ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πρόταση για αντιναζιστική εκδήλωση από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

ekdilosi adinazistikis ekdilosis Πρόταση για αντιναζιστική εκδήλωση από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Δυστυχώς, η ιστορική μας μνήμη άρχισε να εξασθενεί. Ο ναζισμός ξανασηκώνει επικίνδυνα το κεφάλι και μπορεί σύντομα να είναι η αντιδημοκρατική απειλή για κάθε αγωνιζόμενο πολίτη. Οι 38 εκτελεσμένοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού, μαζί με το Δήμαρχο Κατερίνης, Αιμίλιο Ξανθόπουλο, ζητούν τη δικαίωσή τους.
Καλούνται τα μέλη της ΕΟΔνΠ, οι φορείς, οι συλλογικότητες της
πόλης μας και όλοι οι πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην προτεινόμενη οργάνωση εκδήλωσης, με στόχο την ιστορική και πολιτική ανάλυση του ναζισμού και την προέκταση του στις μέρες μας. Καλούνται οι συγγενείς των θυμάτων, οι κάτοικοι του Αη Δημήτρη και οι ιστορικοί της πόλης μας να συμπληρώσουν με τις μαρτυρίες τους τη γνώση των πολιτών και ειδικά των νέων ανθρώπων.
Η πρόταση για τη νέα δράση, όπως και όλες οι δράσεις της ΕΟΔνΠ, είναι ανοιχτή και απευθύνεται προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Όσες και όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα που θα οργανώσει την προτεινόμενη εκδήλωση, μπορούν να στείλουν email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr μέχρι και το Δευτέρα 28 Μαΐου 2012.
Φιλικά
Ηλίας Τσολακίδης