ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Απόψε η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού!

Απόψε η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού!
Η δεύτερη ημέρα του Ιουνίου θα μας αποχαιρετήσει με πανσέληνο!
Το καλοκαίρι έφτασε και ο καιρός είναι ιδανικός για να απολαύσετε το βράδυ το ολόγιομο φεγγάρι, ακόμα και από το μπαλκόνι του σπιτιού σας, αν δεν ανήκετε στους τυχερούς που θα βρεθούν σε κάποια όμορφη παραλία...
Όπως και να 'χει, λίγος ρομαντισμός δεν βλάπτει!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) και το Στέκι Πολιτών Πιερίας συνδιοργανώνουν παρουσίαση – εργαστήριο από τον Κωνσταντίνο Παλιάν - ζωγράφο , αρχιτέκτονα και πρόεδρο του ΣΚΕΤΒΕ - για τη χαμένη τεχνική της εγκαυστικής ,το χρώμα στην αρχιτεκτονική, τη γλυπτική και τη ζωγραφική στην Αρχαία Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 8:30 μ.μ. στο Στέκι Πολιτών 5 ( Α΄ πάροδος Βότση-πεζόδρομος –Κατερίνη).

Οι διαιτητές πλέι-οφ και πλέι-άουτ της 8ης αγωνιστικής


Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητικές ομάδες των αναμετρήσεων της 8ης, εμβόλιμης, "στροφής" των μπαράζ της Football League

Αναλυτικά:

ΠΛΕΙ ΟΦ
Τετάρτη 3/6-19.00

ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας), Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ
Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Μανώλης Βλάσσης (Λασιθίου)
Τέταρτος: Δημήτρης Μήτσιος (Λέσβου)

Παναχαϊκή -Ηρακλής
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Νίκος Γεωργαράκος (Αθηνών), Δημήτρης Βερρής (Λέσβου)
Τέταρτος: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Νότιος όμιλος
Τετάρτη 3/6-17.30

Ερμιονίδα - Ηρακλής Ψαχνών
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Νίκος Καρατζίκας (Αθηνών)
Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος
Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Καλλιθέα - Επισκοπή
Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Γιώργος Πασχαλίδης (Ηπείρου)
Τέταρτος: Βαγγέλης Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βόρειος όμιλος

Τετάρτη 3/6-17.30

Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Καρδίτσας
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χρήστος Ακριβός (Αθηνών)
Τέταρτος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Ζάκυνθος - Τύρναβος
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
Τέταρτος: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

http://www.mikriliga.com/

Απόφαση για την ...περήφανη έξοδο του Πιερικού απο τα πλέι-άουτ


Η Football League θα κληθεί να αποφασίσει για την αναδιάρθρωση της νέας σεζόν και για την τύχη του Πιερικού στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια για το σημαντικό Δ.Σ. αναφέρει:
"Συνεδριάζει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 13.30',
το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Αναδιάρθρωση κατηγοριών αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016

2. Απόφαση για την παραίτηση της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ από τους αγώνες play out.

3. Τελικός Πρωταθλήματος NEΩΝ FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ

4. Διάφορα Θέματα".

http://www.mikriliga.com/

Interpol: Πρωταθλήτρια στην ποδοσφαιρική διαφθορά η Ελλάδα!


Αναφορά που κάθε άλλο παρά τιμητική είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε το αθλητικό τμήμα της Interpol και γι' αυτήν την εβδομάδα

Στην εβδομαδιαία επισκόπηση που κάνει η Interpol και αφορά στο διάστημα 25-31/5, η Ελλάδα παρουσιάζεται στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής διαφθοράς.



Στην καταγραφή του αθλητικού τμήματος της Interpol που δημοσιεύεται από το Newsweek, υπάρχουν αναφορές στις έρευνες της δικαιοσύνης για τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Η αναφορά για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Ενώ το διεθνές ποδοσφαιρικό σκάνδαλο γύρω από την FIFA και η σύλληψη ανωτέρων υπαλλήλων της με την κατηγορία της δωροδοκίας έχουν συγκλονίσει το αθλητικό κόσμο, η Ελλάδα φαίνεται να είναι ακόμη μία φορά στην πρώτη γραμμή των παραδειγμάτων παγκοσμίως.

Αυτό επεκτάθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπλοκή σε απάτη και στημένα παιχνίδια σε άλλους έξι ποδοσφαιριστές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων…

Σήμερα (σ.σ.27/05), ο ιδιοκτήτης του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδος Ολυμπιακού εμφανίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα για να ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την αύξηση των στοιχείων εναντίον του και να δώσει προκαταρκτικές απαντήσεις σε πέντε ποινικές διώξεις.

Την ίδια ημέρα, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες για συμμετοχή του σε στήσιμο αγώνων, με τους δύο άνδρες να αρνούνται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Ολοι οι έξι παίκτες που αντιμετωπίζουν προκαταρκτικές κατηγορίες είναι για την παρουσία τους στην Βέροια, ομάδα της Super League.

Υποστηρίζεται ότι υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών της Βέροιας και του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με την οποία το παιχνίδι θα τελείωνε με νίκη των «ερυθρολεύκων» με σκορ 3-0»

http://www.onsports.gr/

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ


Η τέχνη της ναυαγοσωστικής
Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Ευτυχώς που υπάρχει και το internet, διότι αλλιώς θα έπρεπε να παραγγείλετε από τον περιπτερά να σας φέρει αυστραλιανά περιοδικά προκειμένου να θαυμάσετε τις αναλογίες της Zoe Cross. Το μοντέλο από το Σίδνεϊ, εδώ, φωτογραφίζεται από τον συμπατριώτη της David Hauserman για το blog Αloha Bikini Lover (http://alohabikinilover.blogspot.gr/), σε ένα concept που παραπέμπει στην δημοφιλή σειρά Baywatch· ήταν στα 90's και όλοι ονειρεύονταν μια διάσωση από τα χέρια της Pamela Anderson.    
 
  • Η τέχνη της ναυαγοσωστικής
  • Η τέχνη της ναυαγοσωστικής

Αν τα έχετε τρέξτε αμέσως στον γιατρό: Τα 5 συμπτώματα που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσετε


Οι περισσότεροι πόνοι δεν είναι ένα σημάδι για...
κάτι σοβαρό, αλλά ορισμένα συμπτώματα θα πρέπει να ελεγχθεί. Δείτε ένα γιατρό, εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα:

Αδυναμία στα χέρια και τα πόδια

Αν έχετε αδύναμα ή μούδιασμα στο χέρι , στο πόδι, ή στο πρόσωπο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά αν είναι από τη μία πλευρά του σώματός σας.

Επίσης αν δεν μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, αισθάνεστε ζαλάδα, ή έχετε πρόβλημα με τα πόδια.

Πόνος στο στήθος

"Κάθε πόνος στο στήθος, ειδικά αν συνοδεύεται από εφίδρωση, πίεση, δύσπνοια, ή ναυτία, θα πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό αμέσως," λέει ο Shilpi Agarwal, γενικός γιατρός στην Ουάσιγκτον, DC.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων ή καρδιακή προσβολή,

Πόνο στο πίσω μέρος του ποδιού

Αυτό μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός θρόμβου αίματος στο πόδι σας. Μπορεί να συμβεί αφού έχετε καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα: όπως σε ένα μακρύ ταξίδι αεροπλάνο, ή αν παραμείνατε στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αίμα στα ούρα

Αν έχετε αίμα στα ούρα σας και μπορείτε επίσης να αισθάνεστε πολύ πόνο στο πλευρό σας ή στην πλάτη σας, μπορεί να έχετε πέτρες στα νεφρά.

Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε ακτινογραφία.

Συριγμός

Τα αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως. Αν έχετε συριγμό, ή ακούτε ένα σφύριγμα όταν αναπνέετε, δείτε το γιατρό σας.

Δε φαντάζεστε ποιο ζώο σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους -


69A7329580D41EA9B47D83F5D968476B.jpg

Η επαφή των ανθρώπων με την άγρια φύση, ενέχει κινδύνους. Ο θάνατος μιας 22χρονης Αμερικανίδας έπειτα από επίθεση λιονταριού σε πάρκο του Γιοχάνεσμπουργκ στην Ν. Αφρική, έφερε στο προσκήνιο αυτούς τους κινδύνους.
Ωστόσο, αν και οι επιθέσεις από λιοντάρια σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά τρομακτικές, ταυτόχρονα είναι και κάτι αρκετά σπάνιο. Όπως αναφέρει ο Independent, κάθε χρόνο, λιγότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώνονται από τον βασιλιά της ζούγκλας.
Οπότε, ποιο είναι το πιο επικίνδυνο ζώο; Ποιο αφαιρεί τις περισσότερες ζωές; Η απάντηση, όσο περίεργο και να ακούγεται, είναι το ταπεινό κουνούπι!
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πάνω από 725.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από ασθένειες που τους μεταδόθηκαν από τσίμπημα κουνουπιού. Αν δεν έχετε εντυπωσιαστεί ακόμα, μάθετε ότι τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν παρουσιάσει έντονα προβλήματα από την ελονοσία, εν των οποίων 600.000 έχουν πεθάνει.
Παλαιότερο γράφημα, όπου φαίνεται η… εγκληματική υπεροχή του κουνουπιού:
leon2.jpg

«Take it or leave it» ανταπάντηση 47 σελίδων από Μαξίμου στον εκβιασμό των δανειστών

Tsipras-Maximou-hd

Τις ελληνικές προτάσεις για το σχέδιο συμφωνίας έστειλε χθες η Αθήνα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.
«Η Ελλάδα υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση στους θεσμούς το βράδυ της Δευτέρας», είπε και πρόσθεσε ότι η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Πηγές του πρακτορείου Reuters ανέφεραν ότι η πρόταση δεν περιείχε μεγάλες νέες παραχωρήσεις σε ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολυσέλιδο κείμενο με τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, το οποίο αποτυπώνονται τα σημεία σύγκλισης αλλά και τα πεδία διαφωνίας με τους θεσμούς. Το κείμενο είχε τεθεί επί τάπητος και στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δεν αποκλείεται να τύχει και νέων αλλαγών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις δηλώσεις του κ. Τσίπρας ανέφερε: «Διαπραγματευόμαστε με σχέδιο και στρατηγική, σε αντίξοες συνθήκες. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και στις προηγούμενες που απλώς υπέγραφαν ότι τους ζητούσαν. Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν΅.
Πρόσθεσε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις, έχουμε κάνει παραχωρήσεις που είναι φυσιολογικό σε μία διαπραγμάτευση, αλλά έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Η επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης θα έχει δυσκολίες, αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός, είναι η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες, σε συνθήκες δικαιοσύνης και ισότητας. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης, θα σηματοδοτήσει και το τέλος της διαίρεσης της Ευρώπης.»

«Είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση για το αν επιθυμούν την προσαρμογή στον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση, δίχως διαίρεση της Ευρώπης, ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή εξόδου ή στην διαίρεση της Ευρώπης. Η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και κινούμαστε με βάση την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση και δεν θέλει η χώρα να γυρίσει στο χθες των μνημονίων και της υποτέλειας». Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αισιόδοξος και ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης».
Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι πρόκειται περί ενός απλού «προσχεδίου», δηλαδή ενός κειμένου με προτάσεις από την ελληνική πλευρά για τις οποίες η κυβέρνηση δέχεται και αλλαγές και νέα επεξεργασία. Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι οι προτάσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν τελεσίγραφο προς την άλλη πλευρά.
Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν παράλληλα ότι το κείμενο αυτό εστάλη εχθές κατά τη διάρκεια της πενταμερούς σύσκεψης στο Βερολίνο, ώστε να έχουν οι ηγέτες των θεσμών στα χέρια τους την ελληνική πρόταση.

Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε...

Ευτυχώς που έχουμε το ευρώ και μνημόνια...