ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τελευταίοι και ντροπιασμένοι… Νέα βαριά ήττα, 3-1 απο την Β. Ιρλανδία, για την Εθνική Ελλάδος


ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν πάει πιο κάτω… Η Εθνική υπέστη ακόμα μια ντροπιαστική ήττα στα προκριματικά του Euro 2016, αυτή τη φορά εκτός έδρας από τη Β. Ιρλανδία (3-1) και τερματίζει οριστικά στην τελευταία θέση του ομίλου.

Την εθνική ομάδα από το ματς της Φινλανδίας και μετά μπορεί να την κατηγορήσει κανείς για πολλά, αλλά όχι για το γεγονός ότι οι παίκτες δεν δείχνουν διάθεση να μονομαχήσουν και να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν από το κάθε ματς. Αυτή ακριβώς ήταν και η εικόνα του α’ μέρους με την Ελλάδα να διατηρεί την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε κίνηση των παικτών λείπει η αυτοπεποίθηση, αφού έγιναν πολλά λάθος κοντρόλ ενώ και οι απαραίτητες σε τέτοια ματς ατομικές εμπνεύσεις δεν αποπειράθηκαν καν από τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Τσάνα.
Αντίθετα, η Β. Ιρλανδία που έψαχνε εναγωνίως τη νίκη για να εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τελικά του Euro 2016, έπαιζε με το «μαχαίρι στα δόντια» και φυσικά με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει και ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 24’. Ο Ντάλας δεν δυσκολεύτηκε να βγάλει την μπαλιά από αριστερά μπροστά από τον Τοροσίδη, ο Τζιόλης αιφνιδιάστηκε και έχασε το κοντρόλ της μπάλας, αλλά το σουτ του Μαγκένις στον οποίο έφτασε από τον μέσο του ΠΑΟΚ απέκρουσε με το πόδι ο Μόρας στο ύψος της μικρής περιοχής.
Τελικά, οι Βορειοϊρλανδοί σκόραραν στο 35’, όταν ο Ντάλας από τα αριστερά έγινε ο αποδέκτης της κάθετης μπαλιάς, αυτός την «έστρωσε» στον Ντέιβις που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Παρ’ όλα αυτά, η «πληγωμένη» ψυχολογικά Εθνική κατάφερε να δημιουργήσει μια διπλή ευκαιρία στην εκπνοή του α’ μέρους, αλλά στάθηκε άτυχη. Ο Αραβίδης έκανε το πρώτο σουτ που κόντραρε στα σώματα και στην επιστροφή ο Μήτρογλου είδε την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στο δοκάρι.
Το β’ ημίχρονο ήταν μια διαφορετική ιστορία…
Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα επί της ουσίας δεν μπήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 13’ δέχθηκαν δύο γκολ από ισάριθμα κόρνερ. Στο 49’ ο Μαγκένις νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Τζιόλη, μετά από κόρνερ του Νόργουντ και η μπάλα αφού πήρε ψιλοκρεμαστή τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη ενώ στο 58’ και πάλι ο Ντέιβις πήρε την κεφαλιά από λάθος διώξιμο της άμυνας και διαμόρφωσε το 3-0.
Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Κώστας Τσάνας πέρασε στο γήπεδο παίκτες (Μάνταλος, Πέλκας) που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσουν τη βάση της εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το μόνο που κατάφερε η εθνική ήταν να πετύχει το γκολ της… τιμής όταν ο Τοροσίδης έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Αραβίδη και ο άσος της ΑΕΚ στο 87’ «έγραψε» το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης - Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Χολέμπας - Τζιόλης, Σάμαρης – Καρέλης (64’ Μάνταλος), Κονέ (71’ Πέλκας), Αραβίδης – Μήτρογλου (76’ Αθανασιάδης)
Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ονίλ): Μακγκόβερν, Μακνέρ (Μακάλοχ), Μακόλεϊ, Κάθκαρτ, Μπραντ, Έβανς, Γουόρντ (81' Μακγκίν), Ντάλας, Νόργουντ, Ντέιβις, Μαγκένις (78’ Μπόις)
Πηγή: sport-fm.gr






"Κινδυνεύουν με λουκέτο εντατικές μονάδες σε νοσοκομεία"... Ε, και; Σημαντικό για την "ανάπτυξη" είναι να σώσει ο λαός τις τράπεζες και το ευρώ!

Από το "PRESS-GR
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για το επικείμενο κλείσιμο πολλών κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αφού, όπως αναφέρει, από την 1η Οκτωβρίου, έχει αρχίσει η εκπνοή των...
συμβάσεων των Νοσηλευτών που διατέθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ στις εν λόγω μονάδες.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ήδη 20 νοσηλευτές έχουν περάσει την πόρτα της εξόδου, και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι 150.
Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, κάνει λόγο για «καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τη δημόσια υγεία η λήξη των συμβάσεων των εν θέματι νοσηλευτών, μιας και δεκάδες κλίνες μοιραία θα κλείσουν, μεγαλώνοντας τον ήδη μεγάλο αριθμό των ανενεργών κρεβατιών των μονάδων εντατικής θεραπείας».

Ποια προϊόντα επιτρέπεται να πωλούν τα σχολικά κυλικεία

Ποια προϊόντα επιτρέπεται να πωλούν τα σχολικά κυλικεία


Τα προϊόντα που επιτρέπεται να διαθέτουν προς πώληση τα σχολικά κυλικεία καθορίζονται με ΦΕΚ στα οποία αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών, ενώ καφές διατίθεται μόνο για το προσωπικό.
Τα επιτρεπόμενα είδη των...
σχολικών κυλικείων περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 2135 Β' / 29.8.2013, όπως τροποποιήθηκε  με το ΦΕΚ 2800 Β' /4.11.2013.

1. ΦΡΟΥΤΑ−ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Φρέσκα φρούτα - λαχανικά ανάλογα με την εποχή (π.χ. μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, μανταρίνια, μπανάνα, βερίκοκα, ροδάκινο κλπ), καλά πλυμένα και συσκευασμένα σε ατομική μερίδα.

 Αποξηραμένα φρούτα (π.χ. βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες, μπανάνες κλπ) χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα σε ατομική μερίδα έως 50γρ.

Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων − καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Συστήνεται να είναι δυνατή η κατανάλωση του άμεσα μετά την παρασκευή του σε ποτήρια μιας χρήσης ανακυκλώσιμου υλικού.

Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων − καντίνων από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

 Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων − καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού η λεμονιού.

Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 330 ml

2. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο σε ατομική συσκευασία έως 500ml πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5%−1,8% λιπαρά).

Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%) σε συσκευασία έως 250ml.

Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά) χωρίς πρόσθετα σάκχαρα σε ατομική μερίδα έως 200 γραμμάρια.

Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων που θα παρασκευάζονται στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης. Απαγορεύεται η διάθεση άλλων τυποποιημένων αναλόγων ροφημάτων καθώς και η χρήση έτοιμης σκόνης για την παρασκευή τους.
Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά. Συστήνονται τυριά παραδοσιακά και ελληνικά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά με αλειφώδη υφή.

Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό.

Κριτσίνια ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50γρ.

Φρυγανιές ολικής άλεσης πλούσιες σε φυτικές ίνες ή λευκές, σε ατομική συσκευασία έως 50γρ.

Κράκερς ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50γρ

Τα παραπάνω απλά αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές: Κορεσμένα λιπαρά έως 3% Τράνς λιπαρά έως 0,1 % Νάτριο έως 0,5% 4.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Μουστοκούλουρα σε ατομική μερίδα έως 60γρ.

Σταφιδόψωμο σε ατομική μερίδα έως 60γρ.

Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης σε ατομική μερίδα έως 40γρ, η οποία να πληρεί τις ακόλουθες προδιαγραφές: Κορεσμένα λιπαρά έως 3% Τράνς λιπαρά έως 0,1% Νάτριο έως 0,5%

 «Επιτρέπεται η διάθεση τυρόπιτας - πίτας λαχανικών σε ατομικές μερίδες των 120 γρ. και με συγκεκριμένες προδιαγραφές: Α) Η λιπαρή ύλη για τη ζύμη−φύλλο πρέπει να είναι αποκλειστικά από ελαιόλαδο, μαλακή μαργαρίνη ή φυτικά έλαια, όπου το τελικό προϊόν δεν πρέπει να ξεπερνάει το 30 % σε συνολικά λιπαρά και το 0,1% σε trans λιπαρά».

«Πίτσα με τις παρακάτω προδιαγραφές: Για τη βάση τα επιτρεπόμενα υλικά είναι αλεύρι, μαγιά, αβγό, γιαούρτι, αλάτι και μυρωδικά βότανα. Απαγορεύεται η χρήση ενισχυτικών γεύσης όπως το γλουταμινικό μονο−νάτριο. Για τη γέμιση τα επιτρεπόμενα προϊόντα είναι τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών».

«Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60 γραμμάρια) με τις παρακάτω προδιαγραφές: 1. Η περιεκτικότητά τους σε trans λιπαρά να μην υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων. 2. Ανά 100 γραμμάρια προϊόντος: (α) η ζάχαρη να μην υπερβαίνει τα 10 γραμμάρια, (β) τα ολικά λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 10 γραμμάρια, (γ) τα κορεσμένα λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 5 γραμμάρια και (δ) το νάτριο να μην υπερβαίνει τα 0,5 γραμμάρια»


5. ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Τα σάντουιτς/τοστ μπορούν να παρασκευάζονται με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγρά− φων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα ή να παρασκευάζονται στο χώρο του κυλικείου−καντίνας αυθημερόν.

Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό όπως ψωμάκι ατομικό, ψωμί για τοστ, μπαγκέτα, ελληνική πίτα, αραβική πίτα, σησαμένιο κουλούρι. Συστήνεται το ψωμί ολικής άλεσης. Δεν επιτρέπεται το μπριος, το κρουασάν η το πιροσκί. Η ελληνική πίτα δεν πρέπει να περιέχει γλυκουρονικό νάτριο.

Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα με τις παρακάτω προδιαγραφές: α) Κορεσμένα λιπαρά έως 1 % β) Νάτριο έως 1 %

Λαχανικά όλων των ειδών.

Ελιές χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς.

Αβγό καλά βρασμένο.

Από λιπαρές ύλες επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου

Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς με συνδυασμό των προαναφερομένων ψωμιών και ως γέμιση 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή μέλι με ταχίνι.

Επιτρέπεται η χρήση τυριών όπως αναφέρονται στην περίπτωση 2 “ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ” στοιχείο 5 (Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά. Συστήνονται τυριά παραδοσιακά και ελληνικά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά με αλειφώδη υφή)


6. ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

Κρέμα και ρυζόγαλο σε ατομικές μερίδες των 150γρ. (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%).

Χαλβάς σε ατομική μερίδα έως 50 γρ.

Παστέλι σε ατομική μερίδα έως 50γρ.

Μέλι σε ατομική μερίδα.

Σοκολάτα υγείας και γάλακτος σε ατομική μερίδα έως 30γρ.

Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.

7. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης σε ατομική συσκευασία έως 50γρ. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.

8. ΥΓΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Εμφιαλωμένο νερό.

Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται τα παρακάτω αφεψήματα: χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή σύνθετων γλυκαντικών.

Καφές μόνο για το προσωπικό.

 Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών.

9. Επιτρέπεται η διάθεση και «βιολογικών προϊόντων» όπως αυτά ορίζονται στους Κανονισμούς 834/2007 και 889/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, με την προϋπόθεση ότι αυτά εμπίπτουν στον ανωτέρω κατάλογο.

10. Δεν επιτρέπεται η διάθεση λειτουργικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Δεν επιτρέπεται η διάθεση άλλων προϊόντων, που δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα Υγειονομική Διάταξη.

Καλόγηρος Βασίλειος

Χαμός στη Νέα Υόρκη! Στη δημοσιότητα το «ροζ» βίντεο με τον Έλληνα ιερέα στο Μανχάταν

Από το "PRESS-GR"

Μόνο λιτή; Λιτότητα! ...εεε... Λιτότατη ήθελα να πω

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Σχόλιο ιστολόγιου:
Μας έλεγαν ότι η εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης θα πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων, τελικά ο κόσμος πάγωσε και το λαθρεμπόριο καλά συνεχίζεται. Μετά μας είπαν ότι θα ελέγχουν τα πρατήρια βάζοντας το σύστημα εισροών – εκροών, χρέωσαν περίπου 60000 Ευρώ το κάθε βενζινάδικο αλλά και μετά από αυτό το λαθρεμπόριο καλά συνεχίζεται. ‘Έτσι καταλήγουμε ότι δεν διέπονται από ανικανότητα αλλά από έλλειψη θέλησης να λύσουν το πρόβλημα, αφού το δημοσίευμα που ακολουθεί αναδεικνύει τους τρόπους λαθρεμπορίου και που σίγουρα όλοι τους γνωρίζουν: …

Όλα τα κόλπα των λαθρεμπόρων και τα κενά της Πολιτείας που εκμεταλλεύονται.
Έως και 300 εκατ. ευρώ το χρόνο θα μπορούσε να εξοικονομεί το κράτος, αν εξάρθρωνε το λαθρεμπόριο καυσίμων, με τους μεγάλους λαθρέμπορους να διαθέτουν υπόγειο «δίκτυο», όχι μόνο παράνομων δεξαμενών αλλά και υψηλών διασυνδέσεων, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.
Έρευνα του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) περιγράφει τους δρόμους της παράνομης διακίνησης των καυσίμων αλλά και τις εκκρεμότητες της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν.
Οι κυριότερες εκκρεμότητες είναι:
• Παραμένει “τυφλό” στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το κεντρικό σύστημα των απευθείας ελέγχων των συστημάτων εισροών εκροών, αφού αν και το 94% των πρατηρίων συνδέθηκε και μεταδίδει στοιχεία από τις δεξαμενές του, η ΓΓΠΣ να έχει τη δυνατότητα των on line ελέγχων.
• Εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή των συστημάτων εισροών – εκροών στις αποθήκες των μεγάλων καταναλωτών, των ιδιωτικών και εργοταξιακών πρατηρίων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στους σταθμούς ανεφοδιασμού σκαφών (μαρίνες), στους αποθηκευτικούς χώρους παραγωγών ή διακινητών χημικών προϊόντων, εταιριών με χώρους στάθμευσης οχημάτων, στις ελεύθερες αποθήκες των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών.
• Εκκρεμεί η έκδοση κοινής απόφασης για την τοποθέτηση των GPS σε βυτιοφόρα και πλωτά μέσα.
• Εκκρεμεί η έκδοση κοινής απόφασης για λεπτομέρειες λειτουργίας του συστήματος εισροών εκροών στις φορολογικές αποθήκες.
• Αναποτελεσματικοί έλεγχοι από τα ΚΕΔΑΚ του υπουργείου Ενέργειας. Άκρως αποκαλυπτική είναι όμως και η έρευνα του ΣΕΕΠΕ για τους τρόπους λαθρεμπορίας των υγρών καυσίμων.
Οι κύριοι τρόποι λαθρεμπορίου, σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ, είναι οι παρακάτω:
Πετρέλαιο θέρμανσης 
Είναι δυνατόν να διοχετευτεί κυρίως από Εταιρίες Εμπορίας, Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, Πωλητές Πετρελαίου Θέρμανσης ή/και Μεταφορείς σε πρατήρια ή σε άλλους καταναλωτές (αγρότες, εργοτάξια, βιοτεχνίες, μεταφορικές εταιρίες, κλπ.), όπου και πωλείται ως Πετρέλαιο Κίνησης. Τα διαφεύγοντα έσοδα του Δημοσίου είναι η διαφορά Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) μεταξύ Πετρελαίου Θέρμανσης και Κίνησης και ο αναλογών σε αυτήν ΦΠΑ.
Πετρέλαιο Ναυτιλίας
Είναι δυνατόν να διοχετευτεί παράνομα στην αγορά (Πρατήρια, Πωλητές Πετρελαίου Θέρμανσης, Μεταφορικές Εταιρίες, κλπ) από Εταιρίες Εμπορίας ή τους Μεταφορείς βυτιοφόρων ή πλωτών μέσων (σλέπια) και να πωλείται ως πετρέλαιο κίνησης. Δεδομένου ότι τα ναυτιλιακά καύσιμα δεν υπόκεινται σε ΕΦΚ ή ΦΠΑ, τα διαφεύγοντα έσοδα του Δημοσίου είναι το σύνολο ΕΦΚ και ΦΠΑ.
Εικονικές εξαγωγές πετρελαίου κίνησης και βενζίνης
Σε αυτή την περίπτωση, η δυνατότητα για λαθρεμπόριο αφορά καύσιμα, που ενώ δηλώνονται ως εξαγωγές, καταλήγουν σε πρατήρια εντός της χώρας. Τα διαφεύγοντα έσοδα είναι τα ίδια με την ανωτέρω περίπτωση.
Άλλες πιθανές εστίες
• Διαλύτες (τολουόλιο κλπ), μεθανόλη, κ.α. που νοθεύουν βενζίνες ή και πετρέλαιο. Οι διαλύτες αυτοί δεν επιβαρύνονται με τον Ειδικό Φόρο που επιβαρύνονται π.χ. οι βενζίνες, δηλαδή 670 ευρώ ανά κυβικό, άρα κάθε κυβικό που αντικαθιστούν, σημαίνει αντίστοιχη απώλεια εσόδων για το κράτος. Εδώ δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν ζημιές που προκαλούν στα οχήματα λόγω ακαταλληλότητας χρήσης.
• Βιοντήζελ που εισάγεται σαν σπορέλαιο ή παράγεται σε εγχώριες μονάδες και νοθεύει πετρέλαιο κίνησης.
• Πετρέλαιο που περιέχεται στα απόβλητα πλοίων (slops), από κλοπή των καυσίμων του πλοίου και διοχετεύονται εν τέλει σε πρατήρια.
• Λαθρεμπόριο υγραερίου, μέσω πώλησης βιομηχανικού /θέρμανσης ως autogas.

Σύνορα η ξεφτίλα δεν γνωρίζει

αρχείο λήψης (73)του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Μάς τύλιξαν σε μια μνημονιακή λαδόκολλα και πρέπει να δεχτούμε ότι θα ζυγιστούμε σαν κοψίδι και θα καταναλωθούμε μέχρι το τελευταίο κοκαλάκι μας από ρουφιάνους του συστήματος που στηρίζουν τους εθνοπροδότες υποτακτικούς της πολιτικής, οι οποίοι γίνονται τα σκαλοπάτια για τους ναζίστες της Ε.Ε. Είναι αλυσίδα το πράγμα. Ξεκινάει από τον γλύφτη διπλανό και φτάνει μέχρι το Βερολίνο ενώ εμείς εκεί μέσα στην λαδόκολλα να ακούμε την διαπραγμάτευση πωλητή-αγοραστή «είναι τόσο, να το αφήσω;»
Η κυράτσα του Βερολίνου λες και μιλούσε για το σύνορο του πατρικού της τα έδωσε όλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι είναι, μωρέ, η Ελλάδα από την Τουρκία; 10 χλμ απόσταση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την οποία θα κανονίσει η κυράτσα με τον …………..
Τούρκο τις συντεταγμένες, και οι δικοί μας «δημοκρατικά» εκλεγμένοι κουβέντα.
Στην γωνία. Στον πάγκο. Τώρα μιλάει η Γερμανία με την Τουρκία για το οικόπεδο Ελλάδα και εμείς τσιμουδιά. Μην κάνουμε κανένα λάθος και πούμε ότι το κάθε εκατοστό ελληνικής γης γύρισε πίσω στην εστία του μετά από πολύ αίμα. Μετά από πολύ μπαρούτι. Διατηρήθηκε ελληνικό μετά από πολύ φορολογικό γδάρσιμο δεκαετίες ολόκληρες για στρατούς και υποβρύχια γερμανικά που γέρνουν. Τίποτε εμείς, ησυχία μη χαλάσουμε την ημέρα της παπαδοκόρης Μέρκελ και δεν θα μάς δώσει το δανεικό.
Να στηριχθούμε στον πολέμαρχο βατραχάνθρωπο Καμμένο (αν δεν φάει τις φιάλες οξυγόνου). Να στρώσουμε 10 χλμ παλέτα στο Αιγαίο για να ρίχνει στεφάνια στην θαλασσοκαμμένη μας αξιοπρέπειας με σκαρπίνι και τσιτωμένο στο προκοίλι πουκάμισο.
Ανάσα δεν ακούστηκε από πουθενά. Η άλλη έφερνε το σύνορο όπου γούσταρε για τα οικονομικά της κολλητιλίκια με τον Τούρκο και μέσα στην Βούλη έκαναν κόντρες αν τα 86 δις του Αλεξάκου είναι πιο μεγάλα από τα 40 δις του Αντωνάκου. Ποιος τα έχει πιο μεγάλα, ρε παιδιά; Αυτή ήταν η συζήτηση μέσα στο κυνοβούλιο την ώρα που ο Σουλτς στο Ευρωκυνοβούλιο έλεγε ότι αν η Γερμανία και η Γαλλία δεν συνεργάζονται, η Ευρώπη υποφέρει. Τα 751 μπάσταρδα που κρατάνε τις θέσεις ως ευρωβουλευτές δεν είπαν κουβέντα. Εντάξει, τα 173 Γερμανογαλλάκια χτυπούσαν παλαμάκια ως βουλευτές των ισχυρών κρατών, τα υπόλοιπα 578 μπασταρδάκια τι έκαναν; Τίποτε. Τσιμουδιά,  ήρθε η Μέρκελ και ο Ολάντ και ανακοινώνουν ότι την Ε.Ε θα την μεγαλώσουν, θα την στρατιωτικοποιήσουν, θα την κάνουν ό,τι γουστάρουν και 578 γαϊδούρια κοιτούσαν σαν χάνοι.
Ησυχία εμείς, μην ενοχλήσουμε τον διπλανό που στηρίζει την εξουσία η οποία σκουπίζει τα οπίσθια των ισχυρών εταίρων. Α, μίλησε το καρτούν Κοτζιάς. Βέβαια, αυτό όταν δεν χορεύει σε συνάξεις στο εξωτερικό μιλάει αλλά μόνο όταν αυτά συμφέρουν τους άλλους και όχι τους Έλληνες. «Παλεύουμε για την αναζωογόνηση του ευρωπαϊσμού» είπε ο υπουργός εξωτερικών μιας χώρας, που το πρωί η Μέρκελ την πέταξε από την συζήτηση για την Τουρκία και το προσφυγικό. Αυτό είναι το μέλημα του Κοτζιά: Ο Ευρωπαϊσμός. Διότι ο Ελληνισμός, κάνει τζιζ, καίει. Δεν την ακουμπάμε ποτέ αυτή την κακιά λέξη.
Ήξερε γιατί την είπε την κουβέντα ο παγκοσμίου φήμης διεθνολογοκώλος αφού όταν έπιασε στο στόμα του την Κύπρο δεν την είπε Κύπρο αλλά Μεγαλόνησο. Να την λέμε ευρωπαϊκά «Big Island». Μάλιστα δεν παρέλειψε να γλύψει το ποδάρι της Τουρκίας λέγοντας ότι οι τουρκοκύπριοι θα πρέπει να πάρουν δικαιώματα που θα εξασφαλίσουν ότι η Μεγαλόνησος είναι το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ σπίτι. Όχι ΚΑΙ το δικό τους σπίτι, απλά το δικό τους σπίτι. Ενώ οι Ελληνοκύπριοι, συνέχισε το καρτούν, θα πρέπει να αποκτήσουν το αίσθημα ασφάλειας απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις!!!!! Πολλά θαυμαστικά εδώ γιατί αίσθημα ασφάλειας και κατοχική δύναμη δεν πάνε μαζί εκτός αν μιλάμε για τον Ευρωπαϊσμό που μάς πασάρει το Κοντζιά ότι δηλαδή και οι Έλληνες πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις της Ε.Ε.
Ησυχία, τάξη και ασφάλεια όπως άλλοτε πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Τουλάχιστον οι χουντικοί δεν σου έλεγαν κάνε ησυχία αντιθέτως έκαναν τα πάντα για να σε βάλουν σε κατάσταση να κάνεις φασαρία. Το πλήρωνες ακριβά αλλά δεν υπήρχε τάξη όσο χακί και να σου στρίμωξαν στο μάτι, δεν υπήρχε ησυχία γιατί ο διάολος της δικαιοσύνης σε έβαζε να κάνεις ζημιές, δεν υπήρχε ασφάλεια αλλά μόνο τάγματα ασφαλείας για να σε κάνουν καλά. Και δεν σε έκαναν καλά γιατί μέσα σου ούρλιαζες και μετρούσες ανάποδα τις ημέρες όπου θα τους δάγκωνες το λαρύγγι. Δεν έχει σημασία τι βγήκε από αυτό. Εσύ τους το δάγκωσες πάντως.
Όμως τώρα, απόλυτη νηνεμία. Στα 10 χλμ μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας αρμενίζει με σαπιοκάραβο η Ελλάδα. Είναι θέμα χρόνου να τρυπήσουν την βάρκα οι έμποροι των εθνών και το πτώμα της δεν θα το ξεβράσει «η Τσιπρική θάλασσα που δεν έχει σύνορα» σε ελληνική γη, αλλά σε ευρωπαϊκό σύνορο.

Κυβερνούν ΨΕΥΤΕΣ και ΛΑΜΟΓΙΑ Διαπραγματεύτηκαν «σκληρά»…λένε και πληρώνουμε προκαταβολικά τα έξοδα δανείου και τις προμήθειες του ESM