Μαρμελάδα σύκο
Συνταγή για 3-4 βαζάκια
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1280γραμ. ώριμα σύκα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
640γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σύκα και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι και τα ζυμώνουμε με καθαρά χέρια για να λιώσουν.
Βάζουμε τα λιωμένα σύκα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Βράζουμε έως ότου η μαρμελάδα πέφτει από το κουτάλι σε πυκνή πλατιά μάζα οπότε έχει δέσει και είναι έτοιμη.
Συνταγή για 3-4 βαζάκια
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1280γραμ. ώριμα σύκα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
640γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σύκα και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι και τα ζυμώνουμε με καθαρά χέρια για να λιώσουν.
Βάζουμε τα λιωμένα σύκα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Βράζουμε έως ότου η μαρμελάδα πέφτει από το κουτάλι σε πυκνή πλατιά μάζα οπότε έχει δέσει και είναι έτοιμη.