ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Βαρουφάκης: Η ομάδα Τσίπρα πούλησε την ψυχή της

Μήνυμα στον νέο επικεφαλής των Εργατικών,Τζέρεμι Κόρμπιν, στέλνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με συνέντευξή του στο περιοδικό Socialist Worker, “προβλέποντας” πως “θα συναντήσειλυσσαλέα αντίδραση και ότι θα γίνει στόχος όλων των ειδών των υπόγειων στρατηγικώνπροκειμένου να του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια”.
“Η δολοφονία της προσωπικότητάς του έχει ήδη ξεκινήσει αλλά θα ενταθεί αν το κατεστημένο αρχίσει να φοβάται πως αποτελείαπειλή για τα συμφέροντά του” πρόσθεσε και δήλωσε πως η συμβουλή του στον πρώην συνδικαλιστή είναι “να φοβάται τους φίλους του”.
Και συγκεκριμένα όπως εξήγησε “τους φίλους εκείνους που διστάζουν να τραβήξουν την αντιπαράθεση με το κατεστημένο……..
……….
στα άκρα”. “Κοιτάξτε τη δική μας εμπειρία, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν παραδοσιακά στο 4% και στη συνέχεια εκτοξευτήκαμε σε ιλιγγιώδη ύψη – ήταν μια μεγάλη ιστορική στιγμή”, σημείωσε.
“Οι άρχοντες της Ευρώπης είδαν αυτό το φαινόμενο και ανησύχησαν – πράγμα που ήταν αρκετά λογικό. Εγώ είχα ένα ποσοστό αποδοχής στο 75% επειδή διεξήγαγα αποτελεσματικά έναν πόλεμο ταξικό. Έτσι αποφάσισαν πως έπρεπε να μας εξουδετερώσουν χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά όπλα – και το κατάφεραν”, πρόσθεσε.
“Στο δημοψήφισμα, ακόμη και με τις τράπεζες κλειστές, ακόμη και με τους ανθρώπους να απειλούνται, 62% του κόσμου ψήφισε ‘όχι’, ωστόσο μας έριξαν από μέσα” ανέφερε.
Ο καθηγητής των Οικονομικών τονίζει πως η λιτότητα είναι ένα σημαντικό όπλο στον ταξικό πόλεμο, αλλά δεν είναι αυτό το όλο θέμα. Το ζητούμενο είναι η εξουσία και η λιτότητα χρησιμοποιείται από την άρχουσα τάξη για να εκμηδενίσει την ισχύ της εργασίας, όπως αναφέρει.
Ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει πως “η προεδρική ομάδα πούλησε την ψυχή της” και τα μέλη της γίνονται μέρος του συστήματος. “Λένε στον κόσμο: ‘Θα σας βασανίσουμε, αλλά όχι με τόσο ζήλο όσο οι άλλοι’. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να ενθουσιάζεται κανείς”, λέει χαρακτηριστικά.
Για τη Λαϊκή Ενότητα αναφέρει πως είναι καλοί σύντροφοι και φίλοι “αλλά κοιτάζουν στο παρελθόν για μια λύση που αφορά το μέλλον”. “Διολισθαίνουν σε βεβαιότητες απομονωτισμού μέσα στην Ευρώπη”, σημειώνει.
“Υπάρχει όμως μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων, που προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους εμπλοκής με την πολιτική. Εγώ είμαι ένας από αυτούς” καταλήγει.
Με πληροφορίες από το Socialist Worker