ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η... ψεύτικη πλευρά του Instagram

Ο Chompoo Baritone, ένας φωτογράφος από την Μπανγκόκ αποφάσισε
 να δημιουργήσει μία...
σειρά φωτογραφιών που δείχνουν το πόσο ψεύτικο είναι Instagram!

Δείτε τις απίστευτα όμορφες ΦΩΤΟ (όταν ανεβαίνουν instagram...
 γιατί κατά τα άλλα είναι απλά καθημερινές!):



Αλλάζει το IQ όταν μεγαλώνει το παιδί;

Ο δείκτης νοημοσύνης μπορεί να βελτιωθεί ή να ελαττωθεί στην εφηβεία πολύ περισσότερο απ' όσο πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες...
σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η επικρατούσα πεποίθηση είναι πως η νοητική ικανότητα, όπως μετριέται από τον δείκτη νοημοσύνης, παραμένει αρκετά στατική στη διάρκεια της ζωής. Ειδικά τεστ, όμως, που έγιναν σε εφήβους, πρώτα στα 14 τους χρόνια και μετά στα 18, έδειξαν πως αλλάζει.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Nature».

Επιστήμονες από το Κέντρο Νευροαπεικόνισης του ερευνητικού οργανισμού Wellcome Trust στο University College του Λονδίνου, επιστράτευσαν 19 αγόρια και 14 κορίτσια, τα οποία υποβλήθηκαν σε τομογραφίες εγκεφάλου και σε τεστ νοημοσύνης το 2004 και το 2008.

Στο 39% των εφήβων παρατηρήθηκαν αλλαγές στο λεκτικό δείκτη νοημοσύνης, με το 21% λ.χ. να έχουν αλλαγή στο IQεπίτευξης – ένα τεστ της χωρικής αντίληψης.

Οι αλλαγές στον δείκτη νοημοσύνης των εφήβων συνοδεύτηκαν από αλλαγές σε δύο συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου τους:

Η αύξηση του λεκτικού IQ αντιστοιχούσε σε αύξηση στην πυκνότητα του αριστερού κινητικοί φλοιού (είναι μια περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν μιλάμε)

Η αύξηση του μη λεκτικού IQ αντιστοιχούσε σε αύξηση στην πυκνότητα της προσθίας παρεγκεφαλίδας (είναι μια περιοχή που σχετίζεται με τις κινήσεις των χεριών)

Όπως σημειώνουν η καθηγήτρια Κάθυ Πράις και οι συνεργάτες της, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως ο δείκτης νοημοσύνης δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος: εάν δεν καλλιεργηθεί, μπορεί και να μειωθεί.

«Έχουμε την τάση να αξιολογούμε πολύ νωρίς τον δείκτη νοημοσύνης των παιδιών και με βάση τα ευρήματά μας να "προβλέπουμε" την ακαδημαϊκή εξέλιξή τους», είπε η δρ Πράις.

«Αυτό φαίνεται πως είναι λάθος, διότι αποδείξαμε πως η ευφυΐα είναι πιθανόν να αναπτύσσεται μαζί με το παιδί. Πρέπει συνεπώς να προσέχουμε να μην διαγράφουμε ένα παιδί που βλέπουμε ότι δεν αποδίδει, διότι η ευφυΐα του μπορεί να αυξηθεί έπειτα από λίγα χρόνια».

Πώς αυνανίζεται η γυναίκα: Τα 7 μυστικά της

Η αυτοϊκανοποίηση είναι ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού, ειδικότερα για τις γυναίκες. Σπάνια μιλούν γι' αυτό και ακόμη σπανιότερα παραδέχονται ότι το κάνουν!
Πρόκειται όμως για μια απολύτως φυσιολογική έκφανση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Οι ειδικοί τρυπώνουν στις γυναικείες κρεβατοκάμαρες και αποκαλύπτουν τα 7 μυστικά της γυναικείας αυτοϊκανοποίησης...
Πώς αυνανίζεται η γυναίκα: Τα 7 μυστικά της







1. Φέρνει πιο γρήγορα τον οργασμό
Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από έναν άνδρα για να φτάσει στην κορύφωση. Χρειάζονται έως και 15 ή 20 λεπτά προκαταρκτικών για να φτάσουν τα απαραίτητα σήματα στις νευρικές απολήξεις και το αίμα στα γεννητικά όργανα, εξηγεί η Δρ. Sadie Allison, σεξολόγος και βραβευμένη συγγραφέας. Ωστόσο, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να επιτευχθεί ο οργασμός όταν η γυναίκα αυτοϊκανοποιείται. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή η γυναίκα είναι πιο συγκεντρωμένη στις δικές της ερωτικές επιθυμίες αλλά και επειδή γνωρίζει καλύτερα το σώμα της.
2. Δε συμβαίνει τόσο συχνά
Μελέτες δείχνουν ότι το 25% των ανδρών επιδίδεται στη μοναχική σεξουαλική συνήθεια περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες δεν ξεπερνά το 10%. Το 38% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνται μόλις μία φορά το μήνα. Πέρα από τις αναστολές που έχουν οι γυναίκες απέναντι στη συγκεκριμένη πρακτική, ένας ακόμη λόγος που εξηγεί αυτή τη διαφορά είναι η γενικότερη στάση του γυναικείου φύλου απέναντι στην αυτοϊκανοποίηση: για τις γυναίκες, η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι τόσο ανάγκη όσο διαδικασία, στην οποία συγκεντρώνονται και διοχετεύουν την ενέργειά τους.
3. Χρειάζεται διαφορετική προετοιμασία
Για τους άνδρες, δε χρειάζεται ιδιαίτερη πρακτική ούτε ψυχολογική προετοιμασία. Μια γυναίκα όμως θέλει να δημιουργήσει πρώτα κατάλληλη ατμόσφαιρα. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο και μερικά κεριά είναι συνήθως απαραίτητα στην περίπτωση αυτή. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Allison, η γυναίκα συμμετέχει κυρίως εγκεφαλικά σε μια τέτοια διαδικασία και αν αποσπάται η προσοχή της δεν μπορεί να λειτουργήσει.
4. Το άγγιγμα της γυναίκας είναι πιο απαλό
Οι κινήσεις της γυναίκες είναι πιο ανάλαφρες και ντελικάτες σε σύγκριση με τις κινήσεις του άνδρα. Η κλειτορίδα διαθέτει διπλάσιες σε αριθμό νευρικές απολήξεις σε σύγκριση με τη βάλανο του ανδρικού μορίου κι έτσι είναι πιο ευαίσθητη ακόμη και στο παραμικρό άγγιγμα.
5. Η γυναίκα εξερευνεί ολόκληρο το σώμα της
Για τη γυναίκα, η αυτοϊκανοποίηση είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει κάθε σημείο του σώματος, όπως το λαιμό, το στήθος και τα χέρια, εξηγεί η Carlyle Jansen, συγγραφέας και ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων.
6. Ο οργασμός δεν είναι απαραίτητος
Πρόκειται για τη βασικότερη ίσως διαφορά ανάμεσα στη γυναικεία και την ανδρική αυτοϊκανοποίηση. Σύμφωνα με την Allison, για τους άνδρες προτεραιότητα είναι η επίτευξη του «στόχου», όμως για τη γυναίκα η «διαδρομή» είναι αυτή που μετράει περισσότερο.
7. Μπορεί όμως να είναι πολλαπλός
Χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να μεταφερθούν τα σωματικά υγρά από τον προστάτη στους αγωγούς των γεννητικών οργάνων, μετά στους όρχεις και τελικά να εξέλθουν από το ανδρικό μόριο. Για τους άνδρες, η λεγόμενη «λύση» είναι το στάδιο του οργασμού που συνοδεύεται συνήθως από την επιθυμία για χαλάρωση και ύπνο. Ο οργασμός είναι και για τη γυναίκα μια σωματικά έντονη εμπειρία, όμως η «λύση» μπορεί να είναι μικρότερη σε διάρκεια κι έτσι είναι πιο πιθανό να επιτευχθούν πολλαπλοί οργασμοί κατά την αυτοϊκανοποίηση.
πηγή: boro.gr

Οι 6 μεγάλες ανατροπές που θα γίνουν στο Δημόσιο από 15 Οκτωβρίου




Σ’ έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητική Ανασυγγκρότησης προκειμένου να αποκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2016 οι αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο. Οι συσκέψεις του αρμοδίου υπουργού Π. Κουρουμπλή και του αν. υπουργού Χρ. Βερναρδάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες είναι διαρκείς προσκειμένου να αναρτηθεί το πρώτο νομοσχέδιο στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου που θα αφορά την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προετοιμαστεί επί υπουργίας Γ. Κατρούγκαλου και αυτήν την περίοδο γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις. Οι αλλαγές στο Δημόσιο αναμένεται να είναι σαρωτικές αφού θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις τόσο στη διοικητική διάρθρωση όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» οι 6 βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό αφορούν:
  1. Τη λειτουργία Μητρώου  Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η λειτουργία του ηλεκτρονικού μητρώου αποτελεί μια ριζική θεσμική διοικητική μεταρρύθμιση η οποία θα αξιοποιηθεί ως βασικό εργαλείο για τη στελέχωση όλου του Δημοσίου, όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν σε οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου. Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα γίνει ακτινογραφία του ανθρώπινου δυναμικού και θα είναι το βασικό εργαλείο για την «εσωτερική αγορά εργασίας» στον κρατικό μηχανισμό.
  2. Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογή προϊσταμένων. Το σχέδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης θα περιλαμβάνει «βαθμολόγηση των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους με την ενεργοποίηση θεσμών άμεσης δημοκρατία αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία.
  3. Δεύτερο κύμα κινητικότητας: μέχρι τα τέλη του έτους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του δημοσίου τομέα. ΗΗ κινητικότητα θα γίνει αρχικά σε εθελοντική βάση. Θα προκηρυχθούν οι κενές θέσεις και οι υποψήφιοι υπάλληλοι αιτήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή για την κάλυψη 3-5 θέσεων. Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ επί αντικειμενικών και κοινωνικών κριτηρίων (προϋπηρεσία, σπουδές, οικογενειακή κατάσταση κτλ).
  4. Την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Δημόσια Διοίκησης: Το ΕΚΔΔΑ αναβαθμίζεται από εκπαιδευτικό κέντρο σε κεντρικό γνωμοδοτικό συμβούλιο του κράτους σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, με επέκταση σε ερευνητικά θέματα και συμβολή στη διαμόρφωση και αποτελεσματική υλοποίηση των δημοσίων πολιτικών.
  5. Μείωση των  αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς και αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση.
  6. Μείωση αποδοχών υπαλλήλων έως 10%. Στα συναρμόδια υπουργεία Διοικητική Ανασυγκρότησης και Οικονομικών έχει ξεκινήσει προεργασία για τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου που θα ισχύσει από τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, προβλέπεται ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 δημοσίους λειτουργούς, η ίδια αμοιβή για υπαλλήλους με ίδια προϋπηρεσία και ίδια προσόντα και ότι οι συνολικές δαπάνες για το Δημόσιο θα αποτελούν ποσοστό επί του ΑΕΠ που θα βαίνει μειούμενο μέχρι το 2019. 

Θέλουν να το κάνουν λέει βιώσιμο μέ "αναδιάρθρωση"... Έτσι είπε ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ... Δηλαδή να πληρώνουν γαμισιάτικα 5 γεννιές!

Σε φορολογική εξόντωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε φορολογική εξόντωση των ιδιοκτητών ακινήτων οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές στη φορολογία των ενοικίων, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ηΠΟΜΙΔΑ σε υπόμνημα που απέστειλε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως τονίζει, η ήδη προβλεπόμενη περαιτέρω επαύξηση των ισχυόντων φορολογικών συντελεστών 11 και 33% σε 15 και 35% αντίστοιχα, αλλά πολύ περισσότερο η επαπειλούμενη κατάργηση της...
αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων, θα έχει ως άμεσα αποτελέσματα:
  • Να δυναμιτίσει την μεγάλη εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ, και να οδηγήσει σε αναζήτηση νέων μέτρων 1 ακόμη δισ.
  • Να υποδαυλίσει αυξητικές τάσεις στα μισθώματα, τη στιγμή που για κοινωνικούς λόγους είναι απόλυτα αναγκαία η διατήρηση του σημερινού κλίματος συγκράτησής τους,
  • Να εξωθήσει ουσιαστικά μερίδα των συναλλασσομένων σε, απαράδεκτες και καταδικαστέες, πρακτικές φοροδιαφυγής οι οποίες, αντί αύξησης, τελικά θα μειώσουν την απόδοση του φόρου εισοδήματος.
Η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ακινήτων υπενθυμίζει ότι ο κύριος λόγος θέσπισης της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων ήταν να δοθεί δυνατότητα οικονομικής «ανάσας» στους βαρύτερα φορολογούμενους ιδιοκτήτες ώστε να μπορούν να πληρώνουν κάθε χρόνο το ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ-ΕΝΦΙΑ, που είναι σήμερα κεντρικός αιμοδότης του προϋπολογισμού.
Συνεπώς η ΠΟΜΙΔΑ ζητά, κάθε σχεδιαζόμενη κίνηση επαύξησης της φορολογίας των ενοικίων, να συνδυαστεί με άμεση κατάργηση ή μείωση του ΕΝΦΙΑ, ή τουλάχιστον του συμπληρωματικού φόρου του! Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, μπορεί φαινομενικά φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ να είναι διαφορετικοί φόροι, όμως και οι δύο πρέπει να πληρωθούν από «την ίδια τσέπη», η οποία είναι ήδη αδειανή.

Xαλάλι!

Φορολογούν τους φτωχούς μέχρι θανάτου.

Ο Τσίπρας σκοπεύει να φορολογήσει τους φτωχούς μέχρι θανάτου!
Του Άγη Βερούτη
Η τελευταία επινόηση είναι η επιβολή προστίμων με απρόσωπο ηλεκτρονικό τρόπο, σε όσους δεν έχουν χρήματα να περάσουν το αμάξι τους από ΚΤΕΟ.
Δηλαδή δεν φτάνει που κάποιος δεν έχει χρήματα να δίνει για να διατηρεί σαν καινούργιο το σαράβαλο 15ετίας που τον υποχρεώνει να έχει η υπερφορολόγηση Βενιζέλου στα αυτοκίνητα, με τεκμήρια, φόρους πολυτελείας, και τέλη κυκλοφορίας στο θεό, έρχεται τώρα ο Τσίπρας και του χώνει και ένα πρόστιμο που θα παρθεί από τον φορολογούμενο μέσω Τάξις!
Αν δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πχ €1500 για να φτιάξει άχρηστες για την ασφάλεια του αυτοκινήτου ζημιές σε ………
………ενα αυτοκίνητο που μπορεί να έχει αξία €500-€600 τότε ο Τσίπρας θα χρεώσει στο φτωχό και άλλα μισά από την αξία του αμαξιού του σε πρόστιμα!!
Λες και ήταν βλάκες όλοι οι προηγούμενοι που επεδείκνυαν ανοχή στους φτωχούς μη εφαρμόζοντας το γράμμα ενός έτσι κι αλλιώς γελοίου νόμου αναφορικά με τα αυτοκίνητα και την τεχνική τους συντήρηση απο τις εποχές των παχιών αγελάδων του τότε υπουργού Λιάπη του ταλαντούχου, με τις πλαστές πινακίδες!
Ο Τσίπρας φορολογεί το 40% των Ελλήνων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας με χαράτσια, με τεκμήρια τα παιδιά τους, και από το πρώτο ευρώ καταπατώντας επί της ουσίας την εντολή του Ιανουαρίου, για να διατηρήσει το πελατειακό κράτος ανέπαφο.
Τώρα όμως που η οικονομία πνέει τα λοίσθια λόγω capital controls ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει. Άρα πρέπει να κόψει δαπάνες. Σιγά μη κόψει όμως!!!
Δεν γίνεται πλέον το ελληνικό κράτος να είναι με ψηλό καπέλο και ξυπόλητος, σαν τον Καραγκιόζη, και να διατηρεί 1 εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, με μόνον 2,5 εκατομμύρια Έλληνες στην παραγωγική οικονομία!
Με το να πιέζουν τα νούμερα να βγουν στο χαρτί, απλά καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό, ωθώντας ολοένα και περισσότερους στη φτώχεια και τη μιζέρια.
Το να εκτελείς τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν συνιστά σε πολιτική!
Σε λογιστική συνιστά!
Το έθνος χρειάζεται πολιτικούς!
Λογιστές έχει αρκετούς!
  • Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως το κράτος ζητάει €10.450 από έναν ελεύθερο επαγγελματία που βγάζει €8.000 το χρόνο!!!
  • Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι το 40% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι το 50% των ανήλικων ελληνόπουλων κάτω απο το όριο της φτώχειας.
  • Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι.
  • Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη εκτός 1-2 πλουσίων χωρών της Ευρώπης.
  • Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι τα χαράτσια που είναι ασύνδετα με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων.
  • Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονται κατά 12 δισ. ευρώ το χρόνο, άρα η φορολόγηση είναι 55 δισ. για να μαζέψουν 43 δισ., και θα ανέβει κατακόρυφα, αντί να κόψουν δαπάνες περιττές και μισθούς και συντάξεις ρετιρέ ακόμα και σήμερα!!!Ειλικρινά το θράσος και η υποκρισία τους ξεπερνάει την αντιληπτική μου ικανότητα.
Α, και σταματήστε επιτέλους αυτό με την Πρώτη Φορά Αριστερά. Η πρώτη φορά αριστερά ήταν τον Οκτώβριο του 1981, με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα!
Εκτός αν στο μυαλό σας ξαναζείτε τη δεκαετία του ’80…

Οι Podemos, δηλαδή το ΄Ποτάμι΄ για να μαζέψει τη διαμαρτυρία των αγανακτισμένων για λογαρι8ασμό της τρόικας, συμμάχησαν με σοσιαλδημοκρατια στην Καταλονία, κατά της ανεξαρτησίας της, και έχασαν!

Στα βήματα του Τσίπρα, η ηγεσία των Podemos, που στις τοπικές εκλογές της Καταλονίας δεν συμμάχησαν με το αριστερό κόμμα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, και όπως μαθαίνουμε εφτιαξαν ένα σχήμα, με πρώην σοσιαλιστές, υπερασπίστηκαν την παραμονή της Καταλονίας στην Ισπανία, και έχασαν, παίρνοντας ένα 9%!
Σχετικό βίντεο με τίτλο: ………
«Ο Σόρος πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ποντέμος» (George Soros detrás de Syriza y Podemos (Eurobonos) https://danipirata80.wordpress.com/2014/07/11/soros-detras-de-syriza-y-podemos/)
sibilla

Το τρίτο μνημόνιο θεωρεί «νεόπλουτους» όσους έχουν εισόδημα 1.500 ευρώ το μήνα!- Αυτοί θα πληρώσουν τον λογαριασμό..

Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα
Προ της εποχής των μνημονίων, στη λεγόμενη «μεσαία τάξη» τοποθετούνταν όσοι είχαν ετήσια εισοδήματα από 40.000 ευρώ και πάνω, δηλαδή, μηνιαίο εισόδημα 3.500 ευρώ.
Τα μνημόνια 1 και 2, «λεηλάτησαν» αυτή την κατηγορία πολιτών, με μεγάλες μειώσεις μισθών και εξαντλητική φορολογία.
Παράλληλα, άφησαν πίσω τους κοινωνικά ερείπια, προκαλώντας 1,5 εκατομμύριο ανέργους και εκατοντάδες χιλιάδες πάμφτωχους πολίτες, οι οποίοι συνωστίζονταν στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε άλλες δράσεις δωρεάν διάθεσης τροφίμων για να επιζήσουν.
Το μνημόνιο 3, εισάγει μια εξόχως ενδιαφέρουσα καινοτομία: αναγορεύει σε «μεσαία τάξη» όσους έχουν ετήσιο εισόδημα…….
……… 20.000 ευρώ, δηλαδή 1.500 ευρώ το μήνα (αυτοί, προ κρίσης, θεωρούνταν ότι μόλις και κάλυπταν το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης).
Αυτή η κατηγορία πολιτών καλείται πλέον να καταβάλει νέους εξαντλητικούς φόρους για να εξοικονομηθούν 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ωστόσο, δεν θα έχουν καλύτερη μεταχείριση και ακόμα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς πολίτες με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ δεν θα πληρώνουν φόρο, αλλά αν έχουν εισόδημα 9.001 ευρώ, θα καταβάλλουν φόρο 2.100 ευρώ! Πλέον, φτωχός θωρείσαι αν είσαι άστεγος, ή σιτίζεσαι στα λαϊκά συσσίτια (φωτό). Αν έχεις έστω κι ένα μικρό εισόδημα, μπάινεις στο στόχαστρο της εφορίας.
Αυτή είναι η φιλοσοφία που διαπνέει το τρίτο μνημόνιο και γίνεται πλέον ξεκάθαρο ποιους εννοούσαν «έχοντες» οι επιτελείς της κυβέρνησης, όταν, προεκλογικώς, υπόσχονταν «δικαιότερη κατανομή των βαρών».
Και φυσικά, με αυτή τη φιλοσοφία, το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν κατά πολύ οι νεόπτωχοι, όπως έγινε και με τα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Φυσικά, όποιος έχει μηδενικό εισόδημα λόγω ανεργίας, είναι λογικό να θεωρεί «προνομιούχο» αυτόν που παίρνει έστω και 500 ευρώ το μήνα.
Και συνήθως οι κυβερνήσεις αυτό κάνουν: επιχειρούν να στρέψουν την μία κοινωνικά ομάδα εναντίον της άλλης, αναδεικνύοντας τα «προνόμια» που έχουν κάποιοι πολίτες έναντι κάποιων άλλων. Και διαφημίζουν ως «προνόμια» τους μισθούς των 500, 700 και 1.000 ευρώ.
Έ, αν το όραμά μας είναι μια Ελλάδα που όλοι οι πολίτες θα λαμβάνουν έναν μισθό Βουλγαρίας,300 ευρώ και αυτό θα το αποκαλούμε «κοινωνική δικαιοσύνη» (επειδή τον λαμβάνουν, όλοι), τότε οραματιζόμαστε έναν εφιάλτη…
Ο ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Από τα τέλη του μήνα ξεκινά η φοροκαταιγίδα, ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα πρέπει να ψηφιστούν και οι νέοι φόροι που θα ισχύσουν το 2016. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και του συμπληρωματικού φόρου πολυτελείας για όσους έχουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λπ.
Όσοι εκ των τελευταίων πλήρωσαν νωρίτερα τον φόρο έχουν ήδη λάβει συμπληρωματικά εκκαθαριστικά για τον φόρο πολυτελείας που έχει αυξηθεί από 10% σε 13%.
Μέσα στον Οκτώβριο συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσουν επίσης οι αγρότες και οι επιχειρήσεις, καθώς με το τρίτο μνημόνιο έχει διπλασιαστεί η προκαταβολή του φόρου για τους αγρότες.
Τον ίδιο μήνα αναρτώνται στο Taxis και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναμένεται και η εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο.
Από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται επίσης ο ΦΠΑ στα νησιά. Η πρώτη ομάδα των νησιών στα οποία θα ισχύσει θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση τη Δευτέρα. Στα νησιά η αύξηση θα είναι της τάξης του 30%, στα ξενοδοχεία από 6% σε 13%.
Από τις 12 Οκτωβρίου δίνεται συνέχεια στο σίριαλ των φόρων, καθώς αναρτώνται στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να πληρώνεται στο τέλος του μήνα. Έρχονται ακόμη η αύξηση του επιτοκίου αλλά και λιγότερες δόσεις, για όσους θεωρείται ότι μπορούν να πληρώσουν, στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Έρχονται επίσης αυτόματες κατασχέσεις για όσους έχουν χρέη άνω των 70.000 ευρώ στο Δημόσιο, ενώ μειώνεται και το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων από τα 1500 στα 1000 ευρώ.
Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης μειώνεται κατά 50%. Αυξάνεται ο φόρος για τα εισοδήματα από ενοίκια από 11% σε 15% για ποσά έως 12.000€ και από 33% σε 35% για μεγαλύτερα ποσά. Οι αγρότες θα βρεθούν εκ νέου στο στόχαστρο της εφορίας με το φόρο εισοδήματος να αυξάνεται από το 13% στο 20%, Καταργούνται όσες φοροαπαλλαγές έχουν απομείνει, ενώ η έκτακτη εισφορά μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στην κλίμακα.
Όσο για τις νέες κλίμακες στη φορολογία εισοδήματος; Η αναπροσαρμογή αναμένεται να ρίξει το βάρος στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Ωστόσο, «μεσαία» εισοδήματα πλέον, θα θεωρούνται, όπως όλα δείχνουν, τα 1.500 ευρώ το μήνα!

Football League: Θλίψη για Παπαδόπουλο!

Η Football League εξέφρασε την οδύνη της για τον "χαμό" του πρώην προέδρου του Ηρακλή, Θόδωρου Παπαδόπουλου.


Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την βαθιά λύπη της για το χαμό του πρώην προέδρου του Ηρακλή, Θοδωρή Παπαδόπουλο, εξέδωσε η Football League.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«H Football League εκφράζει τη βαθιά λύπη της για την απώλεια του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Καλογιάννης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».

Πένθος και θρήνος στην ποδοσφαιρική Πιερία. Έφυγε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος

Θρήνος και πένθος στην ποδοσφαιρική Πιερία. Ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και της τοπικής κοινωνίας μας Θεόδωρος Παπαδόπουλος, έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο και ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων.


Είναι μεγάλο το κενό που αφήνει η απουσία του Θεόδωρου Παπαδόπουλου στην Πιερία. Ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με την άνοδο της ΑΕ Ποντίων στην Γ΄εθνική κατηγορία,
την είσοδο του στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης του οποίου διετέλεσε πρόεδρος και τον βοήθησε οικονομικά και διοικητικά να πατήσει στα πόδια του και να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες.

Η μάχη του με τον καρκίνο κράτησε ενάμιση χρόνο και δυστυχώς για το ποδόσφαιρο της περιοχής και όλους εμάς που ασχολούμαστε με αυτό, ούτε αυτός ο μεγάλος μαχητής των γηπέδων δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει.

Καλό ταξίδι πρόεδρε
Θα σε θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελο στα χείλη σε ένα κάθισμα στα γήπεδα της Πιερίας
Εκεί που ζούσες για να βρίσκεσαι...


http://pieriasport.blogspot.gr/2015/09/blog-post_823.html?spref=tw