ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Αδιανόητο!!! Τι είπε αυτός; Αυτά που είπε κι ο Καραμανλής; Να θρηνήσουν βουβά οι συγγενείς των δολοφονημένων; Ποιο μαλακές και ρουφιανος πεθαίνεις

 


«Στα βαγόνια, αυτά που πετάξατε στα μπάζα μαζί με τα υπολείμματα των παιδιών μας, εκεί μέσα θα σας βάλουμε. Εκεί μέσα θα δικαστείτε όλοι σας.»

 


Έγκλημα στα Τέμπη: Πώς η κυβέρνηση ενορχήστρωσε τη συγκάλυψη!

Βήμα-βήμα οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να εξαφανιστούν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που προκάλεσαν την τραγωδία με τους 57 νεκρούς

«Αν γίνει οποιαδήποτε ερώτηση: “Σας παρακαλώ πολύ να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα”. Αν επιμείνουν: “Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν”». Είναι εκείνο το ενοχικό «σκονάκι», που από τις πρώτες κιόλας ώρες του δυστυχήματος «κάρφωνε» τη μεθοδευμένη προσπάθεια του Μαξίμου για να «κουκουλωθούν» με ψέματα τα 57 αθώα πτώματα των Τεμπών.

Αυτά τα δύο προληπτικά «σενάρια» έτοιμων απαντήσεων, στην περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος τολμούσε να ρωτήσει τον «παραιτημένο» από το Υπουργείο Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημαήταν που άνοιξαν τον μακρύ δρόμο της συγκάλυψης. Και, δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει επιτύχει τον σκοπό της. Καταφέρνει να προστατέψει όσους ήθελε και, κυρίως, τον υπουργό.

Ο πρωθυπουργός, οι άμεσοι συνεργάτες του, όπως ο Γεραπετρίτης και ο Τριαντόπουλος, όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή, ο «τυφώνας» Αγοραστός και τα «συμμαχικά» ΜΜΕ συγχρονίστηκαν με στόχο την απομάκρυνση από τους ηθικούς αυτουργούς της ανείπωτης τραγωδίας. Αναπόφευκτα, η άνευ προηγουμένου συσκότιση οδηγεί σε αδιέξοδο μια -έτσι κι αλλιώς όχι και τόσο αποφασισμένη- Δικαιοσύνη.