ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Κώδικας Da Akis», στο ημερολόγιο του Ακη!

Το εξώφυλλο του περίφημου σημειωματάριου του «Ντα Άκη», με την αυτοπροσωπογραφία του, χειρόγραφες σημειώσεις και σχέδια (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης) Το εξώφυλλο του περίφημου σημειωματάριου του «Ντα Άκη», με την αυτοπροσωπογραφία του, χειρόγραφες σημειώσεις και σχέδια (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Κανείς δεν είναι ακόμα σε θέση να συλλάβει το μέγεθος και την τεράστια σημασία που κρύβει η ανακάλυψη των μυστικών σημειώσεων του «Ντα Άκη». Για πολλούς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του παγκόσμιου μυστικισμού που αποτελεί τον χαμένο
κρίκο ανάμεσα στους αλχημιστές της αρχαιότητας με τους σύγχρονους ερευνητές!
Το μυστικό σημειωματάριο βρέθηκε σε μια κρύπτη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που σύμφωνα με τους σύγχρονους μυστικιστές αποτελεί έναν από τους τρεις παγκόσμιους ενεργειακούς πόλους. Μέσα σε αυτό, περιλαμβάνονται απαντήσεις σε πανάρχαια ερωτήματα του ελληνισμού – λέγεται μάλιστα ότι υπάρχει και η αλχημιστική συνταγή που θα μετατρέπει τους βράχους των Κυκλάδων σε πετρέλαιο.
Επίσης περιλαμβάνονται επιστημονικές οδηγίες για την κατασκευή ενός υπερόπλου που θα βοηθήσει να καταλάβουμε ξανά την Αγιά Σοφιά (και όλα τα εδάφη του Μεγάλου Αλεξάνδρου), τραγούδια που θα κερδίζουν πάντοτε στον διαγωνισμό της Eurovision, η ελληνική εκδοχή του Βιτρουβιανού Ανθρώπου (με το πρόσωπο του Γιάννη Σμπώκου), ακόμα και σχέδια για το ελληνικό iphone που όπως αποδεικνύεται ο Άκης το είχε οραματιστεί χρόνια πριν.
Επίσης, λέγεται ότι στις τελευταίες σελίδες κρύβονται λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα καταφέρει η χώρα να εκμεταλλευθεί το χωροχρονικό ασυνεχές που θα δημιουργήσει το πείραμα Cern για να δραπετεύσει από το χρέος της σε μια άλλη διάσταση.
Σήμφωνα με τις σημειώσεις, ο Άκης έπεσε σε δυσμένεια από το παντοδύναμο Ιερατείο της πάλαι ποτέ Πασοκικής Εκκλησίας της Αυριανής, όταν του ανατέθηκε να ζωγραφίσει τον Μυστικό Δείπνο του Πασόκου και εκείνος άρχισε να τοποθετεί κρυφά μέσα στο έργο, σύμβολα και ιδέες των μεταρρυθμιστών. Από τότε απομονώθηκε στο Υπουργείο του και αφιερώθηκε στην έρευνα και στις εφευρέσεις του, που διέσωσε σε αυτό το σημειωματάριο.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
Κάντε Like στη σελίδα του edopieria-blog στο Facebook