ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Αυτό το μαγνητάκι το δίνουν στα Σκόπια ενθύμιο στους τουρίστες

Ένα από τα πιο διαδεδομένα ενθύμια όταν ταξιδεύουμε είναι τα μαγνητάκια που κολλάμε στο ψυγείο. Πολλοί μάλιστα κάνουν συλλογή από διάφορα μέρη εκτός και εντός Ελλάδας. Τα μαγνητάκι αποτελούν χρόνια πρώτη επιλογή των τουριστών ως ενθύμια μιας και είναι φτηνά και μικρά. Μια ανάρτηση στο facebook μιας γυναίκα που πήγε διακοπές στα Σκόπια και αγόρασε μαγνητάκι ένα έχει προκαλέσει αντιδράσεις μια και όπως θα δείτε στην φωτογραφία γράφει “Μακεδονία” και μάλιστα περιλαμβάνει και Ελληνικά εδάφη!

Δείτε την ανάρτηση και το σχόλιο στο facebook: 

Στον Μακρύγιαλο το BEACH Bar ΤAMMOS - ΦΩΤΟ ΣΑΚΗΣ ΧΑΣΑΠΕΤΗΣ














Πιερία: 42χρονος έπεσε μέσα σε ρέμα στον Όλυμπο

Εκτός κινδύνου βρίσκεται 42χρονος που έπεσε στο ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο, στην περιοχή Καρίτσα Πιερίας.
Ο 42χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν στην περιοχή μαζί με μια περιπατητική ομάδα 8 ατόμων, όταν έπεσε στο ρέμα Ορλιάς, γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής (09/06/2019).
Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή και ανέσυρε τον άνδρα, ο οποίος όπως φαίνεται από την πτώση τραυματίστηκε ελαφρά και δεν κινδυνεύει η υγεία του.

Τότε που δεν είχαμε Ίντερνετ αλλά παίζαμε στους δρόμους και τις πλατείες

Θυμάσαι τότε; Τότε που πήγαινες διακοπές με την οικογένεια; Τότε. Στα 10 σου περίπου…
Τότε που ετοίμαζε η μαμά το ταψί με τα γεμιστά για να φάμε την πρώτη μέρα που θα φτάναμε. Ξεκινούσαμε αξημέρωτα, μέσα στη νύχτα για να έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας να βρούμε κατάλυμα. Ανοίγαμε εκείνο τον τεράστιο χάρτη που βρισκόταν μόνιμα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και κάθε τόσο κάναμε στάσεις για να τον συμβουλευτούμε. Πόσο μ’ άρεσε να χαζεύω το χάρτη εκείνο… Νομίζω έτσι έμαθα τους νομούς της χώρας μας, από τα καλοκαιρινά εκείνα ταξίδια…

Το σωστό ψήσιμο του ολόκληρου φιλέτου κοτόπουλου

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δείχνει όλα τα μυστικά για να ψηθεί σωστά, αλλά να μείνει ζουμερό το κοτοφιλέτο (στήθος και μπούτι) και φτιάχνει μια σάλτσα μουστάρδας με γλυκό Μοσχάτο Λήμνου για να το συνοδεύσουμε.
Στήθος ή μπούτι
Επιλέγουµε από την αρχή αν θέλουµε να ψήσουµε φιλέτο από στήθος ή µπούτι. Για 4 άτοµα θα χρειαστούµε 4 ολόκληρα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή 8 φιλέτα από µπούτι ή 2 φιλέτα από στήθος και 4 φιλέτα από µπούτι κοτόπουλου (ώστε να επιλέξει ο καθένας το κοµµάτι που προτιµά). Επιλέξαµε να ψήσουµε φιλέτα από στήθος και µπούτι, για να δείξουµε τους διαφορετικούς χρόνους ψησίµατός τους. Για να µειώσουµε αυτήν τη διαφορά, φροντίζουµε τα φιλέτα να έχουν παρόµοιο µέγεθος. Γι’ αυτό αφαιρούµε από το στήθος το παραφίλετο (πρόκειται για το λεπτό σε πάχος κοµµάτι κρέατος, που βρίσκεται στην κάτω πλευρά). Το παραφιλέτο δεν το πετάµε. το ψήνουµε στο ίδιο τηγάνι, αποµακρύνοντάς το από τη φωτιά στον µισό χρόνο, αφού είναι λεπτό και στεγνώνει γρήγορα. Συγκεντρώνουµε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής: 1 ξερό κρεµµύδι, σε ψιλά καρέ, 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο ή όσο µας αρέσει, 3 κουτ. σούπας µουστάρδα της αρεσκείας µας, 1 ποτήρι Μοσχάτο κρασί Λήµνου (ή, αν δεν έχουµε, λευκό, ξηρό κρασί µε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσµα), 400 ml νερό (ή ζωµό κοτόπουλου ή λαχανικών, αν έχουµε), 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή µαϊντανού ή δυόσµου ή άνηθου – µε διαφορετικά το καθένα αποτέλεσµα), ξύσµα από 1/2 λεµόνι, ακέρωτο, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

20o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball Olympus Riviera 14-15-16 Ιουνίου





Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 38-36 από την ΑΓΕ Πιερίας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βέροιας Δημήτριος Βικέλας, στον τελικό του Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΚΑΚΣΕΜ.

Σε έναν αγώνα στον οποίο οι άμυνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, η ΑΓΕ Πιερίας είχε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με το Πιερικό Αρχέλαο να μην καταφέρνει να προσπεράσει, όσες φορές πλησίασε στο σκορ, μιας και η ΑΓΕ Πιερίας εύρισκε τον τρόπο να απαντήσει και στέφθηκε πρωταθλήτρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον περσινό πρωταθλητή, Πιερικό Αρχέλαο.