ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΓΡΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανέργους του κλάδου, γενικότερα την εργατική τάξη του νομού μας, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΕΑΜ – ΕΛΑΣ –ΕΠΟΝ ΚΑΙ ΔΣΕ)  για την εκτέλεση 40 Ελλήνων πατριωτών από τα χωριά Άγιος Δημήτριος, Λιβάδι από του ΝΑΖΙ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, στις 23 Φλεβάρη 1943. Η εκδήλωση μνήμης και τιμής θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του μνημείου των εκτελεσθέντων πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης
Σε μια εποχή που με τα δεινά που έφερε στον εργαζόμενο λαό, η καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι πολιτικές διαχείρισης της, σε αυτό το έδαφος <<σηκώνει>> κεφάλι ο ναζισμός – φασισμός.
Η ναζιστική συμμορία <<Χρυσή Αυγή>> με τον μανδύα της αντιμνημονιακής, <<πατριωτικής>> δύναμης, σκορπάει στο λαό, το δηλητήριο της ναζιστικής ιδεολογίας, του Εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσιστικού μίσους, της μισαλλοδοξίας.
Η <<ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΗ>> αποτελεί δύναμη κρούσης απέναντι στην εργατική τάξη, δρα για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, των καπιταλιστών για αυτό εχθρεύεται τους αγώνες της εργατικής τάξης. Τους χλευάζει και τους πολεμάει ανορθόδοξα με συκοφαντίες, ψέματα και με δολοφονικές επιθέσεις όπως έκανε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβρη του 2013, δράση που κορυφώθηκε μετά από μια βδομάδα  με την δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.
Χρέος της εργατικής τάξης σήμερα να απομονώσει τους ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>,  να αγωνιστεί μέχρι το τέλος για να τους στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας, μαζί με το σύστημα που τους γενεί και τους  συντηρεί.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ-ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 1943. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.