ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί ο τομέας αποκομιδής των απορριμμάτων



Στην ανάθεση μίσθωσης σε εργολάβο προχωρά ο Δήμος Κατερίνης για να λύσει το πρόβλημα
Την απόφαση της διοίκησης του δήμου Κατερίνης να προχωρήσει σε ανάθεση μίσθωσης σε εργολάβο προκειμένου να καλύψει τα κενά στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπηρεσία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και ενώ χρειάζονται 18 απορριμματοφόρα την ημέρα τώρα μετά βίας βγαίνουν για αποκομιδή μόλις 7.
Πλαισιωμένος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαϊνά, τον γενικό γραμματέα του δήμου κ. Θεοδώρου και τον προϊστάμενο του τμήματος καθαριότητας του δήμου κ. Χατζηεπίδη, ο δήμαρχος Κατερίνης ανέλυσε στους δημοσιογράφους τι ακριβώς συνέβη ώστε να αναγκαστεί όπως είπε ο δήμος να προχωρήσει σε συνεργασία με εργολάβο για το κομμάτι αυτό του δήμου.
Το ιστορικό
Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για το δήμο Κατερίνης, ενώ ο δήμος από τον Ιανουάριο είχε καταθέσει αίτηση για να εγκριθούν θέσεις για την καθαριότητα και το πράσινο.
Υπήρξαν οι αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης, της περιφέρειας, της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου ότι δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, αλλά και του αρμόδιου υπουργού τον Μάρτιο ότι εγκρίνονται οι προσλήψεις όχι μόνο στο δήμο Κατερίνης αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Έκτοτε όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κατερίνης δεν έγινε τίποτα για την εφαρμογή της απόφασης του τότε υπουργού, πράγμα ακατανόητο όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
«Φροντίσαμε διαβλέποντας ότι το κράτος για μια ακόμη φορά δεν θα είναι συνεπές μαζί μας, με απόφαση του Δ.Σ να προχωρήσουμε στην απόφαση πρόσληψης για δυο μήνες προσωπικού. Η απόφαση εγκρίθηκε από την περιφέρεια ωστόσο το 2μηνο έληξε και πλέον αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Χιονίδης.
Ανάθεση μίσθωσης σε εργολάβο
Μπροστά στο σοβαρό ζήτημα που υπάρχει και αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή των δημοτών, δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάθεση μίσθωσης από ιδιώτη, σύμβαση η οποία θα εφαρμοστεί από την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
Η σύμβαση που θα κοστίσει όπως είπε ο δήμαρχος «κάτι λιγότερο από 200 χιλιάδες ευρώ» θα είναι δίμηνη με την εκτίμηση ότι μέχρι τότε θα έχει αναδειχτεί και η κυβέρνηση.
Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με το θέμα των υδρονομέων και των ναυαγοσωστών που επίσης δεν μπορούν να προσλάβουν, ενώ σε ότι αφορά ρο πράσινο εκεί βρέθηκε λύση με τη πρόσληψη για 2μηνες 20 ατόμων.
Χρηματοδότηση για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης και την έγκριση του ποσού των 300 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΠΑ καθώς και την έγκριση 4 θέσεων εργασίας μέσω ΑΣΕΠ για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών, την καταπολέμηση της βίας και τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων σε τοπικό επίπεδο.