ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αποκάλυψη: Αυτή θα είναι η στρατηγική του Σταύρου Θεοδωράκη

stavros-theodorakis-potami-eurokinissi-570
Με τουλάχιστον 7.000 εθελοντές έτοιμους ήδη, ξεκινάει το Ποτάμι τη μάχη των ευρωεκλογών.Πανηγυρίζουν στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη για την απήχηση που είχε η πρώτη διαδικτυακή του παρουσία – ανακοίνωση των προσώπων που τον στηρίζουν στο δρόμο για τις ευρωεκλογές.
Ο δημοσιογράφος–ιδρυτής του κόμματος Ποτάμι είχε θέαση από τουλάχιστον 100.000 μοναδικούς χρήστες του διαδικτύου, αριθμός που κρίνεται ως άκρως ενθαρρυντικός από το επιτελείο του.
Πιστεύουν ότι αυτή είναι μια άτυπη δημοσκόπηση εν αναμονή των πραγματικών που θα βγουν σε λίγες ημέρες και αναμένονται με μεγάλη αισιοδοξία.
Η στρατηγική του αγώνα
Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; με ποια στρατηγική θα διαξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας του νέου κόμματος;
Αποκλειστικές πληροφορίες του koolnews.gr αναφέρουν ότι η συνολική καμπάνια θα είναι άκρως αντισυμβατική και θα διεξαχθεί με δύο αιχμές:
  • Τα social media και το διαδίκτυο
  • Τις προσωπικές περιοδείες του Σταύρου Θεοδωράκη στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, τουλάχιστον 20 – 25.
Τα like, τα tweet και οι εθελοντές
Ιντερνετικά, οι αριθμοί εκτιμούνται ως ικανοποιητικοί. Ηδη περίπου 7.000 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εθελοντές στο πολιτικό εγχείρηση μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδας topotami.gr.
Επιπλέον, οι ακόλουθοι στο tweeter έχουν φτάσει στους 4.500 και τα like στο facebook τα 20.000.
Σε ότι αφορά στις επισκέψεις στην επαρχία, δεν υπάρχει ακόμη ένα συγκεκριμένο σχέδιο αλλά σίγουρα θα διοργανώνεται μια συγκεκριμένη μεγάλη εκδήλωση σε κάθε πόλη. Θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα είναι πάντοτε της ίδιας μορφής και θα διαφοροποιείται κατά περίπτωση.
Σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση του κόμματος και την παρότρυνση του Σταύρου Θεοδωράκη για συνεισφορά μικρών χρηματικών ποσών από πολλούς, στο επιτελείο του σημειώνουν ότι έχει βρεθεί ο τρόπος της είσπραξης των χρημάτων, αλλά δεν θα ανακοινωθεί το παραμικρό έως τη στιγμή που το όλο εγχείρημα θα λάβει νομική μορφή με την κατάθεση καταστατικού στον Αρειο Πάγου και την έκδοση ΑΦΜ από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Οχι, δεν είναι ο Ομπάμα της Ελλάδας
Στο επιτελείο του Σταύρου θεοδωράκη εν θέλουν να δεχθούν παρομοίωση με τη στρατηγική Ομπάμα και σημειώνουν με νόημα μπορούμε να μιλήσουμε για ένα πολιτικό start up.
Ολα θα γίνουν διαφορετικά, όχι για τη διαφορετικότητα αλλά γιατί οι παραδοσιακοί και κλασσικοί τρόποι έχουν πεθάνει.
  • Περιμένετε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη;
Με τον τρόπο που διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα και αυτό είναι αναμενόμενο. Δεν πρόκειται να απαντάμε στις προβοκάτσιες, αλλά όπου υπάρχει τεκμηριωμένη άποψη έστω και επικριτική θα δίνεται απάντηση.