ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τα αποτελέσματα του Β. Ομίλου της Β΄εθνικής


Στάση... Κατερίνη, για τη Λαμία, που έμεινε στο 0-0 με τον Πιερικό, ενώ «διπλά» πήραν Ζάκυνθος και Αναγέννηση Καρδίτσας

Δεν μπόρεσε να νικήσει στην Κατερίνη η Λαμία, με τον Πιερικό να την κρατά στο 0-0. Η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε μεγάλη νίκη στις Σέρρες με 3-0 απέναντι στον Εθνικό,
ενώ η Ζάκυνθος πήρε το «τρίποντο» με ανατροπή στην Άμφισσα, καθώς επικράτησε 2-1 του Φωκικού.

Σημαντική νίκη πήρε ο Παναιγιάλειος, που επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών, στο μοναδικό παιχνίδι του Νότιου ομίλου.

Αποτελέσματα 18ης Αγωνιστικής του Β. Ομίλου
Αγροτικός Αστέρας – Τύρναβος  2 - 0
Φωκικός – Ζάκυνθος 1 - 2
Πιερικός – Λαμία 0 - 0
Εθνικός Σερρών  - Αναγέννηση Καρδίτσας  0 - 3

Λάρισα - Ολυμπιακός Βόλου 18:00

Δευτέρα 23.02.2015   6 μ.μ.

Απόλλων Καλαμαριάς - Αιγινιακός

Μυστικά για σφιχτούς γλουτούς



Ο personal trainer Στιβ Μέλορ μοιράζεται μαζί μας fitness τιπς για να αποκτήσουμε καυτά οπίσθια. Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος εκγύμνασης;

«Επιλέξτε έντονα workouts που περιλαμβάνουν προβολές, καθίσματα, τρέξιμο, βάρη, kickboxing και οτιδήποτε ενεργοποιεί την περιοχή των μηρών».

Πώς πρέπει να κάνουμε προβολές;«Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι γλουτοί θα πρέπει να κατεβαίνουν πιο χαμηλά από το ύψος των γονάτων. Μόνο τότε δραστηριοποιούνται οι μύες σε αυτή την περιοχή».

Πιλάτες ή γιόγκα;
«Το πιλάτες σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή άσκηση, όμως δεν έχει επίδραση στους γλουτούς. Αντίθετα η γιόγκα είναι πιο αποτελεσματική. Κάποιες στάσεις, π.χ. της σαύρας και του περιστεριού, εστιάζουν ακριβώς σε αυτό το σημείο και ενισχύουν την ευλυγισία».

Ασκήσεις για σφιχτούς γλουτούς;
-Δοκιμάστε να ξαπλώσετε μπρούμυτα με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και τα χέρια παράλληλα στο σώμα. Σηκώστε τα πόδια και σφίξτε τους γλουτούς κάνοντας 15 επαναλήψεις.
-Περάστε ένα λάστιχο γύρω από τους αστραγάλους. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά και αρχίστε να περπατάτε έτσι ώστε να νιώθετε πίεση σε αυτό το σημείο.

Υπάρχει λύση για την κυτταρίτιδα;
«Σωστή διατροφή και γυμναστική είναι ο μαγικός συνδυασμός για να την καταπολεμήσετε. Και μια συμβουλή σε όλες τις γυναίκες: μη φοβάστε να σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο. Συμβάλλουν στη σύσφιγξη των μυών και την απώλεια λίπους, βοηθώντας σας να απαλλαγείτε από την όψη φλοιού πορτοκαλιού».

ΠΗΓΗ: elle.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΑΜΠΙΝΤΑΛ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ... ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ!

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να είναι κατάλληλος...

προορισμός για τον Λιονέλ Μέσι, αν κάποια στιγμή επιλέξει να αφήσει τη Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο πρώην συμπαίκτης του Αργεντινού στη Μπαρτσελόνα, εμφανίστηκε στην εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης Telefoot, τονίζοντας πως το πρότζεκτ των Παριζιάνων ταιριάζει στις φιλοδοξίες του αστέρα των Καταλανών.

«Μια και έχει κερδίσει τα πάντα στη Μπαρτσελόνα, ίσως σκεφτεί μία νέα πρόκληση για να κατακτήσει καινούριους στόχους. Η Παρί έχει φτιάξει ένα γκρουπ παικτών με αποφασιστικότητα και μεγάλους στόχους. Ίσως είναι ένα κλαμπ που καλύπτει τον Μέσι», είπε ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, δίνοντας την άποψή του για την υποτιθέμενη διαμάχη του Αργεντίνου με τον προπονητή του στη Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε:

«Η επιρροή του στη Μπαρτσελόνα είναι ολοκληρωτική. Με τα γκολ του μασκαρεύει τις εντάσεις, τα διοικητικά ή τα νομικά προβλήματα. Κουβαλά την ομάδα στους ώμους του και επιτρέπει στους άλλους να ζήσουν ήρεμα. Δεν έχω δει όμως τον Λέο να ζητά ποτέ τίποτα, ακόμα και όσον αφορά την ενδεκάδα».
olympiacos-blog








Έρχονται ανασχηματισμός, διαγραφές και νέες συμμαχίες


tsipras8Έντονες αναταράξεις έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η συμφωνία της Παρασκευής στο Eurogroup αφού οι αντιδράσεις μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ & τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του arouraios.gr , ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μαζικές διαγραφές στελεχών που αντιδρούν και φθείρουν τη κυβέρνηση αλλά και την αναζήτηση νέων κοινοβουλευτικών συμμαχιών.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Τσίπρα: «Ούτε βήμα πίσω, αλλιώς…»

tsipras-and-kammenos


Αισθητή ήταν η μη τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας & Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου στην συμφωνία της Παρασκευής στο Eurogroup, που προβλέπει την 4μηνη παράταση του μνημονίου.
Η συμφωνία στο Eurogroup έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και στον ίδιο τον κ. Καμμένο, ο οποίος όπως ενημερώνεται το arouraios.gr σε επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του μετέφερε ότι οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι αυτές που ίσχυαν και προεκλογικά & του ζήτησε να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από αυτές.

ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ: ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ..ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ !!

Μυστικές συναντήσεις, εμπιστευτικές συζητήσεις Τσίπρα και ΚαραμανλήΗ ναυαρχίδα του ΔΟΛ(ΙΟΥ)  «Το Βήμα» και ο συντάκτης της εφημερίδας Χιώτης Βασίλης ξεκίνησαν την ‘επαναφορά’ του τζακιού Καραμανλή του «άλαλου» αλλά ταυτόχρονα λαλίστατου βουλευτή που έκραζε δια της μουγκαμάρας του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ …               Δεν είναι υποψία αλλά η πραγματικότητα που προαλείφει την πολιτική επαναφορά; του εκπροσώπου των συμφερόντων της ολιγαρχίας και των νταβατζήδων που τρέφουν εμπιστοσύνη στον ήδη δοκιμασμένο Καραμανλή μια και οι διακηρύξεις του περί ξηλώματος των νταβατζήδων αποτελούσαν πολιτικές προεκλογικές πομφόλυγες οι οποίες στο τέλος μεταλλάχτηκαν σε συναλλαγή και προστασία του ολιγαρχικού καρκινώματος το οποίο τρέφεται από τις σάρκες των πολιτών της χώρας.
Οι «πληροφορίες» του συντάκτη του Βήματος εάν είναι αλήθεια , ……..
……….
που δεν το πιστεύουμε, τότε ο Τσίπρας θα αποτελέσει μια ακόμα ψευδαίσθηση στις ελπίδες του λαού. Τις κωλοτούμπες έστω και πρόσκαιρα μπορεί να τις ανεχθεί ο βασανισμένος λαός αναγνωρίζοντας την δυσχερή θέση την οποία έθεσαν στρατηγικά και μεθοδευμένα οι δοσίλογοι του τέως δικομματισμού συμπεριλαμβανομένου και του Καραμανλή . Εκείνο όμως που δεν θα ανεχθούν είναι την συγκάλυψη του εγκλήματος που τελέστηκε στην χώρα. Ο νοών νοείτω κύριοι της συγκυβέρνησης και κύριε Τσίπρα!!
……………………………………………………………………
Λέει το Βήμα:
Μυστικές συναντήσεις, εμπιστευτικές συζητήσεις Τσίπρα και Καραμανλή
Οταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν την περασμένη Τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο σύμφωνα με το Βασίλη Χιώτη στο «Βήμα της Κυριακής» σκέφτηκαν όλοι το ίδιο πράγμα: «Α, μάλιστα, τον έπεισε ο Καραμανλής!».
«Αν δεν ήταν στη μέση ο Καραμανλής, δεν υπήρχε περίπτωση να προτείνει Παυλόπουλο ο Τσίπρας» υποστηρίζουν κορυφαίοι υπουργοί, εκφράζοντας ακόμη και τώρα την έκπληξή τους για την εξέλιξη αυτή, για την οποία ο κ. Τσίπρας επέδειξε απόλυτη αποφασιστικότητα να την επιβάλει στο εσωτερικό του κόμματός του. «Διαφορετικά ο Τσίπρας δεν θα πρόδιδε τον Αβραμόπουλο. Ή, αν αναγκάστηκε να τον προδώσει, τότε θα πήγαινε σε άλλου τύπου υποψηφιότητα» επιμένουν.
Από πού όμως ξεκινά η σχέση του Τσίπρα με τον Καραμανλή; Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται: «Από πολύ παλιά». Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή θυμούνται τον πρώην πρωθυπουργό να τους λέει μετά την ήττα του στις εκλογές του 2009 και ενώ είχε εγκαταλείψει την ηγεσία της ΝΔ:
«Αυτός που θα κάνει κούρσα είναι ο Τσίπρας. Θα γράψει ένα ποσοστό στις επόμενες εκλογές που θα τρίβετε τα μάτια σας». Ο κ. Τσίπρας είχε  τότε ένα ποσοστό 4,60% με 13 έδρες στη Βουλή. Οταν άκουγαν λοιπόν οι συνομιλητές του Καραμανλή να τους προβλέπει ο ίδιος ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι διψήφιο το ποσοστό, νόμιζαν αρχικώς ότι δεν ήξερε τι έλεγε.
Μέχρι που ήρθαν οι εκλογές του 2012 και ο Καραμανλής δικαιώθηκε. Αλλά από το 2009 ως το 2012 Καραμανλής και Τσίπρας θα πρέπει να συναντήθηκαν πολλές φορές. Πάντοτε με απόλυτη μυστικότητα και πάντοτε σε σπίτια όπου δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθούν αδιάκριτα μάτια.
Οι δύο πολιτικοί οικοδόμησαν μια σχέση την οποία μόνο οι δυο τους γνωρίζουν και την οποία δεν αποκαλύπτουν ούτε στους στενότερους συνεργάτες τους. Ιδιαίτερα μετά το 2012 οι συνεργάτες του Τσίπρα έβλεπαν πολλές φορές στις κινήσεις του τη στρατηγική Καραμανλή.
Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής έχει μεταδώσει στον κ. Τσίπρα πολιτικές συμπεριφορές όπως η μετριοπάθεια και οι εντυπωσιακές πολιτικές κινήσεις. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η πρώτη ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε πολλές ομοιότητες με την πρώτη ομιλία του κ. Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004.
Βέβαιον επίσης είναι ότι ο Τσίπρας ήθελε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ίδιο τον κ. Καραμανλή. Συνομιλητές του Πρωθυπουργού επιμένουν ότι τον πίεσε ασφυκτικά να αποδεχθεί την πρόταση, αλλά ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε μέχρι τέλους. «Αν ταυτιστούμε εμείς οι δύο, αυτός που θα χάσει θα είσαι εσύ» φέρεται να είπε κάποια στιγμή στις αρχές της γνωριμίας τους ο Καραμανλής στον Τσίπρα. Και φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει άποψη.
«Ο Τσίπρας στεναχωρήθηκε που ο Καραμανλής του είπε «όχι»» εκμυστηρεύθηκε  πάντως κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στο συντάκτη του δημοσιεύματος, Βασίλη Χιώτη…

ΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

Το σάιτ που ανακοίνωνε ότι «την Πέμπτη θα βγαίναμε απο το Ευρώ», τώρα βλέπει αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ!
Μπορούμε κάποια στιγμή να τελειώνουμε με τις μαϊμούδες της διαπλοκής;
Είπαμε, 10 δις ευρώ έφυγαν από τις τράπεζες λόγω διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ως πότε θα τους το επιτρέπουμε;

Η Αριστερή παρένθεση του Αντωνάκη

Η άθλια σκευωρία εναντίον του Ελληνισμού από τον Αντωνάκη (με τέλος 2ου αντί 6ου για το μνημόνιο του).
Δεν κατάλαβε ο «έξυπνος» νεοταξικός «πατριώτης. Ότι οι Έλληνες μπορούσαν να μείνουν, χωρίς σύνταξη, χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς καύσιμα κτλ.
Φτάνει ελεύθεροι,  να απαλλασσόντουσαν από την κατοχή και τους προδότες.
Δείτε, ακούστε και φρίξετε προδοτίλα………….
……….
Αντωνάκης δια στόματος Χρύσανθου, «έφα».
                     Το πως θα γραφτεί η Ιστορία είναι στο χέρι μας
                           

Mακράν ο καλύτερος όλων...


...γερμανοτσολιάς!

Οι 50 αποχρώσεις μιας συμφωνίας γκρι... Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με την παράταση, με Αγγλικό Δίκαιο, να πληρώσει το χρέος στους δανειστές. Μόνο το 2015 θα πρέπει να καταβληθούν για τόκους και χρεολύσια πάνω από 22 δισ. ευρώ. (…ο λεγόμενος και λιτός βίος)



Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ"Ρεσάλτο"
1. Η συμφωνία είναι ετεροβαρής και συνιστά υποχώρηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης εντός μιας τακτικής που απομακρύνεται από το «καμία θυσία για τα ευρώ».
1.β. Όχι τυχαία, ο Π. Κρούγκμαν αναρωτήθηκε «Τι περιθώρια κινήσεων έχει μια ελληνική κυβέρνηση, εάν δεν είναι προετοιμασμένη να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη;»
2. Τα «κέρδη» από τη συμφωνία είναι λίγα.

Το σημαντικότερο κέρδος είναι ο χρόνος που κερδίζει η κυβέρνηση. Και στη πολιτική και στην... οικονομία ο χρόνος κοστίζει ακριβά. 

2.β Το ερώτημα είναι εάν, πώς, σε ποια κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί αυτός ο χρόνος.

3. Κεντρικό σημείο της παράτασης είναι η ρητή αποδοχή όλων των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Η επιστολή του Υπ. Οικονομικών, που αναφέρεται σε νέο Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη, και εποπτεία στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ δείχνει ένα προσανατολισμό.

3.β. Είναι στοίχημα για την ελληνική αριστερά, μέσω των κοινωνικών αγώνων, αυτό το «βήμα πίσω» να γίνει «δύο βήματα μπροστά»

4. Σε αυτό το διάστημα
 ουσιαστικά η κυβέρνηση θα διαπραγματεύετα, για μία νέα δανειακή σύμβαση ενώ θα μπει στο τραπέζι και το θέμα του χρέους. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με την παράταση, με Αγγλικό Δίκαιο, να πληρώσει το χρέος στους δανειστές. Μόνο το 2015 θα πρέπει να καταβληθούν για τόκους και χρεολύσια πάνω από 22 δισ. ευρώ. (…ο λεγόμενος και λιτός βίος).

4.β Ακόμη όμως και το ιερό παράδειγμα του Αγίου Ονουφρίου μαζί με τα πιο εξωφρενικά πλεονάσματα δεν θα αρκούν για την εξυπηρέτηση του χρέους.

5. Η χρεομηχανή θα εργάζεται στο full και η χώρα θα συνεχίσει να αποτελεί μια αποικία χρέους, με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και οικονομικά.

5.β Η παράταση ουσιαστικά ακυρώνει μεγάλο μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης, που θα περιοριστεί στα απολύτως βασικά, χωρίς να μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση βαθειάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Τι τελικά θα υλοποιηθεί από το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν είναι θέμα κάποιας ηθικού τύπου «συνέπειας». Χωρίς την υλοποίηση του, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να ηττηθεί σαν τον Ανταίο, αποκομμένος από το λαό.

6. Η «σκληρή» στάση των Βρυξελλών δείχνει ότι για την Ε.Ε. το ζητούμενο είναι πολιτικοοικονομικό: η κατάργηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και η ταυτόχρονη επιβολή ενός συγκεκριμένου μοντέλου ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

6.β. Κατέρρευσε όλη η επιχειρηματολογία για τη δυνατότητα ανατροπής της λιτότητας εντός ευρωζώνης, διαχωρισμού δανειακής σύμβασης και Μνημονίων, λύσης τύπου "συμφωνίας του Λονδίνου".

7. Μετά την πρόσκαιρη «συμφωνία - γέφυρα» (με τις ανάλογες φραστικές ακροβασίες) η Ε.Ε. θα συνεχίσει τη σκληρή γραμμή.

7.β Η Γερμανία είναι ένα ποντίκι που βρυχάται. Το Greek exit θα μετατραπεί σε εφιάλτη καθώς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια του αμερικανικού χρηματοοικονομικού τομέα θα απειλήσουν την ευρωζώνη με κατάρρευση.

Παράλληλα το Μάιο οι εκλογές στη Βρετανία θα αναδείξουν τους ευρωσκεπτικιστές σε δεύτερη δύναμη με 25%, ενώ το φθινόπωρο έρχεται η σειρά της Ιβηρικής. Ο χρόνος που κέρδισε η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιηθεί σε επίπεδο διεθνών συσχετισμών.

8. Η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή ρήξης. Και εφαρμογής ενός προοδευτικού αντιμνημονιακού προγράμματος.

8.β. Μετά τη γέφυρα, 3 δρόμοι:

α) νέο δάνειο από τους δανειστές.

β) έξοδος στις αγορές για δανεισμό, (πρακτικά αδύνατη).

γ) στάση πληρωμών, διαγραφή χρέους και οικονομική και πολιτική εργαλειοθήκη κατασκευασμένη για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των πιστωτών με βάση ένα καλά μελετημένο σχέδιο και λαϊκή στήριξη και εντολή.

8.γ. Μπορεί ενισχυτικά να αξιοποιηθεί το αίτημα να προσφύγει η αριστερά και πάλι στο λαό είτε με Δημοψήφισμα είτε ακόμα και εκλογές.

9. Όσοι ονειρευτήκαν μια ήρεμη διαχειριστική σεζόν ήδη μετανιώνουν. Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα ανοιχτό πεδίο συγκρούσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής κοινωνίας.

9.β. Αναχωρητισμός και λεκτικός-άνωθεν-διδακτισμός δεν είναι αριστερή στάση.
 Μέσα στη κίνηση των κοινωνικών υποκειμένων, παλεύοντας με τις αυταπάτες και τις απάτες, θα χαραχτούν οι κόκκινες γραμμές των λαϊκών αναγκών.

10. (Από το γκρι στο κόκκινο) … Η υπεράσπισή τους θα είναι βασικό καθήκον της περιόδου που ανοίγεται. Και ο άξονας που θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της ελληνικής αριστεράς αλλά και της χώρας.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/


 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9632

Γιάνη (με 1 Ν) & Γιάννη (με 2 Ν)... τα κάναμε μουνί;


...ή έτσι ήταν το "σχέδιο";

Tι γράφει εδώ, παιδί μου Αλέξη;

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία!


Σκληρή ανακοίνωση κατά της χθεσινής διαπραγμάτευσης στο Eurogroup εξέδωσε η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup. «Συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση – όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» – αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου», τονίζει η ανακοίνωση.

"Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση – όχι απλά της «δανειακής σύμβασης»–...
αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος», δηλαδή του Μνημονίου. Με τον προκλητικό όρο της «αποφυγής μονομερών ενεργειών» η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην καταργήσει κανένα από τα βασικά μέτρα των Μνημονίων και να μην λάβει επίσης κανένα από τα μέτρα του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές και υποστηρίζει μαζικά ο ελληνικός λαός, χωρίς την άδεια των πιστωτών. Τη Δευτέρα κιόλας μάλιστα, καλείται να υποβάλει έναν κοστολογημένο κατάλογο «μεταρρυθμίσεων», που θα πρέπει να κινούνται μέσα στο πνεύμα του Μνημονίου και να υποστεί την ταπεινωτική διαδικασία της αξιολόγησής τους από τους πιστωτές – κηδεμόνες. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι και τα τέλη του Απρίλη θα κριθεί μετά από διαρκείς αξιολογήσεις της τρόικας, το αν θα υπάρξει και ποιο θα είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς τίποτα να μπορεί να προϊδεάσει ότι το περιεχόμενο του δεν θα συνιστά ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση δεσμεύεται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για χαλάρωση των σχετικών υφιστάμενων εξωπραγματικών, ποσοστιαίων στόχων. Ακόμα, αποδέχεται «ντε φάκτο» τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του δυσβάστακτου χρέους, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση από την τρόικα για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα, γεγονός που γεννά το ερώτημα για το που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την εξυπηρέτηση των ασφυκτικών αναγκών του κράτους και τη ματαίωση μιας στάσης πληρωμών. Τέλος, απορρίφθηκε και το αίτημα για ελεύθερη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση του περιβόητου υπολοίπου του δανείου του ΤΧΣ που λήφθηκε το 2012 για τις ελληνικές τράπεζες.

Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται στο ελάχιστο να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν και ότι η τρόικα φεύγει από τη χώρα. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη και όσο οι κυβερνητικοί απολογητές της νέας συμφωνίας προσπαθούν με φτηνά επικοινωνιακά τρυκ να «κάνουν το άσπρο μαύρο», τόσο εντείνουν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του εργαζόμενου λαού. Η κυβέρνηση σήμερα συνυπέγραψε τη ματαίωση της εφαρμογής της εντολής που έλαβε από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις 25 Γενάρη, αλλά και των ίδιων των Προγραμματικών της Δηλώσεων, που μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε η νέα Βουλή. Με τη σημερινή συμφωνία έχει ήδη αποδεχθεί μια παράδοση «άνευ όρων» στην τρόικα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

Η διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» με τους πιστωτές σαν μέσο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων, μέχρι και αυτή την καθοριστική στιγμή της πρώτης συμφωνίας στο «Eurogroup», αποδείχθηκε φιάσκο. Όπως οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούμε υπομονετικά εδώ και καιρό, φάνηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε καμία πραγματική δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ακόμα δυσκολότερη δε, θα είναι από εδώ και στο εξής κάθε απόπειρα διαπραγμάτευσης, μετά και από τη σημερινή άτακτη κυβερνητική υποχώρηση. Πλέον η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στην πράξη για τους επόμενους μήνες το πλαίσιο του Μνημόνιου, τους ταπεινωτικούς ελέγχους της τρόικας, τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του χρέους, οπότε τα περιθώρια για «ελιγμούς» και ουσιαστικές διαπραγματευτικές επιτυχίες είναι ακόμα λιγότερα. Η κατάργηση των Μνημονίων και το διώξιμο της τρόικας από τη χώρα ήταν και παραμένει ένας σκοπός που μπορεί να κατακτηθεί μονάχα με «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή με τη διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, σοσιαλιστικού προγράμματος, ικανού να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης και κοινού πολιτικού αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον καπιταλισμό από τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη διαφωνία της με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας από την κυβέρνηση. Η υπογραφή αυτή, αποτελεί ανοικτή αθέτηση των πολιτικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του λαού και παραβίαση των στοιχειωδών ιδρυτικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο ομόθυμο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού θα έπρεπε να είχε σταθεί ανυποχώρητη στις δεσμεύσεις της για άμεση κατάργηση του Μνημονίου και της λιτότητας και να μην θυσιάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο βωμό των εκβιασμών των πιστωτών, ταυτόχρονα συμπληρώνοντας το και χρηματοδοτώντας το μέσα από ένα σχέδιο κοινωνικοποιήσεων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία. Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και υποχρέωση υπερψήφισης πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Όταν τέτοιες πολιτικές έρχονται για έγκριση στο Κοινοβούλιο οι αριστεροί βουλευτές έχουν στοιχειώδη υποχρέωση να τα καταψηφίζουν.
Καλούμε κάθε αριστερό αγωνιστή σε κοινό, οργανωμένο αγώνα για την άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της «μονομερούς» εφαρμογής ενός γνήσιου αριστερού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Στοιχειώδης πρώτος σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι η διεκδίκηση ενός έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγήσει σε άμεση αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας."

Πήραν ακόμη και το... πάρκινγκ του Βενιζέλου...


Δείτε την φωτογραφία...
               
Tο φυσάει και δεν κρυώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετά την εκλογική συντριβή του κόμματος του, στερήθηκε και τη θωρακισμένη BMW, αξίας 750.000, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει προς πώληση, όπως και ενα ακόμα "δίδυμο" μοντέλο το οποίο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τώρα, δεν φτάνει που μετακινείται με ενα ταπεινότερο θωρακισμένο, κάποιοι έσπευσαν να καταλάβουν και την θέση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του στον ειδικό χώρο στάθμευσης, στο...
πρώτο υπόγειο της Βουλής.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του "S", στην θέση οπου αναγράφεται η ένδειξη "πρόεδρος ΠΑΣΟΚ"  ηταν σταθμευμένα στις αρχές της εβδομάδας δύο δίκυκλα. Το ένα ήταν σχετικά μεγάλου κυβισμού (και άρα πιθανότητα ανήκει στην προσωπική του ασφάλεια), όμως το δευτερο ήταν ενα απλο "παπάκι". Προφανώς, κάποιοι βρήκαν βολικό και πολυ κοντινό στην έξοδο το συγκεκριμένο σημείο κι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν. Για καλή τους τύχη, δεν τους πήρε χαμπάρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γιατί με τα νεύρα που έχει αυτό τον καιρό, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Θέμα για Αδωνι: Ο Καμμένος έστειλε τον γιο της Μανωλίδου στον Εβρο


Αμέτρητα φύλλα πορείας φαίνεται πως μοίρασε ο Πάνος Καμμένος τις πρώτες του ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ, η απόφαση αυτή φαίνεται πως ανοίγει «θέμα» και για τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Οχι ακριβώς για τον ίδιο, αλλά για τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, καθώς, ο νέος υπουργός Αμυνας στέλνει....
σε συνοριακή μονάδα το γιο της.

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη» με απόφαση του Πάνου Καμμένο ο γιος της κας Μανωλίδου θα βρεθεί στον Εβρο ή, ίσως, σε κάποιο νησί.

Ο «ΒΗΜΑδοτότης», πάντως, αναφέρει ότι «οι μεταθέσεις στα σύνορα δεν γίνονται για λόγους εκδικητικούς κτλ».


Από iefimerida μέσω Σίβυλλα

«Η απόλυτη ξεφτίλα του Mega»: Η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πολάκη μετά το «κόψιμο» του καναλιού και την κόντρα με τον Αδωνι (ανάρτηση - βίντεο)


Δυναμικά αντέδρασε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στη συμπεριφορά των δημοσιογράφων, Ιορδάκη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη, του Mega, οι οποίοι όχι μόνο τού απευθύνθηκαν με προσβλητικές αναφορές (ο Μ. Αναγνωστάκης, επειδή ο Π. Πολάκης είχε αντιπαράθεση με τον Α. Γεωργιάδη, είπε κάποια στιγμή: "αυτό είναι το επίπεδο αριστερού βουλευτή!) αλλά και για το κόψιμο του στον "αέρα" επειδή ενοχλούσε τον... Άδωνι!

Δείτε τί έγραψε πριν λίγο στο facebook...

"Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ MEGA.
Μόλις είδαν οτι δεν τα βγάζουν πέρα ,μόλις άκουσαν αλήθειες ,μόλις έθιξα τα κανάλια και την παραοικονομία στην υγεία, ΘΙΧΤΗΚΑΝ τα πουλημένα τομαρια και με έκοψαν για να μιλάει μόνο του το γκρουπουσκουλο της φασιστικής συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας,ο Αδωνις" 
Η κόντρα ξέσπασε αρχικά μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στον "αέρα" της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA.

Οι παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη, είπε: «Δεν επιτρέπω στον κ. Πολάκη να μου μιλάει στον ενικό. Δεν είναι φίλος μου από χθες».

«Ούτε είμαστε φίλοι ούτε πρόκειται να γίνουμε», του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακαλώ πολύ στον πληθυντικό και να μην με διακόψετε», επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μην με μαλώνετε», δήλωσε ο κ. Πολάκης .

Η κόντρα αναζωπυρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, με τον κ. Γεωργιάδη να αντιδρά πάλι , λέγοντας στους υπεύθυνους της εκπομπής: «Κόψτε του λίγο το μικρόφωνο να ολοκληρώσω και μετά ξαναβάλτε του ήχο».

«Θες να μου κόψει τον ήχο; Να καταλάβω και εγώ», διερωτήθηκε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν υπάρχει ο τύπος αυτός. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Κάνω τηλεόραση 20 χρόνια».

Δείτε το βίντεο του Mega
Από το koutipandoras

Τα οκτώ μέτρα - «φωτιά» που μπορεί να «σπάσουν» τη συμφωνία


ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ 
Σε λίγες ώρες εκπνέει το τελεσίγραφο των δανειστών για την κατάθεση από την κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων που δεσμεύτηκε με τη συμφωνία των Βρυξελλών. Τη Δευτέρα το βράδυ κρίνονται όλα καθώς η συμφωνία της Παρασκευής ήταν μόνο η αρχή και πλέον η αποδοχή των μέτρων που θα καταθέσει η Αθήνα θα κρίνει και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να μην περιλαμβάνονται στη λίστα Βαρουφάκη μέτρα...
που αφορούν εργασιακά ή ασφαλιστικό αλλά παρεμβάσεις που αφορούν σε ζητήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και πάταξης της διαφθοράς.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: "Δεν θα "παγώσω" τίποτα, εκτός απο τα μνημονιακά μέτρα. Το μνημόνιο τελείωσε χθες. Είμαστε αισιόδοξοι πως η απάντηση θα είναι θετική. Αν πουν όχι, πράγμα που το αποκλείω, θα συγκλιθεί νέο Eurogroup την επόμενη μέρα. Ο κατάλογος πιστεύω πως θα εγκριθεί και μετά ξεκινάμε μία νέα διαδικασία».

Σε ερώτηση για το αν το έγγραφο αυτό συντάσσεται μόνο από την ελληνική πλευρά, απάντησε: "Αποκλειστικά από την ελληνική πλευρά γίνεται η σύνταξη. Έχουμε συζητήσει με τους εταίρους, αλλά η σύνταξη γίνεται απο εμάς".

Όμως, τίποτε δεν θα είναι εύκολο με τους δανειστές και τις διαπραγματεύσεις καθώς οι Ευρωπαίοι ζητούν ποσοτικοποιημένα μέτρα. Υπάρχουν μάλιστα, 8 «καυτά» ζητήματα που θα αποτελούν μόνιμο «αγκάθι» στα παζάρια του επόμενου διμήνου, μέχρι το τέλος Απριλίου οπότε θα γίνει και η επόμενη αξιολόγηση. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος είναι:

  1. Κατ' αρχάς, η βελτιωμένη εκδοχή της ρύθμισης των 100 δόσεων θεωρείται από την κυβέρνηση ότι δεν έχει δημοσιονομικό κόστος κι ως εκ τούτου θα περάσει. Όπως όλα δείχνουν θα γίνουν, όμως, τροποποιήσεις σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις, έτσι ώστε να δοθεί η εντύπωση της άφεσης αμαρτιών, ειδικά στους συστηματικούς κακοπληρωτές.
  2. Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών- επιχειρήσεων, από τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους εξαρτάται όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα αλλά και το εύρος των παρεμβάσεων. Ειδικά όσον αφορά στα «κόκκινα. δάνεια, έχει γίνει, πλέον, κατανοητό ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε. Ως «κλειδί» χαρακτηρίζονται τα περίπου 11 δισ ευρώ του ΤΧΣ, που πλέον μεταφέρονται στον EFSF και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφού θεωρείται ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως «μαξιλάρι» για ενδεχόμενες διαγραφές δανείων που θα χαρακτηριστούν οριστικά ανείσπρακτα.
  3. Οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με μέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων, εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται άμεσης προτεραιότητας. Το εύρος των παρεμβάσεων θα εξαρτηθεί από το δημοσιονομικό κόστος, το οποίο είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των εν δυνάμει δικαιούχων. Το βασικό επιχείρημα της Αθήνας είναι οι δείκτες της ανεργίας- κυρίως της μακροχρόνιας- και οι δείκτες της φτώχειας, που βρίσκονται σε πρωτόγνωρα για τη χώρα επίπεδα.
  4. «Αγκάθι» της λίστας των δεσμεύσεων αποτελεί το «πακέτο» των εργασιακών σχέσεων, όπου συμπεριλαμβάνεται η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Το βασικό επιχείρημα της Αθήνας είναι ότι θα γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν με άλλον τρόπο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ωστόσο, ήδη Βερολίνο και ΔΝΤ έχουν εκφράσει ζωηρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο πρέπει να αναστραφούν οι παρεμβάσεις των τελευταίων ετών.
  5. Και οι περικοπές στις συντάξεις και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα απουσιάζουν από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η κυβέρνηση, αφού αποτελούν βασική παράμετρο της κυβερνητικής πολιτικής. Τα εν λόγω μέτρα χαρακτηρίζονται έντονα υφεσιακά, αλλά οι δανειστές υποστηρίζουν ότι η βιωσιμότητα του συστήματος δεν επιτρέπει άλλες κινήσεις.
  6. Η επαναπρόσληψη των υπαλλήλων που απολύθηκαν λόγω διαθεσιμότητας, θεωρείται ότι είναι χωρίς δημοσιονομικό κόστος και χωρίς να ανατρέπει το στόχο για περιορισμό του Δημοσίου, καθώς η επίσημη θέση είναι ότι οι προσλήψεις αυτές θα συνυπολογιστούν στις 15.000 που ήταν ήδη προγραμματισμένες. Τα αδύναμα σημεία της ελληνικής θέσης είναι ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνονταν με άλλα κριτήρια π.χ. εξειδικευμένο προσωπικό κι ότι δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στα εγκεκριμένα οργανογράμματα η ενεργοποίηση οργανικών θέσεων που έχουν καταργηθεί, όπως αυτές των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
  7. Ο νέος Φόρος Ακινήτων, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, δεν αναμένεται να φτάσει στη Βουλή πριν από τον Ιούνιο και το ζητούμενο είναι να καλυφθεί έστω εν μέρει η απώλεια περίπου 2 δισ ευρώ. Πρόκειται σαφώς για το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μέτρου με δημοσιονομικό κόστος, ωστόσο η επιτυχής έκβαση του κυβερνητικού σχεδιασμού περνάει κυρίως από το πού θα τεθεί ο πήχης του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος και δευτερευόντως από το αν εξασφαλίζονται ισοδύναμα έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων- τσιγάρων, όπως επιμένει το υπουργείο Οικονομικών.
  8. Οσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις θα εξετάζονται κατά περίπτωση και έχει ήδη επισημανθεί ότι οι συμβασιοποιημένες δεν θα ανατραπούν. Ήδη υπάρχουν, πάντως, αντιδράσεις στο Βερολίνο για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορούσε στα περιφερειακά αεροδρόμια. Σημειώνεται ότι ο φάκελος των ιδιωτικοποιήσεων δεν αφορά μόνο στη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό αλλά κυρίως στις διαβουλεύσεις για το Χρέος, με δεδομένο ότι ένα "κομμάτι" από την προσδοκώμενη μείωση του και συγκεκριμένα περίπου 11,5 δισ ευρώ, έχει προγραμματιστεί να προέλθει από τις αποκρατικοποιήσεις.
Από imerisia

Πριν είναι αργά


 - Άρθρο του Μανώλη Γλέζου
                   
Ημετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
 Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
 Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
 Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε...
όλους τους νόμους της λιτότητας.
 Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
 Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
 Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
 Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
 Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
 Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
 Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις.  Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος  Βρυξέλλες 22-2-2015

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα 25 μέτρα - ΦΩΤΙΑ που αλλάζουν τα πάντα στην Ελλάδα!

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα 25 μέτρα - ΦΩΤΙΑ που αλλάζουν τα πάντα στην Ελλάδα!

Με φορολογικές παρεμβάσεις – σοκ για έχοντες και κατέχοντες δίνει η κυβέρνηση το στίγμα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει.
Το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ετοιμάζει 25 μέτρα – φωτιά που στοχεύουν κυρίως τις κατηγορίες των υψηλών εισοδημάτων και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ακόμη στο στόχο θα μπουν οι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης της χώρας.
Οι ενέργειες της κυβέρνησης ξεκινούν με τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών που θα «ξεσκονίσουν» όλα τα σκάνδαλα από το 2000 και μετά.
Το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει τα 25 πρώτα μέτρα που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η νέα κυβέρνηση:
Θα δεσμεύονται από το Δημόσιο για όσους φορολογούνται στην Ελλάδα καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία εφόσον έρχονται από αδήλωτα εισοδήματα.

Θα κατάσχονται τα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική δήλωση.

Ειδική υπηρεσία ελέγχου για το πόθεν έσχες και αυστηρά πρόστιμα σε όσους έβγαλαν μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό.

Δυνατότητα για εκούσια αναπροσαρμογή εισοδήματος των 15 τελευταίων ετών με πληρωμή φόρου.

Άμεση ενίσχυση και ολοκλήρωση μη δηλωθέντων ποσών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Άμεσος έλεγχος ακινήτων και μετοχών offshore, πόθεν έσχες αύξησης κεφαλαίου offshore – ιδιοκτήτες ακινήτων.

Άμεση μετατροπή των στοιχείων πόθεν έσχες σε εκθέσεις ελέγχου και πρόστιμα για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδας ή τους εισαγγελείς για την προέλευση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

Επανεξέταση όλων των τηλεοπτικών συχνοτήτων από μηδενική βάση.

Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα μίντια έχουν υποχρέωση ειδικής δήλωσης για την ιδιοκτησιακή τους κατάσταση.

Υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση των επί πολλά χρόνια ζημιογόνων επιχειρήσεων.

Καθιέρωση περιουσιολογίου για όλους τους φορολογουμένους.

Η φορολογική δήλωση αντικαθιστά οποιαδήποτε υπάρχουσα δήλωση πόθεν έσχες για οποιονδήποτε.

Οι τράπεζες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι θεματοφύλακες επενδυτικών προϊόντων κλπ υποχρεώνονται να ενημερώνουν ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση τις φορολογικές υπηρεσίες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων τους.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης καθίσταται γενικός επόπτης και συντονιστής όλων των ελεγκτικών σωμάτων.

Το Κοινοβούλιο θα έχει πρωτεύονται ελεγκτικό ρόλο στις προμήθειες αμυντικού υλικού.

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα εξετάζει και θα αξιολογεί τις δημόσιες συμβάσεις.

Δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας για την προανακριτική διαδικασία.

Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύσταση εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή για τη διερεύνηση σκανδάλων και την παραπομπή των εμπλεκομένων στη Δικαιοσύνη.

Οι διατάξεις του Πειθαρχικού και Ποινικού Δικαίου που ισχύουν για τους εφοριακούς, θα ισχύουν και για βουλευτές και υπουργούς και διοικητές οργανισμών.

Κατάργηση του φορολογικού απορρήτου όλων προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Εφορίας.

Δημιουργία μόνιμου ηλεκτρονικού μητρώου φορολογικών ελεγκτών.

Συνεχής παρακολούθηση και τεκμηρίωση των υποθέσεων που επιλέγονται για έλεγχο.

Πόθεν έσχες σε όσους εμπλέκονται στον καταλογισμό και την είσπραξη φορολογητέας ύλης.

Μήπως την πατήσαμε για μια ακόμα φορά......................


Ποιος είναι αλήθεια ο "αλήτης" Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;


Διαβάστε ποιος πραγματικά είναι αυτός ο τυπάκος που...
προσπαθεί να διαλύσει την Ευρώπη με τα μέτρα λιτότητας που προσπαθεί να επιβάλλει.

Στην πατρίδα του, ο Σόιμπλε έχει γίνει
αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τη γερμανική αριστερά για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003. Επίσης, ο Σόιμπλε είναι υποστηρικτής του στρατοπέδου Γκουαντάναμο.



 Σε συνέντευξή του στο Σπίγκελ το 2007 ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και ζήτησε τα ακόλουθα: Προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας.

Στην Ελλάδα αλλά και γενικά στην Ευρώπη, ο Σόιμπλε έχει δεχθεί κριτική για τη στάση του στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, καθώς επιμένει σε μία στρατηγική συνεχούς λιτότητας.

Γ. Βαρουφάκης: «Απέτυχε η προσπάθεια εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης»


Γ. Βαρουφάκης: «Απέτυχε η προσπάθεια εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης»

«Η Ελλάδα βγήκε σήμερα από τη μοναχική απομόνωση που βρισκόταν τα πέντε χρόνια των μνημονίων στο Eurogroup», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο Γιάννης Βαρουφάκης αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

«Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη. Η προσπάθεια εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης στις ασφυκτικές προθεσμίες που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε». 

Ακόμα, τόνισε: «Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζαμε την αμείλικτη προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε σε αυτά τα πλαίσια και να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Συνδυάσαμε την λογική με την ιδεολογία.

Καταφέραμε να συνδυάσουμε την αποφασιστικότητα να μείνουμε όρθιοι με μια συμφωνία. Αυτή η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα αλλά σε νέα κατεύθυνση. Κάθε μεγάλος αγώνας ξεκινάει από ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».
Ακόμα, αναφέρθηκε στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός καταλόγου με μεταρρυθμίσεις.

«Το Σαββατοκύριακο θα είναι ένα Σαββατοκύριακο χαράς και γινόμαστε συγγραφείς των μεταρρυθμίσεων που θα εισάγουμε. Αποτρέψαμε με τη συμφωνία νέα υφεσιακά μέτρα, αναιρέθηκαν οι προηγούμενες δεσμεύσεις για μειώσεις συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Παράλληλα ανατρέψαμε τη δέσμευση για αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα», πρόσθεσε.

Εκτός των άλλων, υπογράμμισε: «Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα προβούμε σε καμία μονομερή κίνηση που θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στη δημοσιονομική ισορροπία και στην ανάκαμψη της χώρας. Αυτή είναι μια δέσμευση που θέλαμε να έχουμε. Την επόμενη περίοδο θα χτίσουμε μια νέα σχέση με την Ευρώπη και το ΔΝΤ. Συμφωνήσαμε για ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, με στόχο την πραγματική έξοδο από την κρίση».

Η Ραχήλ Μακρή έχει το ρυθμό μέσα της

Η Ραχήλ Μακρή έχει το ρυθμό μέσα της

Δείτε την να χορεύει σε πάρτι

Ένα με τη νεολαία έγινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή στο καθιερωμένο πάρτι, το βράδυ του Σαββάτου της Μεγάλης Αποκριάς στην Κοζάνη. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χόρεψε μέχρι τελικής πτώσεως ανάμεσα σε πλήθος νέων. Οι μόνες στιγμές που σταμάτησε να χορεύει ήταν όταν κάποιοι της ζητούσαν να βγάλουν selfie κάτι που εκείνη δεν αρνήθηκε.


ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Κατάλαβες τώρα γιατί τα νεοταξικά κόμματα Ποτάμι-Πασοκ πρότειναν και ψήφισαν Αλιβιζάτο;


πηγή
Σε καμία περίπτωση το παραπάνω δεν δικαιολογεί την επιλογή του καραΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ Παυλόπουλου από τον Τσίπρα...

Noμίζατε ότι Θεοχάρη έχουν μόνον οι νεοταξίτες νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί; Αμ δε! Υπάρχει Θεοχάρης και στην "αντιμνημονιακή αριστερά", έχει ονοματεπώνυμο και τις καταθέσεις της σε τράπεζα του εξωτερικού!


Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Θεοχάρης
Αφού κάλεσε τους φτωχούς να σπεύσουν να πληρώσουν... ανεξάρτητα από την φοροδοτική τους ικανότητα, γιατί είναιπατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση στο μέλλον, κι αφού την έκανε ρόμπα ο μνημονιακός υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ, ότι έβγαλε τα χρήματά της στο εξωτερικό, τώρα απειλεί εκ νέου τους καταληστευμένους πολίτες η "αριστερή" κυρία Βαλαβάνη, αντί να στραφεί στους καναλάρχες και τους νταβατζήδες δημοσίων έργων που χρωστάνε όσα δεν πιάνει ο νους μας!
Ζήλεψε τον νεοταξίτη Θεοχάρη ή άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;

Από το "PRESS-GR
Βαλαβάνη: Τελευταία ευκαιρία, κανένα έλεος σε όσους δεν ενταχθούν
Η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είναι και η...
τελευταία ευνοϊκή ευκαιρία που δίνεται στους οφειλέτες, διαμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Τόνισε πως νοικοκυριά που μπορούν μεν να αποπληρώσουν τα χρέη τους αλλά αποφεύγουν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα χάσουν οριστικά την ευκαιρία, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως για οφειλέτες που έχουν μεγάλα εισοδήματα και δε ρυθμίζουν τα χρέη τους, η κυβέρνηση "δε θα δείξει έλεος".