ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πώς το σκόρδο, ο πιο βρωμερός καρπός εξοντώνει όλες τις αρρώστειες…!

skordo
Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά πάντων και εξοντώνει ότι βρεθεί στον δρόμο του, ενώ για την υγεία μας είναι σχεδόν πανάκεια.
Σκόρδο μια Υπερτροφή Δύναμης
Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο αντίδοτο, που δρα κατά πάντων
Κατά της γήρανσης, του καρκίνου, του Αλτζχάιμερ, της κατάθλιψης, των αλλεργιών, του εμφράγματος, του κρυώματος, των ιών, των μικροβίων… τέλος δεν έχει η λίστα με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο άνθρωπος από αυτό το μικρό θαυματουργό δώρο της φύσης. Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό η ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.
Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.
Πως Ενεργεί το Σκόρδο;
Το σκόρδο περιέχει ένα απίστευτα σύνθετο μίγμα χημικών ενώσεων και οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να ανακαλύψουν σε ποιες από αυτές τις ουσίες οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Όμως είναι γνωστό ότι οι χημικές ενώσεις που περιέχονται στο σκόρδο έχουν ποικίλες δράσεις – ως αντιβιοτικές η αντί-ικές, ουσίες, παράγοντες μείωσης της αρτηριακής πίεσης, αναστολείς του καρκίνου, αποσυμφορητικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και επιδεικνύουν προστατευτική δράση έναντι της γήρανσης στα κύτταρα του εγκεφάλου. Τα πειραματόζωα στα όποια χορηγήθηκε σκόρδο λειτουργούν καλυτέρα σε προχωρημένη ηλικία και ζουν περισσότερο. Φυσικά τα πειραματόζωα ΔΕΝ πήγαιναν σε τσιπουράδικα ή σουβλακερί, και λοιπούς σκουπιδότοπους.
Πως Είναι Υπερτοφή το Σκόρδο?
Αποκλείει και κατατροπώνει τον καρκίνο. Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει να αποφύγεις τον καρκίνο καθώς μεγαλώνεις. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο του στομάχου και του παχέως εντέρου
. Όπως έδειξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μινεσότα και στη όποια πήραν μέρος 60 χιλιάδες ηλικιωμένες γυναίκες από την πολιτεία της Αιόβα, που έτρωγαν σκόρδο περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου σε σχέση με αυτές που δεν έτρωγαν ποτέ σκόρδο. Παράλληλα μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα και την Ιταλία, έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν σκόρδο και κρεμμύδια, στο πλαίσιο αυστηρά υγιεινής διατροφής, διατρέχουν λιγότερες από τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του στομάχου.
Επιπλέον, Το σκόρδο μπορεί να δράση και ως χημικοθεραπευτικός παράγοντας, επιβραδύνοντας η και καταστέλλοντας την ανάπτυξη του καρκίνου στους καρκινοπαθείς. Νέα ερευνητικά δεδομένα από το Ογκολογικό κέντρο Μεμόριαλ Σλοαν Κέτερινγκ στη Νέα Υόρκη δείχνουν ότι τα συστατικά του σκόρδου στην πραγματικότητα περιορίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Μειώνει την χοληστερόλη
Σύμφωνα με μια σημαντική επισκόπηση όλων των επιστημονικών δεδομένων που πραγματοποιήθηκε από τον Στηβεν Γουορσοφσκι στο ιατρικό κολέγιο της Νέας Υόρκης, η κατανάλωση μισής έως μιας σκελίδας σκόρδου, η ισοδύναμης ποσότητας σε συμπλήρωμα σκόρδου, είχε ως αποτέλεσμα τη μέση μείωση της υψηλής χοληστερόλης κατά 23 μονάδες, δηλαδή κατά 9% περίπου. Στην ανάλυση του χρησιμοποιήθηκαν και δοκιμάστηκαν καθημερινά 900mg ταμπλέτες σκόνης σκόρδου kwai, σκονη σκόρδου που είχε υποστεί ξήρανση με ψεκασμό και 1000 mg υδατικό εκχύλισμα Kyolic.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μια η δυο σκελίδες σκόρδου ημερησίως, η ισοδύναμη ποσότητα συμπληρώματος σκόρδου μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά όπως και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την μείωση της χοληστερόλης, τα όποια θεωρούνται επιτυχή όταν επιφέρουν μείωση της χοληστερόλης κατά 15%.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να επωφεληθεί κάνεις από τα ευεργετικά αποτελέσματα του σκόρδου στη μείωση της χοληστερόλης, απαιτείται συνεχής λήψη σκόρδου, για χρονικό διάστημα ενός έτους, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Μια παρόμοια Βρετανική μετά-ανάλυση, η στατιστική ανάλυση των μέχρι σήμερα επιστημονικών δεδομένων, έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων σκόρδου είχε ως αποτέλεσμα την μέση μείωση της χοληστερόλης κατά 12%.
Επιπλέον, το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση
Μια διπλή τυφλή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Γερμάνια έδειξε ότι η κατανάλωση ποσότητας σκόρδου ισοδύναμης με δυο σκελίδες σκόρδου ημερησίως είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της αρτηριακής πίεσης από 171/102 σε 152/89 έπειτα από τρεις μήνες, μέσα σε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, χωρίς κρεατοφαγία.
Καταπολεμά την δημιουργία θρόμβων, άλλος ένα σημαντικός τρόπος με τον όποιο το σκόρδο καταπολεμά τις καρδιακές νόσους είναι, με την αποτροπή του σχηματισμού επικινδύνων θρόμβων η αλλιώς διευκολύνοντας την ομαλή ροη του αίματος στις αρτηρίες.
Το σκόρδο εμποδίζει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και την προσκόλληση τους στα τοιχώματα των αρτηριών, γεγονός που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την απόφραξη των αρτηριών. Ο Ερικ Μπλοκ, καθηγητής χημείας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Ολμπανι, έχει απομονώσει ένα συστατικό του σκόρδου το ατζοένιο το οποίο έχει ισχυρότατες αντιπηκτικές ιδιότητες.
Το σκόρδο επίσης ενισχύει το ινωδολητικό σύστημα που έχει την ικανότητα να διασπά τους θρόμβους. Σε μια διπλή τυφλή μελέτη Ινδών φοιτητών της ιατρικής, η χορήγηση τριών σκελίδων σκόρδου ημερησίως βελτίωσε την θρομβολυτική δράση του ιδονολυτικου συστήματος κατά 20% περίπου. Το μαγειρεμένο σκόρδο δείχνει να έχει ακόμη μεγαλύτερες αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Το σκόρδο καταπολεμά επίσης την γήρανση και την απόφραξη των περιφερικών αρτηριών, καθώς και των αρτηριών της καρδίας.
Αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σύστημα
Εντυπωσιακές νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματόζωα στην Ιαπωνία αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να αποκαταστήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την λειτουργία του εγκέφαλου και του ανοσοποιητικού συστήματος σε ηλικιωμένους αρουραίους, αφού είναι γνωστό ότι η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος επιδεινώνονται με την αύξηση της ηλικίας.
Συμφώνα με τον Δρα Χιροσι Σαιτο καθηγητή φαρμακευτικών επιστήμων στο πανεπιστήμιο του Τόκιο οποίος έχει εξετάσει δεκάδες φυσικά και συνθετικά προϊόντα, αναζητώντας νέα φάρμακα για την γεροντική άνοια, το σκόρδο μπορεί ακόμη και να συμβάλει στην αποτροπή η την αναστροφή της «άνοιας» τύπου Αλτσχαιμερ.
Επιμηκύνει την ζωή
Ο Δρ Σαιτο, ένας από τους πιο διακεκριμένους ερευνητές της Ιαπωνίας στον τομέα της γήρανσης, παρατήρησε ότι το σκόρδο είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ορίου ζωής των ποντικιών που χρησιμοποίησε στο εργαστήριο του. Ομολογεί ότι άρχισε να δοκιμάζει το σκόρδο στα πειραματόζωα του, επειδή είναι πολύ γνωστό, πανάρχαιο Ιαπωνικό φάρμακο για την γεροντική άνοια. Το ωριμασμένο εκχύλισμα σκόρδου που χρησιμοποίησε στα πειράματα του είναι αυτό που πωλείται στις ΗΠΑ με την εμπορική ονομασία Kyolic.
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η αλλισίνη,ένα από τα κυριότερα συστατικά του σκόρδου,στο όποιο οφείλει τη χαρακτηριστική οσμή του, είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενδογενούς παράγωγης δυο ισχυρών αντιοξειδωτικών ενζύμων,της καταλασης και της περοξειδασης της γλουταθειονης,που έχουν αποδειχτεί ότι παρατείνουν τη διάρκεια του βίου στις κατώτερες μορφές ζωής
Σκόρδα είναι το φυσικό αγχολυτικό
«Το σκόρδο είναι αγχολυτικό, ηρεμιστικό,ενώ επιπλέον λειτούργει και ως αντικαταθλιπτικό, όπως το Πρόζακ και με πολύ ηπιότερο τρόπο» αναφέρει ο Δρ Ζιλ Φιλιον του ινστιτούτου Παστέρ στη Γαλλία, «η κατανάλωση σκόρδου μπορεί απλά να σας κάνει να αισθανθείτε καλυτέρα»
Ο Δρ Φιιον έχει ανακαλύψει ότι το σκόρδο επηρεάζει την απελευθέρωση της σεροτινης- μιας χημικής ουσίας που υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση στον εγκέφαλο και συμμετέχει στη διαμόρφωση της ψυχολογικής διάθεσης και της συμπεριφοράς του ανθρώπου και κατά συνέπεια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο άγχος,στην κατάθλιψη,στο άλγος,στην επιθετικότητα,στο στρες,στον ύπνο και στη μνήμη.
Τα υψηλά επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο λειτουργούν ως ηρεμιστικό, κατευνάζουν και ηρεμούν, βοηθούν στον ύπνο και ανακουφίζουν από την κατάθλιψη. Ο Δρ Φιλιον πιστεύει ότι το σκόρδο συμβάλλει στη ρύθμιση του συστήματος της σεροτονἰνης. Μια ιαπωνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς έδειξε ότι το εκχύλισμα σκόρδου είχε το 60% της αποτελεσματικότητας του βάλιουμ στην ανακούφιση από το στρες.
Τι γίνετε με τα δισκία σκόρδου?
Στις περισσότερες περιπτώσεις (όχι όμως και σε όλες) τα συμπληρώματα σκόρδου περιέχουν τις ίδιες αντιγηραντικές χημικές ενώσεις όπως και το ωμό σκόρδο. Αυτού του είδους τα συμπληρώματα έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα σε ζώα και σε ανθρώπους, ιδιαίτερα στη Γερμανία,στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ και έχουν επιδείξει συγκεκριμένα αντικαρκινικά και καρδιαγγειακά οφέλη. Τα δισκία σκόρδου αποτελούν το πιο δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής, που έρχεται πρώτο σε πώλησης μεταξύ των συμπληρωμάτων και φαρμάκων που μπορεί να προμηθευτεί κάνεις δίχως συνταγή γιατρού
Ποια ποσότητα σκόρδου είναι αρκετή;
Δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας. Πηγή Φιλοσοφία και Ερευνα

Η νέα γενιά μπορεί,αλλά φεύγει στο εξωτερικό και δεν θέλει να ακούει για κόμματα.Αυτοί που μένουν..μπορούν ;

Θ. Λιακόπουλος: "Η νέα γενιά μπορεί να επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα"

Την πίστη ότι η νέα γενιά μπορεί να επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας, εξέφρασε ο επανεκλεγείς στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Λιακόπουλος. 

Το παραπάνω υποστηρίζεται και από τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από την Συγγρού για τη σύνθεση της Π.Ε. που προέκυψε από το 9ο Συνέδριο της ΝΔ. 

Η ανανέωση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής σε σχέση με τη σύνθεση της προηγούμενης φτάνει το 55,5%, οι παραγωγικές ηλικίες (26 έως 50 ετών) εκπροσωπούνται με ποσοστό 61%, ενώ περίπου το 75% των μελών της Πολιτικής Επιτροπής είναι πανεπιστημιακού επιπέδου.

Άλλο ένα λουκέτο στον Πεζόδρομο της Κατερίνης. Καφέ αυτή τη φορά.Αυτοκτονίες, λουκέτα, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα στην Πιερία των 4 κυβερνητικών βουλευτών, είμαστε.....

βενιαμιν

Αυτοκτονία στο κέντρο της Κατερίνης

Τέλος στη ζωή του έδωσε πριν λίγο μετά τις 10 το πρωι ένας συμπολίτης μας 45 ετών. Ο άτυχος άνδρας  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήδηξε από την ταράτσα του μεγάρου Παπαγεωργίου, έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων που εκείνη την ώρα καθόταν στα  μαγαζιά του ισογείου και κατέληξε στον δρόμο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και η αστυνομία που απέκλεισε το χώρο. Ο άτυχος 45χρονος διεκομίσθη νεκρός στο νοσοκομείο, όπου θα διενεργηθεί όπως είπε ο διοικητής  νοσοκομείου νεκροψία-νεκροτομή. Η αστυνομία αυτή την ώρα προχωρά στη ταυτοποίηση των στοιχείων του και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Προβολή του Τσάι Ολύμπου από τους καλλιεργητές με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη,  5 Ιουλίου  2013




                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



       








Σ.Μαυρίδου: Αξιοποιούμε με κάθε τρόπο δράσεις που έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα

Δ.Ρουκάς: Η πρώτη Βεβαίωση Καταλληλότητας σε τοπική  επιχείρηση για τυποποίηση και διακίνηση ιδιοπαραγόμενου Τσάι Ολύμπου με βάση τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ




Μετά την ορεινή ποδηλασία που πραγματοποιήθηκε στη Σφενδάμη, αυτή την φορά  δροσερό ισοτονικό ρόφημα από Τσάι Ολύμπου με  μέλι Πιερίας,  προσφέρθηκε κατά τον τερματισμό, στους αθλητές που συμμετείχαν στο 10ο  Olympus Marathon,  που πραγματοποιήθηκε στον Όλυμπο.


Πάνω από 600 αθλητές απ όλο τον κόσμο απόλαυσαν ένα πραγματικά "θεϊκό" ρόφημα,  που προσέφεραν  καλλιεργητές τσαγιού της Πιερίας. Το δροσιστικό ρόφημα από Τσάι Ολύμπου είχαν την χαρά να γευτούν  και  εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου κατά τον τερματισμό του 10ου Olympus Marathon. Στους αθλητές πέρα από το ρόφημα κατά τις απονομές που ακολούθησαν,  προσφέρθηκαν και ανθοδέσμες από Τσάι Ολύμπου.


“Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην κατεύθυνση της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, στηρίζει πάντα διοργανώσεις και εκδηλώσεις, που μπορούν να αποτελέσουν το μέσο προβολής  του ευλογημένου τόπου μας και των αγαθών της εύφορης Πιερικής γης. Με συνεργασία και οργάνωση αξιοποιούμε με κάθε τρόπο,  δράσεις που έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας και το μυθικό βουνό των Θεών. Η Π.Ε.Πιερίας,  από τη θέση του συνδιοργανωτή,  επιχείρησε να συμβάλλει και μέσα από αυτή  τη διοργάνωση στην προώθηση του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σοφία Μαυρίδου.





«Χαρήκαμε που οι αθλητές και οι επισκέπτες δοκίμασαν και ενθουσιάστηκαν από το ρόφημα και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν οι καλύτεροι  διαφημιστές του προϊόντος  μας  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε η κ. Τάνια Φυσικοπούλου, βιοκαλλιεργητής του Τσάι Ολύμπου ενώ στη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την προβολή τόσο της καλλιέργειας όσο και της διάθεσης του Τσάι Ολύμπου,  αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Κωστόπουλος, επίσης  βιοκαλλιεργητής, που χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία των καλλιεργητών Τσάι Ολύμπου στο Olympus Marathon.



Δυνατό σήμα κατατεθέν αποτελεί για την Πιερία και το Τσάι Ολύμπου, σύμφωνα με τον  Επιστημονικό Συνεργάτη  της Π.Ε. Πιερίας,  κ Δημήτρη Ρουκά. Άλλωστε,  ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας χορήγησε Βεβαίωση  Καταλληλότητας σε τοπική επιχείρηση τυποποίησης Τσάι Ολύμπου,  μετά από επιτόπιο έλεγχο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ο νόμιμος τρόπος τυποποίησης και διακίνησης του βοτάνου.




Οι αθλητές που ξεκίνησαν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και αφού διέσχισαν 21 χιλιόμετρα -μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου- έφτασαν  ως τα 2780 μέτρα και  επέστρεψαν στην πόλη του Λιτοχώρου,  τερματίζοντας στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου, όπου και ολοκληρώθηκε ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 αστέρι νέα






Συνέντευξη τύπου παραχωρεί η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, αύριο,  Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, στις 10 το πρωί,  στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, με θέμα τη διεξαγωγή του  67ου  Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Ηνωμένων Πολιτειών, που πραγματοποιείται από 7-12 Ιουλίου 2013 στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας και τη συναυλία των απανταχού απόδημων Μακεδόνων -υπό την αιγίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής- που θα λάβει χώρα την  Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 9:30 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο Δίου με τους  Γιώργο  Νταλάρα  και  Γλυκερία,  σε ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με θέμα τη Μικρά Ασία και το Βυζαντινό Εσπερινό. 

Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας Πρόσκληση για εθελοντές



    Στα πλαίσια του Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στον Κολινδρό και το Μακρύγιαλο αντίστοιχα,  παρακαλούμε  όποιος δημότης – δημότισσα επιθυμεί να βοηθήσει  εθελοντικά στην όλη διοργάνωση να παραβρεθεί τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων  στους χώρους που  αυτές θα λάβουν χώρα και να δηλώσει συμμετοχή. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν  φολκλορικά συγκροτήματα με 400 χορευτές  από  Ρωσία, Ουκρανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τουρκία, Σλοβακία και Ελλάδα.   Εθελοντικά συμμετέχουν  και στηρίζουν το Φεστιβάλ οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κολινδρού «Νικόλαος Λούσης», Ποντιακός Σύλλογος Μακρυγιάλου «Ο Πόντος» και Φιλανθρωπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης».



Από τη ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε Πύδνας Κολινδρού

Επτά νέες προσθήκες ποδοσφαιριστών στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και έπεται συνέχεια.

Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου προσθέτει έξη ποδοσφαιριστές στο φετινό ρόστερ  του.

Τον Γιώργο Καλαϊτζή και τον Αχιλλέα Τόσκα δανεικούς για ένα χρόνο απο τον Πιερικό.
Τον Χρήστο Τσιαμπέρα (τερματοφύλακας) , δανεικό για ένα χρόνο απο τον....
Βατανιακό.
Τον Κωστόπουλο Παναγιώτη (Πανίκα), τον Κωστόπουλο Σίμο (Σιμάο), τον Κεσόπουλο Γιώργο που επανέρχονται στην ομάδα μετά απο απουσία μιάς αγωνιστικής περιόδου.
Και τον Λευτέρη Ασλανίδη γυρίζει στην ομάδα απο τον Σβορώνο.
Οι προσθήκες αυτές στο υπάρχον ρόστερ , καθώς επίσης και η ενεργοποίηση ποδοσφαιριστών όπως ο Στράτζαλης Στέργιος που απήχε τη φετινή χρονιά (λόγω πανελλαδικών εξετάσεων), ισχυροποιούν την ομάδα του Εθνικού, που φέτος έχει ώς στόχο και  τον πρωταθλητισμό.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το καινούριο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΒΕΝΙΑΜΙΝ στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.





Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε:

Χειροποίητες κατασκευές, κουβέρτες καπιτονέ από μονογονικές μητέρες, κοσμήματα, διακοσμητικά από φυσητό γυαλί, κατασκευές βιτρό, σαπούνια γλυκερίνης, βιβλία, CD, computer products, και διάφορα άλλα αντικείμενα – δώρα από φίλους και συνεργάτες του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Οι αγορές σας συμβάλλουν στη στήριξη:

1. Αγκαλιάς (της πρώτης Παιδικής Στέγης – Οικογενειακής Εστίας για παιδιά σε κίνδυνο,)
2. Παιδιών χωρίς πατρική – οικογενειακή φροντίδα
3. Μονογονικής ομάδας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ,

Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ στηρίζει έμπρακτα την ομάδα των μονογονικών οικογενειών, μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος

1. Προωθώντας και προβάλλοντας τα χειροποίητα προϊόντα τους (κουβέρτες καπιτονέ- quilts, τσάντες, μαξιλάρια, θήκες, καλύμματα, πορτοφόλια, τσαντάκια) σε όλους τους επισκέπτες του eshop

2. Καταβάλλοντας το σύνολο του αντιτίμου που προέρχεται απο την αγορά των εν λόγω προϊόντων, στις κυρίες που τα κατασκευάζουν

3. Αποδίδοντας στο κράτος το Φ.Π.Α που αντιστοιχεί στην αγορά αυτών των προϊόντων

4. Καλύπτοντας το χαρτόσημο που απαιτεί το Κράτος για τις αγορές προϊόντων απο μη Επιτηδευματίες

Με αυτό τον τρόπο ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ γίνεται έμπρακτα μια "ΑΓΚΑΛΙΑ" προστασίας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη μέσω της τεχνολογίας αλλά και της δημιουργίας χειροποίητων προϊόντων των μονογονικών οικογενειών.
 Unsubscribe from Newsletter 

Φώτης Κουβέλης: Ο Σαμαράς ήθελε εκλογές (video)

«Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.«Οφείλω να είμαι πολύ σαφής μαζί σας. Οταν ένας πρωθυπουργός, όταν ένα κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση και είναι το μεγαλύτερο, αποφασίζει να προχωρήσει στην έκδοση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από τα άλλα δύο κόμματα που συγκυβερνούν δεν αποτελεί πράξη και συγκεκριμένη μαρτυρία για την επιλογή ότι πήγαινε για εκλογές;», αναρωτήθηκε ο κ. Κουβέλης.
Και πρόσθεσε: «Τις ήθελε τις εκλογές, αλλά όταν υπήρξε η ευρωπαϊκή πίεση, υπήρξε η πίεση των πραγμάτων τότε ανέκρουσαν πρύμνα. Δεν είχα τίποτε άλλο να κάνω. Εκείνο που έπρεπε να κάνω είναι αυτό που έπραξε η Δημοκρατική Αριστερά. Αποχώρησε από την κυβέρνηση».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για μεγάλες διαφορές για την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τον αντιρατσιστικό νόμο: «Βγήκε το ΣτΕ και έλεγξε το νόμο για την ιθαγένεια ως προς ορισμένες διατάξεις του και είπαμε βεβαίως να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσουμε στην σύνταξη ενός καινούργιου νόμου λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του ΣτΕ. Νόμος δεν υπάρχει ακόμη σήμερα… Και δεν υπάρχει διότι έχει κατατεθεί, έχει δυναμική την παρουσία η βαθύτατα συντηρητική άποψη η οποία εκπορεύονταν όχι από κάποια κυβέρνηση, από την τριμερή κυβέρνηση, αλλά από τον χώρο του Μαξίμου τον χώρο της ΝΔ».
Και συνέχισε ο κ. Κουβέλης: «Θέλετε να πάμε και στον αντιρατσιστικό νόμο; Να πάμε κι εκεί. Πέρα από το γεγονός ότι ήταν διεθνής υποχρέωση της χώρας, το Μαξίμου πίεζε και έλεγε “γιατί αργεί η έκδοση του αντιρατσιστικού νόμου” και πράγματι προχώρησε ο αντιρατσιστικός νόμος. Και πράγματι προχώρησε ο αντιρατσιστικός νόμος. Το Μαξίμου πρέπει να σας πω ότι επέμενε πως οι διατάξεις που είχε το σχέδιο νόμου ήταν ήπιες, ήταν μαλακές. Κι αναγκάζονταν ο υπουργός δικαιοσύνης να προσαρμόσει εκείνα που έρχονταν ως οδηγίες από το Μαξίμου. Και κάποια προέκυψε η μεγάλη διαφοροποίηση της θέσης του Μαξίμου. Είπε δεν χρειάζεται αντιρατσιστικός νόμος…»

Αυτό είναι το νέο «φτηνό» iPhone – Πόσο θα κοστίζει (pics)

Το "φθηνό" μοντέλο iPhone της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μαζί με το iPhone 5S, ωστόσο ήδη διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες από τις συσκευές καθώς και η τιμή της συσκευής. Φήμες εδώ και μήνες έλεγαν ότι το...
«φτηνό» iPhone θα κυκλοφορήσει σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς και όπως φαίνεται από τις εικόνες αυτές οι φήμες επαληθεύονται.

Οσο για την τιμή του νέου iPhone, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η συσκευή με τα 16GB αποθηκευτικού χώρου θα στοιχίζει 349 δολάρια, για τη συσκευή με τα 32GB 449 δολάρια και για τα 64GB 549 δολάρια.


Παρόλο που δεν ακούγεται και τόσο «οικονομικό», οι τιμές αυτές είναι 300 δολάρια χαμηλότερες από το κόστος του iPhone 5 ενώ είναι χαμηλότερες ακόμα και από την τιμή του iPhone 4 των 8GB που σήμερα αγγίζει τα 450 δολάρια.


Ελλάδα: Ποια σημεία είναι ακατάλληλα για κολύμβηση

Σε αναφορά στην πρόσφατη αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

“Η εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των ακτών και υδάτων κολύμβησης αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τη χώρα.

Εφαρμόζοντας τα κριτήρια της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας η Ελλάδα έχει να επιδείξει άριστα αποτελέσματα, με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης να κατατάσσεται μεταξύ των καλυτέρων της Ευρώπης. Στον επίσημο σχετικό ιστότοπο για τα κολυμβητικά ύδαταwww.bathingwaterprofiles.gr δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση της ΕΓΥ για το 2012 (σε συμφωνία και με την αντίστοιχη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης κατόπιν στατιστικής επεξεργασίας των μικροβιολογικών δεδομένων, για την τετραετία 2009-2012 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 και στο Παράρτημα Ι της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ. Συνολικά, παρακολουθήθηκαν 2155 σημεία και προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

-2.149 (ποσοστό 99.7%) χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για κολύμβηση, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών (πάνω από 2000) να κατατάσσονται στην υψηλότερη κλίμακα της εξαιρετικής ποιότητας. .

-Μόνο έξι σημεία (ποσοστό 0.03%) χαρακτηρίζονται ως «ανεπαρκούς ποιότητας», τα οποία βρίσκονται σε παράκτια ύδατα.

Ωστόσο, για τα έξι αυτά σημεία (Αγυιά-Καμπιγκ Πάτρα, Μποζαΐτικα-Αχαΐα, Πλαζ Πρόκου – Εθνικό Στάδιο Γυθείου, Χώρα – Καμάρα /Άνδρος, Μαρίνα Πόρτο Καρράς) θα πρέπει να επισημανθεί ότι:

Στα τέσσερα πρώτα σημεία το αποτέλεσμα οφείλεται σε υψηλές συγκεντρώσεις των εξεταζόμενων μικροβιολογικών παραμέτρων που παρατηρήθηκαν κατά την κολυμβητική περίοδο του έτους 2010, ενώ η ποιότητα των υδάτων εμφανίζει συνεχή βελτίωση τα έτη 2011 και 2012.

Κατά συνέπεια δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των λουομένων, ενώ δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων (π.χ. σύσταση για απαγόρευση κολύμβησης) για την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο του 2013. Σημειώνεται ότι για λόγους πληρέστερου ελέγχου από το 2013 έχει ενταχθεί νέο πρόσθετο σημείο παρακολούθησης, στην ακτή Δάφνη του Δήμου Πατρέων.

Για το πέμπτο σημείο (Χώρα-Καμάρα Άνδρου), βάσει των Μητρώων ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης στη συγκεκριμένη περιοχή εκβάλει αγωγός αποχέτευσης λυμάτων και ο Δήμος Άνδρου έχει αναρτήσειπινακίδα απαγόρευσης της κολύμβησης ήδη από το 2011. Σε κάθε περίπτωση κατά την παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης την κολυμβητική περίοδο 2012, παρατηρήθηκε ότι οι συγκεντρώσεις των εξεταζόμενων μικροβιολογικών παραμέτρων μειώθηκαν σε σύγκριση με την κολυμβητική περίοδο του 2010, που οι τιμές ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Σε ότι αφορά στο έκτο σημείο (Μαρίνα Πόρτο Καρράς) το σημείο εντοπίζεται εντός της Μαρίνας του Πόρτο Καρράς στην οποία εκ του νόμου ούτως ή άλλως απαγορεύεται η κολύμβηση. Επισημαίνεται ότι στην ταυτότητα που συντάχθηκε και δημοσιοποιήθηκε το 2011 εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ύδατα δεν είναι κολυμβητικά.

Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένου ότι δεν πρόκειται για αναγνωρισμένα ύδατα κολύμβησης, προτάθηκε από την ΕΓΥ (με κοινοποίηση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ως μη έχουσα νόημα κατά την Οδηγία, η αφαίρεση των δύο αυτών σημείων (5 και 6) από το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, ακολουθώντας τη διαδικασία αναθεώρησης του Δικτύου Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης που καθόρισε το 2012 η ΕΓΥ με την υπ΄αρ. 1007172/27-04-2012 Εγκύκλιο.

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων έχει ήδη προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε με πρόταση των αρμόδιων Αποκεντρωμένων Διευθύνσεων, με το παραπάνω σκεπτικό, να προχωρήσει η απένταξη των συγκεκριμένων σημείων από το πρόγραμμα παρακολούθησης”.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται το παιδί μου;

O ύπνος θρέφει τα μωρά λέει μια λαϊκή παροιμία. Πόσες ώρες ωστόσο χρειάζεται το παιδί σας ανάλογα την ηλικία του;

Ο ύπνος δεν μας προσφέρει μόνο ξεκούραση. Για τα παιδιά κυρίως είναι μια διαδικασία κατά την οποία βάζουν σε μια σειρά τις εμπειρίες της ημέρας, αλλά ταυτόχρονα γίνονται και διάφορες νοητικές διεργασίες απαραίτητες για το «χτίσιμο» της συνείδησης. Φυσικά πολύ σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη, απαραίτητη για την ανάπτυξη του παιδιού.

Οι ώρες που κοιμάται ένα παιδί μπορεί να διαφέρει από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, αφού παίζουν σημαντικό ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως οι δραστηριότητες, ο χαρακτήρας του αλλά και οι συνήθειες της οικογένειας του. Παρακάτω ακολουθεί ένας ενδεικτικός πίνακας για τις ώρες που πρέπει να κοιμάται ένα μωρό ή ένα παιδί σε καθημερινή βάση ανάλογα με την ηλικία του.

Αναλυτικά:

12 μηνών: 12-14 ώρες

24 μηνών: 12-13 ώρες

3 ετών: 11-12 ώρες

4 ετών: 11 ώρες

5 ετών: 10,5-11 ώρες

6-7 ετών: 10 ώρες

8-11 ετών: 9-10 ώρες

12-15 ετών: 8-9 ώρες

16-18 ετών: 1-8,5 ώρες

*αποκλίσεις της τάξεως των 60-90 λεπτών θεωρούνται φυσιολογικές

σημαντικό: Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το παιδί σας θα πρέπει να πέφτει για ύπνο πριν τις 10 κάθε βράδυ έτσι ώστε έως τη 01.00 να έχει πέσει σε βαθύ ύπνο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ώρα είναι το κομβικό σημείο που δρα η αυξητική ορμόνη (υπεύθυνη για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού σας, η οποία βρίσκεται στη υπόφυση).
lifezone.gr

8 fashion tips –and- tricks για να δείχνεις πιο ψηλή

Όπως είναι φυσικό, δεν έχουμε γεννηθεί όλες με αναλογίες μοντέλου. Παρόλα αυτά, μπορούμε να τονίσουμε ή να κρύψουμε τις ατέλειες του σώματός μας με έξυπνες στιλιστικές επιλογές. Δες λοιπόν πως μπορείς με τα κατάλληλα υφάσματα, σχέδια και χρώματα ρούχων να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση επιπλέον ύψους.
1. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σαφώς είναι μία λύση. Δεν αρκεί όμως να φορέσεις απλά ένα ψηλό παπούτσι, αφού μετράει και το είδος ή το χρώμα του παπουτσιού. Εάν θέλεις λοιπόν να δείχνουν πιο μακριά τα πόδια σου, προτίμησε minimal πέδιλα κοντά στις αποχρώσεις του δέρματος και απόφυγε τις υπερβολές, όπως πολλά κορδόνια, στρας, λουριά που δένουν στον αστράγαλο ή κοντά μποτάκια.

2. Τα ψηλόμεσα ρούχα, όπως τα παντελόνια και οι φούστες σε ίσια γραμμή, εκτός ότι είναι πολύ στη μόδα, βοηθούν και τα πόδια σου να δείχνουν πιο μακριά. Αντιθέτως τα χαμηλοκάβαλα, τα παντελόνια μέχρι το γόνατο ή τα πολύ φαρδιά στην περιφέρεια προσθέτουν όγκο και αφαιρούν ύψος.

3. Δείξε λίγο πόδι την επόμενη φορά που θα φορέσεις μάξι φούστα ή φόρεμα, επιλέγοντας ρούχα με βαθύ σκίσιμο στο πλάι που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ύψους.

4. Δώσε προσοχή στο σχέδια και στα σχήματα του υφάσματος. Οι κάθετες, αλλά και οι διαγώνιες γραμμές κάνουν το σώμα να δείχνει πιο μακρύ και αδύνατο. Οι οριζόντιες από την άλλη φαρδαίνουν και προσθέτουν όγκο στη σιλουέτα. Επίσης, οι μπλούζες και τα φορέματα με μεγάλο άνοιγμα V στο στήθος κάνουν το λαιμό σου να δείχνει πιο μακρύς και προσθέτουν μήκος στο πάνω μέρος του σώματος.

5. Ένα άλλο κόλπο για να δείχνεις ψηλή είναι να μην κουμπώνεις το σακάκι, jacket ή blazer που φοράς. Γι' αυτό αν προσέξεις και οι πιο κοντοί άνδρες συνήθως κυκλοφορούν με ξεκούμπωτο σακάκι και όχι μόνο γιατί νιώθουν πιο άνετα έτσι.

6. Τα σωστά αξεσουάρ παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Τα μακριά κολιέ δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μακρύ λαιμού, ενώ αντιθέτως τα chockers όσο χαριτωμένα και να είναι κόβουν τον λαιμό στη μέση και τον κάνουν να δείχνει πιο κοντός. Επίσης, ένα καπέλο μπορεί να προσθέσει επιπλέον ύψος και να χαρίσει μία πιο ενδιαφέρουσα πινελιά στο look.

7. Η μονοχρωμία στα ρούχα δημιουργεί την εικόνα μίας ενιαίας, μακριάς γραμμής και πιο αδύνατης σιλουέτας. Επίσης τα σκούρα χρώματα, όπως μαύρα, γκρι, μπλε αδυνατίζουν και ψηλώνουν το σώμα.

8. Τέλος, απόφυγε τις φαρδιές ζώνες, αφού κόβουν τη σιλουέτα στη μέση και τραβούν όλη την προσοχή στις σωματικές του ατέλειες, στην προκειμένη περίπτωση στην έλλειψη ύψους.
faysbook.gr

Ποιες είναι οι σούπερ τροφές του Ιουλίου που πρέπει να τρώμε

Ο Ιούλιος είναι ένας από τους πλουσιότερους μήνες σε φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι απαραίτητα και χρήσιμα για την υγεία μας, πέραν της...απόλαυσης που μας προσφέρουν.

Αυτή την εποχή η φύση προσφέρει τα καλύτερα σακχαρώδη φρούτα της - νεκταρίνια, βερίκοκα, καρπούζια αλλά και τις καλύτερες ντομάτες της, με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν φυτοφάρμακα και δεν είναι προϊόν εντατικής καλλιέργειας.

Αυτά είναι τα φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουμε αυτή την εποχή, σε λογικές ποσότητες, για να έχουμε την απαραίτητη ενυδάτωση και ενίσχυση στον οργανισμό μας.



iefimerida.gr

Συνταγή καλοκαιρινή

Σουτζουκάκια ψητά, γιαουρτλού και σαλάτα με ψητές ντομάτες 
Υλικά...
 1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, δύο φορές περασμένο από τη μηχανή 500 γρ. κιμάς αρνίσιος 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα 1 φλ.
τσαγιού φρυγανιά 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ.
πάπρικα 1 κ.σ.
κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν) 1/4 κ.γλ.

κύμινο αλάτι 

Για το γιαουρτλού:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γλ.
πάπρικα 3 κ.σ.
ελαιόλαδο 1/2 κ.γλ.
αλάτι 

Για τη σαλάτα με ψητές ντομάτες: 
6 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 κ.σ.

μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ.
πάπρικα 5-6 κ.σ.
ελαιόλαδο λίγο αλάτι 

Εκτέλεση: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια.

Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά ε το εξάρτημα ζυμώματος για 10΄, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει.

Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα.

Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες ας, να γίνουν πλακέ.

Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι ε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄.

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ε γιαουρτλού και σαλάτα ε ψητές ντοάτες. Για το γιαουρτλού: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Για τη σαλάτα ε ψητές ντομάτες: Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες.

Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε ε αλάτι.

Τις ψήνουμε στους 200οC για 35΄-40΄.

Τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρεμμύδι, μαϊντανό, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

vivanews.gr