ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

H συγκινητική προσπάθεια διάσωσης ενός ελαφιού που παγιδεύτηκε στο χιόνι [βίντεο]

Elafi-Xioni-570
Τρεις σκιέρ στην Αυστρία βιντεοσκοπούσαν τη διαδρομή τους μέσα στο χιόνι.  Στην πορεία τους, ένας από αυτούς εντόπισε ένα ελάφι που είχε εγκλωβιστεί μετά από πέρασμα χιονοστιβάδας. Πλησιάζοντας είδαν ότι το ζώο ήταν ακόμα ζωντανό και έσπευσαν να το βοηθήσουν.
Η λήψη του βίντεο που δημοσιεύει το news247.gr έγινε από τον κάμεραμαν Simon Platzer.
Όπως γράφουν σε σχετική ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, προσπαθούσαν για μία ώρα να απελευθερώσουν το ελάφι. Ένας από τους τρεις της παρέας δήλωσε μάλιστα κυνηγός.

Έλληνας πορνοστάρ αποκαλύπτει: Θέλω να συμπρωταγωνιστήσω με την Ελένη Μενεγάκη! [βίντεο]

elenh-menegakh-570

Η Γερμανού «πήρε τ' όπλο της» και μίλησε με Έλληνες πρωταγωνιστές της εγχώριας βιομηχανίας πορνό. Ένας από αυτούς, δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει ερωτική ταινία με την Ελένη Μενεγάκη.
Χθες μπορεί να ήταν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όλοι οι ερωτευμένοι να συναντήθηκαν και να έκαναν όλα τα κλασσικά γλυκανάλατα και αρκουδιάρικα γλυκά πράγματα για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, αλλά η Ναταλία είπε πως επέλεξε να μιλήσει για τον έρωτα με διαφορετικό τρόπο επειδή δεν είναι υπέρ της γιορτής.
Έτσι κι έκανε και γι αυτό το λόγο κάλεσε Έλληνες πορνοστάρ να τις μιλήσουν για την δουλειά τους αλλά και για τον εαυτό τους. Μία από τις ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι πρωταγωνιστές αισθησιακών ταινιών, ήταν για το ποιο διάσημο πρόσωπο θα ήθελαν να συμπρωταγωνιστήσει μαζί τους σε κάποια παραγωγή. Τα ονόματα που ακούστηκαν σαν απάντηση ήταν του Κωνσταντίνου Αργυρού, της Σάσας Μπάστα, της Έλλης Κοκκίνου και της Ελένης Μενεγάκη.

Ζωή-θάνατος μέσα σε μία μέρα: Η απίστευτη ιστορία που βίωσε ένας Καναδός [εικόνα]

mwro1-570
Γυναίκα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ενώ ήταν εγκεφαλική νεκρή και έγκυος. Ο άνδρας της, ζήτησε από τους γιατρούς να μην την βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη μέχρι να γεννήσει και τελικά δικαιώθηκε καθώς απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Δυστυχώς όμως έχασε τη γυναίκα του.
Άνδρας από τον Καναδά ίσως βιώνει τα πιο ανάμεικτα συναισθήματα που έχει βιώσει ποτέ κάποιος καθώς είδε το δίπολο γέννηση – θάνατος μέσα σε μία ημέρα να περνά μπροστά από τα μάτια του.
Η γυναίκα του Ντίλαν ήταν εγκεφαλικά νεκρή από τον Δεκέμβριο και τότε εκείνος είχε ζητήσει να την κρατήσουν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη έτσι ώστε να δοθούν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης στο μωράκι που κυοφορούσε.
Τελικά ο Άιβερ Κοέν Μπένσον γεννήθηκε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Καναδά. Ο πατέρας του έγραψε στο προσωπικό του μπλογκ:
«Το Σάββατο το απόγευμα γεννήθηκε ο όμορφος και εκπληκτικός γιος μου, ο Άιβερ Κοέν Μπένσον. Ο Άιβερ είναι υγιής και είναι ο πιο χαριτωμένος και πολύτιμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου».
Η 32χρονη Ρόμπιν Μπένσον, μητέρα του Άιβερ, ήταν εγκεφαλικά νεκρή από τα τέλη Δεκεμβρίου έπειτα από ξαφνική εγκεφαλική αιμορραγία. Τότε βρίσκονταν στην 22η εβδομάδα κύησης.
Ο σύζυγος της είχε ζητήσει από τους γιατρούς να την κρατήσουν ζωντανή έτσι ώστε να αναπτυχθεί το μωρό μέχρι τις 26-28 εβδομάδες, κάτι το οποίο έγινε. Ο Άιβερ γεννήθηκε μετά από περίπου 28 εβδομάδες κύησης, περίπου 12 εβδομάδες πρόωρα και έχει συνεχή ιατρική υποστήριξη έτσι ώστε να κρατηθεί στη ζωή.
«Όπως αναμενόταν, έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη – εγώ και ο γιoς μου – καθώς ο Άιβερ συνεχίζει να μεγαλώνει και να επιβιώνει υπό την φροντίδα του υπέροχου προσωπικού στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Ντίλαν Μπένσον.
mwro-570

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 94χρονο

aima-asfaltos-570
Τραγικό θάνατο βρήκε 94χρονος από την Δράμα καθώς τον παρέσυρε αυτοκίνητο την ώρα που διέσχιζε πεζός το οδόστρωμα.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στη Δράμα όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που το οδηγούσε ένας 50χρονος Έλληνας, παρέσυρε και σκότωσε τον 94χρονο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το xanthipress.gr.
Ο άτυχος παππούς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Το Τμήμα Τροχαίας Δράμας διενεργεί προανάκριση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Ενας στους τέσσερις Αμερικανούς αγνοεί ότι η Γη γυρίζει...

Το ένα τέταρτο των Αμερικανών αγνοεί ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και περισσότεροι από τους μισούς δεν ξέρουν ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ενας στους τέσσερις Αμερικανούς αγνοεί ότι η Γη γυρίζει...
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε δείγμα 2.200 ανθρώπων, μόνο το 74% ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και το 52% αγνοεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έλκει την καταγωγή του από τον πίθηκο.
Στις 9 ερωτήσεις που αφορούσαν βασικές γνώσεις βιολογίας και φυσικής, οι ερωτηθέντες πέτυχαν κατά μέσο όρο 6,5 σωστές απαντήσεις.

Παρά τα μέτρια αποτελέσματα όσον αφορά τις επιστημονικές γνώσεις τους, οι 9 στους 10 είπαν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή αρκετά για τις νέες ιατρικές ανακαλύψεις.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται πάντως σε σχετικά καλή θέση όσον αφορά την "ανεπίσημη επιστημονική εκπαίδευση": έξι στους δέκα Αμερικανούς έχουν επισκεφθεί ένα ζωολογικό κήπο, ένα ενυδρείο, ένα μουσείο φυσικής ιστορίας ή επιστημών και τεχνολογίας.
Επιπλέον, το 90% είπε ότι πιστεύει πως τα οφέλη της επιστημονικής έρευνας υπερισχύουν κάθε πιθανού κινδύνου και ότι οι επιστήμονες "βοηθούν στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων" και "εργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας".


Η έρευνα αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια και τα αποτελέσματά της περιλαμβάνονται στην έκθεση για τις επιστήμες που παρουσιάζει το Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών στον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Κογκρέσο.

Ξεχάστε τη μπουγάτσα και το κρουασάν…Ήρθε το μπουγατσάν!

Processed with VSCOcam with t1 preset
Άπειρες συζητήσεις έχουν γίνει, ώρες άσκοπες έχουν δαπανηθεί και το ζήτημα για την ονομασία της μπουγάτσας μεταξύ Θεσσαλονικέων και Αθηναίων έμεινε άλυτο. Μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με τυρί ή... Μπουγατσάν;
Κι όμως, ένα νέο γλυκό ήρθε για να τροφοδοτήσει τις γαστριμαργικές... αντιδικίες που "ταλανίζουν" κατά καιρούς Βόρειους και Νότιους.
Το Μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν με γέμιση από κρέμα μπουγάτσας, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα. Πρόκειται για μια "εφεύρεση" του Δημήτρη Κοπαράνη, που ασχολείται με τα υβριδικά επιδόρπια (Hybric Deserts), μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις στη διεθνή κουζίνα.
"Το Μπουγατσάν δεν είναι γλυκό. Είναι ένα κοινωνικό σχόλιο, με έντονη δόση χιούμορ" αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Κοπαράνης.
"Ένωσα το Παρίσι με τη... Θεσσαλονίκη ως ένα είδος απάντησης στη μεγαλομανία που μας πιάνει κατά καιρούς" προσθέτει χαμογελώντας.
Αυτή είναι η φιλοσοφία των υβριδικών επιδορπίων: η μίξη γλυκών, χωρίς να επεμβαίνει κανείς στα βασικά συστατικά τους. "Στο Μπουγατσάν, για παράδειγμα, έχουμε ένα κανονικό κρουασάν, με γέμιση από κρέμα, ίδια με αυτήν που χρησιμοποιούμε στην μπουγάτσα" αναφέρει ο κ.Κοπαράνης.
"Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι στο εστιατόριό μας το σερβίρουμε φρέσκο, με την κρέμα ζεστή, την οποία προσπάθησα να κάνω όσο καλύτερη μπορώ ακολουθώντας τη συνταγή της μαμάς μου (σ.σ. από την κατεξοχήν πατρίδα της μπουγάτσας, τις Σέρρες)" συμπληρώνει.
Ο Δημήτρης Κοπαράνης δεν αποκαλεί τον εαυτό του σεφ, γιατί απλώς, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι. "Δεν είμαι σεφ, δεν μπορώ να αποκαλέσω τον εαυτό μου έτσι. Μάγειρας, ναι. Απλώς, κάποια στιγμή, το 2011 αναγκάστηκα να μαγειρέψω επαγγελματικά και αποφάσισα να το κάνω. Το να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ δεν ήταν θέμα επιλογής" προσθέτει.
"Αυτό με το οποίο ουσιαστικά ασχολούμαι είναι η καλλιτεχνική διεύθυνση των εστιατορίων, φροντίζω να αποκτούν μια γραμμή, ένα κόνσεπτ" τονίζει.
Έχει μαγειρέψει δίπλα στον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, από τον οποίο, όπως λέει, έμαθε πολλά μυστικά μαγειρικής, Είναι food blogger, food editor, και γράφει σε πολλά περιοδικά. Ασχολείται επίσης, μέσω μιας εταιρείας, με τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία προωθεί στην αγορά και, κατά μία έννοια, "συστήνει εκ νέου" στον κόσμο.
"Με ενδιαφέρει ως άνθρωπο, να αναδείξω την ανάγκη για καλό φαγητό. Πρέπει να σεβόμαστε αυτό που τρώμε. Να μην το ευτελίζουμε. Το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι ακριβό αλλά απαιτεί μια διαδικασία, μια φροντίδα" σημειώνει.
Το φαγητό μες τα σακουλάκια τον απωθεί: "Μάθαμε να μαγειρεύουμε τρόφιμα που βγαίνουν μέσα από συσκευασίες και χάσαμε την έννοια του αληθινού φαγητού".
"Μαγειρέψτε με μεράκι, με διάθεση, με αγάπη για αυτό που κάνετε" είναι η πρόταση του Δημήτρη Κοπαράνη, που δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα: "Στο εστιατόριο που μαγειρεύω έρχονται και οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, γνωστοί μου- και όχι μόνο. Θέλω να τους μαγειρεύω όσο καλύτερα μπορώ. Δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις από τα υλικά και να ψάχνω φθηνότερα συστατικά που δεν με ικανοποιούν. Θέλω να πω, δεν θα προσέφερα ένα φαγητό χαμηλότερης ποιότητας για να εξοικονομήσω χρήματα. Πρέπει να μπει κανείς στη λογική του: θα το έκανες αυτό για την οικογένειά σου;".
Είναι η καλή κουζίνα το μυστικό της επιτυχίας ενός εστιατορίου τελικά; Ο Δημήτρης Κοπαράνης δεν πιστεύει σε μαγικές συνταγές: "Το φαγητό δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο. Είναι ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, αυτό που εκπέμπει ο περιβάλλων χώρος. Σε ένα εστιατόριο δεν πας μόνο για να φας και συνήθως δεν επιδιώκεις να φας κάτι εξεζητημένο, αναζητάς οικείες γεύσεις".
Μπορεί να μην υπάρχουν "μαγικές" συνταγές, αλλά ο δημιουργικός οίστρος του 38χρονου Δημήτρη επιφυλάσσει "περίεργες" και ασυνήθιστες προτάσεις: Κρουασάν με κανέλα και κρέμα από φιστίκι, κρουασάν με κρέμα λουκούμι τριαντάφυλλο και για το καλοκαίρι, κρουασάν με παγωτό είναι μόνο μια μικρή "γεύση" από όσα έπονται.

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης / ΕΠΣ Μακεδονίας / Παιδικό. Αγώνας με Αγροτικό Αστέρα Θεσσαλονίκης 3-2