ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ Κατερίνης "Αδιέξοδο στα ζητήματα της Υγείας από τις αντιλαϊκές πολιτικές"


Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας στο ΙΚΑ Κατερίνης, έπειτα από κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, η μακροχρόνια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., και ιδιαίτερα των δυόμιση τελευταίων χρόνων, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του εκρηκτικού σημερινού αδιέξοδου στα ζητήματα της Υγείας.

Κύρια αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα διανομής φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να γίνουν προσλήψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης και στα κέντρα Υγείας μόνιμη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Η κατάσταση γίνεται κρίσιμη. Ξεπερνάει τους στόχους του κεφαλαίου και της Ε.Ε. να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση του συστήματος σε βάρος του λαού και να δημιουργήσουν εργαζόμενους φθηνούς και χωρίς δικαιώματα. Τώρα πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των μονοπωλίων στο χώρο της υγείας, η αντιμετώπιση της υγείας και του φάρμακου ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, οι συνεχείς περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία σε ασφυξία και δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα, και αναλώσιμα υλικά. Είναι φανερός ο στόχος τους. Θέλουν την απαξίωση της δημόσιας υγείας και την κατάργηση των δομών της, ώστε να περάσει ευκολότερα στο σύνολό της, στα χέρια του κεφαλαίου για να κερδίζει από τον πόνο και την αγωνία που προκαλεί η ασθένεια.
Τους απαντάμε: Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν.
Ασφαλισμένοι, Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τις άλλες κοινωνικές δομές, σε κοινό μέτωπο και αγώνα με όλο το λαό θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Οι διεκδικήσεις
Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα διανομής φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Να μη περάσουν τα σχέδια για την ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Να μην κλείσει και να μη συγχωνευτεί καμία υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ.
Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια στην υγεία, στο φάρμακο, στη βιοϊατρική τεχνολογία.
Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης φαρμάκου και βιοιατρικής τεχνολογίας.
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών και ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στα δημόσια Νοσοκομεία στα Κέντρα Υγείας και στα πολυϊατρεία με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης.
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους - ανασφάλιστους.