ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ζωή-θάνατος μέσα σε μία μέρα: Η απίστευτη ιστορία που βίωσε ένας Καναδός [εικόνα]

mwro1-570
Γυναίκα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ενώ ήταν εγκεφαλική νεκρή και έγκυος. Ο άνδρας της, ζήτησε από τους γιατρούς να μην την βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη μέχρι να γεννήσει και τελικά δικαιώθηκε καθώς απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Δυστυχώς όμως έχασε τη γυναίκα του.
Άνδρας από τον Καναδά ίσως βιώνει τα πιο ανάμεικτα συναισθήματα που έχει βιώσει ποτέ κάποιος καθώς είδε το δίπολο γέννηση – θάνατος μέσα σε μία ημέρα να περνά μπροστά από τα μάτια του.
Η γυναίκα του Ντίλαν ήταν εγκεφαλικά νεκρή από τον Δεκέμβριο και τότε εκείνος είχε ζητήσει να την κρατήσουν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη έτσι ώστε να δοθούν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης στο μωράκι που κυοφορούσε.
Τελικά ο Άιβερ Κοέν Μπένσον γεννήθηκε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Καναδά. Ο πατέρας του έγραψε στο προσωπικό του μπλογκ:
«Το Σάββατο το απόγευμα γεννήθηκε ο όμορφος και εκπληκτικός γιος μου, ο Άιβερ Κοέν Μπένσον. Ο Άιβερ είναι υγιής και είναι ο πιο χαριτωμένος και πολύτιμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου».
Η 32χρονη Ρόμπιν Μπένσον, μητέρα του Άιβερ, ήταν εγκεφαλικά νεκρή από τα τέλη Δεκεμβρίου έπειτα από ξαφνική εγκεφαλική αιμορραγία. Τότε βρίσκονταν στην 22η εβδομάδα κύησης.
Ο σύζυγος της είχε ζητήσει από τους γιατρούς να την κρατήσουν ζωντανή έτσι ώστε να αναπτυχθεί το μωρό μέχρι τις 26-28 εβδομάδες, κάτι το οποίο έγινε. Ο Άιβερ γεννήθηκε μετά από περίπου 28 εβδομάδες κύησης, περίπου 12 εβδομάδες πρόωρα και έχει συνεχή ιατρική υποστήριξη έτσι ώστε να κρατηθεί στη ζωή.
«Όπως αναμενόταν, έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη – εγώ και ο γιoς μου – καθώς ο Άιβερ συνεχίζει να μεγαλώνει και να επιβιώνει υπό την φροντίδα του υπέροχου προσωπικού στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Ντίλαν Μπένσον.
mwro-570