ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τα αυγά στα καλύτερα τους – Λαχταριστή ομελέτα με πεπερόνι και τριμμένο τυρί

sudagh-omeleta-me-peperoni-570
Αν δεν έχετε χρόνο και υπομονή, το απλό και νόστιμο φαγητό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Εμείς σας σκεφτόμαστε και γι αυτό θα σας παρουσιάσουμε μία λαχταριστή και αφράτη ομελέτα με πεπερόνι που θα γλύφεται τα δάχτυλα σας!Τα αυγά είναι ένα προϊόν που όλοι έχουν στο ψυγείο τους και όλοι έχουνε φάει – εκτός από τους ελάχιστους που δεν τους αρέσουν. Όσοι δουλεύετε ή έχετε να πάτε στο ραντεβουδάκι και γενικά όσοι θέλετε να φάτε κάτι στα γρήγορα το οποίο ταυτόχρονα θα είναι και λαχταριστό, μπορείτε να μαγειρέψετε την παρακάτω συνταγή.
ΥΛΙΚΑ: 
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
1 πατάτα μέτριου μεγέθους
1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους
1 ντομάτα μέτριου μεγέθους, κομμένη σε κύβους
50 γραμμάρια πεπερόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
Μισό κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
Λίγο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤEΛΕΣΗ: 
1)Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το ταμπάσκο
2) Τρίβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα ενώ στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ίδιο μπολ με τα αυγά
3)Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ την ντομάτα και ανακατεύουμε
4) Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε το μείγμα μας. Αμέσως, τοποθετούμε από πάνω και το πεπερόνι και το τριμμένο τυρί ενώ στη συνέχεια βάζουμε και το πιπέρι.
5)Μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά και να λιώσει καλά το τυρί.