ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Χωρίς επίσημες επισκέψεις πολιτικών σε στρατόπεδα και νοσοκομεία το φετινό Πάσχα


 Χωρίς επίσημες επισκέψεις πολιτικών σε στρατόπεδα και νοσοκομεία το φετινό Πάσχα
Όσοι το τόλμησαν – ο Γιώργος Παπανδρέου στις Σπέτσες και οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Μητρόπολη της Αθήνας στην περιφορά του Επιταφίου- έγιναν δέκτες αποδοκιμασιών από τους πιστούς.
Οι υπόλοιποι, κυρίως οι υπουργοί και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, είχαν από νωρίς οσμηστεί το κλίμα και αποφάσισαν να γιορτάσουν τις μέρες του Πάσχα σαν απλοί πολίτες.
Στις γενέτειρες πόλεις τους,  στην ασφάλεια λίγων συγγενών και φίλων, όπως ο Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη, στον τόπο που καθιερωμένα παραθερίζουν όπως ο Αλέξης Τσίπρας στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου, ή-όπως ο Φώτης Κουβέλης- στο σπίτι τους στην Αθήνα.
Το φετινό Πάσχα δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές, με τα εθιμοτυπικά τσουγκρίσματα των κόκκινων αυγών με τους φαντάρους- ο υπουργός Άμυνας δεν θα επισκευτεί κανένα στρατόπεδο «για να μην στερήσει την άδεια από τους φαντάρους».
Δεν θα έχει ούτε το καθιερωμένο τσάμικο με τον υπουργό να σέρνει το χορό σε κάποια εκλογική περιφέρεια.
Ούτε τους φωτογράφους να διεκδικούν μια καλή πόζα του τοπικού βουλευτή που γυρίζει τη σούβλα.
Οι υπουργοί και οι βουλευτές που έρχονται σε καθημερινή σύγκρουση με τους ψηφοφόρους τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, έχουν αποφασίσει να μην προκαλέσουν τις μέρες αυτές της κατάνυξης, έχοντας πλήρη επίγνωση του κλίματος που επικρατεί. Πηγή: newpost.gr