ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Θέρμανση: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιστοποίηση των πέλλετ και των εστιών καύσης


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη στροφή του καταναλωτικού κοινού στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων με σκοπό τη θέρμανση...
Μεγάλο μέρος αυτών των καυσίμων ανήκει στην κατηγορία της βιομάζας ενώ κυρίως διαδεδομένη είναι η χρήση πέλλετ (συσσωματώματα ή σύμπηκτα).

Τα τελευταία χρησιμοποιούνται ως κύρια πηγή θέρμανσης σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ και στην Ελλάδα αντικαθιστούν σε πολλές περιπτώσεις τις παραδοσιακές εγκαταστάσεις θέρμανσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε περιπτώσεις θέρμανσης μεμονωμένων χώρων από σόμπες ή τζάκια, είτε σε ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης σε καυστήρες λεβήτων.

Όπως σε κάθε περίπτωση προϊόντος όμως, υπάρχουν διαβαθμίσεις ποιότητας οι οποίες τα διαχωρίζουν σύμφωνα με τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά τους. Κυριότερα από αυτά είναι το ποσοστό υγρασίας, το ποσοστό υπολείμματος τέφρας, η θερμογόνος δύναμη και η απουσία επιβλαβών χημικών προσμίξεων.

—Πρότυπα ΕΝ 14961-2 και ΕΝplus

Για τον διαχωρισμό και την κατάταξη των πέλλετ, έχει καθιερωθεί το πρότυπο ΕΝ 14961-2 ενώ για τις ανώτερες κατηγορίες αυτών και για την σήμανσή τους ως κατάλληλα για οικιακή χρήση έχει καθιερωθεί το πρότυπο ΕΝplus. Πέλλετ που κατατάσσονται στις κατηγορίες ENplus A1 και ΕΝplus A2 θεωρούνται κατάλληλα για οικιακή χρήση διασφαλίζοντας:

• Χαμηλό ποσοστό περιεχόμενης υγρασίας και μεγάλη θερμογόνο δύναμη

• Χαμηλό ποσοστό υπολείμματος τέφρας και κατ’ επέκταση λίγα στερεά υπολείμματα και βλαβερά για την υγεία μικροσωματίδια

• Απουσία επιβλαβών χημικών προσμίξεων. Οι επιβλαβείς αυτές προσμίξεις συνήθως παρατηρούνται σε πέλλετ που έχουν κατασκευαστεί από ξύλα τα οποία έχουν υποστεί χημική επεξεργασία (βερνίκια – κόλλες κλπ)

Προϊόντα χαμηλότερης κατηγορίας ή προϊόντα που δεν κατατάσσονται σε κατηγορία, προορίζονται για βιομηχανική χρήση, ενώ είναι ακατάλληλα για οικιακή. Αποτελεί επομένως συμφέρον του καταναλωτή να αναζητεί προϊόντα με τη σήμανση ENplus, προκειμένου να απολαμβάνει τα παραπάνω προτερήματα που προσφέρουν τα πέλλετ, και όχι να χρησιμοποιεί ακατάλληλα προϊόντα.

—Σήμανση CE για εστίες καύσης

Εκτός από την καταλληλότητα των στερεών καυσίμων, αντίστοιχα και οι εστίες καύσης (λέβητες, σόμπες, τζάκια κλπ) πρέπει να φέρουν σήμανση CE κατά EN 14785, που σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και είναι κατάλληλες για αυτή τη χρήση.

Άλλωστε, αυτή η καταναλωτική συμπεριφορά επιλογής πιστοποιημένων προϊόντων συνάδει με το Ευρωπαϊκό ζητούμενο, τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της χώρας και κυρίως την απαλοιφή των ιδιαίτερα επιβλαβών επιδράσεων στην υγεία των κατοίκων κάθε μεγαλούπολης, αλλά και των ίδιων των χρηστών και των οικογενειών τους.

Ο φορέας επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS χορηγεί την πιστοποίηση ΕΝplus για τα πέλλετ ως εγκεκριμένος φορέας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πέλλετ (European Pellet Council), επιδιώκοντας τη διασφάλιση της ποιότητας στα προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των πολιτών και την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών.

Η Πάολα έφερε τα πάνω κάτω στο στούντιο της Τατιάνας


Την Πάολα είχε καλεσμένη η Τατιάνα Στεφανίδου. Εντάξει, όχι την ίδια, αλλά την Ματθίλδη Μαγγίρα που μιμείται την τραγουδίστρια...
στο show που κάνε κάθε Τρίτη στο Shamone.

Η Ματθίλδη έδωσε ρεσιτάλ μιμούμενη την Πάολα και έκανε τους πάντες να κατουρηθούν από τα γέλια!!!!


Επειδή όμως τα λόγια είναι περιττά, δείτε τη Ματθίλδη ως Πάολα σε μεγάλα κέφια!

Tα 10 πιο μικρά αυτοκίνητα στον κόσμο(video)


Δειτε τα όλα στο βίντεο... Μικρά και οικονομικά...
Είναι μικρά,οικονομικά,και σίγουρα τραβούν τα βλέμματα όπου και να περάσουν με το μοναδικό τους design και τον πολυμοφρικό τους χαρακτήρα...
Η ιδανική λύση για μια οικονομική βόλτα στην πόλη που σίγουρα θα συζητηθεί..
Δείτε τα καλύτερα 10 πιο μικρά αυτοκίνητα στον κόσμο και επιλέξετε το δικό σας, δεν κοστίζουν αλλά σίγουρα θα μείνουν στην μνήμη σας...
  

Καθαρή μυτούλα για λιγότερες αρρώστιες!


Όσο καλύτερα καθαρίζουμε τη μυτούλα του παιδιού προληπτικά τόσο καλύτερα προλαβαίνουμε τις διάφορες ασθένειες! Το γνωρίζατε αυτό; Ο παιδίατρος...του Tlife Δρ. Σπύρος Μαζάνης σας εξηγεί τι πρέπει να κάνετε!

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις αρρώστιες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος είναι να καθαρίζουμε τακτικά και αποτελεσματικά τη μύτη του παιδιού. Η μύτη του παιδιού επικοινωνεί άμεσα με το εσωτερικό αυτί, τα ιγμόρια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Όταν λοιπόν ένα μικρόβιο μπει στη μυτούλα του, εύκολα μπορεί να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μέρη και αντίστοιχα να προκαλέσει μία απλή ίωση ή και κάτι σοβαρότερο όπως είναι ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.

Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο πιο καθαρή είναι η μυτούλα τόσες λιγότερες θα είναι και οι ιώσεις.

Κάθε πότε καθαρίζουμε τη μύτη;
Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα μωρό αρχίζουμε να καθαρίζουμε τη μυτούλα του. Αν δεν έχει ιδιαίτερο μπούκωμα φροντίζουμε έστω και μία φορά το 24ωρο, δηλαδή κάθε βράδυ μετά το μπάνιο του για προληπτικούς λόγους να καθαρίζουμε τη μυτούλα του. Αν παρουσιάζει μπούκωμα ή ρουθούνισμα μπορούμε και πολλές φορές την ημέρα. Αν είναι μεγαλύτερο παιδί το εκπαιδεύουμε να φυσάει τη μύτη του κάθε φορά που έχει εκκρίσεις ή στο καθημερινό του μπάνιο, για προληπτικούς λόγους.

Πώς καθαρίζουμε τη μύτη;
Νεογέννητα και μωρά
1. Μία μπατονέτα από αυτές που καθαρίζουμε τα αυτιά τη βάζουμε μαλακά στο κάθε ρουθούνι και απορροφά τις λίγες εκκρίσεις ή βγάζουμε τις μύξες που έχουν ξεραθεί.
2. Βάζουμε από μισή ή μία έως δύο αμπούλες φυσιολογικού ορού που βρίσκεται στα πλαστικά μπουκαλάκια με τόση δύναμη ώστε οι εκκρίσεις να παρασυρθούν προς τον ρινοφάρυγγα, να τις καταπιεί και από εκεί να τις βγάλει με τα κακά του.
3.Χρησιμοποιούμε μία σύριγγα των 5 ml. Τη γεμίζουμε με φυσιολογικό ορό από ένα μεγάλο μπουκάλι ενός λίτρου και το χύνουμε με πίεση μέσα σε κάθε ρουθούνι (εννοείται ότι αφαιρούμε τη βελόνα και κρατάμε μόνο το υπόλοιπο στέλεχος με το έμβολο).
4. Υπάρχουν σπρέυ θαλασσινού νερού αποστειρωμένα. Βάζουμε το ρύγχος στο ρουθούνι και πιέζουμε το έμβολο. Μία συγκεκριμένη ποσότητα θαλασσινού νερού με συγκεκριμένη πίεση θα σπρώξει τις μύξες. Αγοράστε ισότονο θαλασσινό σπρέυ για πολλές χρήσεις.
5. Όλες αυτές τις ρινοπλύσεις θα μπορούσαν να γίνουν με απλό νερό βρύσης το οποίο έχει βραστεί για 10 λεπτά. Το αποθηκεύετε μέσα σε ένα καθαρό μπουκάλι ή σε θερμός και το χρησιμοποιείτε σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Επίσης μποροούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ειδικό υγραντήρα όπου βάζουμε μέσα νερό και δύο τρεις σταγόνες ευκαλυπτέλαιο και τουλάχιστον μία δύο ώρες από την ώρα που κοιμάται το παιδί το ανάβουμε στο δωμάτιό του και έτσι υγροποιούμε τις μύξες του.
7. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλοιφούλες ή σταγόνες με αιθέρια έλαια, όπως ευκαλυπτέλαιο. Βάζουμε μία-δύο σταγονίτσες κάτω από τη μύτη του, δηλαδή στο άνω χείλος αφού έχει κοιμηθεί και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουμε την αναπνοή του.

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Η Γάτα
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα Αθλητική Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Γαύρος

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα



Εφημερίδα Η Καθημερινή
Εφημερίδα Το Βήμα
Εφημερίδα Ελευθεροτυπία
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Πρώτο Θέμα
Εφημερίδα Το Παρόν
Εφημερίδα Real News
Εφημερίδα Η Νίκη
Εφημερίδα Ο Λόγος
Εφημερίδα Μακεδονία
Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης
Εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα Το Παρασκήνιο
Εφημερίδα Άρθρο

Η Συνταγή της Ημέρας!


Χοιρινές Μπριζόλες με Μήλα στο Φούρνο

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 φλιτζανιού χυμό μήλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220oC.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε τις χοιρινές μπριζόλες στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά να ροδίσουν ελαφρά.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο ταψί, και αλατοπιπερώστε.

Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετήστε την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό μήλου, και τα μήλα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπολ μαζί.

Χύστε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω από τις μπριζόλες. Καλύψτε το ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να ψηθεί το κρέας.

Σερβίρετε τις μπριζόλες με τα μήλα και συνοδεύστε με λίγο ρύζι. Καλή Όρεξη!