ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Έτσι απάντησε ο Μπάρμπα Φώτης στον Αλέξη Τσίπρα!


Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί… Το άρθρο 120 όμως δε μπορούν να το καταλύσουν. Μας υποχρεώνει να αντισταθούμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα

αρχείο λήψης.jpgΌχι… Δε τιμωρούν την ιδιοκτησία… Παραδίδουν τη χώρα στην κατοχή ΠΡΟΣΤΥΧΑ και ΥΠΟΥΛΑ χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά…
Όχι… Δε τιμωρούν την ιδιοκτησία. Ποινικοποιούν τη δυστυχία και την ανέχεια που οι ίδιοι δημιουργούν. Δολοφονούν την Ελληνική κοινωνία. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ δε συνιστά τιμωρία της ιδιοκτησίας. Είναι έγκλημα κατά της ζωής των πολιτών.
Όχι… Δεν ασκούν πολιτική που πρέπει να μπαίνει στη βάσανο της πολιτικής διαφωνίας. Δίνουν ……………
ιθαγένεια στο κατοχικό δίκαιο… Εκτελούν εντολές… Υλοποιούν συμβόλαιο εθνικής προδοσίας.
Όχι… Δε χρειαζόταν αυτός ο νόμος της ντροπής για να θριαμβεύσει ο καπιταλισμός. Και χωρίς αυτό το έκτρωμα και πάλι καπιταλισμό θα είχαμε. Αυτό το έκτρωμα είναι ταπεινωτική συνθήκη παράδοσης της χώρας.
Όχι δε συνιστούν πολιτική παράταξη με την οποία δικαιούται κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί μαζί τους. Συνιστούν δόλια πολιτική συμμορία που υπηρετεί απροκάλυπτα την Κατοχή και λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα που διαλύει τη χώρα.
Γι αυτό και αυτά τα ανδρείκελα, δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά ως δωσίλογα πολιτικά καθάρματα που πρόδωσαν τη χώρα, και ως τέτοια η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική.
Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί… Το άρθρο 120 όμως δε μπορούν να το καταλύσουν. Μας υποχρεώνει να αντισταθούμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα…

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

«Μα τί θέλετε επιτέλους; Να πέσει η κυβέρνηση και να ‘ρθει ο Κούλης»;

null
Ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο «Μα τί θέλετε επιτέλους; Να πέσει η κυβέρνηση και να ‘ρθει ο Κούλης»; είναι η αφορμή να πω δυο λόγια για το μέχρι στιγμής έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
 
Πριν όμως να τονίσω πως δεν υπάρχει μόνο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 
Το ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε «ή εμείς ή η ΝΔ»; 
Τελικά ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεργάστηκαν για να μας λεηλατήσουν.
Είναι αλήθεια πως μετά το Σαμαρά, ανησυχούσα μήπως η γαλάζια συμμορία τη σκαπουλάρει κάπως.Γι’ αυτό και ήθελα τον Άδωνη για αρχηγό, ώστε να σιγουρευτώ για το δίκαιο αφανισμό …………….
της. Ευτυχώς ο Κούλης συνεχίζει την καταστροφή της ΝΔ από ‘κει που την άφησε ο Αντώνης. Έχει κάνει καλή δουλειά, το παραδέχομαι. Κατ’ αρχήν έχει διχάσει το κόμμα του. Διάλυσε την ΟΝΝΕΔ και διέσπασε τη ΔΑΠ. Όχι κι άσχημα για εντελώς ανίκανο. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι.
Αν τυχόν γίνει κάποιο μαγείρεμα κι έρθει τελικά ο Κούλης – γιατί αλλιώς δεν βγαίνει με τίποτα – αυτό θα είναι αποτέλεσμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Ο Αλέξης είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Μητσοτάκη. Ίσως να έκαναν συμφωνία: Να ευχηθεί ο Επίτιμος, «καλή επιτυχία» στη ΝΔ του Σαμαρά, στο «να βρει τους 180 για πρόεδρο» ο Αντώνης, στο «Ναι» του δημοψηφίσματος, ενώ ο Τσίπρας να κάνει εκλογές, ώστε να φύγει από τη μέση ο Μεϊμαράκης, αφού εξαναγκάσει το Σαμαρά σε παραίτηση.
 
Είναι αλήθεια πως ο ένας χρωστά πολλά στον άλλον. Δεν ήταν τυχαίο που ο μπαμπάς Μητσοτάκης πήγε στη Βουλή στην πρεμιέρα του «αριστερού» – ακροδεξιού Αλέξη, ώστε να δει το Σαμαρά ταπεινωμένο. Δεν ξεχνιέται τέτοια ευχαρίστηση. Στην έξοδο κάποιοι νόμισαν, ότι ο Αποστάτης είχε μπερδέψει τα χάπια και πήρε… Viagra!
Οι μπαχαλάκηδες της βουλής στο μεταξύ, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, κάνουν ότι τσακώνονται. Στην πραγματικότητα είναι σαν αυτούς τους αγώνες στη λάσπη, που δήθεν δίνουν τσιμπιές, τραβάνε μαλλιά, δίνουν μερικά χαστούκια στον πισινό, αλλά στην ουσία αγκαλιάζονται και φιλιούνται. Όλα για την Καρέκλα, το Μνημόνιο, και βέβαια για να φάμε το κουτόχορτο ότι δήθεν διαφέρουν. 
 
Ναι διαφέρουν. 
Μούτρα είναι όλοι τους αλλά οι μεν κάνουν τον καλό δήμιο οι δε τον κακό. Όπως όμως ξέρουμε πλέον εκ πείρας, δεν υπάρχει καλός δήμιος. 
 
Ρωτάω: Τι διαφορετικό θα έκανε η ΝΔ που ψήφισε το καλοκαίρι συνολικά αυτά που τώρα φέρνει με λεπτομέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα, απλά θα έβαζε τα δικά της βαφτιστήρια στο δημόσιο.
Ο Μητσοτάκης είναι αντιπαθής. 
Περίστροφο να βάλουν στον κρόταφο, οι ψηφοφόροι δεν τον ψηφίζουν. 
Ο μόνος λοιπόν τρόπος να δεχθεί ο κόσμος τον κανίβαλο, είναι αυτός που είχαμε πει, όταν μιλούσαμε για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Να βάλουν δίπλα κάποιο χειρότερο. 
 
Αυτός ο χειρότερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει βαλθεί σώνει και καλά να μας καθίσει στο σβέρκο το Μητσοτάκη, εξοφλώντας γραμμάτια στον Επίτιμο. «Μας κάνεις πλάκα» θα πείτε. Μπορεί να φαίνεται απίθανο αλλά, «αν δια της ατόπου απαγωγής αφαιρέσεις όλα τα υπόλοιπα, αυτό που μένει είναι η αλήθεια, όσο απίθανη κι αν φαίνεται». 
 
Πως εξηγούνται τα όσα προκλητικά λένε στο ΣΥΡΙΖΑ; 
Πως είναι δυνατό να κάνουν χειρότερα από τη ΝΔ και να μην καταλαβαίνουν, ότι αυτό είναι το πολιτικό τους τέλος; Είναι τόσο ηλίθιοι; Αυτοκαταστροφικοί; Όχι. Οι αχρείοι απατεώνες τέτοιου μεγέθους δεν είναι βλάκες. Ανόητοι όμως θα είναι όσοι από τους εξαπατημένους, τους πιστέψουν από δω και στο εξής.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ένα πολύ βρώμικο ρόλο κατ’ εντολή των τοκογλύφων. Με αυτά που κάνει καπηλευόμενος την Αριστερά, αφαιρεί την Ελπίδα από τον κόσμο. Τσουβαλιάζει φασισμό και κομμουνισμό. Ναι, θέλουν να ξαναφέρουν τη ΝΔ οι πλούσιοι, μόνο και μόνο για να δείξουν, ότι κάθε Αντίσταση είναι μάταιη. Αλλά γι’ αυτό χρειάζονταν «δούρειο ίππο», την πρώτη φορά τόσο ακροδεξιά «αριστερά». 
 
Ξέρετε τι φοβούνται; 
Μήπως ο κόσμος πάει στην αληθινή Αριστερά, θελήσει να αλλάξει πραγματικά τον κόσμο, γι’ αυτό και φροντίζουν να τον απογοητεύουν. «Όποιος και να έρθει τα ίδια θα κάνει» αυτό δεν λένε πολλοί; «Όποιος»; Είστε σίγουροι; Δεν νομίζω, πάντα υπάρχει Ελπίδα, πάντα υπάρχουν έντιμοι και αγωνιστές, αλλά όχι εκεί που ψάχνατε. Κοιτάξτε αλλού…

 
mitsos175


Ακούστε ηλίθιοι: Νικήσαμε.

Μονάχα κάποιος παλαβός ή εμπαθής θα μπορούσε να πανηγυρίζει για τη συμφωνία., αλλά και εάν κάποιος αμφιβάλει για τ’ αληθές αυτού, μπορεί να κοιτάξει τη λάμψη στο πρόσωπο του Σόιμπλε.

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης
Τι στην ευχή δεν μπορεί να χαίρεται ο εχθρός μας και θαρρούμε νίκη…
΄Η μήπως ο Σόιμπλε δεν ήταν εχθρός μας και πάλευε για το καλό του έθνους μας; Κάποιοι μπορεί να το φαντάζονται, οι περισσότεροι όμως όχι.
Τώρα εδώ που φτάσαμε θα πρέπει ίσως να ορίσουμε το »καλό μας» ώστε να έχουμε μια κοινή βάση επιχειρηματολογίας.
»Καλό» λοιπόν θεωρείται η ανάπτυξη του κράτους που θα έχει ως αποτέλεσμα την ευημερία του λαού.
Ασφαλώς και την ανάπτυξη βαυκαλίζονται πάντες, όπως και οι απανταχού πιστοί τη σωτηρία της……….
ψυχής, αλλά όπως λέει και το τραγούδι ‘’είναι μεγάλο πράγμα’’ και τα μεγάλα πράγματα απαιτούν μεγάλους ανθρώπους.
Τι καταφέραμε λοιπόν;
Καταφέραμε μια υπόσχεση για τη συζήτηση της μείωσης του χρέους. Πολύ θετικό. Μέχρι πρότινος ούτε υπόσχεση, αλλά ούτε και υπόνοια συζήτησης δεν ελπίζαμε.
Με τι κόστος;
Με την παραχώρηση ολόκληρης της Ελλάδας. Για λιγότερο από 100 χρόνια και αυτό είναι και μια δεύτερη επιτυχία…
Και πως το καταφέραμε; Με μια λυσσαλέα διαπραγμάτευση και με άγριο –λεκτικό- ξύλο, αλλά νικήσαμε! Αποδεχθήκαμε όλους τους ουσιώδεις όρους των δανειστών και τους δείξαμε τι μπορούν να καταφέρουν οι Έλληνες που μάχονται για τα ιδανικά τους. Για το Ευρώ.
Δεν ντραπήκαμε καθόλου Δεξιοί και προσφάτως –ακόμα χειρότερα- οι λεγόμενοι Αριστεροί (εκ του άριστος να μην ξεχνιόμαστε) να πανηγυρίσουμε το 3,5% πλεόνασμα ως κόψη της σπάθης. (Τέτοιο πλεόνασμα κανένα κράτος δεν πετυχαίνει επομένως εμείς τι έχουμε να πανηγυρίζουμε; Τα αποτελέσματα της επιτυχίας μας. Τον δεδομένα επερχόμενο σφαγιασμό μισθών και συντάξεων και δήμευση και της ιδιωτικής περιουσίας -με την πάροδο του χρόνου- πάντων)
Ο Σόιμπλε έβαλε τα καλά του, κερνάει αγάπες και φιλιά. Άραγε όταν παίζουν δύο (2), πόσοι μπορεί να θεωρήσουν εαυτόν κερδισμένο;
Στην Ελλάδα μπορούν ακόμα και δέκα να κερδίζουν χωρίς να χάνει κανείς. Αυτός είναι ένας λόγος που έχουμε φτάσει εδώ. Η υποκρισία και ο λόγος -των πολιτικών- που λέει χωρίς να λέει τίποτα και αυτό το »τίποτα» να βρίσκει θιασώτες και εμπνευσμένους υποστηρικτές.
Αυτό ακριβώς βιώνουμε τώρα, τους Δεξιούς να ωρύονται –δικαίως- πως αυτή δεν ήταν συμφωνία και να αποκρύπτουν την ίδια ώρα πως ακριβώς τα ίδια θα έκαναν και αυτοί στη θέση των όποιων τέλος πάντων Αριστερών ως άξιοι υπηρέτες των δανειστών ως γνήσιοι Ευρωπαϊστές. Τα ίδια θα υπέγραφαν, αλλά σίγουρα γρηγορότερα. Από αυτή τη γρηγοράδα λοιπόν μπορεί να υπήρχε κάποιο κέρδος, Μπορεί να μην είχαμε εξαγριώσει τόσο το θηρίο που τελικά δεν υπέκυψε γιατί κρατούσε το καθρεφτάκι που εμείς ως ιθαγενείς θέλαμε -και ακόμα θέλουμε- διακαώς. Το »Ευρώ» καλά καταλάβατε και πίσω από αυτό, τον λατρεμένο είδωλο τού τρόπου ζωής.
Πράγματι υπάρχουν αρκετοί εξ΄ ημών που δεν έχουν καταλάβει κρίση. Είναι όλοι εκείνοι που απώλεσαν(;) ένα μέρος των κερδών τους αλλά με τα υπόλοιπα καταφέρνουν και ζουν το ίδιοι όμορφα όπως και παλιά, διότι τα κέρδη τους ήταν τόσα που μόνο φιλοσοφικά ‘υπέφεραν’. Αυτοί δικαιούνται να ξεσκίζουν τα ρούχα τους από τον τρόμο μιας ενδεχόμενης εξόδου από τη Ευρώπη…
Υπάρχουν βεβαίως και οι άλλοι που θα αγωνιούν για το περίσσευμα το πρωτογενές, όπως οι ιδιοκτήτες για τις δουλειές των ενοικιαστών τους…
Ως νικητές πετύχαμε αυτό: Εάν δεν καταφέρνουμε το ακατόρθωτο πλεόνασμα για ικανοποίηση των δανειστών, θα μας κόβουν ΨΩΜΙ.
ΨΩΜΙ.
Αυτή είναι η επιτυχία του καθ’ ολοκληρίαν διαφθαρμένου κυριολεκτικά και μεταφορικά συστήματος, που σκοπό έχει την αυτοσυντήρηση, τη διαιώνιση ιδίων σε θώκους.
ΛΥΠΗ είναι η μόνη λέξη. ΟΡΓΗ ίσως αναγκαία επόμενη.
Οι κυβερνήσεις θα παραμένουν. Ο Τσίπρας δεν τα πήγε καλά ας έρθει ο Κούλης. Ο Κούλης πώς να πάει καλά με τέτοιες συνθήκες και παρ’ όλο που έχει το άλλοθι (ο άλλος φταίει), θα τον διαδεχθεί ο Σταύρος (τι παιδί κι αυτό) ή ο Τσίπρας που θα έχει βάλει μυαλό και πάει λέγοντας…
  • Τους επιβάτες που αλλάζουν κάθε τόσο οδηγό σε τραίνο ελπίζοντας σε μια άλλη πορεία δεν τους λες και πολύ ξυπνητούς… 
Σίγουρα κάπου γίνεται κάποιο λάθος και αυτό δεν είναι η τόσο η διαχείριση αυτή καθ’ εαυτή, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΥΡΩ. Αφού δεν το αντέχουμε γιατί το πίνουμε; Αφού μας χαλάει γιατί το προτιμάμε;
Η απάντηση είναι γιατί βαριόμαστε να δυσκολευτούμε μια κι έξω…
Γιατί με αυτούς που εκλέγουμε δεν έχουμε άλλη ελπίδα
Γιατί μας έκλεισαν τα μάτια σε κάθε άλλο δρόμο.
Γιατί το παγκόσμιο σύστημα δεν θα άφηνε ποτέ την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι.
Γιατί είμαστε θύματα ενός παγκόσμιου σχεδίου και υπάρχουν πολλοί Έλληνες υπηρέτες του.
Σίγουρα και για πολλά άλλα.
Το μόνο που μένει να απαιτήσουμε πλέον είναι να πάψουνε να πανηγυρίζουνε οι μεν και να τσακώνονται οι δε. Σίγουρα βεβαίως είμαστε ηλίθιοι ελπίζοντας σε κέρδη με πολιτική χασούρας, ελπίζοντας σε ευμάρεια εναλλάσσοντας κόμματα ίδιων –επί της ουσίας μνημονιακών- φρονημάτων αλλά δεν είναι ανάγκη να μας το χτυπάνε κιόλας.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ: ΝΙΚΗΣΑΜΕ

ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ!! ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ Π@ΥΣΤΗ

null
ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
«Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Θρηνώ για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους»
…και …………..
τα ψηφίζει!
ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΝ!! ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ !!!

Ψαλίδι σε μισθούς των 617 ευρώ και συντάξεις των 720 ευρώ – αναλυτικοί πίνακες www.dikaiologitika.gr

Από τον Ιούνιο ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες. – Αυξημένη παρακράτηση ακόμη και σε μισθούς – συντάξεις των 617 ευρώ.
Με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 9.545 στα 8.636 – 9.090 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά οι φορολογικές επιβαρύνσεις επί των μισθών και των συντάξεων ξεκινούν πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Στη νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για τους μισθούς και τις συντάξεις, την οποία ……….
προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο ποσό της ετήσιας έκπτωσης φόρου μειώνεται από τα 2.100 στα 1.900 ευρώ για όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα, στα 1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και στα 1.900 ευρώ για όσους έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα. Για όσους έχουν τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η ανώτατη ετήσια έκπτωση φόρου παραμένει στα 2.100 ευρώ.
Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου, το οποίο θα κυμαίνεται πλέον από 1.900 έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων, θα παρέχεται σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 20.000 ευρώ.
Πάνω από το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ και μέχρι τα 30.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου 29%, ενώ πάνω από τα 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής φόρου 37%. Στο υπερβάλλον των 40.000 ευρώ τμήμα του ετησίου εισοδήματος θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου 45%. Η έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετο εισόδημα πάνω από τα 20.000 ευρώ.
Τα αποτέλεσμα των μεταβολών αυτών στην κλίμακα φόρου εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων θα είναι η αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.545 και μέχρι 27.000-28.000 ευρώ, πάνω από 43.000 ευρώ και μέχρι 50.000 ευρώ καθώς επίσης και άνω των 54.000-55.000 ευρώ. Αντιθέτως για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 27.000-28.000 ευρώ και μέχρι 43.000-44.000 ευρώ και πάνω από 50.000 έως 54.000-55.000 ευρώ προκύπτουν μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων.
Εισφορά αλληλεγγύης και συνολικές κρατήσεις
Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τη ριζική αναμόρφωση της κλίμακας υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που φέρνει πρόσθετες επιβαρύνσεις σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η νέα κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνεται ως εξής: συντελεστής 2,2% για εισόδημα από 12.001 ως 20.000 ευρώ, 5% από 20.001 ως 30.000 ευρώ, 6,5% από 30.001 ως 40.000 ευρώ, 7,5% από 40.001 ως και 65.000 ευρώ, 9% από 65.001 ως και 220.000 ευρώ και 10% από 220.001 ευρώ και πάνω.
Σύμφωνα με αναλυτικούς πίνακες που δημοσιεύουμε, η εφαρμογή των νέων κλιμάκων φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά τον υπολογισμό των μηνιαίων φορολογικών κρατήσεων επί των μισθών και των συντάξεων που καταβάλλονται εντός του 2016 αναμένεται να έχει, ενδεικτικά, τις ακόλουθες συνέπειες:
1) Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς προστατευόμενα τέκνα ή με 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πάνω από 617 ευρώ και μέχρι 1.900-2.000 ευρώ, θα δουν στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας τους τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος να έχουν αυξηθεί, οπότε τα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών, αυτά δηλαδή που παίρνουν «στο χέρι», θα είναι μειωμένα έως και 19,5 ευρώ.
2) Όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά λαμβάνουν μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 2.000 και μέχρι 3.000 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης να μειώνονται και, αντιστοίχως, τις μηνιαίες καθαρές αποδοχές τους να αυξάνονται έως και 29,35 ευρώ.
3) Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 3.000 και μέχρι 3.600 ευρώ περίπου, θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκαλέσουν μειώσεις έως και 48,71 ευρώ στις καθαρές αποδοχές τους.
4) Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 3.600 και μέχρι 3.860 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες φορολογικές τους κρατήσεις να μειώνονται και, αντιστοίχως, τα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών τους να αυξάνονται έως και 24,44 ευρώ.
5) Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 3.860 ευρώ θα δουν τις κρατήσεις φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης να αυξάνονται και αντιστοίχως τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειώνονται σημαντικά.
6) Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά ή με 1 -2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 720 και μέχρι 2.250 ευρώ θα υποστούν αυξήσεις στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις τους και θα δουν τα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών τους να μειώνονται έως και 22,75 ευρώ.
7) Από όσους φορολογούμενους βαρύνονται με 3 ή περισσότερα τέκνα, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 840 ευρώ, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.000 ευρώ δεν θα έχουν καμία μεταβολή στα καθαρά ποσά αποδοχών τους.
palai1
palai2

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επέμβαση της Πυροσβεστικής στην Βουλή τώρα...
Συμβαίνει τώρα....

Ειδική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος κλήθηκε νωρίτερα στο Κοινοβούλιο. 
Μόλις έφτασαν έκπληκτοι άκουσαν τον φρούραρχο της Βουλής σε έξαλλη 
κατάσταση να τους καλεί να κάνουν απάντληση δακρύων συριζαιων βουλευτών.

Εδώ και τρεις μέρες κλαίνε που.θα ψηφίσουν τα φονικά μέτρα και.η στάθμη 
των δακρύων είχε φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα...

Ε Κ Α Σ … Συμβουλή προς Κύριον Πρωθυπουργόν

128441-289906

Εάν θέλετε να γίνετε ΜΗ ΜΙΣΗΤΟΣ
στους Έλληνες, κανονίστε να χαρισθούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, στους άπορους, άστεγους, και φτωχούς γερόντους Έλληνες συνταξιούχους.
Η κατάργηση αναδρομικά του ΕΚΑΣ από 01/01/16 γέμισε θλίψη τους Έλληνες φτωχούς γερόντους, και Ελληνίδες γερόντισες.
Οι αρμόδιοι υπουργοί σας, είναι ανάλγητοι, άσχετοι, άπειροι, και «Αριστεροί» – «Σοσιαλιστές» της πεντάρας, και της «πλάκας», να χειριστούν τέτοια θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
Θα είσθε δικαιολογημένοι ΜΟΝΟΝ εάν σας διέταξε ο Κοσμοκράτωρας ΡΟΤΣΙΛΝΤ, να πράξετε ούτω….
Οι αρμόδιοι υπουργοί σας, είναι οι λεγόμενοι «ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ», ορντινάντσες του Κοσμοκράτωρα Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Εάν ήξερε ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ τι σαβούρα πολιτικούς έχει μαζέψει να τον υπηρετούν, θα τους απέλυε αμέσως!!!
Οι αρμόδιοι υπουργοί σας, λειτουργούν σαν ψιλικατζήδες, και μπακάληδες της φτωχογειτονιάς.
Νομίζουν ότι με τις πενταροδεκάρες του ΕΚΑΣ
θα λύσουν το χρονίζον οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος δεκαετιών.
Το παράνομο, απεχθές, και επονείδιστο ΧΡΕΟΣ των 500 δις. ευρώ δεν λύεται με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, πολλώ μάλλον με τα αναδρομικά, με τη μείωση συντάξεων, με την φτωχοποίηση του πληθυσμού της Ελλάδος, αλλά με άλλα δραστικά μέτρα!!!
Απλώς με τέτοια μέτρα γίνεσθε λαομίσητοι, και ανθέλληνες, εφιάλτες, γελοίοι!!!
Είναι εν γνώσει του Κοσμοκράτωρα Επικυρίαρχου της Γης, Μεγιστάνα Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ότι οι άσχετοι υπουργοί σας, και το Κουαρτέτο της Δρακουλέσκου, ενεργούν, και προσπαθούν σαν εισπράκτορες λεωφορείων, και επίτροποι ενορίας, να συγκεντώσουν πενταροδεκάρες από τα εισητήρια, και τα κεράκια της Εκκλησίας, (ΕΚΑΣ), για να συγκεντρώσουν τα ποσά που απαιτούνται για να πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια δισεκατομμυρίων ευρώ των παράνομων και επαχθών
δανείων, που έλαβαν κατά καιρούς οι χρήσιμοι ηλίθιοι και προδότες πολιτικοί;;;;
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Γνωρίζει ο Κοσμοκράτωρας Βαρώνος ΡΟΤΣΙΛΝΤ ότι έτσι διασύρεται το όνομά του, σαν ψιλικατζή, και «φτωχομπινέ», ανάμεσα στον Ελληνικό πληθυσμό;;;
Οι πολιτικοί που έχει μαζέψει γύρω του, με λάθη ενέργειες, προσπαθούν να τον κατεβάσουν από το βάθρο του Αριστοκράτη!!!
Είναι εν γνώσει του Επικυρίαρχου βαρώνου-Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ότι οι Έλληνες γέροντες βαρυγκωμούν και καταριούνται το όνομά του, στην προσπάθεια των άπειρων και ηλιθίων υπουργών σας, να συγκεντρώσουν πενταροδεκάρες, στο όνομα του Κοσμοκράτωρα, σαν δανειστή;;;
Εκτός εάν θέλει ο τσιφούτης Εβραίος δανειστής ΡΟΤΣΙΛΝΤ, το χαρτζιλίκι των απόρων φτωχών, αστέγων Ελλήνων γερόντων.
Εκτός εάν θέλει ο Εβραίος δανειστής Μεγιστάνας ΡΟΤΣΙΛΝΤ, να στείλει γρηγορότερον εις τας αιωνίους μονάς, και εις τας αγκάλας του Εβραίου ΑΒΡΑΑΜ, τους Έλληνες γερόντους συνταξιούχους.
Η Αγία Ημών Εκκλησία ψάλλει, «Εν κόλποις ΑΒΡΑΑΜ αναπαύσαι»…………….
Μετά τιμής
Αντώνης Γρυπαίος
Διεθνολόγος/ Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος

Σωκράτης: Η μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς…

Σωκράτης: Η μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς…

Σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα «μορφωμένος άνθρωπος» είναι αυτός που έχει διαβάσει πολλά βιβλία, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο, γενικά αυτός που θεωρητικά έχει γνώσεις. Όταν, όμως, ρώτησαν τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων.
«Η μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς», είπε. «Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;
1. Πρώτα απ’ όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές.
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική.
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές.
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.
 5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους.
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους.
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους…»
Οπότε την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσετε κάποιον ως «αμόρφωτο» σκεφτείτε λίγο παραπάνω, αν είστε σε θέση να τον κρίνετε!
k-mag.gr


http://www.awakengr.com/sokratis-i-morfosi-ine-thema-syberiforas/#ixzz49MoPOWud

Ελληνική γλωσσα: Η τελειότητα ενός άλυτου γρίφου

6

Η γλώσσα μας
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με… συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο
Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα.
Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.
Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.
Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.
Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.
Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.
Η ΣΟΦΙΑ
Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.
Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».
Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει.
Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).
Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη.
Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει ως ανθρώπους – και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας. Και, βέβαια, όταν αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει, πως το λέμε; Μα, φυσικά, «άφθονο».
Έχουμε τη λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». ∆ιότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.
Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία!!!
Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε (σε αρχική φάση οι Θεοί) ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία.
Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο.
Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.
Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.
«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.
Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.
Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ
Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.
Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:
«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».
Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα:
«Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα – μητέρα των εννοιών μας – μου απεκάλυπτε ένα άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο
παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της.
Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».
Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.
Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.
«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ’εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α.Τζιροπούλου-Ευσταθίου.
Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».
∆υστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.
Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.
Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία
γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».
Από το Ελληνικό Αρχείο
Συντάκτης: Δημήτριος Καραπιστόλης
alithinapsemata.wordpress.com


http://www.awakengr.com/elliniki-glossa-teliotita-enos-alytou-grifou/#ixzz49MnVfN2Z