ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
Εργασίες βλάβης στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Χαμός στο You Tube: 5χρονος με...μούσια τραγουδά Παντελίδη!
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Σακχαρώδης διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία
Γράφει ο Δρ. Μελιδώνης Ανδρέας, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου, Γ.Ν. Πειραιά, πρόεδρος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα της σημερινής καταναλωτικής εποχής μας...Αποτελεί το μεγάλο σημερινό πρόβλημα υγείας για 2 προφανείς και σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τεκμηριωμένα η εξάπλωσή του παγκόσμια λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις. Ενδεικτικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι την προσεχή 25ετία θα αυξηθεί κατά 75% ο συνολικός αριθμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, ενώ στη χώρα μας συγκλίνοντα επιδημιολογικά δεδομένα προσδιορίζουν το ποσοστό των ατόμων με διαβήτη στο 10% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού. Αναμφίβολα τα υψηλά αυτά ποσοστά αποτελούν το φόρο που πληρώνει η κοινωνία μας στον σημερινό άμετρο, απρογραμμάτιστο, θερμιδοφόρο, πλαστικοποιημένο τρόπο ζωής που χαρακτηρίζεται από την εγκατάλειψη της κλασσικής παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής (όσπρια, ελαιόλαδο, λαχανικά, ψάρια, φρούτα) και την πριμοδότηση της κακής διατροφής των διαφόρων ταχυφαγείων (fast foods), την έλλειψη σωματικής άσκησης και το έντονο καθημερινό stress. Ένας τρόπος ζωής που γεννά παχυσαρκία, μεταβολικά νοσήματα και κυρίως διαβήτη.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Η σωστή περιποίηση τους κρύους μήνες
Ο χειμώνας είναι εδώ! Ψυχρός, κρύος και συχνά παγωμένος. Κι εσείς, τι κάνετε; Βγάλατε το «όπλα» σας για να τον αντιμετωπίσετε; Φροντίζετε για την ομορφιά και την υγεία του προσώπου σας, καθώς είναι εκείνο το τμήμα του σώματός μας που εκτίθεται κυρίως στην παγωνιά του;
Παρακάτω, ακολουθούν μερικές προτάσεις που αν ακολουθήσετε, θα διατηρήσετε το πρόσωπό σαςλαμπερό, ακόμα και τώρα που κάνει κρύο...
Απόλυτη προστασία
Η κρέμα ημέρας είναι ο καλύτερος σύμμαχος κατά της αφυδάτωσης από τον κρύο και τον ξηρό αέρα. Όμως, αν το δέρμα σας είναι ξηρό, πρέπει να διπλασιάσετε τις προφυλάξεις σας.
Να βάζετε, για παράδειγμα, δυο στρώσεις κρέμας με πέντε λεπτά διαφορά ανάμεσά τους ή να διαλέξετε μια κρέμα με πιο λιπαρή σύνθεση.
Πλούσια κρέμα στα μάτια
Η περιοχή των ματιών αφυδατώνεται ευκολότερα από το υπόλοιπο πρόσωπο. Περιορίστε τη χρήση του ζελέ, λοιπόν, γύρω από τα μάτια (που έχει ελαφρότερη σύνθεση και κινδυνεύει να ξηράνει το δέρμα) και προτιμήστε μια πιο προστατευτική κρέμα ματιών.
Παρακάτω, ακολουθούν μερικές προτάσεις που αν ακολουθήσετε, θα διατηρήσετε το πρόσωπό σαςλαμπερό, ακόμα και τώρα που κάνει κρύο...
Απόλυτη προστασία
Η κρέμα ημέρας είναι ο καλύτερος σύμμαχος κατά της αφυδάτωσης από τον κρύο και τον ξηρό αέρα. Όμως, αν το δέρμα σας είναι ξηρό, πρέπει να διπλασιάσετε τις προφυλάξεις σας.
Να βάζετε, για παράδειγμα, δυο στρώσεις κρέμας με πέντε λεπτά διαφορά ανάμεσά τους ή να διαλέξετε μια κρέμα με πιο λιπαρή σύνθεση.
Πλούσια κρέμα στα μάτια
Η περιοχή των ματιών αφυδατώνεται ευκολότερα από το υπόλοιπο πρόσωπο. Περιορίστε τη χρήση του ζελέ, λοιπόν, γύρω από τα μάτια (που έχει ελαφρότερη σύνθεση και κινδυνεύει να ξηράνει το δέρμα) και προτιμήστε μια πιο προστατευτική κρέμα ματιών.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Οι 7 κινήσεις που κάνουν οι γυναίκες όταν τους αρέσει κάποιος
Οι γυναίκες θεωρούνται πιο πολύπλοκες και απρόβλεπτες από τους άντρες.
Ωστόσο φαίνεται ότι και αυτές έχουν τα...αδύνατα σημεία- σημάδια με τα οποία μας δείχνουν αν μας γουστάρουν πραγματικά!
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή:
7)Φτιάχνει τα μαλλιά της
Αυτό σίγουρα λέει κάτι, αφού μια κοπέλα το πράττει έχοντας αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της. Θα το κάνει επίσης για να φαίνεται ωραία μπροστά σου και εσύ να την δεις με άλλο μάτι.
6)Κοιτάει τα χείλη σου
Άμα καμιά φορά δειτε κάποια κοπέλα να σας κοιτάζει και αντιληφθείτε πως εκεί που έχει καρφωμένα τα μάτια της είναι τα χείλια σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Όχι μόνο της αρέσετε, αλλά σίγουρα θέλει να δοκιμάσει το πως φιλάτε!
5)Να μην σταυρώνει τα πόδια
Οι γυναίκες με ανοιγμένα πόδια(μην πάει το μυαλό σας στο σ...ξ), είναι ανοικτές για σχέσεις και σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι όταν το κάνουν. Από την άλλη τα σταυρωμένα πόδια, δείχνουν έναν τοίχο μπροστά σας.
4) Είναι γυρισμένη προς τα εσένα
Ωστόσο φαίνεται ότι και αυτές έχουν τα...αδύνατα σημεία- σημάδια με τα οποία μας δείχνουν αν μας γουστάρουν πραγματικά!
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή:
7)Φτιάχνει τα μαλλιά της
Αυτό σίγουρα λέει κάτι, αφού μια κοπέλα το πράττει έχοντας αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της. Θα το κάνει επίσης για να φαίνεται ωραία μπροστά σου και εσύ να την δεις με άλλο μάτι.
6)Κοιτάει τα χείλη σου
Άμα καμιά φορά δειτε κάποια κοπέλα να σας κοιτάζει και αντιληφθείτε πως εκεί που έχει καρφωμένα τα μάτια της είναι τα χείλια σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Όχι μόνο της αρέσετε, αλλά σίγουρα θέλει να δοκιμάσει το πως φιλάτε!
5)Να μην σταυρώνει τα πόδια
Οι γυναίκες με ανοιγμένα πόδια(μην πάει το μυαλό σας στο σ...ξ), είναι ανοικτές για σχέσεις και σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι όταν το κάνουν. Από την άλλη τα σταυρωμένα πόδια, δείχνουν έναν τοίχο μπροστά σας.
4) Είναι γυρισμένη προς τα εσένα
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Αθλητικές εφημερίδες
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Χριστουγεννιάτικα καπελάκια(Απολαύστε!)
Συνταγή για 48 καπελάκια
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
2 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
2-3 σταγόνες λεμόνι
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
3/4 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα
πράσινο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα ασπράδια των αυγών μέσα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα ασπράδια τη βανίλια, το χυμό λεμονιού, και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς σε υψηλή ταχύτητα.
Βάζουμε τη μαρέγκα μέσα σε κορνέ, και σχηματίζουμε τα καπελάκια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε τα καπελάκια στους 150οC για 15 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)