ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ – Λάθος η συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα

Αυστηρή αυτοκριτική για τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης ασκεί το ΔΝΤ σε «αυστηρά εμπιστευτικό» εσωτερικό έγγραφό του αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες και στην κομισιόν και στις ευρωπαϊκές χώρες.
dnt-lathos

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση του ΔΝΤ, οι προβλέψεις για ανάπτυξη ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα ενώ υποτιμήθηκε σημαντικά η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την σκληρή λιτότητα που την βύθισε σε μεγάλη ύφεση.
Με το έγγραφο αυτό το ΔΝΤ ομολογεί ότι εφαρμόστηκε λάθος συνταγή για την ελληνική οικονομία, κάτι το οποίο παραδέχθηκε ουσιαστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ.
Ο Τόμσεν παραδέχθηκε πως η τρόικα υποτίμησε τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ανάπτυξη και υπολόγισε λάθος τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές στην οικονομία. Αναγνώρισε ακόμη ότι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους άνοιξε μα καθυστέρηση και πως γενικότερα οι εκτιμήσεις της τρόικα για τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν αποδείχθηκαν σωστές.
Το κούρεμα Σύμφωνα με το εμπιστευτικό αυτό έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο επικαλείται η ανταποκρίτρια της «WallStreet Journal» στις Βρυξέλλες Ματίνα Στεβή αλλά και ο ανταποκριτής των Financial Times στη βελγική πρωτεύουσα Πίτερ Σπίγκελ, η απόφαση για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων έπρεπε να είχε παρθεί πολύ νωρίτερα, όταν φαινόταν ότι το ελληνικό πρόγραμμα είχε βγει εκτός τροχιάς.
Στο ίδιο έγγραφο αποκαλύπτονται επίσης μεγάλες διαφωνίες στους κόλπους της τρόικα για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης, ενώ το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι τα ίδια τα στελέχη του και οι χώρες – μέλη της ΕΕ θα έπρεπε να είχαν καταλάβει νωρίτερα ότι οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας ήταν λανθασμένες.
Επίσης αναφέρεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν χαλάρωσαν από νωρίς τους στόχους του προγράμματος επειδή μετά το πρώτο πακέτο στήριξης δεν ήθελαν να δώσουν άλλα χρήματα. Ευθύνες στη διαχείριση της κρίσης αποδίδει εξάλλου το Ταμείο και στις ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες, όπως αναφέρει, δεν φρόντισαν να βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα και δεν φρόντισαν να βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα και δεν μοίρασαν δίκαια το βάρος της προσαρμογής στους πολίτες.
Έτσι σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η «Wall Street Journal», το πακέτο βοήθειας που χορηγήθηκε το 2010 στη χώρα μας δεν είχε σχεδιαστεί τόσο για να βοηθηθεί η Ελλάδα όσο για να σωθεί η ευρωζώνη από ένα πιθανό ντόμινο. Αυτό ωστόσο δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην επίσημη , μη εμπιστευτική, Έκθεση που έδωσε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα το ΔΝΤ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ;

http://en-olympo.blogspot.gr

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ TOY ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ..ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ,ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ...ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ...Η' ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ;


Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ας κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή στο τι είχε γίνει τη τελευταία δεκαετία και πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δε προλάβαιναν να βάλουν το ενοικιαστήριο στο κατάστημα τους και ήδη είχαν έτοιμους δέκα με δεκαπέντε υποψήφιους.

Υπήρχε πάντα κάποιος καλοπροαίρετος να δώσει  κάτι παραπάνω στο ιδιοκτήτη πέραν του νόμιμου ενοικίου,το γνωστό ''αέρα'' !!!
''Νοίκιασες το μαγαζί Γιώργο;πόσο αέρα σου έδωσε;καλά μόνο τόσο;κορόιδο είσαι ,του το χάρισες το μαγαζί'' λίγες από τις κουβέντες που άκουγε ο κάθε ιδιοκτήτης από φίλους και γνωστούς.
Ο ένας ιδιοκτήτης ανταγωνιζόταν τον άλλον στο υψηλότερο ενοίκιο και καμάρωνε για τον ''αέρα'' και για το πόσοι του ζητούσαν το μαγαζί.

Ώσπου ,
περάσαμε το δικό μας  Ρουβίκωνα και γυρίσαμε μια για πάντα σελίδα

Και να και η  άλλη πλευρά του  ίδιου νομίσματος,''το νοίκιασες το μαγαζί;καλά γιατί δε το δίνεις...και εσύ πόσα θέλεις ;''

Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες πλέον θέλουν απλά το ενοίκιο του καταστήματος και δεν είναι λίγοι αυτοί που μετάνιωσαν που έβγαλαν καλούς ενοικιαστές και για χρόνια καλοπληρωτές εκτός του καταστήματος τους γιατί δε ήθελαν να μειώσουν το ενοίκιο ενώ  αναγκάστηκαν να το ξανανοικιάσουν σε άλλο νεο  επιχειρηματία με πολύ χαμηλότερο ενοίκιο (δυστυχώς οι περισσότεροι  το βλέπουν για μήνες ανοίκιαστο...)
Για ''αέρα'' φυσικά ούτε για πλάκα δε γίνεται αναφορά....



Η κρίση ήρθε για να μείνει ;

 


Είναι πλέον δύσκολο να βρεις ιδιοκτήτη επιχείρησης  που να διακινδυνεύσει σε ένα υψηλό ενοίκιο με την υπόσχεση μεγαλύτερου τζίρου

 Σκοτάδι από όπου έφυγαν τα μαγαζιά ....

Κύπρου-Τσιμισκη άδειοι και σκοτεινοί δρόμοι

 Φυσικά δεν είναι λίγοι και οι τολμηροί  επιχειρηματίες  που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες τις αγοράς και μισθώνουν καταστήματα που πριν από δυο με τρία χρόνια δε θα μπορούσαν καν να πλησιάσουν.


Οι επιχειρηματίες του 2013 σε σχέση με το 2003 έχουν : 

1)ΦΠΑ  23% ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν μόλις 18%
2)έκτακτη εισφορά
3)Τέλος επιτηδεύματος
4)ΔΕΗ αυξημένη
5)ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ αυξημένες(για το ταμείο του  αλλά και των υπαλλήλων του)
6)ανύπαρκτη αγοραστική κίνηση,

αν ξεχάσαμε κάτι συγχωρέστε μας

Αυτός δεν είναι και ο ορισμός του επιχειρην ;

Αυτοί που υπηρετούν το δόγμα της συλλογικής ευθύνης δεν βρίσκουν ευθύνη στον εαυτό τους. Τυχαίο;


Συλλογική ενοχή; Δεν θα πάρουμε

Τέλος εποχής για τον όμιλο ΙΚΕΑ

Το όνομα Ίνγκβαρ Κάμπραντ ίσως να μη λέει πολλά. Είναι ο σήμερα 87 ετών ιδρυτής των ΙΚΕΑ, ο οποίος την...
Τετάρτη (5/6) παραιτήθηκε οριστικά από πρόεδρος του Ομίλου. Ήταν το 1943, όταν ο Κάμπραντ ίδρυσε την πιο γνωστή παγκοσμίως φίρμα επίπλων. Το όνομα ΙΚΕΑ προήλθε από τα αρχικά του ονόματός του, του αγροκτήματος των γονιών του και του χωριού όπου γεννήθηκε.

Το ΙΚΕΑ ξεκίνησε ως ένα μικρό κατάστημα, εξελίχθηκε και το 1947 έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο διάσημος κατάλογος με τα έπιπλά του. Το πρώτο ΙΚΕΑ που πωλούσε αποκλειστικά έπιπλα άνοιξε το 1953 και τρία χρόνια αργότερα γεννήθηκε η ιδέα τα έπιπλα να τα συνθέτει ο αγοραστής. Μια επανάσταση, η επιτυχία της οποίας κρατά για 60 χρόνια.

Η επιτυχία βασίστηκε σε ένα απλό σχέδιο: αυτό που θέλει ο πελάτης στην καλύτερη τιμή. Εκεί στηρίχθηκε και η σύνθεση του επίπλου από τον πελάτη, πρωτοβουλία που έφερε το ΙΚΕΑ στην κορυφή τις λίστας με τις πιο αναγνωρίσιμες επιχειρήσεις. Αν και το μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεων καταγράφεται στην Ευρώπη, στα τέλη του 1990 ανοίγει το πρώτο παράρτημα του ΙΚΕΑ στην Κίνα. Σήμερα, υπάρχουν 313 καταστήματα ΙΚΕΑ σε 38 χώρες παγκοσμίως.

Η φίρμα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από μια σειρά σκανδάλων. Πρώτα ήρθε η αποκάλυψη πως ο ιδρυτής της υπήρξε μέλος της ναζιστικής νεολαίας. Ο ίδιος ο Κάμπραντ παραδέχθηκε το παρελθόν του, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από εργαζόμενους και πελάτες. Στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι, η ΙΚΕΑ εκμεταλλεύτηκε πολιτικούς κρατούμενους στην Ανατολική Γερμανία για καταναγκαστικά έργα.

Τέλος, τα διατροφικά σκάνδαλα στα εστιατόρια της αλυσίδας. Πολύκροτο αυτό με το αλογίσιο κρέας στα διάσημα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ, αλλά και οι διαβρωμένες πίτες που πωλήθηκαν σε 23 χώρες. Αν και ηχηρές υποθέσεις, δεν κατάφεραν να ανακόψουν την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. Με ή χωρίς τον ιδρυτή της, τον πλουσιότερο Ευρωπαίο, σίγουρα ο αριθμός των πελατών της αλυσίδας ΙΚΕΑ διαγράφει συνεχώς αυξητική τροχιά.



Πηγή: gr.euronews.com

Πώς θα αποκτήσετε το μαύρισμα που επιθυμείτε

Είναι γνωστό πως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία σας.
Εκείνο όμως που δεν είναι γνωστό είναι πως οι μικρές δόσεις έκθεσης στον ήλιο μπορούν να «ευεργετηθούν» από την διατροφή σας και να αποκτήσετε γρηγορότερα το μαύρισμα που επιθυμείτε.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα και ποιες λειτουργούν ως εμπόδιο στην διαδικασία;

1. Παράξενο αλλά αληθινό: η βιταμίνη C επιβραδύνει το μαύρισμα. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πορτοκαλιού ή χυμού λεμονιού είναι «αντιπαραγωγικές» όσον αφορά στο μαύρισμα.

2. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, τα πεπόνια, τα ψάρια κ.α.

3. Αποφύγετε τα τηγανητά, πιάτα με πλούσιες σάλτσες και παστά για να μην γίνεται επιρρεπείς σε εγκαύματα.

4. Πίνετε άφθονο νερό ή φάτε καρπούζι. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αναζωογόνηση του δέρματος ενώ λειτουργεί και ως θερμο-ρυθμιστής, διατηρώντας σωστή την θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, όταν είστε στον ήλιο, ιδρώνετε και το σώμα σας χάνει σταδιακά νερό με αποτέλεσμα το δέρμα σας να αφυδατώνεται και να γίνεται πιο εύθραυστο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να διατηρήσετε όλα τα παραπάνω σε ισορροπία.

5. Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές, το τσάι και αναψυκτικά τύπου κόλα, καθώς επίσης και τα αλκοολούχα ποτά σας κάνουν να χάσετε περισσότερα υγρά.

«Νίκες μέχρι τέλους»

 Στόχος της Εθνικής είναι να πάρει μόνο νίκες μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών της, προκειμένου να έχει ελπίδες για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο που βρίσκεται, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Κώστας Μανωλάς.
«Η ομάδα πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την συνέχεια. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρώτη θέση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε νίκες μέχρι το τέλος. Πλέον μπορούμε να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί για τη συνέχεια», είπε αρχικά ο στόπερ του Ολυμπιακού, ενώ για την συνεργασία του με τον Παπασταθόπουλο υπογράμμισε: «Είχαμε καλή συνεργασία με τον Σωκράτη. Είναι ένας σπουδαίος αμυντικός και φαίνεται από τις μεταγραφές που έχει κάνει».
Πηγή: sport-fm

Απολαύστε!


Καρυδόπιτα σοκολατένια

Συνταγή για 8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

100γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
350γρ. μαύρη σοκολάτα (60-70% κακάο)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
5 μεγάλα αβγά
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 φλιτζάνι (100 γρ.) καρυδόψιχα + 3 κουταλιές αλεσμένη καρυδόψιχα.

Για το γλάσο σοκολάτας

120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια,
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι Corn Syrup (από τενεκεδάκι).

Εκτέλεση:

Για την καρυδόπιτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί στρογγυλό για κέικ, διαμέτρου 20εκ. Εάν το ταψί μας δεν είναι αντικολλητικό καλύπτουμε την βάση με χαρτί φούρνου και το βουτυρώνουμε και αυτό.

Ψιλοκόβουμε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα με μαχαιράκι (μην την αλέσετε).

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως μέσα το στιγμιαίο καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί και κρατάμε στην άκρη.

Χτυπάμε με μίξερ χεριού σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα αυγού την αλεσμένη και την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγού το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί.

Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά ή μέχρι που η επιφάνειά του να στεγνώσει. Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το κεικ να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα μας την βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το σιρόπι, μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα λείο γλάσο. Αφήνουμε στην άκρη το γλάσο για 10-15 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα μας.