ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο «καταρράκτης των Θεών»


Ο καταρράκτης Godafoss βρίσκεται στην περιοχή Mývatn στη βορειο-κεντρική Ισλανδία, κοντά στην ορεινή περιοχή Sprengisandur...
και είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της χώρας, η ιστορία του οποίου συνδέεται με τον εκχριστιανισμό των Ισλανδών.

Η αιτία της παρακμής της νορβηγικής θρησκείας των ειδώλων ήταν η εμφάνιση μιας νέας θρησκείας, του Χριστιανισμού, και η Ισλανδία ήταν μία από τις τελευταίες βόρειες χώρες που εκχριστιανίστηκε, γύρω στο 1000 μ.Χ.


Όταν συνέβη αυτό, ο ιερέας Lawspeaker Þorgeirr Ljósvetningagoði προέτρεψε τους πιστούς να καταστρέψουν όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα του παρελθόντος, ρίχνοντάς τα στα ορμητικά νερά του καταρράκτη. Για το λόγο αυτό ονομάστηκε συμβολικά «Godafoss», δηλαδή «καταρράκτης των θεών», σηματοδοτώντας το τέλος της ειδωλολατρίας.

Ο Godafoss πέφτει από 12 μέτρα ύψος, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα, αποτελώντας τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Ισλανδίας που εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει.

Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας και αγαπημένος τόπος για τους επαγγελματίες και μη φωτογράφους, ο Godafoss συμπεριλαμβάνεται στους πλέον θεαματικούς καταρράκτες του κόσμου!

Δράσεις κατά της παιδικής παχυσαρκίας από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού


Με κόστος μόλις 50 λεπτά του ευρώ ανά μαθητή, ξεκίνησε το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν, το οποίο έχει ως στόχο μέσα από τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών και δράσεων να κάνει...
την υγιεινή διατροφή και την άσκηση τρόπο ζωής για τους Έλληνες ξεκινώντας από τη νηπιακή ηλικία.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ, αποτελεί μια πρωτοπόρα προσπάθεια σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών και εφήβων της χώρας μας.

Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν περιλαμβάνει διάφορες δράσεις στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες
και εφαρμογές. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην προσφορά γνώσεων, την καλλιέργεια δεξιοτήτων και τη δημιουργία υπηρεσιών για το παιδί, το σχολείο, αλλά και την οικογένεια με άξονα τη διαμόρφωση μιας υγιεινής στάσης ζωής.

Μια από τις δράσεις του «Ε.Υ.ΖΗ.Ν στο σχολείο» είναι η διαχρονική καταγραφή των σωματομετρικών χαρακτηριστικών, των διατροφικών συνηθειών, της σωματικής δραστηριότητας και της φυσικής κατάστασης όλων των μαθητών των Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας. Για τη φετινή σχολική χρονιά, το Πρόγραμμα στα σχολεία ξεκίνησε τη Δευτέρα 4/3 και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μετά τις αξιολογήσεις θα αποστέλλονται ατομικές αναφορές για κάθε μαθητή οι οποίες θα περιέχουν
την κατάταξή του σύμφωνα με τη σωματική του διάπλαση
το επίπεδο των διατροφικών συνηθειών και
το επίπεδο της σωματικής του δραστηριότητας και της φυσικής του κατάστασης.

Επιπλέον, οι γονείς θα λάβουν Οδηγό με πρακτικές συμβουλές για ισορροπημένη, αλλά και οικονομική διατροφή, καθώς και προτάσεις για ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών.

Μέσω της συνεχόμενης-ετήσιας παρακολούθησης παραμέτρων της υγείας των παιδιών θα μπορέσουν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα χρήσιμα για τα παιδιά, τους γονείς και την πολιτεία γενικότερα. Ο διαχρονικός του χαρακτήρας θα αποτελέσει οδηγό για την Πολιτεία για την παρακολούθηση της ανάπτυξης των παιδιών (βάρος, ύψος, ποσοστά παχυσαρκίας), των διατροφικών συνηθειών και της σωματικής δραστηριότητας των μαθητών της χώρας.

Τους επόμενους μήνες, το Ε.Υ.ΖΗ.Ν αναγνωρίζοντας την ευθύνη που αναλογεί στην Ακαδημαϊκή κοινότητα απέναντι στην κοινωνία, θα συνεχίσει με την υλοποίηση νέων δράσεων υγείας στο πλαίσιο της καθοδήγησης και υποστήριξης της Ελληνικής οικογένειας εν καιρώ κρίσης.

schizas.com

Tips για υγιή και γερά νύχια


Για να έχετε δυνατά και υγιή νύχια χρειάζεται, πέρα από την κατάλληλη διατροφή, να τα προσέχετε και να τα περιποιείστε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να... κάνετε περίπλοκα πράγματα, αφού υιοθετώντας μερικές απλές συμβουλές θα καταφέρετε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρώτα απ’ όλα τα νύχια σας θα πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένα, έτσι ώστε να διατηρούν την ζωντάνια και την λάμψη τους. Γι’ αυτό κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, πάρτε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις τόσο στα νύχια σας, όσο και στην περιοχή γύρω από αυτά. Ωστόσο και το απλό μασάζ με μικρή πίεση στα νύχια, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας τα έτσι να γίνουν πιο δυνατά και λαμπερά.

Επίσης, καλό θα ήταν να εντάξετε στη διατροφή σας γάλα και αυγά, τα οποία είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, τον βασικό παράγοντα για την υγεία των νυχιών σας.

Μην ξεχνάτε να στεγνώνετε καλά μετά από το πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο και γενικότερα την επαφή των άκρων σας με το νερό, τόσο τα δάχτυλα των χεριών σας, όσο και των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μυκητιάσεις.

Τέλος, όσον αφορά τα δάχτυλα των ποδιών σας, φροντίστε να αερίζετε πολύ καλά τις μπότες και τα αθλητικά σας για να αποφύγετε τις μυκητιάσεις λόγω του ιδρώτα και να φοράτε πάντα 100% βαμβακερές κάλτσες, οι οποίες είναι οι πιο κατάλληλες για να απορροφούν την υγρασία.
beautetinkyriaki.gr

Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγεία


Η περίοδος της νηστείας που διανύουμε, η Σαρακοστή, για άλλους είναι «ευκαιρία» πνευματικής και θρησκευτικής κάθαρσης και για άλλους πάλι μία ιδανική ευκαιρία αποτοξίνωσης. Ό,τι και αν ισχύει, η αλήθεια είναι, ότι... τα νηστίσιμα φαγητά είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.

Με την κρεατοφαγία να υπερισχύει στο σύγχρονο διατροφολόγιο, η περίοδος αποχής φαντάζει παράδεισος. Η χορτοφαγική (κυρίως) νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί, αν μη τι άλλο, μία ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τη διατροφή σας. Ας δούμε λοιπόν, τα οφέλη της.

1. Οι διατροφικές επιλογές της νηστείας αποτελούνται κυρίως από ψωμί, φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά και λαχανικά. Μία δίαιτα που μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως μια παραλλαγή της χορτοφαγίας.

2. Ωστόσο, πολλοί παρερμηνεύουν τη νηστεία με τη δίαιτα. Καμία ένδειξη δεν υπάρχει που να αποδεικνύει, ότι η νηστεία συνεπάγεται και απώλεια βάρους. Μάλιστα, όσον αφορά το ποσοστό της κατανάλωσης ενέργειας, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της νηστείας αυξάνεται η πρόσληψη υδατανθράκων και μειώνεται η πρόσληψη λίπους. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε μία αρμονική διατροφική νηστεία, τότε ενδέχεται να επιτύχετε και απώλεια βάρους.

3. Ένα από τα κυρίαρχα οφέλη της νηστείας είναι η «αποτοξίνωση». Καθώς το σώμα διασπά τα αποθέματα λίπους του, κινητοποιείται και εξαλείφει τις αποθηκευμένες τοξίνες. Σε αυτό φυσικά, βοηθά και η αποχή από το κόκκινο κρέας, τα έτοιμα λιπαρά φαγητά κλπ.

4. Η νηστεία δίνει στο πεπτικό σύστημα την ξεκούραση, που τόσο χρειάζεται, μετά από μήνες κρεατοφαγίας. Μετά από κάθε περίοδο νηστείας, τόσο η διαδικασία πέψης όσο και αποβολής είναι ανανεωμένες.

5. Η νηστεία συμβάλει στην επίλυση των φλεγμονωδών διεργασιών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ενώ βοηθά στον έλεγχο των αλλεργικών αντιδράσεων, περιλαμβανομένου του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας.

6. Προάγει την ξήρανση των ανώμαλων συσσωρεύσεων υγρού στο σώμα, όπως είναι το οίδημα στους αστραγάλους και στα πόδια και πρήξιμο στην κοιλιά.

7. Είναι η …φυσική απάντηση στην αρτηριακή πίεση. Πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και θαλασσινά, η νηστεία συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, άρα και του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων. Καλό θα ήταν βέβαια, ορισμένες διατροφικές επιλογές της νηστείας, να τις διατηρήσετε και μετά το Πάσχα.

8. Ένα ακόμα όφελος της νηστείας είναι η επανεκτίμηση της καλής γεύσης. Με απλά λόγια, μετά από μία περίοδο νηστείας, έχει παρατηρηθεί, ότι οι γευστικοί κάλυκες ανανεώνονται και τα τρόφιμα «γίνονται» πιο νόστιμα.

9. Στον τομέα απώλεια βάρους ωστόσο, είναι γεγονός, ότι η νηστεία συρρικνώνει το στομάχι. Αυτό που συμβαίνει στην ουσία, είναι ότι επαναφέρει το στομάχι στο κανονικό του μέγεθος, απαλλαγμένο από τα λίπη και τα ανθυγιεινά συστατικά της σύγχρονης διατροφής.

10. Στην Ελλάδα, σε μελέτη που έγινε υπό το τμήμα Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, φάνηκε ότι όσοι κάνουν αυστηρά τις νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας (περίπου οι μισές του χρόνου), παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά σε χοληστερίνη (κατά 20%), δεν επηρεάζεται η ανάπτυξη των παιδιών εφόσον καλύπτουν τις ενεργειακές απαιτήσεις και έχουν χαμηλότερο βάρος (είτε οι ενήλικοι, είτε τα παιδιά).

11. Με τη νηστεία επιτυγχάνεται η απουσία κορεσμένων λιπαρών οξέων (κόκκινο κρέας, ζωικά προϊόντα κλπ), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει υπερεπάρκεια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, ελιές).

Προσοχή όμως:

1. Επειδή πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, στη διάρκειά της νηστείας ελαττώνονται τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, τα οποία πρέπει να αναπληρώνονται με αυξημένη κατανάλωση γάλακτος, γιαουρτιού κ.τ.λ. στα μεσοδιαστήματα των νηστειών.

2. Καταναλώστε τα θαλασσινά με μέτρο και επιλέξτε να μην είναι τηγανητά, καθώς μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, είναι ωστόσο πλούσια σε χοληστερίνη.

3. Έχετε κατά νου, ότι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, είναι πλούσια σε συντηρητικά και νάτριο.

4. Επειδή η νηστεία δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεϊνικές πηγές, υπάρχει περίπτωση ο καταναλωτής να καταφύγει στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που χρειάζεται. Αυτό γιατί ως γνωστόν, η παρουσία της πρωτεΐνης στο φαγητό συμβάλλει στην ανάπτυξη του αισθήματος του κορεσμού, κάτι που δεν πετυχαίνουν τα τρόφιμα της νηστείας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία περιέχουν υδατάνθρακες.
clickatlife.gr

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των αντρών στην κουζίνα


Οι περισσότεροι άντρες συνηθίζουν να παινεύονται για τις μαγειρικές τους δεξιότητες. Η αλήθεια όμως, είναι ότι οι επιδόσεις τους στην κουζίνα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές. Όχι γιατί δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, ούτε γιατί δεν έχουν ταλέντο και φαντασία. Απλώς γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν μερικές πολύ πρακτικές τεχνικές, που απαιτεί το καλό μαγείρεμα…

Η μαγειρική είναι μια «ιεροτελεστία». Γίνεται αργά, μεθοδικά, με στάδια και απαιτεί συγκέντρωση και γνώση στοιχειωδών όρων και λειτουργιών. Τι συμβαίνει όμως, όταν τα παρακάμπτουμε όλα αυτά; Αφιερώστε λίγο χρόνο, για να μάθετε ποια είναι –σύμφωνα με το Askmen- τα 10 λάθη που συνηθίζουν να κάνουν οι άντρες στην κουζίνα και που τους στερούν τη νίκη απέναντι στο… αντίθετο φύλο!

Δεν υπολογίζουν ποτέ σωστά τον χρόνο τους

Οι περισσότεροι άνδρες ξεκινούν να μαγειρεύουν χωρίς να έχουν κάνει μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστούν για το μαγείρεμά τους. Χρειάζεται οργάνωση και μεθοδικότητα το μαγείρεμα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να ψιλοκόψουμε και να τεμαχίσουμε κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στη συνταγή μας. Όλα πρέπει να γίνονται με κατάλληλη προεργασία και έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλιώς τα υλικά μας δεν θα μαγειρευτούν σωστά ή θα έχουμε άλλες «ζημιές» στην πορεία. Οι άντρες αντίθετα, δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο σε αυτό το κομμάτι πριν βάλουν το τηγάνι στη φωτιά.

Μικροκύματα… my love!

Οι περισσότεροι άντρες λατρεύουν τους φούρνους μικροκυμάτων. Όταν βρεθεί λοιπόν, μπροστά σε άντρα μάγειρα κάποιο κατεψυγμένο προϊόν, χωρίς δεύτερη σκέψη ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η ιδανική λύση για το ξεπάγωμά του. Μέσα σε λίγα λεπτά έχει αποψύξει την τροφή και είναι έτοιμη για μαγείρεμα. Το ίδιο θα κάνει και με το χτεσινό κρύο φαγητό κτλ. Τα μικροκύματα είναι αλήθεια ότι μας έχουν λύσει πολλές φορές τα χέρια, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση για όλα.

Oδηγίες; Δεν θα πάρω…

Οι άνδρες συνήθως, βαριούνται εύκολα, «προσπερνούν» γρήγορα ουσιώδη βήματα των συνταγών και δεν διαβάζουν σχεδόν ποτέ τις οδηγίες ή τις υποδείξεις πριν τη μαγειρική τους απόπειρα. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και συνεχίζουν… αυτοσχεδιάζοντας. Καλό θα ήταν να μη σας παρασύρουν τέτοιου είδους συνήθειες. Το βιβλίο συνταγών και η συσκευασία με τις οδηγίες πρέπει να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μπροστά στον μάγειρα αν δεν είναι 100% σίγουρος ότι κατέχει έστω στο μυαλό του, όλα τα στάδια και τις ακριβείς δοσολογίες.

Μια κουτάλα είναι αρκετή…

Τις περισσότερες φορές, οι άντρες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στην κουζίνα τους. Θα μπορούσατε να φτιάξετε ποτέ μια πίτσα χωρίς πλάστη για να ανοίξετε το ζυμάρι; Μάλλον όχι. Καλύτερα λοιπόν, να αποδεχτείτε ότι μια κουτάλα μόνο δεν κάνει τον τέλειο μάγειρα. Υπάρχουν κι άλλα εργαλεία αρκετά χρήσιμα στην κουζίνα, την ύπαρξη των οποίων ορισμένοι άντρες αγνοούν.

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

Έτσι λέει ο σοφός λαός και για ακόμα μια φορά έχει δίκιο. Η βιασύνη, ειδικά στη μαγειρική, είναι θανάσιμος εχθρός. Ακόμη και αν είστε πεινασμένοι ή έχουν έρθει οι καλεσμένοι σας και περιμένουν το φαγητό, με το να βάλετε τη φωτιά στο full, δεν θα καταφέρετε να κάνετε τα μακαρόνια να σας να βράσουν πιο γρήγορα, ούτε το κοτόπουλο να ψηθεί και στο εσωτερικό του. Μπορεί να κερδίσετε λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πλήρως αποτυχημένο. Σίγουρα πάντως, θα έχετε χάσει όλη τη γεύση, την υφή και τη νοστιμιά από το πιάτο σας.

Ωμά ή καμένα;

Πάλι ο χρόνος μπροστά μας… Οι άντρες όπως είπαμε, δεν έχουν την καλύτερη σχέση με τον χρόνο κι έτσι πολύ συχνά βιάζονται και βγάζουν την μπριζόλα σχεδόν ωμή ή ξεχνιούνται και το αποτέλεσμα είναι ένα λίγο μαυρισμένο φιλέτο. Η μόνη λύση σε αυτό -εκτός από το να έχει κανείς το μυαλό του στο κεφάλι φυσικά- είναι να ελέγχει το φαγητό του σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος και ειδικά πριν το σερβίρισμα.

Δεν γίνονται όλα μαζί…

Ξέρουμε καλά ότι οι άντρες δεν είναι πολύ αποδοτικοί στο να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Αποδίδουν καλύτερα όταν καταπιάνονται με ένα και μόνο αντικείμενο σε βάθος. Έτσι, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο του πανικού όταν πρέπει να ελέγξουν ταυτόχρονα το νερό που βράζει, τη σάλτσα που κοχλάζει και τον φούρνο που ψήνει το κρέας. Υπάρχει λύση και σε αυτό όμως. Ο καλός προγραμματισμός μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Ξεκινήστε κάπως νωρίτερα, μοιράστε το χρόνο ανάμεσα στις ενέργειες που πρέπει να κάνετε και κρατήστε την προσοχή σας απερίσπαστη στη μαγειρική και μόνο.

Υπερβολή, υπερβολή, υπερβολή…

Οι άνδρες είναι συνήθως πληθωρικοί και γενναιόδωροι. Αλλά η υπερβολή στο σερβίρισμα δεν ωφελεί. Ένα «παραγεμισμένο» πιάτο ή τραπέζι, ζαλίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι σεφ δεν «ξεχειλίζουν» ποτέ τα πιάτα τους, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική εικόνα και τη γεύση κι όχι τόσο στην ποσότητα. Μην πάτε και στο άλλο άκρο βέβαια, σερβίροντας ένα ραβιόλι σε μια πιατέλα, αλλά φροντίστε να έχετε καθαρές «γραμμές» στο πιάτο σας βάζοντας μια μέτρια ποσότητα. Όποιος θέλει επιπλέον μερίδα, μπορεί να σερβιριστεί ξανά. Η κατσαρόλα θα περιμένει στην κουζίνα…

Λάντζα; Τι είναι αυτό;

Υπάρχει κι αυτή η δραστηριότητα που λέγεται λάντζα κι είναι απαραίτητη σε ΚΑΘΕ κουζίνα. Κι η αντρική κουζίνα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Τα τηγάνια, οι κατσαρόλες, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, πρέπει να πλυθούν και μάλιστα άμεσα. Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι ο φύλακας άγγελός τους θα κάνει το θαύμα του και θα εξαφανίσει ως δια μαγείας τα άπλυτα από τον νεροχύτη τους. Χμμμ, βάλτε γάντια και ξεκινήστε το τρίψιμο…
clickatlife.gr

Δυνατή η θεραπεία του AIDS για έναν στους δέκα


 

Η έγκαιρη χορήγηση φαρμάκων αμέσως μετά τη μόλυνση μπορεί να προσφέρει «λειτουργική ίαση» σε μικρό ποσοστό των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό ΗΙV που προκαλεί το AIDS, υποστηρίζουν... ερευνητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Παστερ.

Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLoS Pathogens, οι ερευνητές εκτιμούν ότι εφόσον η διάγνωση και η έναρξη της θεραπείας γίνει στα αρχικά στάδια, ένας στους δέκα ασθενείς μπορεί να θεραπευθεί.

Το συμπέρασμα προκύπτει από την μελέτη του Ινστιτούτου Παστερ, για την οποία εξετάστηκαν 14 ασθενείς που διέκοψαν τη φαρμακευτική αγωγή χωρίς καμία παρενέργεια.

Σημειώνεται οι ασθενείς στους οποίους παρατηρήθηκε το φαινόμενο δεν ανήκουν στη σπάνια κατηγορία του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού με φυσική ανοσία στον ιό HIV, ενώ οι ερευνητές δεν κατέληξαν στο γιατί θεραπεύονται ορισμένοι μόνον ασθενείς και άλλοι όχι.
medicalnews.gr

Η Συνταγή της Ημέρας!


Μελωμένα καρότα baby

Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

6 φλιτζάνια νερό
1.5 κιλό φρέσκα καρότα baby καθαρισμένα από την φλούδα, κρατήστε τα κοτσάνια
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη νηστίσιμη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκα φλούδα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με λίγο το αλάτι και το αφήνουμε να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα καρότα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα καροτάκια και τα αφήνουμε 5-8 λεπτά στο στραγγιστήρι για να φύγουν όλα τα περιττά νερά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα καρότα την μαργαρίνη, το μέλι, την φλούδα λεμονιού, το μπούκοβο, και λίγο αλάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα καροτάκια και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά για να ζεσταθούν και να καλυφθούν με το μίγμα στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε τα καρότα σε μία ωραία πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπρόσθετο μπούκουβο και ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού. Καλή όρεξη!