Χοιρινές Μπριζόλες με Μήλα στο Φούρνο
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 φλιτζανιού χυμό μήλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220oC.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε τις χοιρινές μπριζόλες στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά να ροδίσουν ελαφρά.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο ταψί, και αλατοπιπερώστε.
Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετήστε την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό μήλου, και τα μήλα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπολ μαζί.
Χύστε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω από τις μπριζόλες. Καλύψτε το ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να ψηθεί το κρέας.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τα μήλα και συνοδεύστε με λίγο ρύζι. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 φλιτζανιού χυμό μήλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220oC.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε τις χοιρινές μπριζόλες στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά να ροδίσουν ελαφρά.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο ταψί, και αλατοπιπερώστε.
Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετήστε την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό μήλου, και τα μήλα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπολ μαζί.
Χύστε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω από τις μπριζόλες. Καλύψτε το ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να ψηθεί το κρέας.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τα μήλα και συνοδεύστε με λίγο ρύζι. Καλή Όρεξη!