ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ευρώπη: Μπάγερν και Μπαρτσελόνα για ρεκόρ


Ευρώπη: Μπάγερν και Μπαρτσελόνα για ρεκόρ
Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποιούν οι δύο ποδοσφαιρικοί κολοσσοί
Στο φινάλε του πρώτου γύρου του γερμανικού πρωταθλήματος η Μπάγερν Μονάχου έχει αποκτήσει προβάδισμα εννέα βαθμών από τη Λεβερκούζεν και δεκατεσσάρων από την πρωταθλήτρια Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Προκειμένου να αποφευχθεί το περυσινό «κάζο» των βαυαρών, οι οποίοι απώλεσαν προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στον β’ γύρο με αποτέλεσμα ο τίτλος να πάει στους κιτρινόμαυρους του κ. Γιούργκεν Κλοπ οι οποίοι μάζεψαν 47 βαθμούς στον β’ γύρο, ενώ η Μπάγερν περιορίστηκε στους 35, οι βαυαροί αποφάσισαν να αφήσουν στο περιθώριο τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του κ. Γιουπ Χάινκες και να ολοκληρώσουν τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας τους με νίκη εναντίον της Γκλάντμπαχ την οποία φιλοξενούν απόψε στην «Αλιάντς Αρένα».
Όπως είναι γνωστό η Γκλάντμπαχ είναι η ομάδα στην οποία αναδείχθηκε ο κ. Χάινκες ως ποδοσφαιριστής (1970-1978) της ομάδας που μάγευε τα πλήθη, ενώ στον ίδιο σύλλογο εργάστηκε και επί μια οκταετία ως προπονητής (1979-1987)!
Η Λεβερκούζεν ολοκληρώνει τον α’ γύρο υποδεχόμενη το Σάββατο το Αμβούργο, ενώ η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται την Κυριακή απέναντι στην Χόφενχαϊμ που έχει μόλις μια νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια της (7 ήττες, 3 ισοπαλίες).

Στο Καμπιονάτο για την 17η αγωνιστική η Ιντερ μετά τη νίκη της επί της Νάπολι έχει ακόμη μια δύσκολη αποστολή αν θέλει να παραμείνει στο κατόπι της Γιουβέντους, καθώς αντιμετωπίζει το Σάββατο στη Ρώμη τη Λάτσιο. Την Κυριακή η πρωτοπόρος Γιουβέντους υποδέχεται την Αταλάντα, ενώ σε ένα ντέρμπι απ’ τα παλιά η Νάπολι φιλοξενεί τη Μπολόνια.
Στην Ισπανία την τελευταία δεκαετίαε ως «ντέρμπι κορυφής» λογίζονταν οι αναμετρήσεις της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα. Την Κυριακή το ντέρμπι κορυφής είναι διαφορετικό, καθώς η Βασίλισσα του κ. Ζοζέ Μουρίνιο που θα φιλοξενήσει την Εσπανιόλ είναι καθηλωμένη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Η αήττητη στο πρωτάθλημα Ισπανίας Μπαρτσελόνα στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της (14 νίκες, 1 ισοπαλία) υποδέχεται την εκπληκτική εφέτος Ατλέτικο Μαδρίτης του κ.Ντιέγκο Σιμεόνε και του ενδεχομένως πιο φονικού φορ περιοχής, του ΚολομβιανούΡανταμέλ Φαλκάο. Οι Ροχιμπλάνκος που υπολείπονται έξι βαθμών της Μπαρτσελόνα φιλοδοξούν να γίνουν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να λυγίσει την παρέα του Λιονέλ Μέσι στην Πριμέρα Ντιβισιόν