ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ;

http://en-olympo.blogspot.gr

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ TOY ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ..ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ,ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ...ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ...Η' ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ;


Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ας κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή στο τι είχε γίνει τη τελευταία δεκαετία και πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δε προλάβαιναν να βάλουν το ενοικιαστήριο στο κατάστημα τους και ήδη είχαν έτοιμους δέκα με δεκαπέντε υποψήφιους.

Υπήρχε πάντα κάποιος καλοπροαίρετος να δώσει  κάτι παραπάνω στο ιδιοκτήτη πέραν του νόμιμου ενοικίου,το γνωστό ''αέρα'' !!!
''Νοίκιασες το μαγαζί Γιώργο;πόσο αέρα σου έδωσε;καλά μόνο τόσο;κορόιδο είσαι ,του το χάρισες το μαγαζί'' λίγες από τις κουβέντες που άκουγε ο κάθε ιδιοκτήτης από φίλους και γνωστούς.
Ο ένας ιδιοκτήτης ανταγωνιζόταν τον άλλον στο υψηλότερο ενοίκιο και καμάρωνε για τον ''αέρα'' και για το πόσοι του ζητούσαν το μαγαζί.

Ώσπου ,
περάσαμε το δικό μας  Ρουβίκωνα και γυρίσαμε μια για πάντα σελίδα

Και να και η  άλλη πλευρά του  ίδιου νομίσματος,''το νοίκιασες το μαγαζί;καλά γιατί δε το δίνεις...και εσύ πόσα θέλεις ;''

Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες πλέον θέλουν απλά το ενοίκιο του καταστήματος και δεν είναι λίγοι αυτοί που μετάνιωσαν που έβγαλαν καλούς ενοικιαστές και για χρόνια καλοπληρωτές εκτός του καταστήματος τους γιατί δε ήθελαν να μειώσουν το ενοίκιο ενώ  αναγκάστηκαν να το ξανανοικιάσουν σε άλλο νεο  επιχειρηματία με πολύ χαμηλότερο ενοίκιο (δυστυχώς οι περισσότεροι  το βλέπουν για μήνες ανοίκιαστο...)
Για ''αέρα'' φυσικά ούτε για πλάκα δε γίνεται αναφορά....



Η κρίση ήρθε για να μείνει ;

 


Είναι πλέον δύσκολο να βρεις ιδιοκτήτη επιχείρησης  που να διακινδυνεύσει σε ένα υψηλό ενοίκιο με την υπόσχεση μεγαλύτερου τζίρου

 Σκοτάδι από όπου έφυγαν τα μαγαζιά ....

Κύπρου-Τσιμισκη άδειοι και σκοτεινοί δρόμοι

 Φυσικά δεν είναι λίγοι και οι τολμηροί  επιχειρηματίες  που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες τις αγοράς και μισθώνουν καταστήματα που πριν από δυο με τρία χρόνια δε θα μπορούσαν καν να πλησιάσουν.


Οι επιχειρηματίες του 2013 σε σχέση με το 2003 έχουν : 

1)ΦΠΑ  23% ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν μόλις 18%
2)έκτακτη εισφορά
3)Τέλος επιτηδεύματος
4)ΔΕΗ αυξημένη
5)ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ αυξημένες(για το ταμείο του  αλλά και των υπαλλήλων του)
6)ανύπαρκτη αγοραστική κίνηση,

αν ξεχάσαμε κάτι συγχωρέστε μας

Αυτός δεν είναι και ο ορισμός του επιχειρην ;