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου η 202η επέτειος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.


Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος παρέστη στις εκδηλώσεις στην Κονταριώτισσα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων Ηρώων από εκπροσώπους του Δήμου, τους προέδρους των Κοινοτήτων, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης κ.α.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε κάθε Κοινότητα με την μαθητική παρέλαση από τις μαθήτριες και μαθητές των σχολικών μονάδων και την παρέλαση του στρατιωτικού τμήματος της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο.
---

Λεζάντες: