ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Να γιατί δεν ανεβαίνουμε με κοντή φούστα πάνω σε μηχανικό ταύρο [video]

Γιατί οι αποκαλύψεις που μπορούν να γίνουν είναι μεγάλες...




videocosmos.gr

Νέα πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη κατά της διαθεσιμότητας

Κλιμακώση των κινητοποίησεων εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ
Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12 το πρωί ως τη λήξη ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατά τη συνεδρίασή της σήμερα Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναλυτικά αποφάσισε:
1. Να συνεχίσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
2. Να καταγγείλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η Κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
3. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια.

Μυήστε το παιδί σας στα ομαδικά αθλήματα

Η σημερινή γενιά παιδιών αντιμετωπίζει τη χειρότερη μορφή οκνηρίας στην ιστορία. Αν αποφασίσετε να τους δώσετε μια καλή δικαιολογία για να αθληθούν, προτιμήστε τα ομαδικά αθλήματα.
Η ενασχόληση με αυτά θα προσφέρει κοινωνικά, συναισθηματικά και σωματικά οφέλη στο παιδί.
το να είσαι μέρος μιας αθλητικής ομάδας
απαιτεί εξάσκηση, υπομονή και επιμονή
Κάθε γονέας γνωρίζει ότι ένα παιδί μπορεί να γίνει εξαιρετικά εγωκεντρικό.

Ωστόσο, μια τέτοια συμπεριφορά παραμερίζεται όταν πρόκειται για ομαδικά αθλήματα.

Τα παιδιά αρχίζουν να σκέφτονται την ομάδα ως ένα ομοιογενές σύνολο, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους ως μονάδα. Επιπλέον, μαθαίνουν να είναι χαρούμενοι για τις επιτυχίες των άλλων παικτών, επειδή βλέπουν ότι ωφελούν την ομάδα.

Ένας αφοσιωμένος, προσεκτικός και ικανός προπονητής μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στα παιδιά.

Στην πραγματικότητα, μερικές φορές το παιδί ίσως ανταποκριθεί καλύτερα στον προπονητή παρά στους γονείς του. Όταν τα παιδιά έχουν θετικές εμπειρίες από τους προπονητές τους, θα συνεχίσουν να αναζητούν και να συμβουλεύονται άτομα που μελλοντικά θα τα βοηθήσουν στο σχολείο, στη δουλειά και σε άλλες περιπτώσεις της ζωής τους.

Όπως ακριβώς εξασκούνται στην ορθογραφία και στα μαθηματικά, τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι το να είσαι μέρος μιας αθλητικής ομάδας απαιτεί εξάσκηση, υπομονή και επιμονή. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα του δώσουν σημαντικά μαθήματα για τη μετέπειτα ζωή του.

Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, τα ομαδικά αθλήματα είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά ως γονείς με το παιδί σας, εμψυχώνοντάς το και περνώντας πολύτιμο χρόνο μαζί του. Αυτό θα αποτελέσει για εσάς ένα ευχάριστο διάλειμμα από το ρόλο του γονέα και θα σας κάνει να νιώσετε ξανά παιδιά.

hamomilaki.blogspot.gr

Δερμάτινο τζάκετ: Φόρεσέ το με 3 διαφορετικά στυλ

Ρομαντική, τολμηρή ή απλώς μέσα στη μόδα; «Ξεκλείδωσε» βήμα βήμα το κομμάτι πασπαρτού του φετινού χειμώνα για εμφανίσεις που θα κερδίσουν στα σημεία.



Το δερμάτινο τζάκετ είναι must. Ποιο όμως είναι εκείνο που θα σου κλέψει την καρδιά και θα γίνει ο αγαπημένος συνοδός των περισσότερων outfit σου; Πριν τρέξεις στα μαγαζιά για να αγοράσεις το απόλυτο χειμερινό κομμάτι, βεβαιώσου ότι θα επιλέξεις τη κατάλληλη εκδοχή του, ανάλογα με το στυλ σου.

Είσαι boho-chic;

Ένα κλασσικό δερμάτινο τζάκετ, σε μαύρη, μπεζ ή καφέ απόχρωση, χωρίς ιδιαίτερα σχέδια και φανταχτερές λεπτομέρειες είναι η κατάλληλη επιλογή για αυτό το στυλ.

Πώς να το συνδυάσεις: Για μια casual εμφάνιση ταίριαξε αυτό το κομμάτι με ένα ρομαντικό φόρεμα σε απαλά χρώματα. Ένα λευκό ή μπεζ φόρεμα με λεπτομέρειες από δαντέλα είναι η top επιλογή για να υιοθετήσεις το στυλ. Συνδύασε το με μπαλαρίνες, μπότες που φτάνουν ως το γόνατο ή ακόμα και με μποτάκια που φτάνουν ως τους αστραγάλους για ένα στιλάτο και άνετο outfit.

Ολοκλήρωσε το look προσθέτοντας ιδιαίτερα αξεσουάρ. Κολιέ στο λαιμό, πολύχρωμα βραχιολάκια στα χέρια και δαχτυλίδια, είναι το παν για ένα boho σύνολο. Μη διστάσεις να τα φορέστε λίγο ... αταίριαστα, συνδυάζοντας δερμάτινα βραχιόλια, lucky charms, αλυσιδίτσες με κρεμαστά σχέδια. Τέλος, επιλέξτε μια τσάντα ταχυδρόμου για να ενισχύσετε την cool εμφάνιση σας.

Προτιμάς το Mix & Match;

Αν σου αρέσει να μπλέκεις διαφορετικά σχέδια, χρώματα, υφάσματα, σε μια μόνο εμφάνιση, προτίμησε ένα τζάκετ που είναι σχεδιασμένο από δύο υλικά. Δερμάτινο πάνω, βαμβακερό κάτω, με τζιν λεπτομέρειες σε ένα δερμάτινο σύνολο ή απλώς με δερμάτινα μανίκια.

Πώς να το συνδυάσεις: Ένα mix& match πανωφόρι ταιριάζει τέλεια με μια mix & match εμφάνιση. Ταίριαξε το κομμάτι με ένα τζιν πουκάμισο και μια φαρδιά ψηλόμεση παντελόνα. Για μια πιο επίσημη έξοδο προτίμησε ψηλοτάκουνα μποτάκια, φορεμένα μέσα από την παντελόνα ή μαύρα slippers για μια πιο καθημερινή εμφάνιση. Για να ολοκληρώσεις το λουκ πρόσθεσε μια ζώνη στη μέση και ένα clutch τσαντάκι στις ίδιες αποχρώσεις.

Για τις πιο ροκ

Αν το ροκ στυλ είναι δεύτερη φύση σου, σίγουρα θα ενθουσιαστείς. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, το κλασσικό μαύρο ροκ δερμάτινο με τις στάμπες στην πλάτη, ή τα τρουκς σε όλη την επιφάνεια του τζάκετ είναι το top κομμάτι για αυτή την στιλιστική επιλογή.

Πώς να το συνδυάσεις: Φόρεσε το με δερμάτινο κολάν ή παντελόνι, με τζιν παντελόνι ή ακόμα και με ένα εφαρμοστό μαύρο φόρεμα. Η καλύτερη επιλογή γι’ αυτό το λουκ είναι t-shirt με στάμπες ή μονόχρωμα μπλουζάκια. Αποθέωσε το στυλ σου επιλέγοντας ankle boots με τρουκς ή τα κλασσικά all star σου, αν θέλεις να δώσεις μια πιο glamorous νότα, συνδύασε το με μαύρες μυτερές γόβες από λουστρίνι.

Προσοχή στον έρπη των γεννητικών οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι δυνατό να μεταδοθεί, ακόμα κι αν ο φορέας δεν έχει συμπτώματα, σύμφωνα με νέα...
αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA. 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα Γουόλντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, μελέτησαν περίπου 500 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν βρεθεί με αντισώματα έρπητα στο αίμα τους (άρα είχαν κάποια στιγμή μολυνθεί) και έδιναν επί έξι χρόνια συνεχώς δείγματα γεννητικών εκκρίσεων ανά έναν ή δύο μήνες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στην ομάδα που δεν παρουσίαζε συμπτώματα, ο ιός ανιχνεύθηκε στο 10% των ημερών. 

Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι, όταν υπάρχουν συμπτώματα, ο ιός είναι παρών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά μέσο όρο μία στις πέντε μέρες, ενώ σε όσους δεν έχουν συμπτώματα, ο ιός πάλι είναι παρών, αλλά πιο αραιά, κατά μέσο όρο μια στις δέκα μέρες. Ο ιός HSV προκαλεί ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και εκτιμάται ότι έχει μολύνει περίπου 536 εκατ. ανθρώπους στον κόσμο. 

Οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από φορείς του ιού χωρίς συμπτώματα, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι να μολύνουν τον σεξουαλικό σύντροφό τους, χωρίς να το γνωρίζει κανείς από τους δύο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι φορείς του ιού, δεν το ξέρουν καν (σε ποσοστό 75% έως 90%). Η εξάπλωση του ιού -που δεν θεραπεύεται οριστικά- εμποδίζεται με τη χρήση προφυλακτικών κατά τη συνουσία και με φάρμακα που καταστέλλουν τα συμπτώματά του. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι μέθοδοι απλώς μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Η συνταγή της Ημέρας

Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πατάτες
Υλικά συνταγής:

4 μπριζόλες χοιρινές
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Πλένουμε τις μπριζόλες. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και αλείφουμε τις μπριζόλες με το μισό μείγμα. Με το υπόλοιπο μείγμα περιχύνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ανακατεύουμε τις πατάτες να πάει παντού το μείγμα. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180οC.

Μόλις πάρουν βράση οι πατάτες προσθέτουμε από πάνω τις μπριζόλες. Ενδιάμεσα τις γυρνάμε μια φορά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Όταν μαλακώσουν οι πατάτες και ροδοκοκκινίσουν οι μπριζόλες, περίπου 1 ώρα μετά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στον φούρνο.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.