ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη φάση διανομής τροφίμων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης σύμφωνα με το πρόγραμμα 2013.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη διανεμηθεί τυριά Π.Ο.Π.  (Γραβιέρα 14.400 Kgr και Κασέρι 17.000 Kgr), καθώς και 216.945 Kgr ζυμαρικά, ενώ αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η διανομή 29.852 Kgr φέτας.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, γραβιέρα, κασέρι, φέτα) για τη σίτιση απόρων σε 65 εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων, κ.α, το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σύνολο των τροφίμων που θα διανεμηθούν ανέρχεται σε 366 τόνους και με αυτά υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 38.438 πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.
«Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος προσπαθούμε να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, παρέχοντας βασικά είδη τροφίμων για τις οικογένειες τους. Τα προϊόντα που διανέμουμε προέρχονται αποκλειστικά από ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς στόχος μας είναι να στηρίξουμε, παράλληλα, την εγχώρια αγορά. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και το νέο έτος, ενώ παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.
Στη διανομή των τροφίμων την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, λόγω της οικονομικής κρίσης, παρέχοντας τροφή σε περισσότερα από 38.000 άτομα που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν».


Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο 2014, με τη διανομή λαδιού στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης.














Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης