ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Βλέπετε πορνό; Κάνετε δυστυχισμένη τη σύντροφό σας…


wifehusbandporn
Άνδρες σταματήστε το πορνό, αν θέλετε να είναι χαρούμενη η σύντροφός σας! Γιατί; Δυστυχία και απογοήτευση: έτσι αισθάνεται μια γυναίκα όταν ο σύντροφός της βλέπει πορνό. Και αυτό γιατί πιστεύει ότι με αυτή τη «συνήθεια» ο άνδρας δείχνει ότι δεν την θέλει….

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, οι νεαρές γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι βλέπουν συχνά πορνό, είναι λιγότερο ευτυχισμένες στη σχέση τους από εκείνες των οποίων οι σύντροφοι παρακολουθούν σπανίως.

Και σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Τένεσι, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι ή σύζυγοι έβλεπαν συστηματικά πορνό, είχαν λιγότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένες στη σχέση τους.

Μάλιστα όσες θεωρούσαν ότι ο σύντροφός τους το παρακάνει με το πορνό, είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και να είναι λιγότερο ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή.

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι το πορνό προκαλεί στις γυναίκες πλήθος συναισθημάτων, από «δεικτικά έως ήπια θετικά», όπως αναφέρεται στην επιθεώρηση «Sex Roles».

Τόσο οι ειδικοί όσο και τα ευρήματα πολλών μελετών, καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα: το πορνό επηρεάζει ιδιαίτερα την ψυχολογία των γυναικών, με κυρίαρχη την ανησυχία τους για το πώς και αν μπορούν να συγκριθούν με τις πρωταγωνίστριες των ταινιών και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου.