ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς τσίπα (διότι δεν έχουν κόστος)


Ωρύετο, πράγματι σκλήριζε, ο κ. Στουρνάραςστη Βουλή για την επαύριο της 16ης Νοεμβρίου, ότε, κατά τον κ. Σαμαρά, αν δεν είχαμε πάρει τηδόση, θα είχαμε χρεοκοπήσειωρύετο λοιπόν και έσκουζε αλλεπάλληλες ρητορικές ερωτήσεις: «στις 17 Νοέμβρη θα έχουμετρόφιμα;», αν δεν πάρουμε τη δόση, «στις 17 Νοέμβρη, θα έχουμε καύσιμα;

»στις 17 Νοέμβρη θα έχουμε φάρμακα;

»στις 17Νοέμβρη θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις;»...

Είχε για όλη αυτήν την κινδυνολογία, τηνκατατρομοκράτηση του λαού, κάποιο κόστος, αφού αποδεικνύεται ψεύτης ο κ. Στουρνάρας;Οχι!

Για αυτό παραμένει ξετσίπωτος.

Ή μάλλον, για να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, ο κ. Στουρνάρας προχώρησε...
σε απειλές κατά του έθνους και ξεστόμισε εκβιασμούς, ακριβώς επειδή είναι ξετσίπωτος.

Είχε κάποιο κόστος; Οχι! Αρα θα συνεχίσει ξετσίπωτος.

Εχει εκβιάσει κι απειλήσει τον λαό ο κ. Βενιζέλος, τον έχει παραπλανήσει; Υπήγαγε τη χώρα σε καθεστώς αιχμαλωσίας ο Γιωργάκης; Την έκανε Ειδική Οικονομική Ζώνη ο κ. Σαμαράς; Είχαν κάποιο κόστος για όλα αυτά; Κανένα! Για αυτό θα συνεχίσουν ξετσίπωτοι.

Που στην πολιτική σημαίνει αδιόρθωτοι. Καταστροφικοί, δημαγωγικοί, θανάσιμοι, αδιόρθωτα.

Υπάρχουν παιδιά που πεινάνε, παιδιά χωρίς φάρμακα. Υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό; Υπάρχουν! Είχαν κάποιο κόστος; Κανένα! Τότε, γιατί να μη συνεχίζουν ξετσίπωτοι;

Υπάρχουν παπαγαλάκια από τα ΜΜΕ καθώς και ντόμπερμαν που ρίχνουν την ευθύνη για τα παιδιά που πεινάνε στην... υψηλή σύνταξη (ήταν 1.105 Ευρώ κι έχει γίνει 689) της θείας μου της Φωτούλας;Υπάρχουν! Είχαν ποτέ κάποιο κόστος; Οχι! Γιατί να μη συνεχίζουν ξετσίπωτοι;

Επιασαν κάποιους μεγαλοφοροφυγάδες; στρίμωξαν οφσορούχους; κόψανε τις μίζες; Οχι! Γιατί τότε να μησυνεχίζουν ξετσίπωτοι μπίζνες με τη Ζήμενς; γιατί να μην ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία (αυτοί που τα φάγανε) σαν να την βρήκαν απ’ τον πατέρα τους (για να τα ξαναφάνε); έχουν κάποιο κόστος; Οχι! Οχι, ως τώρα τουλάχιστον! Γιατί λοιπόν να μη συνεχίζουν να πλουτίζουν ξετσίπωτοι;

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


 

  
 
 
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης σύμφωνα με τις 42481 & 42483/09-11-2012 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ορίζονται για την ημέρα αυτή:

2. Ώρα 12.45΄
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την Εθνική Αντίσταση από τον κ. Σιαμάγκα Θεόδωρο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας.

3. Ώρα 13.10 ΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, τα πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης, τις πολιτικές νεολαίες και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Συνέντευξη τύπου

  Συνέντευξη τύπου  θα δοθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, στις 13:30, στο Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα τη διοργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας» 30/11-02/12/2012.

Απειλούνται περικοπές
Με μισθολογικές περικοπές απειλούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν πετύχει το πακέτο των 11,5 δισ., αφού η τροϊκανή κυβέρνηση απειλείται πως αν δεν εφαρμόσει κατά γράμμα το πακέτο μέτρων, τότε θα τεθούν σε εφαρμογή αυτόματες μειώσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους.
Και κατά πώς φαίνεται είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία των μισθολογίων των δημοσίων υπαλλήλων, διότι όχι μόνο πρόκειται να παρουσιαστούν αποκλίσεις στην υλοποίηση του πακέτου με τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αλλά είναι φανερό ότι θα αποτύχει ολοκληρωτικά. Με αποτέλεσμα, η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων να είναι αυτόματη.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν πως αν στο τέλος της επόμενης χρονιάς υπάρχει απόκλιση από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 600 εκατ. ευρώ, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογες περικοπές στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2014. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι αν υπάρξει μαύρη τρύπα, θα καλυφθεί από τους μισθούς και όχι τις συντάξεις.
Οι τροϊκανοί την ίδια ώρα ζητούν επιτακτικά και τα ονοματεπώνυμα για τις απολύσεις στο Δημόσιο, στις οποίες επιμένουν σε κάθε επαφή με το οικονομικό επιτελείο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμεναν για περικοπές 5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μέτρο που όμως τελικά δεν συμπεριελήφθη στο πακέτο.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, αποδεχόμενη τη ρήτρα «απόκλισης», θα επιχειρήσει να περάσει και τη ρήτρα «ισοδύναμων» (!!!) – τώρα το πού θα τα βρει είναι άλλο θέμα. Θα επιχειρήσει πάντως να πείσει τους δανειστές πως αν μέσα στο 2013 τα έσοδα από φοροδιαφυγή ή τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι υψηλότερα του αναμενομένου, τότε θα πρέπει να διαγραφεί μέρος των σκληρών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Η μάχη και τα εμπόδια για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020
Μια δύσκολη μάχη καλείται να δώσει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργούς και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. λίγες μόλις ώρες από την χθεσινή αναβολή της απόφασης της εκταμίευσης της δόσης για τη χωρά μας.  
Μια μάχη για να μη χάσει η χώρα μας 8 έως 9,2 δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών κονδυλιών σύμφωνα με τα νέα κριτήρια της αναδιάρθρωσης των πόρων του ΕΣΠΑ. Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την ελληνική οικονομία και την προσπάθειά της να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.

Το κεντρικό θέμα αυτής της Συνόδου Κορυφής είναι ο κοινοτικός προϋπολογισμός της επταετίας 2014-2020. Από αυτόν τον προϋπολογισμό θα εξαρτηθεί και το ύψους των κονδυλίων του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού και με τα κονδύλια για την πολιτική συνοχή που παρουσιάστηκαν προ ημερών τα μεγέθη εμφανίζονται αρκετά μειωμένα.

Ο πρωθυπουργός σήμερα και αύριο, έχει να αντιμετωπίσει τις εξής δυσκολίες :

1. Την προαναφερθείσα μείωση του νέου αναπτυξιακού πακέτου σε σχέση με τα 20,4 δισ. ευρώ του προηγουμένου ΕΣΠΑ 2007-2013. Η μείωση είναι αποτέλεσμα του τρόπου υπολογισμού που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατανομή των ποσών μεταξύ των χωρών.
Η αδικία για την χώρα μας, και πάνω σε αυτό θα δοθεί η «μάχη», είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ), το οποίο αποτελεί τη βάση στην διαμόρφωση του τελικού ποσού των ευρωπαϊκών  προγραμμάτων, της περιόδου 2007 -2009, τις χρονιές δηλαδή πριν την έκρηξη της οικονομικής κρίσης. Έτσι η χώρα μας με σαφώς καλύτερους οικονομικούς δείκτες εκείνη την τριετία απ’ότι την επόμενη 2010–2012, που το ΑΕΠ «βυθίστηκε» 25% προς τα κάτω, κατατάσσεται σε υψηλότερη κατηγορία, με προβλεπόμενη μείωση έως και 40% των κονδυλίων. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνει δραματικά την χρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια στις χώρες με υψηλό ΑΕΠ και καλούς οικονομικού δείκτες. 
 
2. Εμπόδιο θα βρει η Ελληνική πλευρά και στους χαμηλούς δείκτες απορροφητικότητας των κονδυλίων που σημειώνει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.  Υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά το 30% ενώ το υπόλοιπο 70% (περί τα 14  δισ. Ευρώ)  του ΕΣΠΑ 2007-2013 έχει μείνει στα ταμεία της Ευρώπης (όταν τα δικά μας ταμεία είναι άδεια).

3. Τις αντιρρήσεις της Βρετανίας και άλλων κρατών της Βόρειας Ευρώπης που επικαλούνται την δική τους οικονομική κρίση αλλά και των πολύ φτωχών κρατών της Ανατολικής Ευρώπης που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ξεχωριστή μεταχείριση για την χώρα μας .

4.  Το ζήτημα εισαγωγής ρήτρας ελλείμματος και στα κοινοτικά κονδύλια που θα ορίζει «ποινές» για κράτη που αποκλίνουν δημοσιονομικά. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα διαπραγματευτεί με βασικό του επιχείρημα την τεράστια και παρατεταμένη ύφεση που γύρισε πίσω 10ετίες την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ώστε η χώρα να αυξήσει το τελικό ποσό με έξτρα πακέτο στα 14 δισ. ευρώ.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των δύσκολων διαπραγματεύσεων αυτών των ημερών (που ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο δυνατό για την ταλαιπωρημένη οικονομία της χώρας μας) το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό: η αξιοποίηση μέχρι και του τελευταίου ευρώ όλων των Ευρωπαϊκών κονδυλίων ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.


Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος
Οικονομολόγος
Πολιτευτής ΝΔ Πιερίας
fbaraliakos@gmail.com

Μπορείτε να βοηθήσετε...???


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;!...


 

Κάνοντας είσοδο στην απογραφή του Δημοσίου προκειμένου να ελέγξω τα στοιχεία μου και αν διορθώθηκε βάσει του άρθρου 25 παρ 4 του Ν. 4058/2012 από 22/03/2012, που  δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 63 - 22.03.2012 στις 22.03.2012 «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ., διαπίστωσα με μεγάλη μου θλίψη ότι δεν διορθώθηκε η αδικία . Συγκεκριμένα στο άρθρο 25 στην παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 1481/1984 (Α΄152)» προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως ακολούθως:«Η παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων και το Τµήµα Επαγγελµατικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόµων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιµόρφωσης της Ελληνικής Αστυνοµίας ανήκουν στην ανώτερη βαθµίδα της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης». Στο άρθρο 44 του παρόντος ορίζεται η έναρξη ισχύος από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου η 22α Μαρτίου 2012 και υπογράφηκε, θεωρήθηκε και τέθηκε επ' αυτού η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους από τους αρμόδιους Υπουργούς και τους καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Υπουργό Παιδείας, δια βίου και μάθησης και θρησκευμάτων.
Αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα και οι νόμοι από τους φρουρούς του Συντάγματος, τότε τί άλλο απομένει και  για ποιο λόγο δεν τηρείται; Ο Νόμος δεν είναι ίδιος για όλους μας; 
Αυτό το γεγονός μού γέννησε τους ήδη υπάρχοντες προβληματισμούς για τους λόγους μη εφαρμογής του νόμου. Πληκτρολογώντας στην διεύθυνση: http://apografi.yap.gov.gr/apografi/katigoriaekpedefsis.asp στα στατιστικά στοιχεία της απογραφής  στην ηλεκτρονική σελίδα του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου εξήγαγα τα κάτωθι στατιστικά :
Αριθμός υπαλλήλων (Μονίμων και ΙΔΑΧ) στην εφαρμογή απογραφής ανά κατηγορία εκπαίδευσης, άνευ κατηγορίας εκπαίδευσης: 20546, ΔΕ: 176.195, ΕΕΠ: 873, Ειδικών Θέσεων. 69.912, ΠΕ: 250.339,ΤΕ: 59.979, ΥΕ: 45.303, Χωρίς Πληροφορίας Εκπαίδευσης: 108, Σύνολο: 623.255

Τρια(λαρό)! 
Στον δυτικό μεσαίωνα υπήρχε μια ποινή-μαρτύριο, μαρτύριο διαπόμπευσης, πολύ ανθρωπιστική εν σχέση με πολλές άλλες.

Εστηναν στην αγορά, συνήθως μπροστά απ’ τις σκαιές (και φαιέςΚαθεδρικές (ελληνιστί: κατεντράλ), κάτι ικριώματα, που κλείδωναν το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια του υπόδικου ή κατάδικου (η διαφορά τότε δεν ήταν απολύτως σαφής) και τον εξέθεταν στόχο, στη χλεύη του όχλου.

Ανίσχυρο να αμυνθεί το θύμα, δεχόταν κατακέφαλα σάπια ζαρζαβατικά, φτυσιές, ύβρεις, χάχανα και ξυλιές, ό,τι τέλος πάντων προαιρείτο κάθε σκυλιασμένη ψυχή να το ελεήσει.

Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει και ο κ. Σαμαράς με την Ελληνική Δημοκρατία.

Ενας - ένας οι θεσμοί καθαιρούνται και διαπομπεύονται. Το ίδιο το Σύνταγμα αποψιλώνεται και συχνά κακοποιείται. Παραθεσμικές μέθοδοι διακυβέρνησης αντικαθιστούν τους θεσμούς και τίθενται σε εφαρμογή. Μάλιστα, φόρα παρτίδα στην αγορά, μπροστά από τη σκαιά (και φαιάΚομαντατούρ.

Αρχής γενομένης με τα καμώματα του βλακέντιου Γιωργάκη, φθάσαμε σήμερα με τα καμώματα Σαμαρά σε μια πολιτειακή παρέκβαση κι έναν πολιτικό εκφυλισμό περιωπής.

Είχαμε γράψει και παλιότερα ότι μεταλλασσόμαστε σε μια «Δημοκρατία της Βαϋμάρης μεκυβέρνηση του Βισύ».

Τράπεζες εκτός ελέγχου
  • Μέσω έμμεσων δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδας, αφενός μεν χρηματοδοτείται το δημόσιο, αφετέρου καλύπτεται η τεράστια εκροή των καταθέσεων - με αποτέλεσμα τα δάνεια με ευθύνη της ΤτΕ, να έχουν ξεπεράσει τα 100 δις €, με θεωρητικό κίνδυνο να χρεοκοπήσει
Σε χώρες όπου η οικονομική πολιτική παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτη, ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις που δίνονται κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, διαπιστώνεται μία διάβρωση της πίστης προς τη Δημοκρατία - η οποία αντικατοπτρίζεται στην κλιμακούμενη διαφθορά, στην άνοδο των ακραίων πολιτικών παρατάξεων, στην αύξηση της αποχής κατά τις εκλογές και στο βαθύ κυνισμό απέναντι στους πολιτικούς”.

Άρθρο

Όταν ακούμε στελέχη της αντιπολίτευσης να αναρωτιούνται δημόσια, πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προειδοποιεί από πολλούς μήνες πριν ότι τελειώνουν τα χρήματα, χωρίς να συμβαίνει τίποτα, χωρίς να χρεοκοπεί δηλαδή η Ελλάδα, στην κυριολεξία τρομάζουμε - πόσο μάλλον όταν τα στελέχη αυτά ισχυρίζονται πως "η κυβέρνηση ψεύδεται αφού, όπως φαίνεται, χρήματα υπάρχουν"!

Η αιτία των φόβων μας είναι το ότι, δεν μπορούμε ή/και δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως αγνοούνται πλήρως εκ μέρους τους τόσο οι λειτουργίες, όσο και οι βασικοί κανόνες τουχρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης - με βάση τους οποίους μία χώρα μπορεί να διατηρηθεί τεχνητά στη ζωή, χωρίς να έχει καθόλου χρήματα στη διάθεση της.

Η έκρηξη των πεινασμένων και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης
Γράφει ο Δημήτριος Παληάτσος
Υποναύαρχος ε.α.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για άλλη μία φορά να διαλέξει ή την χρεοκοπία και την δραχμή ή το ευρώ και την πίεση, την ανεργία και την εξαθλίωση. Να ένα δίλημμα που τίθεται κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να πάρουμε κάποια δόση δανεικών από τους «τοκογλύφους». Αυτό το δίλημμα – εκβιασμός έχει τεθεί 4 ή 5 φορές τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελληνική Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό Λαό. Αυτή η «πραγματικότητα» μας έχει αποπροσανατολίσει και ασχολούμεθα με τον εκβιασμό και όχι με τα πραγματικά προβλήματα και αίτια της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας. Έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο, ο οποίος καταστρέφει την λογική μας σκέψη, αποπροσανατολίζει τις ηγεσίες μακριά από τις λύσεις, αυξάνει την λαϊκή οργή και προετοιμάζει την έκρηξη.

Τα χρηματικά αποθεματικά της Ελλάδας εξανεμίστηκαν από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις της. Το 1974 παρέλαβαν την Χώρα σε ανάπτυξη και οικονομικά ανεξάρτητη από την μισητή και προδοτική χούντα. Μέσα σε 6 χρόνια η Νέα Δημοκρατία ανέστρεψε την οικονομική πορεία και άρχισε το «σπορ» του δανεισμού για την ανάπτυξη, η οποία δεν πέτυχε. Ο δανεισμός όλο και αυξανόταν.
Από το 1981 ο λαοπρόβλητος Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άρχισαν μια φρενήρη κούρσα δανεισμού, την οποία συνέχισε ο Κ. Σημίτης.
Η Ν. Δημοκρατία με τον Κ. Καραμανλή συνέχισε τον μεγάλο δανεισμό μεταθέτοντας τα οικονομικά προβλήματα της Χώρας στο μέλλον.

«Η ιστορία μιας μπανιέρας»: Μία «πρωτότυπη» εξήγηση για το δημόσιο χρέος (ΒΙΝΤΕΟ)


 «Η ιστορία μιας μπανιέρας»: Μία «πρωτότυπη» εξήγηση για το δημόσιο χρέος (ΒΙΝΤΕΟ)
Ένα καταπληκτικό και έξυπνο βίντεο.  Μέσα σε  λίγα λεπτά εξηγεί πώς δημιουργείται το δημόσιο χρέος που μαστίζει όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.
Ιδιαίτερα κατατοπιστικό το κείμενο που παρατίθεται στο  βίντεο του You Tube:  «Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας…
Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο, MrQuelquesMinutes, δεν είναι σωστό.
Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους προτού αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δημιουργία χρήματος μέσω χρέους (με τόκους, μάλιστα), διότι ακριβώς αυτά είναι οι ίδιες οι αιτίες αυτών των χρεών!
Αν θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του χρέους, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε τη χρήση της δημιουργίας χρήματος μέσω δανείων από τα κλασματικά αποθέματα των ιδιωτικών τραπεζών και να επιστρέψουμε στη δημιουργία χρήματος αποκλειστικά μέσω των Κεντρικών (δημόσιων) Τραπεζών. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα τυπώνουν υπερβολικό -πληθωριστικό- χρήμα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η φτώχεια σαρώνει τα πάντα


 Η φτώχεια σαρώνει τα πάντα
Το 2011 η φτώχεια αφορούσε το 21,4% του πληθυσμού από το 20,1% κατά το 2010 και παρουσίαζε αυξητική τάση. Εντούτοις, σύμφωνα με τον Διονύση Μπαλούρδο, διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής του ΕΚΚΕ, αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Σημαντικότερα, κατά τον ίδιο είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου που οι επιστήμονες ονομάζουν «νέα φτώχεια». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα οποία παρουσιάζει «Η Εφημερίδα των Συντακτών», αυτή η «νέα φτώχεια» πλήττει και τους εργαζόμενους με σχέσης μερικής απασχόλησης (το 29, 4% είναι κάτω από το όριο), τους αυτοαπασχολούμενους με συμβοηθούντα μέλη, δηλαδή τις οικογένειές τους (25,4% κάτω από το όριο). 

Η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Blacwater για φύλαξη των πόλεων!


 Η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Blacwater για φύλαξη των πόλεων!
Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώην Blackwater η οποία θα παρέχει προσωπικό για συγκρότηση περιπόλων με βαριά οχήματα και βαρύ οπλισμό σε αστικά κέντρα για φύλαξη έννομης τάξης.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει θωρακισμένα οχήματα και οπλισμό που θα παρασχεθεί στην εταιρεία, ο ιδιωτικός στρατός της οποίας θα αναλάβει υπηρεσία στις αρχές του 2013.
Πόσο τυχαία μπορεί να είναι το λουκέτο στις αστυνομικές σχολές για τα επόμενα 2 χρόνια και η μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%;   Η έντεχνη “πάλη” ανάμεσα στους “δεξιούς” και τους “αριστερούς” θα δώσει αφορμή για την επέμβαση του ιδιωτικού στρατού! 
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Παγκόσμιο Σύστημα επιθυμεί να χυθεί αίμα. Το ίδιο επιθυμεί και η δωσίλογη τρικομματική ελληνική κυβέρνηση. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε γράψει από το ιστολόγιο μας, ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιθυμεί κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση σε ολόκληρο τον κόσμο για την εγκαθύδριση ΠαγκόσμιαςΔιακυβέρνησης. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε πει πως όσο δεν ξεσηκώνεται ο ελληνικός πληθυσμός, κάτι το οποίο επιθυμούν, θα λαμβάνουν όλο και πιοδυσβάσταχτα μέτρα. Καθώς αυτό που επιθυμούν είναι το αίμα, που θα οδηγήσει σε χάος και εν συνεχεία σε κοινωνική και ευρύτερη πολιτική αποσταθεροποίηση στην περιοχή….!

Άφησαν ανοικτό το μικρόφωνο του Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ – Δείτε το βίντεο


afisan anoikto to mikrofono tou evaggelatou sto skai deite to vinteo 1 315x236 300x224 Άφησαν ανοικτό το μικρόφωνο του Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ   Δείτε το βίντεο
Ξέχασαν να κλείσουν το μικρόφωνο του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.
Ο δημοσιογράφος έδινε την «πάσα» για το πρώτο βίντεο της εκπομπή του, το βίντεο ξεκίνησε να παίζει, όμως τα μικρόφωνα του Νίκου Ευαγγελάτου παρέμειναν ανοικτά για μερικά δευτερόλεπτα «Ξεκινάμε 2-3 λεπτά νωρίτερα γιατί είχαμε μία τρύπα break των άλλων, οπότε αξιοποιούμε το πράγμα….», ακούγεται να λέει ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Ο Κέρβερος στον Άδη ήταν σκύλος με τρία κεφάλια και στην πατρίδα της Άγγελλα Μέρκελ με δυο!


Ο Κέρβερος στον Άδη ήταν σκύλος με τρία κεφάλια και στην πατρίδα της Άγγελλα Μέρκελ με δυο!
Οι προσπάθειες των κομμουνιστικών καθεστώτων να προπαγανδίσουν την -δήθεν- πρωτοπορία τους στην επιστημονική έρευνα (όπως και σε άλλους τομείς) δημιούργησε αχαλίνωτες και ουτοπικές φαντασιώσεις σε φιλόδοξους ερευνητές-γιατρούς, ότι μπορούν δηλαδή να υπερβούν όρια που η φύση τα έχει ορίσει, ως "ανυπέρβλητα" !...
Θα μου πείτε, η συγκεκριμένη πειραματική προσπάθεια, θα μπορούσε -ίσως- ν' απέβλεπε στον "εμπλουτισμό" της ιατρικής επιστήμες με πολύτιμες, μέσω πειραματόζωων, γνώσεις για τις μεταμοσχεύσεις, για το καλό του ανθρωπότητας.
Αν είναι έτσι ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος.
Αυτή η εικόνα μου προκαλεί θλίψη και αηδία.
Αλήθεια στο επόμενο πειραματικό στάδιο, η ομάδα των γιατρών θα χρησιμοποιούσε -αν δεν χρησιμοποίησε- ανθρώπους ως "πειραματόζωα" ;...
Αν (;) η ουτοπία γίνονταν πραγματικότητα, θα είχαμε ένα δικέφαλο ανθρώπινο τέρας με δυο μη συνεργαζόμενους εγκέφαλους, φρίκη δηλαδή !...
ΣΗΜ.
Το όνομα του επί κεφαλής της ερευνητικής-προπαγανδιστικής ομάδας της ουτοπίας, πρωτοπόρου γιατρού, δεν μπορεί ν' αποκαλυφθεί, αποτελεί -όπως και πολλά άλλα- κρατικό μυστικό!
Οι εορτασμοί για τα 40 χρόνια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.