ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Θρίλερ Με Απανθρακωμένο Πτώμα Σε Αυτοκίνητο

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό  αν πρόκειται για ατύχημα όπου ο οδηγός εγκλωβίστηκε και κάηκε ζωντανός, αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια

Θρίλερ με τον εντοπισμό πτώματος μέσα σε καμένο αυτοκίνητο στην Άμφισσα. 

Σύμφωνα πληροφορίες η Πυροσβεστική της Άμφισσας ενημερώθηκε στις 4:25 για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο περίπου δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη στην επαρχιακή οδό Άμφισσας – Προσηλίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με δύο πυροσβέστες και κατά την επιχείρηση κατάσβεσης διαπιστώθηκε ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα πτώμα το οποίο ήταν πλήρως απανθρακωμένο με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να μην είναι σε θέση να πουν αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το αυτοκίνητο ανήκει σε πρώην σοφρωνιστικό υπάλληλο.


Όπως επίσης αν πρόκειται για ατύχημα όπου ο οδηγός εγκλωβίστηκε και κάηκε ζωντανός, αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Εδώ Πιερία Blog


edopieria.blogspot.com

Πόντιος ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης! Μιλάει ελληνικά και χορεύει ποντιακά



Αέρα… ελληνικό έχει πλέον η Δημαρχεία της Κωνσταντινούπολης, αφού ο νικητής των εκλογών έχει γεννηθεί στην Τραπεζούντα!

Ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που επικράτησε με μικρή διαφορά του Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι γεννημένος στον Πόντο και φαίνεται να τιμά την καταγωγή του!
Αυτό αποδεικνύεται από το ότι είναι ελληνόφωνος, μιας και γνωρίζει ποντιακά, αλλά και από το ότι γνωρίζει ποντιακούς χορούς, κάτι οποίο… φροντίζει να δείχνει.
Αυτό έκανε και σε μια επίσκεψη στα Γιαννιτσά το 2016, όπου συμμετείχε σε γλέντι και χόρεψε με την ψυχή του, ποστάροντας μάλιστα και βίντεο στο facebook, γράφοντας «χορός με Έλληνες φίλους στα Γιαννιτσά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( Χρυσή Αυγή )


‘’Συλλογή προϊόντων προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας


Την Κυριακή 07 Απριλίου 2019 στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, στη Νέα Έφεσο, καθώς και στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (Α’ ΔΑΚ) θα πραγματοποιηθεί ένα Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά. Η παραπάνω εκδήλωση στοχεύει στην ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης με είδη προσωπικής υγιεινής.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στηρίζει τη φιλανθρωπική εκδήλωση και θα ξεκινήσει τη συλλογή προϊόντων προσωπικής υγιεινής για τους μικρούς μας φίλους.Την Πέμπτη 04 Απριλίου και την Παρασκευή 05 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 20:00 θα σας περιμένουμε στα γραφεία της Διασωστικής Ομάδας που βρίσκονται στο Παλαιό Νοσοκομείο, για να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική προσπάθεια.
Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα ταξινομηθεί και θα συσκευαστεί στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, και το Σάββατο 06 Απριλίου θα δοθεί  στους εκπροσώπους του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.
Η λίστα με τα αναγκαία είδη προσωπικής υγιεινής είναι η εξής: Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Σαμπουάν, Αφρόλουτρα, Χαρτί υγείας, Οδοντόβουρτσες, Οδοντόκρεμες κ.α.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση, για να χαρίσουμε όλοι μαζί χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα.



Διασωστική Ομάδα Πιερίας
Νοσοκομείου 2 Κατερίνης τ.κ. 60131
2351103342 & 6972216726

UEFA Youth League


Αννα Βαβατσιούλα Μυστακίδου Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος


Tο Σάββατο 6 Απριλίου 2019 η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" διοργανώνει ομιλία με θέμα: Μετατραυματικό στρες (P.T.S.D.)

Τροχαία ατυχήματα, εμπειρίες πολέμου, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, βιασμός στην ενήλικη ζωή, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, είναι κάποια από τα γεγονότα που πυροδοτούν την εμφάνιση της διαταραχής μετατραυματικού στρες.

 Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του συνεδριακού κέντρου Κατερίνης, Εκάβη, στις 6:30 μ.μ. με ομιλήτρια την Μελίνα Μακρίδου, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας, University of Bristol UK, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος EAGT και HAGT.

Μετά τραυματική Διαταραχή(PTSD) : μια παρεξηγημένη διαταραχή. 
Το όστρακο είναι ερμητικά κλειστό για να προστατεύεται  από τους εξωτερικούς κινδύνους. 
Όταν ένα ξένο σώμα εισχωρήσει στο εσωτερικό του, αυτό εκλαμβάνεται από τον οργανισμό του όστρακου ως ξένο. Δυσκολεύεται να το αφομοιώσει και αρχίζει να χτίζει γύρω του στρώματα πέρλας. Αυτό το δημιούργημα είναι το μαργαριτάρι, που στην ουσία είναι το αποτέλεσμα της άμυνας κ του φόβου του στρειδιού. 
Μία πρόσκληση να αναγνωρίσουμε, να φωτίσουμε και ίσως να μοιραστούμε το μαργαριτάρι της ανθρώπινης ψυχής. 
Το δικό μου μαργαριτάρι. 

Μήνυμα υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού


Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, με στόχο να αποτελεί μια ημέρα, που θα βοηθήσει ώστε να ανατρέψουμε την εικόνα  που υπάρχει για τους ανθρώπους με αυτισμό, συμβάλλοντας στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.
Βασικός της σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, σχετικά με τον αυτισμό, τα βήματα που πρέπει να κάνουμε όλοι για να επιτύχουμε την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών, στην κοινωνία.
Η εκπαίδευση αποτελεί μια σημαντική παράμετρο για την επίτευξη αυτού του στόχου, ωστόσο όλοι εμείς οι πολίτες πρέπει να δώσουμε το μήνυμα, ότι τα άτομα με αυτισμό, είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, κομμάτι από εμάς και έχουν ή πρέπει να έχουν, τα ίδια δικαιώματα στη ζωή.

Ας ενώσουμε όλοι μαζί το παζλ της κοινωνίας μας, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε άνθρωποι.

Προσκύνημα εθελοντών νεότητας Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους





Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 31 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πραγματοποίησε προσκύνημα για συνεργάτες του και συγκεκριμένα για τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τους μεγαλύτερης ηλικίας κατηχητές-κυκλάρχες.
Συμμετείχαν πενήντα άτομα, τα οποία επισκέφθηκαν την ιστορική Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου, οπού τελέσθηκε η ακολουθία της Παρακλήσεως στο καθολικό. Τους εθελοντές καλωσόρισε ο Αρχιερατικός επίτροπος Πέτρας π. Γεώργιος Βέτσος.
Εν συνεχεία οι εθελοντές κατευθύνθηκαν σε χώρο εστίασης της περιοχής, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τους προσέφερε γεύμα και τους ευχαρίστησε για τη διακονία τους. Σε όλους δε, χάρισε από ένα προσωπικό του βιβλίο, ευχόμενος καλό Πάσχα.

Πέθανε ο ηθοποιός του «Τατουάζ» Στέλιος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ηθοποιός Στέλιος Γεωργιάδης, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Τατουάζ».
Ο ηθοποιός, στα τέλη Μαρτίου, βρισκόταν στην εντατική μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η makeup artist Ιωάννα Ιωάννου με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Α. Τζιτζικώστας: «Αντί για επικοινωνιακές κινήσεις καλώ τον Πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις μας και να δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας για να μειωθεί η ανεργία και να μείνουν οι νέοι στη χώρα μας»




«Αντί για επικοινωνιακές κινήσεις με επιχειρηματικές αποστολές στα Σκόπια, καλώ τον Πρωθυπουργό να μελετήσει σοβαρά τις προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να θεσπίσει κίνητρα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας».
Αυτό τόνισε στη σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας: «Θα προτιμούσα να δω τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να αποδέχονται επιτέλους τις προτάσεις που κάναμε ως Περιφέρεια, για να δοθούν κίνητρα στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να τονωθεί η επιχειρηματικότητα. Διότι εμείς έχουμε το πρόβλημα της εγγύτητας στις βόρειες βαλκανικές χώρες, που έχουν χαμηλότερα κόστη και σε μια ώρα μπορεί κάποιος να μεταφέρει και να στήσει την επιχείρησή του εκεί. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα πάρα πολλά ‘λουκέτα’ σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και για τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στην περιοχή. Είχα προτείνει στον κ. Τσίπρα να δώσει κίνητρα τουλάχιστον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στη χώρα. Διότι το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι στους υψηλά καταρτισμένους νέους ανθρώπους και συνεπώς πρέπει να ενισχύσουμε τον πυλώνα της καινοτομίας, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στις νέες τεχνολογίες, για να μείνουν αυτά τα παιδιά εδώ».

Match Analysis @ Performance Analyst Mystakidis Ioannis





Σακίλ Ο’Νιλ: Καλύτερος από εμένα ο Αντετοκούνμπο


Ο Σακίλ Ο’ Νιλ είναι ο μεγαλύτερος φαν του Γιάννη Αντετοκούνμπο και για ακόμα μια φορά εξήγησε τους λόγους, που ο «Greek Freak» είναι καλύτερος από εκείνον

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ έχει δηλώσει ξεκάθαρα τον θαυμασμό του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν διστάζει να το κάνει ξανά σε κάθε ευκαιρία. Ο Σακίλ είπε ξεκάθαρα ότι ο Γιάννης είναι καλύτερος από αυτόν και εξήγησε και τους λόγους που συνεχίζει να το πιστεύει αυτό.
Όσα είπε για ακόμα μια φορά ο πρώην ΝΒΑer:
«Είναι καλύτερος από εμένα ο Γιάννης. Είναι καλύτερος γιατί έχει περισσότερες ευκαιρίες να δείξει τον εαυτό του παραπάνω. Εγώ ήμουν ένας παίκτης που πόσταρα και ο μόνος τρόπος να δείξω τον εαυτό μου ήταν να κυριαρχήσω. Εκείνος τρέχει το παρκέ. Το έκανα αυτό, αλλά σταμάτησα γιατί δεν έπαιρνα την μπάλα εκεί που ήθελα, οπότε έγινα ένας παίκτης κυριαρχίας.
Ναι, είναι καλύτερος, γι’ αυτό και του έδωσα τον τίτλο μου του σούπερμαν, αλλά δουλεύει σκληρά. Είναι ταπεινός και δουλεύει σκληρά. Δεν βγαίνει και περιμένει, λέει κάνω αυτό, κάνω εκείνο, είμαι ο επόμενος. Αυτό το παιδί δουλεύει και το έχει κερδίσει , το αξίζει. Έχει τον σεβασμό μου και το αξίζει»

Συνταγή για τηγανιτό χταπόδι

Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό χταπόδι
3 αυγά, χτυπημένα
1/4 κούπας (60 mL) γάλα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 λίτρο Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο.
Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.
Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια.
Ανακατεύετε το γάλα με τα αυγά, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
Βυθίζετε τα κομματάκια χταποδιού στο μείγμα αυγού και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
Στραγγίζετε από το λάδι το χταπόδι και σερβίρετε.

Δείτε τον άνθρωπο που άφησε άφωνη την ιατρική κοινότητα!


Η ιστορία που ακολουθεί δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δεν θα τη δείτε στη μεγάλη οθόνη «ντυμένη» με οπτικά εφέ και μυστηριώδη μουσική, που θα κάνει την αγωνία να χτυπήσει κόκκινο. Σίγουρα όμως θα σας προκαλέσει ανατριχίλα και τρόμο μιας και όσα θα εξιστορηθούν βγαίνουν από τη σφαίρα της λογικής και των ανθρωπίνων δυνατοτήτων.
Ο Arnold Gerrit Henskes, που ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό με το όνομα Mirin Dajo, (στη γλώσσα Εσπεράντο σημαίνει θαύμα) είχε μια μοναδική ικανότητα. Δεν ένιωθε καθόλου πόνο και όσο και αν τον τρυπούσαν με αιχμηρά αντικείμενα δεν μάτωνε, δεν πόναγε και συνέχιζε ακάθεκτος τις δραστηριότητές του.
Ο Dajo άφησε άφωνη την ιατρική κοινότητα που δεν κατάφερε να δώσει εμπεριστατωμένη εξήγηση γι’ αυτό που έβλεπε να εκτυλίσσεται μπροστά της. Ο ίδιος όμως είχε δώσει μια αφοπλιστική απάντηση για την έλλειψη πόνου στα τρυπήματα. Ήταν ο… Μεσσίας!
Τα πρώτα χρόνια, τα σουβλίσματα και ο Θεός
Ο Dajo γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1912 στο Ρότερνταμ και ήταν καλλιτεχνική φύση. Ο Nol, όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν οι φίλοι του, είχε κλίση στη ζωγραφική. Στην εφηβεία του είχε εμπειρίες με οράματα που δεν είχαν άλλοι συνομήλικοί του τις οποίες στην αρχή δεν μπορούσε να εξηγήσει ούτε να αποκρυπτογραφήσει.

Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη η εντυπωσιακή γραμματέας

Ήταν μετακλητή από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών από τις 16 Ιανουαρίου

thoratita-kaldra-2Την παραίτησή της υπέβαλε από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη, μετά τα σχόλια που προκάλεσαν φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα social media της η Θωμαρίτα Καλδάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Θωμαρίτα Καλδάρα, η οποία αποσπάστηκε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών που είναι επιφορτισμένος με θέματα εκκλησιαστικής-θρησκευτικής διπλωματίας, τον περασμένο Ιανουάριο, χθες μετά τα σχόλια που προκλήθηκαν για τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει, υπέβαλε την παραίτησή της και θα επιστρέψει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κυρία Καλδάρα μέχρι την απόσπασή της στο πολιτικό γραφείο του κ. Μπόλαρη, εργαζόταν σε θέση Διοικητικής Γραμματέως ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στην Περιφέρεια Κεντρικής

Με ποντιακή λύρα ευχήθηκαν στον Ιβάν Σαββίδη για τα γενέθλιά του! (βίντεο)


Pieria


Τα πλαστικά απορρίμματα σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες ζώα

Νεκρή έγκυος φάλαινα - 22 κιλά πλαστικού στο στομάχι της
Επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιταλίας ότι η έγκυος φάλαινα που βρέθηκε νεκρή στις ακτές της Σαρδηνίας την περασμένη εβδομάδα είχε στο στομάχι της 22 κιλά πλαστικό.

Ο Λούκα Μπιτάου , πρόεδρος του ομίλου SeaMe, δήλωσε στο CNN ότι στο στομάχι του ζώου υπήρχαν πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, δίχτυα, κλωστές, σωλήνες, περιτυλίγματα υγρού πλυντηρίου, και άλλα αντικείμενα το είδος των οποίων δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί.

«Ήταν έγκυος και σχεδόν σίγουρα το έμβρυο ήταν νεκρό πολύ πριν πεθάνει και η ίδια μια και βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν μετά από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα γίνουν από κτηνιάτρους στην Πάδοβα.

Η φάλαινα φυσητήρας είχε μήκος 8 μέτρα και εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές στην περιοχή του τουριστικού θέρετρου Πόρτο Σέρβο.

Όλυμπος. Είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για την Πιερία; Υπάρχει στα σχέδια και τα προγράμματα των υποψηφίων των επόμενων εκλογών; Απ όσα υπόσχονται ποια θα εφαρμοστούν;



    Είναι πραγματικά δυστυχία να ζεις σε ένα από τα πλέον προικισμένα μέρη του κόσμου,  να έχεις Όλυμπο, Πιέρια, Πιερία, Θερμαϊκό τα οποία από μόνα τους, ως ονόματα και μόνο, είναι στοιχεία του παγκόσμιου φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος του πλανήτη, αλλά να μην υπάρχει κανένας σχεδιασμός, καμιά  μελέτη, ούτε καν οι στοιχειώδεις υποδομές αξιοποίησης.

Στο βίντεο του Olympus canyoning αποτυπώνεται σε λίγα λεπτά ένας μαγευτικός τόπος. Ένας άγνωστος στην Πιερία, αλλά πασίγνωστος χώρος στην Ελλάδα και σ όλο τον κόσμο, αφού κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες. Είναι τα μοναδικά φαράγγια του Ολύμπου όπου επισκέπτες απολαμβάνουν μοναδικές εμπειρίες διάσχισης, εξερεύνησης, κατάβασης φαραγγιών (canyoning). Είναι μια υπαίθρια δραστηριότητα άθλησης κι αναψυχής με πολλούς φανατικούς φίλους η οποία χαρίζει μοναδικά συναισθήματα και συγκινήσεις, αφού συνδυάζει την επαφή με μαγευτικά τοπία, περπάτημα, αναρρίχηση, καταρρίχηση σε απόκρημνες χαράδρες, βουτιές και κολύμπι σε λίμνες όπου καταλήγουν πανέμορφοι καταρράχτες.

Όλα αυτά χωρίς καμιά υποδομή υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, χωρίς καμιά φροντίδα για το περιβάλλον. Χωρίς κανένα σχεδιασμό από την τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για ανάδειξη και προβολή της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού. Μια δραστηριότητα που αναπτύσσεται  χάρις στο μεράκι λίγων ανθρώπων όπως ο Βασίλης Σίμος που κάθε χρόνο φιλοξενεί και προσφέρει ασφαλή περιήγηση σε επισκέπτες και οργανωμένες ομάδες από πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά κι απ όλο τον κόσμο.

Ο Όλυμπος και τα φαράγγια του είναι ένας θησαυρός αναξιοποίητος. Κι όσο οι λάτρεις των extreme sport αυξάνονται και δεν γίνεται τίποτα στην περιοχή αντί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα θα γίνει άλλη μια αιτία δυσφήμισης για την Πιερία.
 
Ενόψει των ερχόμενων εκλογών στους Δήμους και στην Περιφέρεια, το ερώτημα: Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στα σχέδια και τα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων και Περιφερειαρχών; Τι θα υποσχεθούν και τι θα εφαρμόσουν τελικά; 
 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗ «ΙΣΤΙΜΠΕΗ 2019»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της 78ης Επετείου από την «Μάχη των Οχυρών» ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη ανακοινώνει τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί με σκοπό την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και τον σεβασμό στις θυσίες των υπερασπιστών των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά.

3ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ
Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ώρα 11:30, Οχυρό Ιστίμπεη
Εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα θα τρέξουν 10 χιλιόμετρα κατά μήκος της κορυφογραμμής του Μπέλλες για να τιμήσουν τους ήρωες που πολέμησαν στην Μάχη των Οχυρών. Θα ξεκινήσουν από το Οχυρό Ιστίμπεη, θα περάσουν από το «μπαλκόνι τα ουρανού» και θα τερματίσουν στο Οχυρό Ιστίμπεη διαχίζοντας μια διαδρομή στις στοές του Οχυρού. Θα καταθέσουν στο μνημείο των πεσόντων ένα κλαδί ελιάς με την επίκληση να μην ξαναγίνει ΠΟΤΕ πόλεμος. Αν όμως χρειαστεί οι νεκροί ήρωες θα βρουν αντάξιους συνεχιστές στους σύγχρονους Έλληνες. Ο φετεινός ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ είναι αφιερωμένος στον ήρωα ΤΣΙΦΤΣΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ που άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιστίμπεη υπερασπιζόμενος τα ιδανικά του.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Σιντικής-Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ
Υποστήριξη:    Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων
ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής
Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών
10ο Σύνταγμα Πεζικού
567 Τάγμα Πεζικού
78η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ
            Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ώρα 11:00, Οχυρό Ιστίμπεη
            Είναι μοναδική ημέρα του χρόνου που είναι επισκέψιμο για το κοινό του Οχυρό Ιστίμπεη. Εκεί που 300 Έλληνες αντιστάθηκαν στις ορδές των Γερμανών και Βουλγάρων στις 6 Απριλίου 1941. Κατάφεραν να τους κρατήσουν μιάμιση ημέρα και αναγκάστηκαν να παραδοθούν λόγω ανίχνευσης δηλητηριωδών αερίων εντός των στοών. Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 θα ψάλλουμε με υπερηφάνεια τον εθνικό ύμνο εκεί που η ελληνική ψυχή νίκησε το γερμανικό ατσάλι. Θα ανατριχιάσουμε όταν τα πολυβόλα θα κροταλίσουν στις πλαγιές του Μπέλλες κατά την ανάγνωση των ονομάτων των ηρώων που έπεσαν για την Πατρίδα. Θα περπατήσουμε στις στοές του οχυρού…εκεί που πολέμησαν με ανδρεία ΕΛΛΗΝΕΣ. Κυρίες του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα στην μνήμη των ηρώων.

            5ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»
            Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, ώρα 18:00, Δημοτικό Θέατρο Σερρών «ΑΣΤΕΡΙΑ»
            Συνεπείς στο ραντεβού τους με την Ιστορία ήταν και φέτος οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των Νομών Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, οι οποίοι διαγωνίσθηκαν φτιάχνοντας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ έργα με θέμα την Μάχη των Οχυρών. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι το ΠΟΙΗΜΑ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΖΩΓΡΑΦΙΑ και ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε μια ΑΝΟΙΚΤΗ εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο Σερρών «ΑΣΤΕΡΙΑ». Είναι σίγουρο ότι τα έργα των μαθητών συγκινούν και τον πιο απαιτητικό Έλληνα. Εκείνη την ημέρα θα γίνει η κλήρωση μεταξύ των μαθητών που έλαβαν την πρωτιά σε κάθε κατηγορία για το μεγάλο έπαθλο που είναι ένα 4ήμερο ταξίδι στην Νορμανδία. Εκεί θα μεταβεί ο μαθητής που έφτιαξε το έργο, ένας κηδεμόνας του και ο εκπαιδευτικός που τον επέβλεψε.
                                    Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών


Νέο Πετρίτσι 2 Απρ. 2019

Ανέστης Δ. Μανώλας Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Υποδεχόμαστε με χαρά στη δημοτική μας παράταξη την κ. Χριστίνα Χαρισοπούλου.

Η κ. Χαρισοπούλου γεννήθηκε στην Καστανιά και έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Αιγινίου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής της σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, και είναι κάτοχος πτυχίου ECDL.

Εργάσθηκε στο ΚΕΘΙ (“Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας”) του Υπουργείοο Πολιτισμού και τώρα εργάζεται στον ΕΦΚΑ Αλεξανδρείας Ημαθίας.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Ημαθίας, καθώς και τακτικό μέλος του υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίου στη διοίκηση του ΙΚΑ, με έδρα την Αθήνα. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Ημαθίας, καθώς και αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Άγιος Αθανάσιος” της Καστανιάς.

Κατοικεί στον Κολινδρό και έχει 2 τέκνα.

«Οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται και επιβεβαιώνονται μέσα από τις πράξεις τους. Αποφάσισα τη συμμετοχή μου στα κοινά πιστεύοντας στη ρήση του Πλάτωνα “Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατωτέρους τους”», δήλωσε η κ. Χαρισοπούλου.

Συνάντηση της διοίκησης της Eurobank με τον νομπελίστα καθηγητή Muhammad Yunus


Αθήνα, 2 Απριλίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Γεύμα προς τιμήν του καθηγητή Muhammad Yunus, βραβευμένου με το Νόμπελ Ειρήνης το 2006 ως πρωτοπόρου στην προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης μέσα από το θεσμό των μικροπιστώσεων, παρέθεσε σήμερα η Διοίκηση της Eurobank.

«Είναι ξεχωριστή τιμή να υποδεχόμαστε μια κορυφαία διεθνή προσωπικότητα, έναν διανοούμενο τραπεζίτη, πρωτοπόρο της κοινωνικής οικονομίας», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας.  «Ο καθηγητής Yunus έδειξε ότι ακόμη και μια μικρή χρηματοδοτική στήριξη, σωστά στοχευμένη, μπορεί να αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, κοινοτήτων και κοινωνιών. Αποτελεί δέσμευσή μας η προώθηση της ιδέας των μικροπιστώσεων ως μιας από τις κεντρικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης της Eurobank».

Ο κ. M. Yunus δήλωσε: «Η χρηματοδότηση είναι όπως το οξυγόνο.  Χωρίς αυτήν κανείς δεν μπορεί να αναπνεύσει στον κόσμο της οικονομίας.  Η παροχή πιστώσεων σε εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση στην τραπεζική πίστη δημιουργεί αμέσως ευκαιρίες για να γίνουν οικονομικά ενεργοί και παραγωγικοί.  Η εμπειρία σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι οι μικροδανειολήπτες, κυρίως γυναίκες, έχουν τις ίδιες προοπτικές επιτυχίας με κάθε άλλο επιχειρηματία και ίσως και καλύτερες.  Τα επιτεύγματα του μικροδανεισμού είναι πολλά αλλά πρέπει να εστιάσουμε όχι στο πόσους φτωχούς ανθρώπους καταφέραμε να προσεγγίσουμε αλλά προπάντων σε εκείνους που δεν έχουμε μπορέσει ακόμη να απευθυνθούμε.  Ο αριθμός παραμένει συγκλονιστικά μεγάλος. Καλωσορίζουμε όσους μοιράζονται τις αξίες μας και συμπορεύονται μαζί μας στην προσπάθεια να γίνει η τραπεζική πίστη προσβάσιμη σε όλους και να δημιουργήσουμε ένα κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια».
 
Ο κ. Yunus, γνωστός ως «ο τραπεζίτης των φτωχότερων από τους φτωχούς» ίδρυσε την Grameen Bank στο Μπαγκλαντές το 1983 και ανέδειξε το θεσμό της μικροπίστωσης ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετωπίση της φτώχειας, μέσω μικρών δανείων με ευνοϊκούς όρους για κατηγορίες επαγγελματιών και πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Το πολυετές του έργο και η τάση που δημιούργησε ιδρύοντας την Grameen Bank και ενεργοποιώντας μια παγκόσμια πρακτική που εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες, αναγνωρίστηκε με διεθνείς διακρίσεις με κορυφαία το Νόμπελ Ειρήνης το 2006.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, η Εurobank έχει εντάξει τον θεσμό της μικροπίστωσης (micro-financing), συμβάλλοντας στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για πολλούς αυτοαπασχολούμενους αλλά και πολλές μικρές επιχειρήσεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία για την ελληνική οικονομία με ζητούμενο την ανάγκη για νέες θέσεις απασχόλησης.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι Jean-Luc Perron, αντιπρόεδρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Convergences και του «Κέντρου Yunus» στο Παρίσι, Maria Nowak, ιδρύτρια του Adie, βασικού οργανισμού προώθησης των μικροπιστώσεων στη Γαλλία και διεθνώς, ο επενδυτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AFI, Ted Petroulas καθώς επίσης και άλλα στελέχη των δύο οργανισμών.  
Από την πλευρά της Eurobank συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθ.  Γιώργος Ζανιάς, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Ιωάννου και άλλα στελέχη.

Η Eurobank στηρίζει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και την αυτοαπασχόληση και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με την AFI (Action Finance Initiative) ενώ υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕταΕ) επέκταση συμφωνίας συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση από την Τράπεζα πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI).  Το ΕταΕ παρέχει εγγυήσεις προς την Τράπεζα προσφέροντάς της τη δυνατότητα να διαθέσει μικροπιστώσεις έως €25.000 με ευνοϊκούς όρους, για την κάλυψη δαπανών κεφαλαίου κίνησης και απόκτησης παγίων στοιχείων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυτοαπασχολούμενους, με δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση αλλά και στην αγορά εργασίας. Η AFI, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014 από την ActionAid Hellas και το γαλλικό σωματείο Adie International, ηγέτη στην Ευρώπη σε θέματα μικροπιστώσεων, αναλαμβάνει την προεπιλογή, την εκπαίδευση και την καθοδήγηση (mentoring) των υποψηφίων, ενώ η Eurobank ασκεί τον πιστωτικό έλεγχο και ελέγχει τη διαδικασία της χρηματοδότησης.

Η χρηματοδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη αναγκών σε:
·         Κεφάλαιο κίνησης (αγορά πρώτων υλών, πληρωμή μισθοδοσίας και ενοικίου κ.λπ.).
·         Κεφάλαια για την υλοποίηση επενδύσεων σε πάγια (αγορά εξοπλισμού, απόκτηση ή επισκευή επαγγελματικής στέγης κ.λπ.).
·         Κεφάλαια για την υλοποίηση επενδύσεων σε άυλα πάγια (λογισμικό κ.λπ.)._

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς





PKM-HEADER-press
2/4/2019



Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς θα  πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση  Τεχνικών  Έργων  της  Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας από την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής χόρτων και καθαρισμού τάφρου στα ερείσματα εκατέρωθεν της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Κιλκίς και στις δύο κατευθύνσεις. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού εντός των γεωγραφικών ορίων του Νομού Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες αφορούν κυρίως στην κοπή χόρτων, τα οποία έχουν αναπτυχθεί τόσο που εμποδίζουν την ορατότητα και μειώνουν επικίνδυνα το λειτουργικό πλάτος της οδού. Οι εργασίες θα δημιουργήσουν στένωση του οδοστρώματος και κυκλοφορία από την ελεύθερη κάθε φορά λωρίδα κυκλοφορίας στα αμφίδρομα τμήματα της οδού.
Οι παραπάνω εργασίες συντήρησης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, με ώρα έναρξης στις 8.00 π.μ.
Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία