ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Παρά τις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης χωρίς την ΕΤ3 το διάδοχο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης»


Ερώτηση βουλευτών Μπόλαρη Μάρκου, Αηδόνη Χρήστου, Παραστατίδη Θεόδωρου προς τον  Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση κ. Π. Καψή.
Χωρίς περιφερειακό κανάλι θα είναι το νέο σχήμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Παντελή Καψή οι βουλευτές  Μάρκος Μπόλαρης, Χρήστος Αηδόνης και Θεόδωρος Παραστατίδης. Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις που για μια ακόμη φορά δεν τηρούνται, το τελικό σχέδιο του διάδοχου σχήματος της δημόσιας τηλεόρασης υπακούει εντέλει στη βούληση ή επιθυμία κύκλων να σταματήσει να λειτουργεί αυτοδύναμα η ΕΤ3 ή το διάδοχο σχήμα, ως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός περιφερειακός σταθμός που εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν οι τρεις βουλευτές.
Αφού παραθέτουν το ιστορικό της ίδρυσης της ΕΤ3 και σειρά επιχειρημάτων που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της, όπως το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε τα προηγούμενα χρόνια και η κατάκτηση της αυτονομίας μέσα από ποιοτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και η ακροαματικότητα σε ακριτικές περιοχές που πλέον δεν έχουν ως επιλογή παρά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τα γειτονικά σε κάθε περιοχή ξένα τηλεοπτικά μέσα. Στην ερώτηση επισημαίνεται ακόμη πως το ζήτημα της δημόσιας τηλεόρασης προκάλεσε ρήγμα στο κυβερνητικό σχήμα με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και ζημία εκατομμυρίων ευρώ με τη διακοπή λειτουργίας της  την περίοδο ακριβώς που αυτή εμφάνιζε κέρδη.
Οι κκ. Μπόλαρης, Αηδόνης και Παραστατίδης σημειώνουν πως οι συνεχείς καθυστερήσεις και παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα αυτό δεν οφείλονται, τουλάχιστον στην περίπτωση της ΕΤ3, σε τεχνικές δυσκολίες και κυβερνητική αδυναμία αλλά στην εξυπηρέτηση των σχεδίων κύκλων που επιθυμούσαν τη διακοπή της αυτοδύναμης λειτουργίας της.
Αφού παραθέτουν σειρά στοιχείων που καταδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της ΕΤ3 στην Περιφερειακή ανάπτυξη και παρουσία στα Βαλκάνια αλλά και στη διασύνδεση με την ομογένεια οι κκ. Μπόλαρης, Αηδόνης και Παραστατίδης ερωτούν τον κ. Καψή ποιος είναι εντέλει ο σχεδιασμός για τη λειτουργία περιφερειακού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την έκφραση με ποιότητα των Ελλήνων της περιφέρειας.