ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Σε περιπέτειες ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ Αθήνα (Πρ Νομικός Σύμβουλος ΣΦΚ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Σε περιπέτειες ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Ο ιστορικός ΠΙΕΡΙΚΟΣ που μεγαλούργησε στήν κορυφαία εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου και ανέδειξε μορφές ποδοσφαιρικές τίς προηγούμενες δεκαετίες ,σήμερα κατρακυλίζεται σε έναν ατελείωτο κατήφορο ανυποληψίας και απαξίωσης .
Η έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού και σοβαρού επενδυτή που θα διαθέσει κεφάλαια για τήν δημιουργία ισχυρού ρόστερ ομάδας ανταγωνιστικής, που θα διεκδικήσει τήν άνοδο τουλάχιστον στήν Football Leage οδηγεί αναπόφευκτα από το κακό στό χειρότερο τόν εγκαταλειμμένο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ που αγωνίζεται πλέον σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Η φίλαθλη κοινή γνώμη μόνον απογοητευμένη και αποστασιοπιημένη φαίνεται από τήν όλως αρνητική,θλιβερή εικόνα τής ομάδας και τήν απουσία προοπτικής.
Για αυτό Οι φίλαθλοι έστρεψαν επιδεικτικά τήν πλάτη τους στόν ΠΙΕΡΙΚΟ.
Δέν είναι όμως ώρα φιλονικιών απόδοσης ευθυνών.
Όταν διοικείς μια ομάδα οφείλεις να εκπληρώνεις τίς συμβατικές υποχρεώσεις σου έναντι αθλητών προπονητών και υπαλλήλων στο ακέραιο.
Η απερχόμενη Διοίκηση που δέν γνωρίζω απο ποιούς απαρτίζεται διότι στήν αρχή τής ποδοσφαιρικής σαιζόν υπήρχε άλλη, οφείλει πλήρη διοικητικό και οικονομικό απολογισμό με διαφάνεια και να μεριμνήσει να προσελκύσει αξιόπιστο και φερέγγυο εύρωστο επιχειρηματία πού έχει διάθεση και δυνατότητα να φτιάξει ξανά μεγάλο τόν ΠΙΕΡΙΚΟ.
Χωρίς χρήματακαι budget ,διοικητική ευστάθεια ,στιβαρότητα Δέν οικοδομείται αξιόμαχη ,ανταγωνιστική ομάδα.
Χρειάζεται εξωστρεφής αντίληψη και κατάλληλος χειρισμός
Ο Πιερικός είναι υπόθεση όλων, άρρηκτα συνδεδεμένος με τήν έννοια Πολιτισμός.
Η γνώμη μου τής νέας διοίκησης να ηγηθεί πρώην ποδοσφαιριστής με εγνωσμένο κύρος και γνώσεις.
Η νοοτροπία και το μοντέλο διοίκησης προφανώς Δέν απέδωσαν τα αναμενόμενα .
Η άδεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση παρακμής και τής συνεπακόλουθης αδιαφορίας.
Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ
Αθήνα
(Πρ Νομικός Σύμβουλος
ΣΦΚ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ)

Τεστ προετοιμασιας με φιλικό η U 19 Pierias








Το πρώτο τούς τεστ  μέσα από φιλικό παιχνίδι την Κυριακή στης 19/5/2019  η U19 Pierias με Ακαδημία Κατερίνης 2008 FC  στης 18:30  στο Δημοτικό γήπεδο κατερινής
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»





Λιτόχωρο, 18 Μαΐου 2019.-

Ολύμπια Συμμαχία

Συνεχίζουμε… να αλλάζουμε το Δήμο!

Η Ολύμπια Συμμαχία επέλεξε έναν διαφορετικό και αμεσότερο τρόπο επικοινωνίας.
Άφησε πίσω της τις παλιομοδίτικες συνήθειες των ομιλιών σε ανοιχτούς χώρους με διακοπή της κυκλοφορίας, κλείσιμο δρόμων και ηχορύπανση.
Άνοιξε το δρόμο του διαλόγου.
Κουβέντιασε με τους δημότες και συνέθεσαν όλοι μαζί το πρόγραμμα της περιόδου 2019-2023.
Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, συνεχίζουμε... επιλέγοντας την έδρα του δήμου και τις άλλες τρεις αποκεντρωμένες έδρες, οργανώνοντας κύκλο τεσσάρων ομιλιών.
Η τελευταία ομιλία θα γίνει στην έδρα του Δήμου, στο Λιτόχωρο.
Τηρήσαμε τον κώδικα δεοντολογίας και ακολουθήσαμε το πρόγραμμα, όπως αυτό ορίζεται από την εγκύκλιο και καταρτίστηκε από τη διαπαραταξιακή επιτροπή.
Το περιεχόμενο των ομιλιών είναι αποτέλεσμα της συνεχούς «κουβέντας».
Έτσι καλύπτονται οι απαιτήσεις κάθε γωνιάς του Δήμου για ένα καλύτερο αύριο.
Το πρόγραμμα των ομιλιών είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Μαΐου :               21.00 ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Μαΐου:               19.30 ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ (Πλατεία Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος)
                                                20.30 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ (Πεζόδρομος)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Μαΐου:           21.00 ΛΙΤΟΧΩΡΟ (Θεατράκι)

Κώστας Δημόπουλος

Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής Ολύμπιας Συμμαχίας

Παρέμβαση κυρίου Ρουμελιώτη Ανδρέα για την κατάντια του Πιερικού



Κεφάλαιο Πιερικός = Ο κόσμος της Πιερίας έχει απαξιώσει όχι τον Πιερικό, αλλά τα ίδια τα πρόσωπα που έφεραν τον Πιερικό στην μιζέρια αυτή και που έχουν το θράσσος ακόμη και σήμερα να δίνουν την παρουσία τους σε διοικητικά σχήματα και συνελεύσεις. Ψάχνουν λέει τις αιτίες. 
Μα οι αιτίες είναι μπροστά σας. Δείτε τα πρόσωπα που αναμείχθηκαν στις διοικήσεις τα τελευταία χρόνια, δείτε απ' αυτά ποιοι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις αυτές επίσημα ή ανεπίσημα ( το ανεπίσημα να τονισθεί και να σας βάλει σε σκέψεις) και τις απαντήσεις εύκολα θα τις βρείτε. Ο κόσμος της Πιερίας γύρισε την πλάτη λοιπόν στα πρόσωπα αυτά όχι γιατί δεν γουστάρουν την φάτσα τους, αλλά γιατί έχουν συνδεθεί με έλλειψη παιδείας, έλλειψη οικονομικής επιφάνειας φορολογικά, συμμετοχή σε ιστορίες διαφθοράς. Αν ρωτήσετε 2-3 λογιστές στην Κατερίνη είναι απλό να μάθετε τι ρόλο παίζει ο καθένας από τα πρόσωπα αυτά και πόσο διαφάνεια έχουν στις συναλλαγές τους.
Είχα πει πριν φύγω τον Νοέμβριο ότι εφόσον δεν έγινε κάτι με μένα εκεί μέσα ο Πιερικός δεν θα έχει γυρισμό. Κάποιοι στην Εκάβη δεν ήθελαν ούτε καν να με ακούσουν, λες και είχαν καλύτερα μυαλά και καλύτερες προσωπικότητες να ακούσουν.
Μπορεί ένας άνθρωπος που απέτυχε σε προσωπική και επαγγελματική του ζωή να βοηθήσει κάτι όσο και να το αγαπάει ? Όχι ειναι η απαντηση και ξέρετε γιατί? Γιατί μπορεί να νομίζει ότι βοηθάει με την αγάπη του, αλλά αντιθέτως τον σμπρώχνει στον γκεμό με τις ελλειπεις γνώσεις του. ( το καλόπιστο σενάριο είναι αυτό)
Αν βρεθούν το καλοκαίρι νορμάλ άνθρωποι σε όλα τα προαναφερόμενα ( κριτήρια οικονομικά, διαφάνειας και καλοπιστίας), είμαι διατιθεμένος να βοηθήσω στον τομέα που με ενδιαφέρει και θεωρώ ότι είναι η βάση του Πιερικού, στις Ακαδημίες, όλα χρηματοδοτούμενα από εμένα και αυτοτελώς !
Καλημέρα σας ! ( και δεν είμαι υποψήφιος για τις κακόπιστες γριές της Πιερίας και πρόσφερα 8.000 ευρω σε δυο μηνες και ας μην βραβεύτηκα ...αυτά και λίγα είπα...)

Πιερικός «Ο σύλλογος οδεύει προς το τέλος του»

«Ο σύλλογος οδεύει προς το τέλος του». Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος του Πιερικού, Πασχάλης Τσιτιρόκης, στη γενική συνέλευση του συλλόγου. Κλίμα απαξίωσης και ελάχιστο ενδιαφέρον. Αξιοσημείωτο αναμφίβολα το γεγονός ότι η συνεδρίαση έγινε σε άδειες καρέκλες. Μόλις 25 άνθρωποι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην «Εκάβη» για να ενημερωθούν όσον αφορά τις εξελίξεις!
Η «Metrosport» κατέγραψε τις εξελίξεις σχετικά με το κρίσιμο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη. Το νυν διοικητικό σχήμα, «ειδικού σκοπού», όπως χαρακτηρίστηκε, αναμένεται να παραιτηθεί στις 10 Ιουνίου.
Τότε θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για το νέο διοικητικό σχήμα στον Πιερικό. Είναι βέβαιο, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι, οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ότι οι επερχόμενες εκλογές ίσως παίξουν καταλυτικό ρόλο για την επόμενη μέρα στον Πιερικό.
«Δύσκολη στιγμή» 
Πέρα από τις εκλογές θα γίνει τότε και ο απολογισμός απερχόμενης διοίκησης, αλλά και η έγκριση πεπραγμένων. Από το σώμα, πάντως, υπήρξε ερώτηση για τους υποψηφίους ενδιαφερόμενους, προφανώς αναφερόμενοι στους Αθανασιάδη και Συμεωνίδη.
«Γιατί δεν ήρθαν να μιλήσουν;», ήταν το ερώτημα, το οποίο τέθηκε. Τί λέει όμως ένας άνθρωπος της νυν διοίκησης; «Είναι δύσκολη στιγμή για τον Πιερικό. Η τωρινή διοίκηση ενημέρωσε το σώμα δεν δύναται να συνεχίσει. Εγινε ενημέρωση ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις», είπε στη «Μetrosport» ο αναπληρωτής γραμματέας του συλλόγου, Παναγιώτης Αστερίου και συμπλήρωσε.
«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ότι ο κόσμος δεν στηρίζει την ομάδα, όπως άλλα χρόνια. Ισως το γεγονός ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο να έπαιξε ρόλο και να μην μπόρεσε να ανταποκριθεί. Μακάρι στις 10 Ιουνίου να προκύψει σχήμα αντάξιο του Πιερικού και της ιστορίας του και φυσικά να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη προσέλευση από την πλευρά του κόσμου».  

«Κλειδώνουν» οι 12 ομάδες στη νέα Super League 2

Η υπό σύσταση Super League 2 θα έχει όπως όλα δείχνουν 12 ομάδες τη νέα σεζόν.

Η Super League 2 δύσκολα θα έχει 14 ομάδες την ερχόμενη σεζόν. Μπορεί ο Γιώργος Βασιλειάδης κατά την ψήφιση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση να άφησε ανοιχτό παράθυρο για 14 ΠΑΕ στη νέα κατηγορία, ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα προχωρήσει.
Από πλευράς υφυπουργού Αθλητισμού διέρρευσε ότι το «+2» είναι ορατό κατόπιν συμφωνίας με την ΕΠΟ, στην Ομοσπονδία όμως φέρονται να έχουν ήδη αποφασίσει. Η Super League 2 θα γίνει με 12 ομάδες, καθώς αυτό προβλέπεται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που τελείωσαν.
Επιπλέον, εάν προέκυπτε αύξηση των ομάδων, τότε θα έπρεπε να διεξαχθούν και μπαράζ μεταξύ των ομάδων που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στη Γ’ Εθνική, κάτι το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί για ευνόητους λόγους.
Η αύξηση των ομάδων μάλιστα απουσιάζει από τα θέματα ημερήσιας διάταξης της ΕΠΟ για το επόμενο ΔΣ.
Φτιάξτε το μείγμα αποβραδίς, για να το έχετε έτοιμο αύριο…
Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο)
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (η σκόνη – στα ράφια με τα άλευρα ή με τα είδη ζαχ/κής των σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τη σόδα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε σχολαστικά, ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σ’ αυτό το διάστημα, το μείγμα θα αφρατέψει από το συνδυασμό σόδας και γιαουρτιού.
Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια. Αν τα ψήσουμε στο γκριλ, τα αλείφουμε με 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά), τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 12 – 13 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Το ζητούμενο είναι να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα χάσουν τη χαρακτηριστική αφράτη και ζουμερή υφή τους.
Αν τα τηγανίσουμε, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια – δυο φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, αλλά να μη στεγνώσουν.Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά, συνοδεύοντας με μια απλή πατατοσαλάτα ή με λαχανικά (βραστά ή ψητά) ή με σαλάτα από ξερά φασόλια.
Στο ποτήρι μας: Τα ωραία μπιφτεκάκια αναζητούν ένα ωραίο επίσης κόκκινο κρασί, ένα χαρμάνι Cabernet Sauvignon με Αγιωργίτικο, μαλακό, πλούσιο, αρωματικό.
Συμβουλή: Η συνταγή αυτή προέρχεται από την ανατολική Θράκη και θεωρείται κλασική τοπική σπεσιαλιτέ. Το μυστικό της είναι η απουσία ψωμιού στη ζύμη του κιμά· τη θέση του παίρνει ο συνδυασμός γιαουρτιού – σόδας, που κάνει το μείγμα εξαιρετικά αφράτο και ζουμερό. Επομένως, τα μπιφτέκια αυτά δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, για να μη χάσουν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τους!
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου 2019, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Γενικά αίθριος καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές. Πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροιστα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, με τη θερμοκρασίανα σημειώνει άνοδο.
Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητού 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους τοπικά μέχρι 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 και από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Συνεχίζεται το ταξίδι των κρασιών της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Aegean Airlines

PKM-HEADER-press







 Με ένα νέο θεματικό βίντεο για την προβολή και την ανάδειξη του οινοτουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και με άλλες παράλληλες δράσεις μάρκετινγκ, συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Aegean Airlines, που «ταξιδεύει» τους τοπικούς οίνους της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο.
Το νέο θεματικό βίντεο προβάλλει τις οινοτουριστικές διαδρομές της Κεντρικής Μακεδονίας ανά περιφερειακή ενότητα, τους τοπικούς οίνους και το δίκτυο των επισκέψεων στα οινοποιεία της περιοχής. Το βίντεο αυτό προβάλλεται ήδη μέσα από τις οθόνες των αεροσκαφών της Aegean Airlines σε πολλές από τις διαδρομές της και θα συνεχιστεί η προβολή του όλο το έτος. Σκοπός είναι να έρθουν οι ταξιδιώτες του δικτύου της αεροπορικής εταιρίας σε μια πρώτη επαφή με την οινική παράδοση της περιοχής και να αναζητήσουν τα μοναδικά παραδοσιακά κρασιά της Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
«Η επίτευξη συνεργειών και μάλιστα με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Aegean Airlines, αποτελεί για μας έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την ολοκληρωμένη προβολή των θεματικών μας τουριστικών προϊόντων, όπως ο οινοτουρισμός. Η Κεντρική Μακεδονία πλέον δεν βασίζεται μόνο στο μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» για να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά επενδύει και σε κομβικές συνεργασίες, υποστηρίζοντας τα αυθεντικά τοπικά της προϊόντα, όπως το κρασί, αλλά και τους οινοπαραγωγούς της.
Ο οινοτουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό και δυναμικό θεματικό προϊόν που απευθύνεται όχι μόνο στο ειδικό κοινό που ταξιδεύει για να γνωρίσει την οινική παράδοση ενός τόπου, αλλά και στο ευρύτερο κοινό που επισκέπτεται μια περιοχή και έρχεται σε επαφή με την τοπική γαστρονομία. Το περασμένο έτος παρουσιάσαμε μαζί με άλλες Περιφέρειες, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, τους τοπικούς οίνους της Κεντρικής Μακεδονίας και το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων της περιοχής μας, προσβλέποντας στην ενιαία, ομοιόμορφη και στοχευμένη τουριστική προβολή του οινοτουρισμού. Φέτος έχουμε ήδη προγραμματίσει τον Απρίλιο του 2020 στο Παρίσι στοχευμένες Β2Β συναντήσεις οινοποιών της Κεντρικής Μακεδονίας με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και με ΜΜΕ της Γαλλίας. Προβάλλουμε τον τοπικό οίνο και τα επισκέψιμα οινοποιεία μας και συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας, ώστε να προβάλλουμε ενιαία και θεματικά τον γαστρονομικό τουρισμό και να προάγουμε ταυτόχρονα την εξωστρέφεια της πρωτογενούς μας παραγωγής. Μέσω συνεργειών με τις άλλες Περιφέρειες και με μεγάλους παίκτες στον τομέα του τουρισμού, όπως η Aegean Airlines, στοχεύουμε οργανωμένα και προγραμματισμένα στη δημιουργία κοινών θεματικών διαδρομών και κοινών δράσεων και σε συντονισμό δράσεων που προάγουν σε διαπεριφερειακό επίπεδο τα τουριστικά μας προϊόντα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.