ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το μέλλον είναι μια ιδέα παλιά, αλλά την οραματιζόμαστε σήμερα


Το ποδόσφαιρο το 2050, όπως το φαντάζονται...

Το ποδόσφαιρο το 2050, όπως το φαντάζονται...

ΡΟΜΠΕΡ ΝΤΥΒΕΡΝ
Τέρμα τα βάρη, τέρμα το ντοπάρισμα, θα εμπνευστούμε από τους χορευτές
Γυμναστής της ομάδας της Λυόν και της Εθνικής της Γαλλίας, ο Ρομπέρ Ντυβέρν έγινε σταρ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, εφόσον κατάφερε να κάνει τους παλιούς παίκτες σαν καινούργιους. Το 2050, θα είναι 83 χρονών και θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα έχει κάνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο…
-Πιστεύετε ότι ο γυμναστής θα έχει ακόμα τόσο σημαντικό ρόλο το 2050;
-Θα είμαστε ακόμα παρόντες, καθώς είμαστε ακόμα προϊστορικοί όσον αφορά την προπόνηση. Οι βάσεις αυτής της «εκπαίδευσης» είναι πολύ πρόσφατες και έχουν εδραιωθεί με εμπειρικό τρόπο: οι πρώτες προπονήσεις είχαν λογική, όμως όσον αφορά τις γνώσεις πάνω στην ανθρώπινη ανατομία και φυσιολογία, μόλις τώρα αρχίσαμε να μαθαίνουμε πώς να προπονήσουμε έναν αθλητή. Μόλις αρχίσαμε.
-Τι θα αλλάξει συνεπώς;
-Προς το παρόν, πολύς κόσμος θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ταχύτητας, έχοντας παράλληλα κατά νου το πρότυπο του μυώδη σπρίντερ Μπεν Τζόνσον.
Σαν αποτέλεσμα, προσανατολιστήκαμε προς τις ασκήσεις με βάρη, την εκγύμναση των μυών, κλπ. 
Εγώ είμαι ενάντια στα βάρη, στη Λυόν δεν κάνουμε σχεδόν καθόλου, και πιστεύω πως το 2050 θα έχουμε μια διαφορετική αντίληψη ως προς αυτό:
θα επανέλθουμε στο πρότυπο των αιλουροειδών, στα ελαφριά σώματα, στους ανάλαφρους μυς, διατηρώντας όμως την εκρηκτικότητα των παικτών. 
Θα αντλήσουμε έμπνευση από τους ορειβάτες και κυρίως από τους χορευτές, οι οποίοι αποδεικνύουν το πόσο εκρηκτικοί είναι, χωρίς να είναι καθόλου μυώδεις. 
Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται στο χορό θα εφαρμοστούν και στο ποδόσφαιρο
θα επωφεληθούμε από τους δυνατούς μυς, την αγωνιστική- ανταγωνιστική εκτόνωση, τα πρότυπα τύπου Κάλβιν Σμιθ (παλιός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μ. και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μ.).
-Θα έχει αυτό κάποιο αντίκτυπο στο ντοπάρισμα;
-Ναι, γιατί σήμερα το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου σηκώνοντας πολύ βαριά βάρη, ευνοεί με τη σειρά του το ντοπάρισμα. Αλλά μόλις αυτό σταματήσει, θα σταματήσει και το ντοπάρισμα, δεν θα χρησιμεύει σε τίποτα, καθώς δεν θα γίνεται πια εκγύμναση μυών.
-Τι αλλαγές θα υποστεί το ίδιο το παιχνίδι;
-Το θέμα είναι να προσαρμοστεί η ανατομία του ποδοσφαίρου περισσότερο στην τεχνική φύση του αθλήματος.
Δεν θα αλλοιώσουμε τη φύση του παιχνιδιού για αθλητικούς λόγους, ελπίζω πάντως πως το 2050 δεν θα υπάρχει παρά μόνο η μπάλα που θα τρέχει.
Το ποδόσφαιρο είναι αυτή η κινητήρια δεξιότητα, η τεχνική, η μαεστρία στην ισορροπία, τα ατομικά σπριντ, τα άλματα, που συνδέονται φυσικά με την προσπάθεια για γρήγορη κατοχή της μπάλας, και κάθε φορά υπάρχει ένα απότομο σταμάτημα της (όταν ο παίκτης κλοτσάει τη μπάλα), πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν είναι ένα άθλημα για σπρίντερ.
Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο ως ένα άθλημα κάποιων τύπων που κλοτσάνε προς τα μπρος και τρέχουν προς τα πίσω, αυτό θα ήταν λάθος.
Εγώ προτιμώ τους παίκτες σαν τον Αμπιντάλ, ανάλαφρους, με αντοχές, με πολύ καλή τεχνική.
Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο με το να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των παικτών από την προπόνηση ως την επίδοσή τους στον αγώνα.
Στις μέρες μας, οι παίκτες βάζουν τα περισσότερα γκολ με σουτ σε σταματημένη μπάλα: είναι απλό να εξασκήσεις μια τέτοια φάση στην προπόνηση. Μπορεί, λοιπόν, η προπόνηση να έχει μια δυνατή επιρροή σε αυτές τις φάσεις. Αλλά αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι στο μέλλον, θα είναι αυτοί που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τις επιδόσεις τους και τις προπονήσεις στις φάσεις εν κινήσει.
Θα πρέπει όμως να είμαστε συνετοί, γιατί εξίσου λογικό θα ήταν να θέλει κανείς να επωφεληθεί από τις προπονήσεις που βοηθούν στην τελειοποίηση των στημένων φάσεων- κάτι που θα ήταν επικίνδυνο, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να σκεφτούμεσχετικά με τη διαιτησία και το αθλητικό πνεύμα
Σήμερα τα συστήματα οργανώνονται σε σχέση με τα ρίσκα του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό θα αλλάξει, καθώς οδεύουμε προς μια τυποποίηση της σημασίας των οικονομικών ρίσκωνθα ξαναβρούμε την απόλαυση.
Το κριτήριο της κοινωνικής καταξίωσης δεν θα είναι τόσο διαδεδομένο, είμαι σίγουρος γι’ αυτό.
Η κοινωνία του φαίνεσθαι έχει τα όριά της· όταν όλος ο κόσμος θα μπορεί να βγει στην τηλεόραση ή γενικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτό δεν θα έχει πια τόση αίγλη.
Κι έπειτα, η ομάδα που θα καταφέρει να είναι αποτελεσματική στις φάσεις εν κινήσει, θα είναι αυτή που θα βγει κερδισμένη- οι άλλες θα ακολουθούν.

Ο Αμερικανός ζητιάνος που χλευάζει τον Γιώργο Παπανδρέου



Η εικόνα που βλέπετε κάνει το γύρο του διαδικτύου - Ένας ζητιάνος της Βοστόνης, ζητάει βοήθεια επειδή... είχε δάσκαλο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Απίστευτη φωτογραφία με ένα Αμερικανό ζητιάνο να χλευάζει τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας πλέον, Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτό κάνει τουλάχιστον ένας άνδρας στους δρόμους της Βοστόνης. Καθισμένος οκλαδόν σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατά στα χέρια του ένα μικρό χαρτόνι στο οποίο για να πείσει τους περαστικούς να τον βοηθήσουν οικονομικά γράφει:...

«Παρακαλώ, βοηθήστε με! Καθηγητής μου στο Χάρβαρντ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν έχω μέλλον!» 

 Για την ώρα πάντως δεν έχει διαπιστωθεί αν πρόκειται για αληθινή φωτογραφία ή για φωτομοντάζ...

Από newsit μέσω  parakato

Το δημόσιο ελληνικό σχολείο το κρατά ζωντανό το ΦΙΛΟΤΙΜΟ του Έλληνα και της Ελληνίδας εκπαιδευτικού - και μόνο!



 Γράφει η Θάλεια Γκουζκούρη
Εκπαιδευτικός 
 
   Αυτό το Σάββατο, 2 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι όλοι και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας! Εκπαιδευτικοί - Μαθητές-Γονείς! Γιατί το δημόσιο ελληνικό σχολείο το κρατά ζωντανό το ΦΙΛΟΤΙΜΟ του Έλληνα και της Ελληνίδας εκπαιδευτικού - και μόνο!! Οι "άλλοι" (βλ. πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι και λοιποί "μεγάλοι' ) το'χουν κυριολεκτι .................ΝΟ. 
 
Μία απλή απόδειξη γι' αυτό: Ρωτήστε τους σε τι σχολείο στέλνουν τα παιδιά τους -δημόσιο ή ιδιωτικό -Μία ερώτηση την οποία, ποτέ δεν έχω ακούσει να υποβάλλει, κάποιος δημοσιογράφος σε κάποιον πολιτικό οποιουδήποτε πολιτικού-κομματικού προσανατολισμού -γιατί άραγε; Αν πάμε και λίγο παραπέρα, έννοιες όπως Πανελλαδικές εξετάσεις τους είναι κυριολεκτικά terra sinistra. Γι' αυτούς και τα παιδιά τους υπάρχει το μπακαλορεά, το Harvard και τα λοιπά "λαϊκά" εκπαιδευτικά ιδρύματα για τα παιδιά του "λαού " που προορίζονται να διαχειριστούν -με οποιονδήποτε τρόπο- τις τύχες και τις ζωές των " ασήμαντων άλλων".
 
Θάλεια Γκουζκούρη
Εκπαιδευτικός

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Η Γάτα
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα Αθλητική Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Γαύρος
Εφημερίδα Match Money

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα



Εφημερίδα Η Καθημερινή
Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Ελευθεροτυπία
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Η εφημερίδα των συντακτών
Εφημερίδα 6 Μέρες
Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα Μακεδονία
Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης
Εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Δημοκρατία
Εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο

Πουλάει τον Παπαδόπουλο η Σάλκε


 

  Σε περίπτωση που οι «βασιλικοί μπλε» δεν βγουν Ευρώπη

 
  Σε περίπτωση που η Σάλκε δεν βγει Ευρώπη (κάτι που είναι πιθανό με την σημερινή βαθμολογία) τότε θα αναγκαστεί να πουλήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, αναφέρει με δημοσίευμα του το «kicker».

Στο σφυρί ενδεχομένως να βγάλει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο η Σάλκε, σε περίπτωση που οι «βασιλικοί μπλε» δεν βγουν Ευρώπη. Και αυτό, δεν είναι και τόσο μακρινό σενάριο, μιας και η ομάδα του Γιανς Κέλερ βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με το «kicker», ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Μπένεντικτ Χέβεντες αποτελούν δύο περιουσιακά στοιχεία που θα τεθούν προς πώληση εάν δεν βγει η Σάλκε στην Ευρώπη. Με την ρήτρα του Έλληνα διεθνή, να κυμαίνεται στα 20 εκ. ευρώ. Ποσό, που έδινε το περασμένο καλοκαίρι η Ζενίτ να τον αποκτήσει αλλά τον Κυριάκο να μην θέλει να ξενιτευτεί στη Ρωσία. Το δημοσίευμα του έγκυρου γερμανικού περιοδικού, μάλιστα, προχωράει το θέμα λέγοντας πως αν πουληθεί ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός θα αποκτηθεί ο Φελίπε Σαντάνα της Ντόρτμουντ.

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα



Οι περισσότεροι άντρες συνηθίζουν να παινεύονται για τις μαγειρικές 
τους δεξιότητες. Η αλήθεια όμως, είναι ότι οι επιδόσεις τους στην
 κουζίνα
 δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές. Όχι γιατί δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, 
ούτε γιατί δεν έχουν ταλέντο και φαντασία. Απλώς γιατί αρνούνται να
 εφαρμόσουν μερικές πολύ πρακτικές τεχνικές, που απαιτεί το καλό 
μαγείρεμα…

Η μαγειρική είναι μια «ιεροτελεστία». Γίνεται αργά, μεθοδικά, με 
στάδια και απαιτεί συγκέντρωση και γνώση στοιχειωδών όρων και 
λειτουργιών. Τι συμβαίνει όμως, όταν τα παρακάμπτουμε όλα αυτά; 
Αφιερώστε λίγο χρόνο, για να μάθετε ποια είναι –σύμφωνα με το
 Askmen- τα 10 λάθη που συνηθίζουν να κάνουν οι άντρες στην
 κουζίνα και που τους στερούν τη νίκη απέναντι στο… αντίθετο φύλο!

Δεν υπολογίζουν ποτέ σωστά τον χρόνο τους

Οι περισσότεροι άνδρες ξεκινούν να μαγειρεύουν χωρίς να έχουν
 κάνει μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστούν 
για το μαγείρεμά τους. Χρειάζεται οργάνωση και μεθοδικότητα το 
μαγείρεμα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον απαιτούμενο
 χρόνο για να ψιλοκόψουμε και να τεμαχίσουμε κάθε υλικό που 
χρησιμοποιείται στη συνταγή μας. Όλα πρέπει να γίνονται με 
κατάλληλη προεργασία και έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλιώς τα
 υλικά μας δεν θα μαγειρευτούν σωστά ή θα έχουμε άλλες «ζημιές»
 στην πορεία. Οι άντρες αντίθετα, δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο
 σε αυτό το κομμάτι πριν βάλουν 
το τηγάνι στη φωτιά.

Μικροκύματα… my love!

Οι περισσότεροι άντρες λατρεύουν τους φούρνους μικροκυμάτων.
 Όταν βρεθεί λοιπόν, μπροστά σε άντρα μάγειρα κάποιο κατεψυγμένο 
προϊόν, χωρίς δεύτερη σκέψη ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η ιδανική 
λύση για το ξεπάγωμά του. Μέσα σε λίγα λεπτά έχει αποψύξει την 
τροφή και είναι έτοιμη για μαγείρεμα. Το ίδιο θα κάνει και με το 
χτεσινό κρύο φαγητό κτλ. Τα μικροκύματα είναι αλήθεια ότι μας 
έχουν λύσει πολλές φορές τα χέρια, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση 
για όλα.

Oδηγίες; Δεν θα πάρω…

Οι άνδρες συνήθως, βαριούνται εύκολα, «προσπερνούν» γρήγορα 
ουσιώδη βήματα των συνταγών και δεν διαβάζουν σχεδόν ποτέ τις
 οδηγίες ή τις υποδείξεις πριν τη μαγειρική τους απόπειρα. Θεωρούν 
ότι τα ξέρουν όλα και συνεχίζουν… αυτοσχεδιάζοντας. Καλό θα ήταν
 να μη σας παρασύρουν τέτοιου είδους συνήθειες. Το βιβλίο συνταγών
 και η συσκευασία με τις οδηγίες πρέπει να παραμένει καθ’ όλη τη 
διάρκεια του μαγειρέματος μπροστά στον μάγειρα αν δεν είναι 100% 
σίγουρος ότι κατέχει έστω στο μυαλό του, όλα τα στάδια και τις ακριβείς 
δοσολογίες.

Μια κουτάλα είναι αρκετή…

Τις περισσότερες φορές, οι άντρες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν 
ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να βρίσκονται 
οπωσδήποτε
 στην κουζίνα τους. Θα μπορούσατε να φτιάξετε ποτέ μια πίτσα χωρίς 
πλάστη για να ανοίξετε το ζυμάρι; Μάλλον όχι. Καλύτερα λοιπόν, να 
αποδεχτείτε ότι μια κουτάλα μόνο δεν κάνει τον τέλειο μάγειρα. 
Υπάρχουν κι άλλα εργαλεία αρκετά χρήσιμα στην κουζίνα, την ύπαρξη 
των οποίων ορισμένοι άντρες αγνοούν.

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

Έτσι λέει ο σοφός λαός και για ακόμα μια φορά έχει δίκιο. Η βιασύνη,
 ειδικά στη μαγειρική, είναι θανάσιμος εχθρός. Ακόμη και αν είστε
πεινασμένοι ή έχουν έρθει οι καλεσμένοι σας και περιμένουν το φαγητό,
 με το να βάλετε τη φωτιά στο full, δεν θα καταφέρετε να κάνετε τα 
μακαρόνια να σας να βράσουν πιο γρήγορα, ούτε το κοτόπουλο να 
ψηθεί και στο εσωτερικό του. Μπορεί να κερδίσετε λίγο χρόνο, αλλά
 το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πλήρως αποτυχημένο. Σίγουρα πάντως,
 θα έχετε χάσει όλη τη γεύση, την υφή και τη νοστιμιά από το πιάτο σας.

Ωμά ή καμένα;

Πάλι ο χρόνος μπροστά μας… Οι άντρες όπως είπαμε, δεν έχουν την
 καλύτερη σχέση με τον χρόνο κι έτσι πολύ συχνά βιάζονται και
 βγάζουν την μπριζόλα σχεδόν ωμή ή ξεχνιούνται και το αποτέλεσμα 
είναι ένα λίγο μαυρισμένο φιλέτο. Η μόνη λύση σε αυτό -εκτός από το 
να έχει κανείς το μυαλό του στο κεφάλι φυσικά- είναι να ελέγχει το 
φαγητό του σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος και ειδικά πριν το 
σερβίρισμα.

Δεν γίνονται όλα μαζί…

Ξέρουμε καλά ότι οι άντρες δεν είναι πολύ αποδοτικοί στο να κάνουν 
ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Αποδίδουν καλύτερα όταν καταπιάνονται
 με ένα και μόνο αντικείμενο σε βάθος. Έτσι, πολύ συχνά παρατηρείται 
το φαινόμενο του πανικού όταν πρέπει να ελέγξουν ταυτόχρονα το νερό 
που βράζει, τη σάλτσα που κοχλάζει και τον φούρνο που ψήνει το κρέας. 
Υπάρχει λύση και σε αυτό όμως. Ο καλός προγραμματισμός μπορεί να
 σας
 λύσει τα χέρια. Ξεκινήστε κάπως νωρίτερα, μοιράστε το χρόνο ανάμεσα
 στις ενέργειες που πρέπει να κάνετε και κρατήστε την προσοχή σας
 απερίσπαστη στη μαγειρική και μόνο.

Υπερβολή, υπερβολή, υπερβολή…

Οι άνδρες είναι συνήθως πληθωρικοί και γενναιόδωροι. Αλλά η υπερβολή
 στο σερβίρισμα δεν ωφελεί. Ένα «παραγεμισμένο» πιάτο ή τραπέζι, 
ζαλίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι σεφ δεν «ξεχειλίζουν» ποτέ τα
 πιάτα τους, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική εικόνα και τη γεύση κι 
όχι τόσο στην ποσότητα. Μην πάτε και στο άλλο άκρο βέβαια,
 σερβίροντας ένα ραβιόλι σε μια πιατέλα, αλλά φροντίστε να έχετε
 καθαρές «γραμμές» στο πιάτο σας βάζοντας μια μέτρια ποσότητα. 
Όποιος θέλει επιπλέον μερίδα, μπορεί να σερβιριστεί ξανά. 
Η κατσαρόλα θα περιμένει στην κουζίνα…

Λάντζα; Τι είναι αυτό;

Υπάρχει κι αυτή η δραστηριότητα που λέγεται λάντζα κι είναι 

απαραίτητη 
σε ΚΑΘΕ κουζίνα. Κι η αντρική κουζίνα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.
 Τα τηγάνια, οι κατσαρόλες, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, πρέπει να
 πλυθούν και μάλιστα άμεσα. Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι ο 
φύλακας άγγελός τους θα κάνει το θαύμα του και θα εξαφανίσει ως
 δια μαγείας τα άπλυτα από τον νεροχύτη τους. Χμμμ, βάλτε γάντια 
και ξεκινήστε το τρίψιμο…
clickatlife.gr