ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΆΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΆΚΙΑ ΝΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ . ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΆΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
Μοσχάτο

Αγαπητέ φορολογούμενε,

Δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η Eκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης με βάση τη δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2013 και με ημερομηνία εφάπαξ πληρωμής στις 31 Ιανουαρίου 2014, για τη δική σας διευκόλυνση και προς αποφυγή ταλαιπωρίας, σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr , "Υπηρεσίες προς Πολίτες" και στην επιλογή "Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης (Φόρος Πολυτελείας)" μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και το ποσό ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Υποστήριξης Συναλλασσομένων (Helpdesk) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων: τηλ. 213 133 2552, 213 133 3131, 15515.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. 

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου, η Διευθύντρια του ΕΟΤ Θεσσαλονίκης κυρία Τρίχα Περσεφόνη με τον Προϊστάμενο Τμήματος Επιθεωρήσεων & Ελέγχου Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Γεώργιο Κώττα και ο Δημοσιογράφος κύριος Λάγιος Απόστολος. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου κύριο Βλαχόπουλο Νίκο και από μέλη του Δ.Σ. κυρίους Τριανταφύλλου Ιωάννη και Φελώνη Χρήστο.






ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ




Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 2013
Σε μια λαμπρή τελετή στην έδρα της στον Πειραιά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2013, τους συντελεστές των τελετών αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς και πρόσωπα και φορείς που βοήθησαν τους σκοπούς της Ε.Ο.Ε. μέσα στην προηγούμενη χρονιά και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Από τους κορυφαίους αθλητές του 2013, που βραβεύτηκαν  δεν θα μπορούσε να λείπει η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, που δέχτηκε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κου Σπύρου Καπράλου.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού και βουλευτής της Ν. Δ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Γιώργος Πάντζας, η πρώην Υπουργός Αθλητισμού Φάνη Πετραλιά, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, ο Πρόεδρος της Φιλίππου Ενωσης Γιώργος Βαρδινογιάννης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, αθλητές, προπονητές, παράγοντες και μέλη αθλητικών ομοσπονδιών.

Η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κ. Νικολαΐδου που το 2013 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στους Μεσογειακούς Αγώνες και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών, είχε μόλις πριν μερικές εβδομάδες ανακηρυχτεί «Κορυφαία Αθλήτρια της Χρονιάς» στην ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Ελλάδας (Π.Σ.Α.Τ.) γεγονός που προβλήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.



Μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής εκδήλωση,  συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του νομού μας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης, την γνωστή σε όλους μας «ΕΚΑΒΗ».
Θέμα θα είναι η νέα αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική(ΚΑΠ) της περιόδου 2014-2020 και ομιλητής θα είναι ο έμπειρος γνώστης του θέματος Γιάννης Κολυβάς, Διευθυντής επί σειρά ετών του Γραφείου της ΠΑΣΕΓΕΣ,  στις Βρυξέλλες.
Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Κολυβά θα έχουν την ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι αγρότες  της Πιερίας να υποβάλλουν τις όποιες ερωτήσεις, απορίες τους για το θέμα αυτό.
Η παρουσία και συμμετοχή του αγροτικού κόσμου της Πιερίας θεωρείται απολύτως επιβεβλημένη και είναι η χρυσή ευκαιρία για όλους να πληροφορηθούν ότι νεότερο υπάρχει για το θέμα της νέας ΚΑΠ της περιόδου 2014-2020.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ




Με αφορμή  πρόσφατα φαινόμενα ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης που παρατηρούνται στα αστικά  κέντρα και προκειμένου να προληφθούν φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (επεισόδια αιθαλομίχλης) στην Π.Ε. Πιερίας, συστήνεται στους φορείς των  βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων του Νομού,  να τηρούν τα όρια των εκπομπών που αναφέρονται  στο Π.Δ. 1180/1981(ΦΕΚ 293Α) και να κάνουν ορθή χρήση και συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης των μονάδων τους,  για να μην ενισχυθούν οι παράγοντες που προκαλούν το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. 

Ενημερωτική Εκδήλωση «Αναθεωρημένη ΚΑΠ 2014-2020»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση      : 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κώδικας  : 601 00
Τηλ. Επικοιν.   : 2351351260-2
Φαξ:                : 2351020036




               
  
                          Κατερίνη,   17-01-2014 




       
                         


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ






Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Πιερίας σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αναθεωρημένη ΚΑΠ 2014-2020», την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στις 10:00 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (Εκάβη), με κεντρικό ομιλητή το Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ Γραφείου Βρυξελλών, κ. Γιάννη Κολυβά.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την υποβολή ερωτήσεων εκ μέρους των παρευρισκομένων αγροτών.





   ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ                                                        Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ                                                                    Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
         ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                     ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ                                                                            
                                                                       





Επιστολή Ξ. Μπαραλιάκου προς τον Υπουργό Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επισήμανση σοβαρής παράλειψης για τον Όλυμπο σε βιβλίο Γεωγραφίας της Ε΄ Δημοτικού

Την αποκατάσταση της αλήθειας και τη διόρθωση του βιβλίου της Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και Οικονομολόγος Ξενοφών Μπαραλιάκος.

Συγκεκριμένα στο βιβλίο των συγγραφέων Κωστή Κουτσόπουλου, Μαρίας Σωτηράκου και Μαρίας Ταστσόγλου «Γεωγραφία – Μαθαίνω την Ελλάδα» της Ε΄ Δημοτικού, στο Κεφάλαιο 13 και στη σελίδα 48, σε πίνακα όπου καταγράφονται τα ψηλότερα βουνά της χώρας, αναφέρεται ότι ο Όλυμπος ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας! Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το όρος Σμόλικας, το οποίο ανήκει γεωγραφικά, όπως σημειώνεται, τόσο στην Ήπειρο όσο και στη Μακεδονία.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό ο κ. Μπαραλιάκος επισημαίνει την παραπάνω παράλειψη υπογραμμίζοντας πως ο Όλυμπος, όπως όλοι γνωρίζουν, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά όρια της Μακεδονίας και μεταξύ Πιερίας και Λάρισας. Μάλιστα, όπως τονίζει, ο Μύτικας, που είναι και η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, με ύψος 2.917 μέτρα, βρίσκεται στον Πιερικό Όλυμπο και επομένως στη Μακεδονία.

Ο κ. Μπαραλιάκος ζητά την παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού προς αποκατάσταση της αλήθειας και του σοβαρότατου αυτού λάθους στην επόμενη έκδοση του βιβλίου και προτείνει την άμεση αποστολή διευκρινιστικής οδηγίας στους διδάσκοντες του μαθήματος ώστε να εξηγούν στους μαθητές πως ο Όλυμπος δεν ανήκει μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και – κατά κύριο λόγο – στη Μακεδονία.






Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Κο Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο 

 Κατερίνη 10-1-2014

Κύριε υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα ότι το Σχολικό Βιβλίο της Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού (το διδάσκεται η κόρη μου) στο Κεφάλαιο 13 στο μάθημα όπου μαθαίνουν τα παιδιά «ποια είναι τα μεγαλύτερα βουνά και οι οροσειρές της Ελλάδας», στον σχετικό πίνακα με τα ψηλότερα βουνά της πατρίδας μας (σελ. 48) αναφέρει ότι το βουνό των Θεών ο Όλυμπος με ύψος 2.917μ., ανήκει γεωγραφικά στην Θεσσαλία! Στην συνέχεια δε του πίνακα (σας τον επισυνάπτω) διαπιστώνω ότι σε άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. στον Σμόλικα με ύψος 2.637μ. αναφέρουν οι συγγραφείς και τις δύο γεωγραφικές ενότητες που ανήκει δηλαδή την Ήπειρο και την Μακεδονία.

Επειδή κύριε Υπουργέ θα γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι το Μυθικό βουνό, ο Όλυμπος, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά όρια της Μακεδονίας με την Θεσσαλία, ορίζοντας μάλιστα και τα σύνορα των νομών Πιερίας και Λάρισας παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας να παρέμβετε ώστε να διορθωθεί η ανακρίβεια στην επόμενη έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου. Θα πρότεινα επίσης να σταλεί άμεσα και διευκρινιστική οδηγία σε όλους τους δασκάλους της Ε’ Δημοτικού που διδάσκουν Γεωγραφία με την οποία να επισημαίνεται ότι το βουνό των Δώδεκα Θεών γεωγραφικά ανήκει στην Μακεδονία και στην Θεσσαλία. Και για να είμαστε πιο ακριβείς η υψηλότερη κορυφή ο Μύτικας με τα 2.917 μέτρα βρίσκεται στον Πιερικό Όλυμπο.

Με την ευκαιρία σας εύχομαι καλή χρονιά και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. 



Με εκτίμηση

Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος
Οικονομολόγος
Πολιτευτής ΝΔ Πιερίας
Βότση 18 Κατερίνη
2351046790
6944945165

     



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ




Ταχ. Δ/νση: Αθλητικό Κέντρο Ε.Π.Σ. Πιερίας, Τ.Κ.: 60100  Ν. Έφεσος, Τ.Θ.: 135
Τηλέφωνο: +30-2351027565, (Fax) : +30-2351038165




_____________________________________________________________________________________________________________________________

Αρ. Πρωτ.       23                                                                                Κατερίνη: 08 Ιανουαρίου 2014



ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση»            
                                                   
            Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας που θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 στις εγκαταστάσεις της Ένωσης στη Νέα Έφεσσο.
            Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας κ. Κατερίνα Νικολαίδου.

                                                                      Για  το  Δ.Σ.
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                Δημήτριος Ελευθεριάδης                 Κωνσταντίνος Ορφανίδης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ανδωνη Σαμαρά ... μα πάρα πολλά "χρόνια πολλά"!


Κααααλημεεεεραααααα Προεδρε της Πολαν\νουδου του 10%
Κααααλημεεεεραααααα Αρχηγε της Εταιρειας Πολιτικων Εξαπατησεων
Κααααλημεεεεραααααα Μεγιστε των Πολιτικων Απατεωνων

Ολοψυχα εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ σου ευχομαστε:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! μα παρα πολλα "χρονια πολλα" !!!

Μονον ετσι Ανδωνη Σαμαρα θα καταφερουμε να πληρωσεις
για "χρονια πολλα"...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ εξαπατωντας
τους ΕΛΛΗΝΕΣ και τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και κατ επεκταση στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !

Ευχομαστε λοιπον "χρονια πολλα" που οπως σαπιζεις τις δικες μας Ζωες επ ωφελεια των εξωελληνων εντολεων σου ετσι σου
ευχομαστε οταν θα ερθει η ωρα να σε συρουν στα δικαστηρια για να λογοδοτησεις για ολα τα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ που επεβαλες στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να "σαπισει" και η δικια σου ζωη οπως και οι δικες μας για χροοονια πολλααααα!!!!.....

Ο Μαρτης ειναι πολυ κοντα οταν θα αρχισουν τα προβληματα που δεν θα μπορεσεις να αντιμετωπισεις και πηγαινοντας προς τον Απριλη

ειτε θα φυγεις πεφτοντας με "γδουπο" απο την καρεκλα που σου εδωσε ο χαχολος ΕΛΛΗΝΑΣ ψηφοφορος και εσυ νομισες οτι ειναι παντοτινος και μονιμος Θρονος για ..."παρτη" σου...

ειτε θα σε διωξουν οι εξωελληνες εντολοδοχοι σου απο την Ευρωζωνη τους με τις χειροτερες προυποθεσεις...

ειτε θα σου κανουν σκηνικο Ιμιων οι εφεντηδες Τουρκαλαδες μεμετηδες ωστε να φυγεις ντροπιασμενος και ηττημενος...

ειτε θα σε τελειωσει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ απο τις αναιτιες κακουχιες που επεβαλες σε αυτον και στην οικογενειακη του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ...

Ανδωνη ,πολιτικε απατεων, παρε τους στυλοβατες του ξενοδουλου κουβερνου σου , τον Αδωνακη...τον Μιλτακο...τον Χατζηδακη...τον Κυργιακο...την Κεφαλογιαννενα...τον απιθανο Δενδια....το τελειο Στουρναρι... και ζητηστε εν χορω ΣΥΓΝΩΜΗ απο τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !!!
(μηπως και προλαβουμε τα ..χειροτερα...)

αγαπημενες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και αγαπητοι ΕΛΛΗΝΕΣ
σε εμας ευχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και μονον σε εμας!!!!
για να αντεξουμε να τους δουμε οοοολους αυτους....
να οδηγουνται στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!.- 

μπλακ-αης


LAERTEION - ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ FREIBURG FC

“ΤΣΟΥΝΆΜΙ” Η ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟΥ: ΔΕΊΤΕ ΕΝΤΕΛΏΣ… ΓUΜΝΉ ΑΠΌ ΤΗ ΜΈΣΗ ΚΑΙ ΠΆΝΩ!



Η παρουσιάστρια του Alpha...αποκαλύπτει τη θηλυκή πλευρά της φορώντας μόνο ένα μαύρο κορμάκι και – κρατηθείτε – τίποτα άλλο από τη μέση και πάνω! Η φωτογράφιση είναι για το look book της νέας σειράς ρούχων με την υπογραφή της...




Πηγή: markos.tv

Τι δεν κατάλαβες ?




Η ΦΎΣΗ ΈΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΎΜΑ ΤΗΣ: ΙΔΟΎ ΤΟ ΦΡΟΎΤΟ ΠΟΥ ΚΌΒΕΙ ΤΗΝ ΌΡΕΞΗ «ΜΑΧΑΊΡΙ»

 
Για μία ακόμη φορά, η φύση φαίνεται πως έχει προβλέψει για όλα. Υπάρχουν φρούτα, η κατανάλωση των οποίων τονώνει το αίσθημα κορεσμού,
με αποτέλεσμα να περιορίζει την όρεξή μας για τσιμπολόγημα αργότερα μέσα στην ημέρα… 

Το πιο αποτελεσματικό απ’ όλα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loma Linda, στην Καλιφόρνια, είναι το… αβοκάντο! 



Προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο επηρεάζει τον κορεσμό της πείνας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την παραγωγή ινσουλίνης και το… τσιμπολόγημα, η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 26 υγιείς, αλλά υπέρβαρους ενήλικες, από τους οποίους ζήτησε να άλλοτε να τρώνε σκέτο το μεσημεριανό τους και άλλοτε να προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο σε ό,τι έτρωγαν. 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nutrition Journal», διαπιστώθηκε ότι η όρεξη των εθελοντών ήταν μειωμένη κατά 40% τις τρεις ώρες έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος με το αβοκάντο και κατά 28% τις επόμενες πέντε ώρες. 

Παράλληλα, οι εθελοντές δήλωναν πολύ πιο χορτάτοι τρεις ώρες μετά από το γεύμα. 

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χουάν Σαμπατέ, καθηγητής Διατροφής και πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής στο Loma Linda, το αίσθημα κορεσμού της πείνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον έλεγχο του σωματικού βάρους, διότι όσοι νιώθουν χορτάτοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν σνακ μεταξύ των γευμάτων. 

Τέλος, όπως παρατηρήθηκε, αν και η προσθήκη του αβοκάντο στη διατροφή των εθελοντών είχε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσότερων θερμίδων, δεν υπήρξε αύξηση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

arouraios.gr

ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΩΡΑ;


Προβόπουλος 2012: 
“Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά”
Προβόπουλος σήμερα:


ΜΕΓΆΛΕΣ ΑΛΉΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΓΥΝΑΊΚΕΣ!



1. Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες καταλαβαίνουν το...
“μέγεθος” ενός άντρα από το χέρι του… Για αυτό μπλέκουν συνήθως με“καραγκιόζηδες”… Ο Καραγκίοζης έχει μεγάλο χέρι!!!.
.

2. Όταν μία γυναίκα έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί Κρέμα Νυκτός, είναι γιατί έχει αρχίσει να μην βλέπεται την Ημέρα…

3. Όταν μια γυναίκα σου πεί για μία άλλη γυναίκα ότι έχει ωραίο κώλο, δεν περιμένει να την επιβεβαιώσεις… περιμένει να την διαψεύσεις…

4. Είναι αλήθεια οτι πολλές γυναίκες φτάνουν ευκολότερα σε οpγασμό με την βοήθεια μηχανικών βοηθημάτων…
Το κορυφαίο όλων είναι η Ferrari 458 Italia..

5. Αν μια πολύ όμορφη γυναίκα σου πεί οτι σε θεωρεί τον ιδανικό άντρα, είναι προφανώς αρραβωνιασμένη με άλλον…

6. Ειναι γεγονός οτι η γυναίκα σέρνει καράβι..Το ίδιο και η μαούνα…
Ποτέ όμως και οι δυο μαζι!

7. Οι περισσότερες γυναίκες ελκύονται απο τους άντρες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τις κερατώσουν… οι περισσότεροι άντρες ελκύονται απο τις γυναίκες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τους «κάτσουν»..

8. Μία γυναίκα όταν είναι “πιασμένη”, βλέπει αμέσως το χιούμορ σου, την εμφάνιση σου, τους τρόπους, την ευαισθησία σου και την ειλικρίνια σου… Βλέπει όλα τα προσόντα σου έκτος απο το μοναδικό προσόν που θα ήθελες να της δείξεις..,

9. Όταν μία γυναίκα λέει για κάποιον ότι δεν καταλαβαίνει τι βλέπουν οι γυναίκες σε αυτόν, εννοεί ότι θέλει να τον γνωρίσει, για να καταλάβει

10. Αν μία γυναίκα σου πεί «Σ’ αγαπώ» μετά το σeξ θέλει να μείνει έγγυος μαζί σου… αν σου πεί «Σ’ αγαπώ» πριν το σeξ μάλλον είναι ήδη έγγυος!

11. Οι γυναίκες δεν υποκρίνονται ποτέ τον οργασμό… Τον «ενσαρκώνουν»!!! (εδω πέφτει χειροκρότημα!!!)

12. Όταν μια γυναίκα σου δείχνει κάτι σε μια βιτρίνα, κάποια επέτειος πλησιάζει…

13. Οι γυναίκες θεωρούν φυσιολογικό να κοιμούνται με μια φίλη τους αγκαλία.. Το ίδιο και οι άντρες, ΕΙΔΙΚΑ αν βρίσκονται αναμεσά τους!!!

14. Για μία γυναίκα το τσαντάκι είναι ότι για έναν άντρα το σώβρακο… Το ότι δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί το περιεχώμενο δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να το έχεις πάντα μαζί σου…

15. Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες προσέχουν πολύ περισσότερο την εμφάνισή τους, απ’ ότι το μυαλό τους… Ξέρουν ότι ο άντρας βλέπει πολύ καλύτερα απ’ ότι σκέφτεται…

16. Μόνο μία γυναίκα μπορεί να ξοδέψει τα μαλλιά της κεφαλής της για τα μαλλιά της κεφαλής της…

17. Όταν μιά γυναίκα θέλει κάτι, συνομωτεί για να το πετύχει… το σύμπαν απλα συμμετέχει…

18. Όταν μία γυναίκα σου πλένει, μαγειρεύει, σιδερώνει, καθαρίζει, σκουπίζει, αδιαμαρτύρητα για μια ζωή, χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα, μάλλον είναι η μανά σου!
ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ
Καλημέρες σε όλους!



http://www.olathessaloniki.com

Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο ψυχανώμαλων – παιδεραστών που έδειχνε online ζωντανά βίντεο κακοποίησης

3

Δίκτυο παιδεραστών που προέβαλε ζωντανά βίντεο κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου με έδρα της Φιλιππίνες και «παραφυάδες» σε συνολικά 14 χώρες διέλυσαν οι αστυνομικές Αρχές της Βρετανίας, της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από πολύμηνη επιχείρηση.



Περίπου 15 παιδιά, ηλικίας έξι ως 15 ετών, απελευθερώθηκαν από τα «δίχτυα» του κυκλώματος από τους αστυνομικούς στις Φιλιππίνες.

Σαράντα έξι άνθρωποι έχουν έως τώρα συλληφθεί, εκ των οποίων οι 11 στις Φιλιππίνες και οι 17 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις ακόμα έρευνες, με 733 υπόπτους που θεωρείται ότι πλήρωσαν προκειμένου να παρακολουθήσουν ζωντανή κακοποίηση παιδιών μέσω webcams.

Ύποπτοι έχουν εντοπισθεί στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ταϊβάν, τη Δανία και την Ελβετία.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει πληρωμές που κατά περίπτωση ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων δέχονταν αμοιβές ώστε να συναινέσουν στην κακοποίηση των παιδιών.

Πάνω από 200 οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη προς το δημόσιο

hlektronikes-katasxeseis-640
Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά σε 4 Δ.Ο.Υ της χώρας με προοπτική να επεκταθεί σε όλες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μόνο 10.000 πολίτες προσήλθαν φέτος στις εφορίες για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων τους συγκριτικά με 230.000 πέρυσι. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν το στοιχείο, τονίζοντας τη μεγάλη βελτίωση που έχει επέλθει στις συναλλαγές με τις Δ.Ο.Υ μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών. Σημειώνεται ότι ήδη το 97% των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

ΣΟΚ στην Κυβέρνηση με την νέα δημοσκόπηση! Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά και την Α” Αθήνας!!! Χάνει και το τελευταίο προπύργιο η Νέα Δημοκρατία;;;

a45

Ένα από τα πλέον παραδοσιακά «προπύργια» της Νέας Δημοκρατίας, η Α” Αθηνών, φαίνεται πως χάνεται για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, καθώς δημοσκόπηση της GPO δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγεντρώνει και στην περιοχή αυτή μεγαλύτερα ποσοστά από τη ΝΔ.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές», το 19,8% απαντά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 19% την ΝΔ, το 10,5 % την Χρυσή Αυγή, το 5,9% το ΚΚΕ, το 4,3% τους ΑΝΕΛ, το 3,8% το ΠΑΣΟΚ και το 3, 7% την ΔΗΜΑΡ. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 17%
Σε αντίστοιχη ερώτηση για τις ευρωκλογές του Μαΐου, το 18,5% απαντά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18% την ΝΔ, το 9,1% την Χρυσή Αυγή, το 5,5% το ΚΚΕ, το 4,3% τους ΑΝΕΛ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που ισοψηφούν με ένα ποσοστό 3,6. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 21,7%.
Αισθητά μεγαλύτερη είναι η διαφορά στη Β” Αθήνας, όπου στην ερώτηση για βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,8%, έναντι 19% της ΝΔ, ενώ στην ερώτηση για τις επικείμενες ευρωεκλογές το 24,4% απαντά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 16,9% την ΝΔ, το 8,2% τη Χρυσή Αυγή, το 7% το ΚΚΕ, το 4,4% τους ΑΝΕΛ, το 3,9% το ΠΑΣΟΚ και το 3, 5% την ΔΗΜΑΡ. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 17,4%.

toxwni.gr

Το τυρί στις δόξες του – Έφτιαξαν κέικ από σάντουιτς με λιωμένο τυρί [εικόνες]

cheese5-570
Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις θαύματα με το κλασσικό «ψωμοτύρι»;
Το American Grilled Cheese Kitchen, ένα εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο, δημιούργησε το πρώτο κέικ από μικρά σάντουιτς με λιωμένο τυρί.
Οι σεφ έβαλαν τη φαντασία τους και με βάση το τσένταρ ως κύριο συστατικό, δημιούργησαν ένα γευστικότατο έργο τέχνης.
Δεν ξέρουμε αν είναι το πιο νόστιμο πράγμα στο κόσμο ή το πιο θανατηφόρο με τις θερμίδες που έχει, αλλά τουλάχιστον είμαστε σίγουροι πως υπάρχει.