ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Πρόστιμα μαμούθ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ


Πρόστιμα μαμούθ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα τελωνεία και ειδικότερα στα «δικαστήρια» που πραγματοποιούν οι τελωνειακές Αρχές και αφορούν εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ που εκτελωνίστηκαν με λανθασμένο τρόπο!
Πρόσφατο παράδειγμα έμπορος αυτοκινήτων ο οποίος είχε εισάγει πριν 10 χρόνια ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW τύπου 320το οποίο και εκτελωνίστηκε με βάση την οδηγία ρύπων 98/69 που φέρει και το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του οχήματος.
Πρόστιμα μαμούθ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Ωστόσο μετά από μερικά χρόνια αποφάσισε το Τελωνείο πως το συγκεκριμένο όχημα είχε εκτελωνιστεί με λανθασμένο τρόπο καθώς εκτιμά πως δεν πληροί την οδηγία ρύπων 98/69 αλλά την προγενέστερη που αφορά στην 96/69.
Αποτέλεσμα της αλλαγής οδηγίας ρύπων ήταν η επιβάρυνση του Τέλους Ταξινόμησης κατά 5.000 ευρώ περίπου τα οποία με τις προσαυξήσεις έχουν ξεπεράσει τις 9.000 ευρώ!
Πρόστιμα μαμούθ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Ωστόσο το θέμα της αυθαίρετης αλλαγής οδηγιών ρύπων από το Τελωνείο είναι γνωστή αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι γιατί δεν κάλεσε ποτέ κανένας στο τελωνειακό δικαστήριο τον έμπορο που είχε εισάγει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην και κατ' επέκταση χωρίς να του έχει δοθεί το δικαίωμα να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των τελωνειακών.
Ωστόσο σε αυτό όλο το παιχνίδι ευθύνη φέρει και η εισαγωγική εταιρεία καθώς με έγγραφό της προς το Τμήμα Τελωνειακών Διαδικασιών γνωστοποιεί πως το όχημα πληροί την οδηγία ρύπων 96/69.
Πρόστιμα μαμούθ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Από την άλλη μεριά το εργοστάσιο παραγωγής στο Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του αυτοκινήτου πληροί την οδηγία ρύπων 98/69.
Μετά οι Διευθύνσεις Μεταφορών φαίνεται πως δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια οδηγία πληρεί το όχημα που έχει εκτελωνιστεί στην Ελάδα.
Ειδικότερα η μία Διεύθυνση Μεταφορών στις 11/1/2006 με έγγραφό της Πιστοποιεί πως το όχημα πληρεί την οδηγία ρύπων 96/69.
Αλλη Διεύθυνση Μεταφορών στις 24/10/2006 πιστοποιεί πως το συγκεκριμένο όχημα που εκτελωνίστηκε πληρεί την οδηγία ρύπων 98/69!
Πρόστιμα μαμούθ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Σύμφωνα με πληροφορίες ο έμπορος ΙΧ απευθύνθηκε και πάλι στην εισαγωγική η οποία του απέστειλε βεβαίωση βάση της οποίας το αυτοκίνητο ανήκει στην οδηγία ρύπων 98/69.
Πάντως το γεγονός οι Τελωνειακές Αρχές της χώρας αλλά και Διευθύνσεις Μεταφορών αγνοούν το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης που φέρει κάποιο όχημα από το Εργοστάσιο Παραγωγής δύο πράγματα σημαίνει. Είτε γνωρίζουν ότι κάποια Πιστοποιητικά αναγράφουν πλασματικά στοιχεία είτε έχουν έχουν γνώσεις υψηλότερου επιπέδου από εκείνες που διαθέτουν τα στελέχη των εργοστασίων αυτοκινήτων.
Πρόστιμα μαμούθ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Από την άλλη μεριά βέβαια αναρωτιούνται πολλοί γιατί ποτέ οι Αρχές των Τελωνείων δεν έχουν καλέσει κάποια εισαγωγική εταιρεία;
Γιατί δεν λογοδότησε ποτέ κάποια εισαγωγική εταιρεία για λογαριασμό του εργοστασίου που εκπροσωπεί στη χώρα μας;
Γιατί τα στελέχη των Τελωνειακών Αρχών λαμβάνουν ως πραγματικά και αληθή τα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης μόνο των καινούριων αυτοκινήτων ενώ αντίθετα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα τα περνάνε από «κόσκινο»;
Γιατί δεν καλούν και την εισαγωγική εταιρεία ή το εργοστάσιο παραγωγής να λογοδοτήσει για πιθανές αλλαγές στις εκάστοτε οδηγίες ρύπων που αφορά την κάθε περίπτωση;
Τελικά στην Ελλάδα κάνουν ότι θέλουν κάποιοι δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες χειραγώγησης της ελεύθερης αγοράς ακόμη και αυτή ανήκει στο θεσμό που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ενωση...

Αραβας έδινε στην Claudia Schiffer 1 εκατ. ευρώ για να... δειπνήσει μαζί της!



Η Claudia Schiffer βρέθηκε κάποτε στο στόχαστρο ενός Αραβα πρίγκιπα, ο οποίος της έκανε, μάλιστα, πρόταση να δειπνήσει μαζί του έναντι 1 εκατ. ευρώ. Η πρόταση, φυσικά, περιείχε και ανήθικο περιεχόμενο και γι' αυτό το τοπ μόντελ την αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όμως, μία συνάδελφός της άρπαξε την ευκαιρία και βρέθηκε για ένα βράδυ στο πλευρό του πρίγκιπα.
Την ιστορία αυτή διηγήθηκε η ίδια η Schiffer, όταν της ζητήθηκε, σε συνέντευξη, να θυμηθεί την πιο περίεργη στιγμή της καριέρας της.
Η Γερμανίδα καλλονή θυμήθηκε το περιστατικό με τον πρίγκιπα τονίζοντας στο τέλος: «Δεν γίνονται τα πάντα για τα λεφτά. Θέλω να μπορώ να περπατάω στον δρόμο, νιώθοντας περήφανη για τον εαυτό μου»...

Πρωτάκουστο: «Ένδεια» στα προσόντα της βασίλισσας του καρναβαλιού στο Ρίο [βίντεο]

vasilissa-karnavaliou-rio-570
Για να γίνεις βασίλισσα του καρναβαλιού στο Ρίο πρέπει να έχεις χύσει τόνους ιδρώτα στο παρελθόν. Είναι ίσως από τις δυσκολότερες δοκιμασίες. Ιδρώτα πρέπει να χύσεις και τη μέρα που θα σε δοκιμάσουν στο ειδικό «σαμποδρόμιο» για να τσεκάρουν αν έχεις τα προσόντα. Ε, η φετινή από προσόντα υστερεί...
Γεγονός πρωτάκουστο για το καρναβάλι του Ρίο. Προσοχή: η φετινή βασίλισσα σε κάθε άλλο καρναβάλι του κόσμου θα ήταν αναμφίβολα πανάξια, αλλά επειδή στο Ρίο έχουν δει τα μάτια μας πράματα και θάματα. Η 20χρονη Λετσίτσια Γκιμαράες θα σύρει το φετινό άρμα και είναι βέβαιο ότι από κίνηση είναι άριστη.

ΚΑΨΙΜΟ ΚΕΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ


Ενα έθιμο που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στην Καστανία Πιερίας. Από νωρίς συγκεντρώθηκε κόσμος στο κέντρο του χωριού όπου στη συνέχεια, άναψαν τα κέδρα και ξεκίνησε το γλέντι από τους γηραιότερους.

Εκτός από τους τοπικούς άρχοντες, πολλοί ήταν οι επισκέπτες, οι οποίοι παρακολούθησαν την αναβίωση του εθίμου και απόλαυσαν  άφθονο κρασί, τσίπουρο και πολλά τοπικά εδέσματα. Την οργάνωση της εκδήλωσηςσυντόνισε ο Πρόεδρος  κ.Νικολόπουλος και ο νεοσύστατος Σύλλογος Αγίος Αθανάσιος. 










ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ

    
   Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες δείχνουν χωρίς αμφιβολία αυξημένο ενδιαφέρον για τους συνδυασμούς και τα πρόσωπα που διεκδικούν την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, αφού αναγνωρίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση, δηλαδή υπόθεση της τοπικής κοινωνίας. 

Είναι φανερό πως ιδιαίτερα σε δήμους με πληθυσμιακά μεγέθη σαν τον δικό μας ο εκλογικός αγώνας σχεδόν έχει τα χαρακτηριστικά της άμεσης δημοκρατίας, καθώς προϋποθέτει την ευρεία συμμετοχή των συνδημοτών μας και την ενεργότερη εμπλοκή τους στη διαμόρφωση του προγράμματος και των δράσεων του δήμου μας. Έτσι, οι ψηφοφόροι είναι σε θέση να αξιολογήσουν πρόσωπα και διακηρύξεις, να σταθμίσουν τις προτάσεις και τη συνέπεια λόγων και έργων, να κρίνουν την ποιότητα των ατόμων και την καθαρότητα της σκέψης τους, ώστε να αποφασίσουν υπεύθυνα και συνειδητά για τους εκπροσώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
   Η εμπειρία μου ως αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά την πρώτη τετραετία εφαρμογής του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, μου επιτρέπει να κάνω τη διαπίστωση πως οι διευρυμένοι δήμοι δε συνιστούν απλώς ένα καινούργιο οργανωτικό και διοικητικό μοντέλο που καθορίζει τα όρια και τον τρόπο λειτουργίας τους· πάνω από όλα αποτελούν ένα νέο πεδίο που απαιτεί πνεύμα κοινής συναντίληψης και συνευθύνης για τη χάραξη μιας σύνθετης και ολοκληρωμένης στρατηγικής, η οποία θα συναιρεί και θα συνεκτιμά όλα τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε επιμέρους περιοχής, μακριά από άγονους και κοντόφθαλμους τοπικισμούς και ιδιοτέλειες.
   Αυτό το δύσκολο λοιπόν εγχείρημα για να πετύχει προϋποθέτει οραματικό σχέδιο και αρχές αλλά και διάθεση συνεργασίας από όλους για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων. Η αλληλεγγύη και η συμμετοχή των ενεργών πολιτών, η κοινή συνεισφορά όλων στο να κλείσουν ρήγματα και προκαταλήψεις του παρελθόντος είναι οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος που θα αναθερμάνει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για τα κοινά και θα εμπλουτίσει με νέο περιεχόμενο την πραγματικότητα.
   Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο αρχών και σκέψεων επιδίωξή μου είναι να ενώσω όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου μας, όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής μας και να αναβαθμίσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας. Το πρωταρχικό πολιτικό μου αίτημα είναι όλες οι αποφάσεις και οι δράσεις μας να υπόκεινται όχι απλώς στους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας, αλλά να είναι αποτέλεσμα ανοιχτής και απροκατάληπτης διαβούλευσης με εξαντλητικές δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι μηχανισμοί και επίπλαστες πλειοψηφίες. Σε αυτή την κατευθυντήρια γραμμή έχουν θέση όλοι όσοι είναι αποφασισμένοι να σηματοδοτήσουν μαζί μας τη ρήξη με το παρελθόν και την αφυδατωμένη λογική μιας συμβατικής και κοντόθωρης διαχείρισης. Η συγκυρία σήμερα, παρά την πολύμορφη εθνική μας κρίση, είναι ευνοϊκή, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να δούμε την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας ως μια καινούρια αρχή, για ένα πιο ζωντανό και άμεσο όραμα, που εγγυάται, όπως πιστεύουμε, η αξιοπιστία των προθέσεων και των προτάσεών μας τις οποίες θα καταθέσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου στην κρίση σας σε εύλογο χρονικό διάστημα. Γι΄αυτό ζητώ τη συστράτευση και τη στήριξή σας στον αγώνα μας αυτόν που τον θεωρώ κοινή μας υπόθεση.

                                                                  Βαγγέλης Λαγδάρης
                                                             Υποψήφιος Δήμαρχος            
                                                                Πύδνας - Κολινδρού

Κούλουμα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Δ.Δίου-Ολύμπου: Από την Αποκριά στη Σαρακοστή! 


ΑΝΤΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ «ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ» ΚΑΙ «ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΑ», ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΛΟΓΩΝ
 


  Ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε να γίνουν στον Δ.Δίου-Ολύμπου ορισμένες από τις εκδηλώσεις αποκριάς και κούλουμων κατά το τετραήμερο της Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και Καθαρής Δευτέρας (28/2, 1/3, 2/3 και 3/3/2014). Υπήρξαν όμως και κάποια ελάχιστα διαλείμματα χωρίς βροχές, που έδωσαν ευκαιρίες για πραγματοποίηση τοπικών αποκριάτικων και άλλων εθίμων. 


Επρόκειτο για εκδηλώσεις που και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ανέλαβαν τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τη συμπαράσταση του δήμου καθώς και τοπικών - δημοτικών κοινοτήτων.
Παρά τα όποια εμπόδια έβαλε ο καιρός, όσες λίγες εκδηλώσεις έγιναν σε ανοιχτό χώρο, όπως για παράδειγμα στηΒροντού, είχαν αρκετή συμμετοχή, πολλά παιδιά έκαναν αισθητή την παρουσία τους και χάρηκαν για τα καλά, όπως επίσης και γονείς που τα συνόδευαν.

  Μεγάλη επιτυχία είχαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λεπτοκαρυά την Καθαρή Δευτέρα. Όπως είναι γνωστό, η Λεπτοκαρυά πραγματοποιεί κάθε χρόνο, την Καθαρή Δευτέρα, όχι μόνο κούλουμα αλλά και … εκδηλώσεις αποκριάς, γεγονός που ίσως να είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα.
Τυχερές από κάθε άποψη ήταν και οι εκδηλώσεις που έγιναν σε κλειστούς χώρους, όπως π.χ. η αποκριάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου και που διοργανώθηκε από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου – Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες», της παιδικής χορωδίας Πλαταμώνα και του παιδικού τμήματος της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου.
Μετ’ εμποδίων, λόγω καιρικών συνθηκών, τηρήθηκε, σε διάφορες περιοχές, και το κάψιμο των κέδρων, κυρίως σε γειτονιές, με χορούς και τραγούδια.
Το βράδυ της Κυριακής έβρεχε συνέχεια έως και τις πρωινές ώρες ενώ την Καθαρή Δευτέρα κάμποσες εκδηλώσεις με κούλουμα αναβλήθηκαν, κατά περιοχές, λόγω βροχοπτώσεων. Ωστόσο, κάποιες εκδηλώσεις έγιναν, επειδή μεταφέρθηκαν σε χώρους πολιτιστικών συλλόγων, όπως εκείνη του συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες».
Οι ευχές που κυριάρχησαν την Καθαρή Δευτέρα ήταν βασικά για «καλή Σαρακοστή» και για «συχωρεμένα». Όμως, ενόψει εκλογών για την αυτοδιοίκηση, ακούστηκαν και άλλου είδους ευχές, κυρίως από πολίτες προς υποψηφίους δημάρχους και υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για «καλή επιτυχία». 


Στοίχημα 5 ευρώ ότι ΠΑΣΟΚ και Άδωνις βρήκαν πάλι λόγο να αρπαχτούν

Adonis-25evro-570
Ως αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την επιβολή των 5 ευρώ στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι.
Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.
Για το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
ΣΥΡΙΖΑ: Έχει πολύ θράσος ο κ. Γεωργιάδης
"Η επιβολή 5 ευρώ εισιτηρίου που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ είναι το νέο φρικιαστικό επεισόδιο στο έργο διάλυσης της δημόσιας υγείας επί ημερών Γεωργιάδη και κυβέρνησης Σαμαρά", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο.
Όπως προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση, "ο κ. Γεωργιάδης έχει, μάλιστα, το θράσος να αποκαλεί «ευτελές» το ποσό των 5 ευρώ, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στις ανάγκες των πολιτών. Ο υπουργός Υγείας δεν προσφέρει κοινωνικό έργο προς τους ανασφάλιστους, όπως υποκριτικά υποστηρίζει, αλλά στερεί απο χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην τραγική ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία".
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, "τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά. Ένα πλατύ μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους θα σταθεί εμπόδιο στη διάλυση και την καταστροφή που οραματίζονται".

Τα ειρωνικά σχόλια των Άγγλων για τον Κώστα Μήτρογλου

Τα ειρωνικά σχόλια των Άγγλων για τον Κώστα Μήτρογλου
Χλευαστικά είναι τα σχόλια που άκουσε ο Κώστας Μήτρογλου από Άγγλους δημοσιογράφους για την εμφάνισή του κόντρα στην Γουέστ Μπρόμγουιτς.
Οι Πολ Μέρσον και Τζεφ Στέλινγκ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το onsports, κορόιδεψαν σε τηλεοπτική εκπομπή στο SSN τον διεθνή Έλληνα επιθετικό με αφορμή τον αποκλεισμό του από την αποστολή των Κότατζερς για την αναμέτρηση με την Τσέλσι στο «Κρέιβεν Κότατζ». Oι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού τεμπέλη για τον τρόπο που τρέχει στον αγωνιστικό χώρο.

«Ρωσο-Ουκρανική σύρραξη σημαίνει αναπόφευκτα… Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για πόλεμο - Πάνοπλοι Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν δύο αεροδρόμια
Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του πρώτου Προέδρου της Ουκρανίας μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, Λεονίντ Κραβτσούκ.
«Μία Ρωσο-Ουκρανική σύρραξη θα μετατραπεί αναπόφευκτα σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε στο πρόγραμμα «Shuster Live», συμπληρώνοντας ότι «η Ουκρανία σήμερα προστατεύει με τη στάση της όλο τον κόσμο». .
«Όλοι σήμερα, και το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ, πρέπει να καταλάβουν ότι το πιο σημαντικό είναι να προστατέψουν την Ουκρανία ως κράτος που βρίσκεται στο δρόμο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας» τόνισε ο Λεονίντ Κραβτσούκ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το ουκρανικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 5 μονάδες, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή – Δημοσκόπηση-σοκ της Palmos Analysis

dhmoskophsh-570
Μειωμένα ποσοστά για όλα τα κόμματα, προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Palmos Analysis.
Η δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και διενεργήθηκε από την Palmos Analysis, δείχνει σαφές προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α έναντι της ΝΔ με την διαφορά στις 3,8 μονάδες για τις ευρωεκλογές και πέντε μονάδες για τις εθνικές εκλογές.
Ειδικότερα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει ποσοστό 19,9% στις ευρωεκλογές με την ΝΔ να έρχεται δεύτερη με 16,1%, δηλαδή διαφορά της τάξεως του 3,8%.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, το ΚΚΕ με 3,4%, ΑΝ.ΕΛ με 2,4%, ΛΑΟΣ με 1,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜ.ΑΡ με 1,2%. Η απάντηση «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει το 4,8%, το «άκυρο – λευκό» 4,7%.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μεγαλύτερο από την πρόθεση ψήφου για το κυβερνών κόμμα και 1,7% κάτω από την πρόθεση ψήφου για την αξιωματική αντιπολίτευση, 18,2%. Επίσης το 10,8% απάντησε ότι θα απέχει από τις εκλογές.
Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει 25,1%, δεύτερη η ΝΔ με 20,1% και Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 10,1%. Οι ΑΝ.ΕΛ και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό 3,5% ενώ το ΚΚΕ 3,8%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκεται η ΔΗΜ.ΑΡ με 1,9%, ο ΛΑΟΣ με 1,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. Το 13% απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 7,2% θα απέχει από την διαδικασία.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις «δεν θα ψηφίσω», «δεν έχω αποφασίσει» και «λευκό – άκυρο» είναι αυθόρμητες τόσο στην δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Με βροχή υποδέθηκαν τη Σαρακοστή οι κάτοικοι του Κολινδρού, καθώς και πολλοί επισκέπτες στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου.