ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το «νέο»: Η αναπαλαίωση του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ…

 Φώτο: Σίβυλλα  
Η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συντελεστεί προ πολλού…
ΤΩΡΑ αυτή η αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ των ανδρεικέλων (ΓΑΠ και CIA) βαπτίζεται από τους «αριστερούς» κατασκευαστές-καρατομητές της Γλώσσας σε «ΝΕΟ»: 
Το «ΝΕΟ που παραμερίζει το ΠΑΛΙΟ»!!!

Ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ και της δολοφονίας των...

λέξεων: 
α). Θεοδώρα Τζάκρη: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009 (ΓΑΠ), μάλιστα της είχαν ανατεθεί καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης!!!

ΤΩΡΑ υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας!!!

β). Μάρκος Μπόλαρης:
 Το 2009 (κυβέρνηση ΓΑΠ) είχε οριστεί υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΤΩΡΑ Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!!!

γ). Νίκος Τόσκας: Ο νέος Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη.

Άλλος παλιός πασόκος που βαπτίζεται «νέος»…
Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ σαν μέλος του επιστημονικού του συμβουλίου για θέματα άμυνας.

Από τον Νοέμβριο 2009 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας (Μπεγλίτη).

Διαθέτει, επίσης, …σημαντικά προσόντα: Υπηρέτησε σε μονάδες του ΝΑΤΟ και αποφοίτησε από το σχολείο τεθωρακισμένων ΗΠΑ!!!

δ). Τέλος να μην ξεχάσουμε και τον άλλο «νέο»: Τον εισαγγελέα, Δημ. Παπαγγελόπουλο, που τοποθετήθηκε ως Αν. Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, με ρεκόρ υποθέσεων στο Αρχείο…
Διαβάστε σχετικά εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/09/blog-post_25.html


Εφορμά το ΠΑΛΙΟ με την ετικέτα του «νέου»…

Αυτό είναι η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ του πασοκικού δωσιλογισμού: Το ΠΑΣΟΚ των ανδρεικέλων και με τη νέα ετικέτα: ΣΥΡΙΖΑ…

Η πρώτη ανθοδέσμη που στάλθηκε στον Φίλη, τον νέο υπουργό Παιδείας... για την ανάληψη των καθηκόντων του!


«Η ..καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται» – Υφυπουργός για την διαφθορά ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο


Εντάξει θα μου πει κάποιος υπάρχουν και άλλα ίσως χειρότερα δείγματα των προθέσεων της «δεύτερης φοράς …αριστερά» διακυβέρνησης.
Ωστόσο όταν τοποθετείς σαν αρμόδιο για την πάταξη της διαφθοράς έναν εισαγγελέα, που όπως καταγγέλθηκε σε άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» του 2009 , ήταν πρωταθλητής στο…«θάψιμο» …περίεργων υποθέσεων, τότε είναι προφανές ότι οι προθέσεις σου στην καλύτερη περίπτωση είναι η «πάταξη» της …παλιότερης διαφθοράς και η συγκάλυψη της νέας αναδυόμενης διαπλοκής.
Ας δούμε τι έγραφε η «Ελευθεροτυπία» τον Ιούλιο του 2009 για τον σημερινό υφυπουργό:………..
………Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.
Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά.
Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.
Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.
Το 2003
εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της.
Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.
Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.
Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ!
Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.
Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Οταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


unnamed (50)

Τα «ισόβια προνόμια» που θα απολαμβάνει η Πρόεδρος της Βουλής

Όλα αυτά τα σκανδαλώδη και ισόβια προνόμια διατηρεί και δεν έχει σκεφτεί να καταργήσει ακόμα η Ζωή Κωνταντοπούλου

konstantopoulou-zoi-kanali
Γενναιόδωρες είναι οι παροχές που προσφέρει το Ελληνικό κράτος σε όλους τους πολιτικούς που έχουν διατελέσει πρόεδροι της Βουλής.
Βάσει εθιμικού δικαίου, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα τους Έθνους της Κυριακής, όταν αποχωρούν από την προεδρία παίρνουν ως δώρο ένα πολυτελές αυτοκίνητο.
Έκτος από αυτό όμως έχουν το δικαίωμα να διατηρούν γραφείο μέσα στο κτίριο της Βουλής και δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο μέχρι αυτός να… αποβιώσει.
Τα προνόμια τα απολαμβάνουν τόσο εκείνοι που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως οι, Απόστολος Κακλαμάνης, και Βύρων Πολύδωρας, όσο και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Δημήτρης Σιούφας και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.
Όσο για το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής ξεπερνά τις 150.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου τους!
Αυτά τα προνόμια, από όσο ψάξαμε δεν έχουν καταργηθεί. Παρακαλούμε όμως, σε περίπτωση που δεν ισχύει κάτι τέτοιο την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ή κάποιον εκ της προεδρίας, να απαντήσει και να μας πει υπεύθυνα τι ισχύει και αν έχει σκοπό το κράτος να διατηρεί αυτές τις δαπάνες ισόβια, για όποιον έχει διατελέσει Πρόεδρος της Βουλής.