ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Οι υπερβολικοί θάνατοι στην Ιαπωνία έφτασαν τους 115.000 μετά την 3η λήψη εμβολίου για τον κορωνοϊό – Νέα μελέτη εξηγεί το γιατί

 Μια νέα μελέτη σχετικά με τις βλάβες που προκύπτουν από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου στο επιστημονικό περιοδικό ιατρικής επιστήμης Cureus με βάση τις ΗΠΑ. Αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του εμβολίου για τον COVID και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.

Στη μελέτη, με τίτλο «Αυξημένη προσαρμοσμένη στην ηλικία θνησιμότητα από καρκίνο μετά την τρίτη δόση εμβολίου mRNA-λιπιδικού νανοσωματιδίου κατά την πανδημία COVID-19 στην Ιαπωνία», πέντε Ιάπωνες επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ολόκληρο σύνολο δεδομένων του πληθυσμού των 123 εκατομμυρίων της χώρας (η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο εμβολιαστικό ποσοστό στον κόσμο) για τη μελέτη της υπερβολικής θνησιμότητας από καρκίνο που συμπίπτει με τον μαζικό εμβολιασμό κατά του COVID.

Οι συγγραφείς παρέχουν επίσης μια καλή εξήγηση για το γιατί αυτοί οι θάνατοι συνέβησαν μετά την έγχυση mRNA. Ως πρώην ερευνητής εμβολίων, διάβασα το άρθρο του Cureus με μεγάλο ενδιαφέρον. Η συνάδελφός μου αρθρογράφος των Epoch Times, Megan Redshaw, έχει γράψει ένα εξαιρετικό άρθρο για αυτή τη μελέτη. Εδώ, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα σημεία που πιστεύω ότι αξίζει να επαναλάβω.

Υπερβολικοί θάνατοι μετά την τρίτη δόση

Η μελέτη δείχνει ότι υπήρχαν 1.568.961 συνολικά θάνατοι στην Ιαπωνία το 2022. Περίπου 1.453.162 θάνατοι αναμένονταν με βάση στατιστικές προβλέψεις που χρησιμοποιούν πληροφορίες πριν από την πανδημία, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχαν 115.799 υπερβολικοί θάνατοι το 2022.

Οι 115.799 «υπερβάλλων αριθμός θανάτων προσαρμοσμένος στην ηλικία» το 2022 σημειώθηκαν αφού τα δύο τρίτα του ιαπωνικού πληθυσμού είχαν λάβει την τρίτη δόση εμβολίου για τον COVID.

Με βάση τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, υπολόγισα ότι αναφέρθηκαν 39.060 θάνατοι από COVID-19 το 2022. Έτσι, η πλειονότητα των υπερβολικών θανάτων στην Ιαπωνία το 2022 δεν προκλήθηκαν από λοίμωξη από COVID, αλλά μάλλον συνδέονται κατευθείαν με τον εμβολιασμό.

Βλάβη που προκαλείται από το εμβόλιο, όχι από τον ιό

Η μελέτη δείχνει ότι το 2020, αφότου άρχισε να εξαπλώνεται ο COVID-19 στην Ιαπωνία, αλλά πριν να είναι διαθέσιμος ο εμβολιασμός, ο προσαρμοσμένος ως προς την ηλικία αριθμός θανάτων ήταν 28.000 λιγότεροι από ό,τι είχε προβλεφθεί. Και το 2021, καθώς ο ιός συνέχιζε να υφίσταται και υπήρχε περιορισμένος εμβολιασμός κατά του COVID-19 (ξεκίνησε τον Φεβρουάριο), υπήρξαν 25.000 περισσότεροι θάνατοι από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Με βάση τον αριθμό των υπερβολικών θανάτων το 2022, οι Ιάπωνες επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Στατιστικά σημαντικές αυξήσεις στα προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία ποσοστά θνησιμότητας όλων των καρκίνων και ορισμένων συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, συγκεκριμένα, καρκίνος των ωοθηκών, λευχαιμία, προστάτης, χείλη/στοματικά/φαρυγγικά, καρκίνοι του παγκρέατος και του μαστού, παρατηρήθηκαν το 2022 αφού τα δύο τρίτα του ιαπωνικού πληθυσμού είχαν λάβει την τρίτη ή μεταγενέστερη δόση του εμβολίου SARS-CoV-2 mRNA-LNP».

«Αυτές οι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες αυξήσεις στα ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας αυτών των καρκίνων που είναι ευαίσθητοι στο ERα μπορεί να αποδοθούν σε αρκετούς μηχανισμούς του εμβολιασμού mRNA-LNP αντί της ίδιας της λοίμωξης COVID-19 ή σε μειωμένη φροντίδα για τον καρκίνο λόγω του lockdown», έγραψαν οι συγγραφείς. Σε απλά λόγια, αυτή η μελέτη αποκάλυψε ότι το mRNA εμβόλιο για τον COVID είναι πιθανώς η αιτία των επιπλέον θανάτων που σημειώθηκαν στην Ιαπωνία.

6 τύποι καρκίνου είχαν σημαντικούς υπερβολικούς θανάτους

Η μελέτη παρουσίασε τους αριθμούς για όλες τις αιτίες θανάτου, αλλά εξέτασε επίσης τις λεπτομέρειες των θανάτων που προκαλούνται από καρκίνο. Διαπιστώθηκε ότι από τους 20 τύπους καρκίνου, έξι από αυτούς -ο καρκίνος των ωοθηκών, της λευχαιμίας, του προστάτη, των χειλιών/στοματικών/φαρυγγικών, του παγκρέατος και του μαστού- είχαν στατιστικά σημαντική υπερβολική θνησιμότητα το 2021 και αυξήθηκαν περαιτέρω το 2022.

Η σημαντική αύξηση της θνησιμότητας για τους έξι συγκεκριμένους τύπους καρκίνου δεν μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο μειωμένος προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο και η υγειονομική περίθαλψη λόγω των lockdown θα είχαν αυξήσει τους θανάτους για όλους τους καρκίνους. Ωστόσο, τέτοια αύξηση δεν παρατηρήθηκε σε άλλους τύπους καρκίνου στην Ιαπωνία το 2022.

Τι είναι λοιπόν τόσο ιδιαίτερο για τους έξι συγκεκριμένους τύπους καρκίνου; Είναι όλοι γνωστοί ως ευαίσθητοι στον υποδοχέα οιστρογόνων άλφα (ERα), καρκίνοι. Οι επιστήμονες εξήγησαν το γιατί αυτοί οι καρκίνοι όχι μόνο εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό, αλλά σκότωσαν και ανθρώπους σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού έλαβαν το εμβόλιο.

Καρκίνος μετά το εμβόλιο: Μια επιστημονική εξήγηση

Εργάστηκα ως ερευνητής στη Sanofi Pasteur, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμβολίων στον κόσμο, για περισσότερα από 10 χρόνια. Ως το άτομο που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του εμβολίου SARS-CoV-1 της Sanofi το 2003, προσωπικά βρήκα την μελέτη που παρουσίασαν οι Ιάπωνες επιστήμονες πολύ λογική.

Σας παρακαλώ να υπομένετε τους επιστημονικούς όρους, γιατί είναι σημαντικοί για την κατανόηση του πιθανού ρόλου που μπορεί να έχει παίξει το εμβόλιο mRNA στην ανάπτυξη καρκίνου.

Τα ER (υποδοχείς οιστρογόνων) είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα. Είναι υποδοχείς που μπορούν να ενεργοποιηθούν από την ορμόνη οιστρογόνου. Ο ERα είναι μία από τις δύο κατηγορίες ER, ένας σημαντικός ρυθμιστής στο αναπαραγωγικό σύστημα του σώματος.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances με κριτές τον Νοέμβριο του 2022 εξέτασε 9.000 ανθρώπινες πρωτεΐνες για να δει ποια πρωτεΐνη συνδέεται καλύτερα με την πρωτεΐνη ακίδας (S) του SARS-CoV-2 και διαπίστωσε ότι η πρωτεΐνη S συνδέεται ειδικά με τον ERα. Η δέσμευση «ρυθμίζει προς τα πάνω τη μεταγραφική δραστηριότητα του ERα».

Με άλλα λόγια, η πρωτεΐνη S του SARS-CoV-2 (από λοίμωξη ή εμβολιασμό), όταν εισάγεται στο ανθρώπινο σώμα, συνδέεται με τον ERα και λειτουργεί ως συνρυθμιστής πυρηνικών υποδοχέων, παρεμποδίζοντας τη φυσιολογική λειτουργία του κυττάρου και οδηγώντας σε δυσλειτουργία του κύτταρα και όργανα.

υτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τους έξι τύπους καρκίνων που είναι ευαίσθητοι στο ERα αυξήθηκαν το 2022 στην Ιαπωνία αφού τα δύο τρίτα του πληθυσμού έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου mRNA.

Το εμβόλιο φέρει το γονίδιο S του SARS-CoV-2, παραβιάζοντας τα κύτταρα-ξενιστές για να παράγει πρωτεΐνες S. Οι πρωτεΐνες S παράγονται μέσα στο κύτταρο και στη συνέχεια συνδέονται με το ERα, διαταράσσοντας τη φυσιολογική λειτουργία του κυττάρου και οδηγώντας σε ανάπτυξη καρκίνου.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια κατά την οποία ορισμένα από τα κύτταρα του σώματος αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος.

Για κάθε υγιή άνθρωπο, κάποια κύτταρα πεθαίνουν, κάποια γερνούν και κάποια γίνονται καρκινικά. Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς το άτομο να το γνωρίζει γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού εργάζεται συνεχώς για να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Ωστόσο, εάν το ανοσοποιητικό σύστημα υποβαθμιστεί, τότε αναπτύσσεται ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο COVID-19 έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σοβαρά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος. Αυτή η νέα ιαπωνική μελέτη παρέχει περαιτέρω στοιχεία για την έκταση αυτού του φαινομένου.

Εμβολιασμός και καταστολή της ανοσοεπιτήρησης του καρκίνου

Έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο mRNA όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει καρκίνο, αλλά μπορεί επίσης να αποδυναμώσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει και να καταστέλλει καρκινικούς όγκους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ο Konstantin Fohse και οι συνεργάτες του ανέφεραν εμβολιασμό με BNT162b2 ρυθμισμένες έμφυτες ανοσολογικές αποκρίσεις, με αποτέλεσμα την εξασθενημένη ανοσοεπιτήρηση του καρκίνου.

Η ζημιά που προκλήθηκε από τα εμβόλια κατά του COVID θα ήταν μικρότερη εάν ο εμβολιασμός δεν ήταν τόσο διαδεδομένος και η δοσολογία των εμβολίων δεν ήταν τόσο υψηλή λόγω των ενισχυτικών δόσεων.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι για κάθε δόση Pfizer-BioNTech υπάρχουν περίπου 13 τρισεκατομμύρια μόρια SARS-CoV-2 mRNA-LNP. Για τη Moderna, ο αριθμός είναι 40 τρισ. Δεδομένου ότι το μέσο ανθρώπινο σώμα έχει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα, μια δόση mRNA-LNP του COVID-19 θα είχε αρκετά μόρια για να εξαπλωθεί σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο.

Όπως έγραψα προηγουμένως, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζεται το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ότι «αφού το σώμα παράγει μια ανοσολογική απόκριση, απορρίπτει όλα τα συστατικά του εμβολίου», επειδή οι ουριδίνες στο φυσιολογικό RNA έχουν πλέον αντικατασταθεί με ψευδοουριδίνες σε αυτόν τον COVID- 19 mRNA-LNP, γνωρίζουμε ότι το τροποποιημένο RNA ζει τώρα στο σώμα για μήνες και μπορεί ακόμη και να βρει το δρόμο του στα μωρά μέσω του μητρικού γάλακτος .

Η ιαπωνική μελέτη γράφτηκε πριν από τον Οκτώβριο του 2023 χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το 2022 και νωρίτερα. Καθώς ο εμβολιασμός κατά του COVID συνεχίζεται σε πολλές χώρες, είναι τρομακτικό να σκεφτόμαστε πόσοι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν ή να αναπτύξουν καρκίνο εάν συνεχιστεί η τάση του 2022.

Αβέβαιο μέλλον

Καθώς οι αρχές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο COVID-19 είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» και συνεχίζουν να πιέζουν τον εμβολιασμό, είναι αβέβαιο τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια mRNA-LNP του COVID-19 που βρίσκονται ήδη στα σώματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων θα παραμείνουν εκεί και θα συνεχίσουν να παράγουν την πρωτεΐνη S, παρεμβαίνοντας στο ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλώντας καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Μελέτες όπως αυτή των Ιάπωνων επιστημόνων θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο και να δημοσιευθούν σε κορυφαία ιατρικά περιοδικά χωρίς λογοκρισία, ώστε να μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη και να αποτρέψουμε αυτά τα λάθη από το να επαναληφθούν. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει συμβεί.

Ωστόσο, ελπίζουμε ότι όλο και περισσότεροι επιστήμονες και ερευνητές θα είναι αρκετά γενναίοι για να επισημάνουν το πολύ προφανές: ότι το εμβόλιο COVID-19 δεν είναι ασφαλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιατρικό περιοδικό Cureus αποκτήθηκε πρόσφατα από τον όμιλο Springer Nature τον Δεκέμβριο του 2022. Ο όμιλος διαθέτει επίσης διάσημες επιστημονικές δημοσιεύσεις όπως το Nature και το Nature Medicine.

Ο τραυματισμός από το εμβόλιο κατά του COVID είναι ένα θέμα ταμπού για επιστήμονες και ιατρικά περιοδικά. Πολλοί άνθρωποι ακυρώθηκαν, απειλήθηκαν, εκδιώχθηκαν και απολύθηκαν όταν προσπάθησαν να αψηφήσουν τη λογοκρισία. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις το Springer Nature να δημοσιεύει την ιαπωνική μελέτη.