ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Χαιρετισμός νέα σχολική χρονιά - Σχολικές Μονάδες - Μ.Μ.Ε.



Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και μέλη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,
σήμερα ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά.
Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη φιλοδοξίες και επιθυμία για έργο. Εμείς ξεκινάμε πανέτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο των εκπαιδευτικών. Προβλήματα υπάρχουν πάντα. Είναι όμως χρέος μας, παρά τις όποιες δυσκολίες, να παρέχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και να επιλύουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανακύπτουν, ώστε τα σχολεία μας να λειτουργούν απρόσκοπτα.
Το πιο σημαντικό στην αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς, είναι όλοι μας, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να θέτουμε υψηλούς στόχους και οράματα. Τους θέσαμε και θα πετύχουμε.
Στην παιδεία και στην εκπαίδευση συμμετέχουμε όλοι μας. Αν συνεργαστούμε αυτή η συλλογική προσπάθεια θα οδηγήσει στην ποιότητα, την αναμόρφωση και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου μας.
Αγαπημένα μας παιδιά, εμείς και οι δάσκαλοί σας , σας υποδεχόμαστε με χαρά και ενθουσιασμό για να σας χαρίσουμε  από την ψυχή μας τα καλύτερα εφόδια και να σας καθοδηγήσουμε με επιτυχία. Οι δάσκαλοί μας με μεθοδικότητα, εργατικότητα και προπάντων αγάπη για το παιδί είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν με επιτυχία στο έργο τους. Η μάθηση, η αγωγή και η παιδεία είναι έργο δύσκολο. Για αυτό ο δάσκαλος έχει ανάγκη από τη συνδρομή και άλλων παραγόντων.
Εσείς αγαπητοί γονείς συμπαρασταθείτε με όλες σας τις δυνάμεις στα παιδιά σας και στις προσπάθειες του σχολείου. Σχολείο και οικογένεια έχουν κοινό σκοπό τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού γι’ αυτό απαιτείται αλληλοσυμπαράσταση και συνεχή συνεργασία.
Θέλω να καλωσορίσω ιδιαίτερα στη σχολική μας οικογένεια τα πρωτάκια μας, που ξεκινούν σήμερα το ταξίδι της γνώσης και της μάθησης και να τους πω ότι σ’ αυτά τα πρώτα τους βήματα, αλλά και στη συνέχεια, θα είμαστε δίπλα τους και θα τα βοηθήσουμε όλοι μας εκπαιδευτικοί και γονείς.
Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας και στους γονείς της Πιερίας.
             

                                                                                         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ

                                                                                               Κρίτογλου Αστέριος