ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΣΟΥ




1. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 35 χρόνια και στο Σύνταγμα είσαι αγανακτισμένος κατά της ”χούντας” που κυβερνά την χώρα…
2. Δηλώνεις 3 χιλιάρικα το….
χρόνο και βλαστημάς το κράτος σε κάθε λακκούβα που πέφτει η Ferrari που μόλις αγόρασες.
3. Ποστάρεις στο facebook το σχόλιο ”Γ..μήστε τις τράπεζες και τη νέα τάξη” και αμέσως μετά…αγοράζεις το ολοκαίνουριο i-phone, με την χρυσή πιστωτική του μπαμπά σου από το ebay.
4. Θέλεις τους πολιτικούς τίμιους και καθαρούς με μόνη εξαίρεση τα ρουσφέτια που θα κάνουν για σένα και τους δικούς σου.
5. Έχωσες εαυτούς και αλλήλους στο δημόσιο απ’ τα παράθυρα και ακούς έκπληκτος την προδοτική τρόικα να ζητά απολύσεις.
6. Ποστάρεις συνεχώς στο twitter: «ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ!!» από τον καναπέ του σπιτιού σου.
7. Διαδηλώνεις υπέρ του δικαιώματος των λαθρομεταναστών να είναι στοιβαγμένοι σε μια τρώγλη και να πεθαίνουν από μεταδοτικές ασθένειες.
8. Συνταξιοδοτείσαι στα 40 και σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις γιατί κόβουν τις συντάξεις.
9. Στη μόνιμη κοπάνα σου από το δημόσιο, πίνοντας καφεδάκι με συναδέλφους, αναρωτιέσαι συνέχεια ”τι κάνει το κράτος”.
10. Πολεμάς τον φασισμό δέρνοντας με καδρόνια και πέτρες.

topeiraxtiri.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LTav74ii

«Δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο»

 «Δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο»
Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους περιγράφονται ξεκάθαρα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της μείωσης του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 έως το 2015, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 από τους οποίους 12.500 το πρώτο εξάμηνο φέτος. Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου υπενθύμισε την αναφορά που υπάρχει στο Μνημόνιο σύμφωνα με την οποία, στο σχέδιο κινητικότητας της κυβέρνησης το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων), ενώ βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, κάτι που θα βοηθήσει την μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας, προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, το Γιούρογκρουπ καθόρισε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου είναι η ολοκλήρωση των σχεδίων στελέχωσης για τα κύρια υπουργεία και ότι αυτά τα σχέδια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εντοπιστούν περιττές θέσεις και υπάλληλοι και σε αυτή τη βάση θα καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014. Η συμμόρφωση με αυτό το προαπαιτούμενο θα εκτιμηθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση της Τρόικα η οποία αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Η Συνταγή της Ημέρας!


Φτερούγες Κοτόπουλου με σάλτσα Honey-BBQ

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

20 φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες οι σκληρές άκρες
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού γάλα
1 φιάλη σάλτσα μπάρμπεκιου, BBQ
1/4 φλιτζανιού μέλι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Προετοιμασία:
Πλένουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και κόβουμε τις σκληρές άκρες αν υπάρχουν. Στραγγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τις φτερούγες. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο σακούλι και τοποθετήστε μέσα και τις φτερούγες, λίγες κάθε φορά. Κλείνουμε το σακούλι καλά και το κουνάμε μέχρι να καλυφθούν οι φτερούγες με αλεύρι.

Τοποθετήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά την σάλτσα BBQ και το μέλι. Πάρτε ένα- ένα τα φτερά και βουτήξτε τα μέσα στο μείγμα των αυγών και αμέσως βάλτε τα πίσω στο σακούλι με το αλεύρι. Επαναλάβετε 2-3 φορές τη διαδικασία αυτή μέχρι δημιουργηθεί μία βαριά στρώση από αλεύρι σε κάθε φτερούγα.

Τοποθετήστε αρκετά σπορέλαιο λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε μεγάλο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα φτερά μέχρι να ροδίσουν και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτήξτε τα τηγανισμένα φτερά στο μείγμα μπάρμπεκιου-μέλι και αραδιάστε τα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήστε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μην έχουν την έντονη γυαλάδα από το μέλι.

Σερβίρετε το κοτόπουλο απευθείας από τον φούρνο με μία παγωμένη μπύρα. Καλή Όρεξη!

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!


fb42accf7470b2eb4 250x180 Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!
Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, πριν λίγο, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Οπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος αποκάλυψε στην Επιτροπή ότι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων τόσο του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όσο και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. είναι μέλη της προανακριτικής, ενώ ο πρώτος μάλιστα είναι και αντιπρόεδρός της.
Μετά την αποκάλυψη του κ. Καπερνάρου, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχθηκε ότι μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του θείου του. Από την πλευτρά του, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καπερνάρο, γιατί -όπως ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε- δεν γνώριζε ότι στη λίστα περιλαμβάνεται και λογαριασμός στενού συγγενικού του προσώπου. Μετά από την απάντηση αυτή, ο κ. Καπερνάρος ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία!
Βέβαια, από τις απαντήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. προκύπτουν πελώρια ερωτηματικά για τον τρόπο που στελεχώθηκε και συστάθηκε η Επιτροπή, με τη συμμετοχή βουλευτών συγγενικά πρόσωπα των οποίων εμπλέκονται στη λίστα. Μάλιστα, το θέμα είναι μείζον σε ό,τι αφορά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αφού κατέχει και θέση αντιπροέδρου στην επιτροπή. Ασφαλώς, τεράστιο θέμα τίθεται και για τον κ. Γεωργιάδη, καθώς αποδεικνύεται ότι στην επιτροπή συμμετέχουν και βουλευτές που -κατά δήλωσίν τους (άσχετα με το πόσο πειστική ή όχι είναι αυτή)- «δεν γνώριζαν» ότι υπάρχει εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων.
Άραγε, μήπως κάπως έτσι εξηγείται και το -φαινομενικά μυστηριώδες- μήνυμα που «ανέβασε» νωρίτερα στο tweeter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος στο οποίο προειδοποιούσε πως «σήμερα ξεκινά η ανατροπή του συστήματος από την επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, προστάτευαν τους προστάτες τους και τους σπόνσορες…»;
Το μέγα ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι τι γίνεται τώρα, μετά από αυτή την αποκάλυψη και σαφώς εάν θα παραμείνουν στη θέση τους οι κύριοι Βαρβιτσιώτης και Γεωργιάδης, τη στιγμή που υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο…

Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί…δέος!!


Ο λόγος για  την εντυπωσιακή γέφυρα «Aizhai», που ενώνει δύο σήραγγες στην περιοχή Jishou, Hunan στην Κίνα.
Το εντυπωσιακό αυτής της γέφυρας είναι ότι έχει ύψος 350 μέτρα και μήκος 1146 μέτρα κάτι που την κάνει μοναδική όσον αφορά τον συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων. Σίγουρα υπάρχουν γέφυρες και σε υψηλότερα σημεία αλλά καμία δεν…
…ενώνει δύο σημεία σε τόση μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Βέβαια, αυτό δεν είναι και το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της γέφυρας. Κάτι που κάνει μεγάλη εντύπωση, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι η κατασκευή ολοκληρώθηκε γρηγορότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο! Επίσης το κόστος της ανήλθε στα 208.000.000$, χρήματα που έφτασαν όχι μόνο για την κατασκευή της γέφυρας αλλά και για την βελτίωση παρακείμενων δρόμων μήκους 129 χιλιομέτρων!
Με την κατασκευή αυτής της γέφυρας η απόσταση μεταξύ των πόλεων Jishou και Chatong, από 4 ώρες που ήταν, πλέον μειώθηκε μόλις στη 1 ώρα!
Απολαύστε αυτό το εκπληκτικό δημιούργημα στις φωτογραφίες που ακολουθούν…
 Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί...δέος!!
 Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί...δέος!!
 Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί...δέος!!

Εγκλωβίστηκαν σε χιονοστιβάδα - Άγιο είχε συνεργείο της ΔΕΗ


Άγιο είχε συνεργείο της ΔΕΗ Ευρυτανίας, όταν ...
την ώρα που κινούνταν στο δρόμο για Φουρνά, έπεσε χιονοστιβάδα στην θέση Βράχος και μόλις που πρόλαβε να βγει και να βρει καταφύγιο στην προστατευτική σήραγγα που βρίσκεται στο σημείο.

Το όχημα όμως "θάφτηκε" στο χιόνι. Μέσα στην σήραγγα είχαν βρει καταφύγιο και τα συνεργεία του Δήμου Καρπενησίου που διενεργούσαν αποχιονισμό. Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τον Βασίλη Παπαμίχο.


lamiastar.gr

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Βλαβερό για τον οργανισμό το σουβλάκι-Δείτε γιατί


Το σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για... τις λίγες θερμίδες του.

Οι λόγοι για τη μεγάλη θερμιδική του αξία αλλά και τις ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο).

Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα! O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710.

«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως "φορτώνουμε" τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».
Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν... κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».

Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα -δηλαδή «κακά»- λιπαρά.

Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.

Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν -κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.
ofono.gr